|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   PROBLEM - KAKO GA REŠITI
26.2.2006 20:17:37   
Anonimen
Spet en težek dan, spet razočaranje...vedno sem si želela, da bi s partnerjem imela veliko skupnega, kakšen skupen hobi, se znala skupaj zabavati..pri nama pa zgleda to takole: med tednom je služba, popoldan utrujenost.Moj dragi se po kosilu kratkočasi z gledanjem televizije, prebiranjem časopisov na netu, sodelovanje v klepetalnicah večinoma na temo politika..jaz pa kuham, pospravljam..in pripravljam stvari za naslednji dan za otroke, naju..potem komaj dočakaš vikend..sobota: zjutraj gre vplačat lot, potem gre trimčkat, po kosilu počiva, gleda tv, je na netu , zvečer tv..in zaspi, danes nedelja enako..po kosilu in enournem branju časopisov je zaspal..zazvoni telefon in ga kliče frend..me obvesti, da gre z njim na pijačo..skratka počil mi je film..do kdaj in do kam?? Seveda sva se skregala, odšla sem na kavo k prijateljici..da ne bo pomote: nič nimam proti, da gre na drink, da počne vse to kar počne..moje vprašanje je samo v tem kje se jaz tukaj nahajam??Večkrat sva se že pogovarjala na to temo, se tudi skregala..zdaj pa v končni fazi se sprašujem ali moram res prositi, da greva na pijačo ali v kino??A sem dobra samo kot nadomestna mati, ki je pridna gospodinja in vse naredi?? Kje so moje želje in potrebe?Zdi se mi, da živiva eden mimo drugega, tudi noseča sem tretjič in zato še bolj občutljiva ampak do kdaj??Sploh ne vem kaj mi je storiti...prav žalostna sem..saj v končni fazi lahko oba živiva tako, vsak po svoje..ampak kam to pelje??
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
26.2.2006 20:26:09   
Mina1
Uh, vidim, da je kar pestro in te popolnoma razumem.

Kako pa je bilo prej, ko še ni bilo otročkov, kdaj se je vse to spremenilo, če me razumeš? Gotovo sta morala imeti nekaj skupnega, se imeti fino in tako, da sta se odločila ustvariti družinico. Praviš, da si sedaj tretjič noseča? A sta načrtovala, ali se je ponesrečilo?

Vem in razumem, da je hudo, če si za vse sam, sploh pa čeživiti drug mimo drugega, včasih pa je bila tu ljubezen. Verjetno pride tako.

Jaz poznam kar nekaj parov, ki so skupaj iz navade. Dolgo nazaj so žareli, sedaj pa so nekako pusti in tako. Jaz pravim temu, da so skupaj iz navade, da so nekako vse že izživeli.

Težko ti rečem karkoli, pa ne bom ti tudi rekla, da ga pusti, to ne gre kar tako in to ni lahko narediti. Tudi če ti rečem, da se skušaj pogovoriti, si verjetno vedno ti tista, ki se hoče, njemu je vseeno, a imam prav?

Glede na to, da sta doma že dva otročka in da prihaja tretji, bo težko, predvse zate. Kako se pa obnaša z otrokoma?

Nekaj bo treba ukreniti in narediti, predno bo prepozno, če me razumeš.

Veliko lepega ti želim in upam, da rešita nekako to situacijo, ki ni prav nič lepa.

_____________________________

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
26.2.2006 20:40:57   
rija
moje vprašanje je samo v tem kje se jaz tukaj nahajam??
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

V daljni preteklostiuser posted image

Če nimata nič skupnega, razen otrok, si si odgovorila že sama.
Raje pucam pa peglam samo zase in otroka kot pa za nekoga, ki je pri meni na "obisku"...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
26.2.2006 22:27:14   
ona
V bistvu j tvoj mož en majhen egoist,ki prav lepo skrbi,da je samo njemu lepo,na ostale se pa ne ozira!Nisi pa nič napisala kakšen odnos ma do otrok?Ali je mišljenja,da mora za otroke skrbeti mama?!?!
Sem imela jaz bivšega takega kot ti,dokler mi en dan ni počil film in sva šla narazen,ker se mi ni dalo več tega prenašat,da sem bila njemu v bistvu nadomestna mama!!Sem pa imela otroka z njim in ne vem kako bo pri tebi,ko je že tretji na poti.samo raje skrbim za vse otroke,kot,da me še mož dela živčno in je še on kot otrok.Hvala lepa za tak odnos,sem raje sama!!
Upam,da se boš pametno odločila in glej tudi malo nase,na tvoje potrebe!
srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
26.2.2006 22:34:24   
Marogica
Po eni strani je tvoj mož en veliki paša, vsaj po opisu sodeč, po drugi strani si pa tudi ti svoj del k temu doprinesla, ko si to tekom let dopustila. Če želiš, da se vajin odnos izboljša, se morata spremeniti oba. On naj tudi doma kaj pomaga, da ne bo zasmredel na kavču ali pred računalnikom, ti pa se "prisili" in "oddaj" del svojih gospodinjskih opravil na njega.
Drugače se vama bolj črno piše, kakor mi je žal, da moram to napisati. Ti pa želim dosti sreče in moči.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
26.2.2006 22:35:21   
Anonimen
Točno tako - igram nadomestno mamo...do otrok je ok.Eden je moj iz prvega zakona, drugi njegov..najin otrok je bil načrtovan..zdaj, ko mi je ves čas slabo in nimam toliko energije sem očitno nezanimiva...se je že prej enako dogajalo, pa sem bila slepa..oz. sem mislila, da bo drugače..pa ni, je še huje...res ne vem kako in kaj..najbolje, da tudi sama začnem funkcionirati na takšen način..ampak se mi zdi, da je potem to začetek konca..user posted image

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
26.2.2006 22:53:31   
ona
Veš,jaz sem tudi mislila,da ko bo prišel otrok,da bo potem vse super in naj,naj!
pa je bilo čisto kontra:otroka je imel in ga še vedno ima rad,a kaj ko tudo on ni še odrastel in nikoli ne bo!Še dobro,da sem šla stran in zdaj imam novega partnerja in z njim drugega otroka in je vse v najlepšem redu in se imamo vsi ful radi,a čeprav imam otroka iz prve zveze!
V glavnem ni ta tvoj možiček edini na svetu in nima smisla,da se samo žreš in upaš na boljši jutri.bo treba kaj ukrepat!Najprej je pogovor seveda,če pa iz tega ne bo nič pa mu malo zagrozi!Ma saj ne vem,moraš sama priti stvari do dna,tu na forumu lahko le sočustvujemo s tabo,boš pa ti tista,ki boš nekaj morala naredit!Žal,tako pač je!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
27.2.2006 0:12:22   
lelaval
Morda nimata niti pravega pristopa do pogovora. Namesto, da bi pri partnerju poudarjala dobre lastnosti, iščeta samo slabe strani - in rezultat je vedno enak -se skregata.
Očitno ga boš morala dobesedno postavit pred dejstvo: ali se spremeni vajin odnos, ali pa grsta narazen.
Če se ne da nič naredit s pogovorom, začni kar z dejanji - po kosilu mu reči, da si ti skuhala, on pa naj pomije posodo (sklepam, da je do zdaj ni), ti pa se lepo vsedi za rač. ali TV (pa glej, da bo to tisti čas, ko je navadno on za rač.), ali pa, ko je na sporedu oddaja ali kaj že, ki je pač ne bi rad zamudil. Reči mu, da si npr. dogovorjena s kolegico, da gresta na kavo (pa magari sama hodiš po trgovinah). Njemu pa ne pozabi povedat domače naloge (naj npr. posesa tla, pobere perilo,..) Boš videla, če se bo obneslo.
Če ne, pa, kot so ti druge svetovale in tudi že sama razmišljaš (morda želiš od nas le še potrditev user posted image ), da res raje skrbiš zase in za otroke sama, kot pa, da še njega pedinaš.
Vsekakor pa nam javi, kako sta uredila. Glej, da bo v tvoje dobro.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
27.2.2006 7:44:02   
Anonimen
Mislim, da je osnovni problem pri meni, da veliko dajem in pričakujem tudi nazaj..vse kar delam me nihče ne prosi to je res..bi pa pričakovala vsaj toliko spoštovanja ali človečnosti, da se mi to potem na nek način povrne..pa tudi kot sem rekla - očitno se ne znava pogovarjat..včeraj sem prišla seveda dve uri za nim, on je šel na drink samo za pol ure..človeku nikakor ni jasno, da nimam nič proti, da gre zaradi mene za cel popoldan na drink imam pa proti, da sem vedno zadnje rupa na sviralu..zjutraj se seveda dela kot da ni nič bilo in kao misli, da sem se zafrkavala..pa sem mu rekla, da mi je pač jasno in da ni problem..bova pa vsak po svoje hodila na drinke, samo nadomestno mamo mu ne mislim igrati..no tako kakor hoče...na njegovo smolo imam jaz veliko večji krog prijateljic in mu to kmalu ne bo všeč ampak očitno mora doživeti to na svoji koži, da bo lahko razumel...vsi pogovori do zdaj so izveneli...naprej enako..služba, računalnik, tv...a moram biti do nezavesti srečna, da je doma pa kot da ga ni..saj ne pričakujem, da se bo 24 ur okoli mene vrtel...da sem pa dobra samo za pospravljanje, kuhanje, poslušanje ko ima probleme..kje sem pa v vsej tej zadevi jaz..ne pričakujem od vas rešitve ampak morala sem se izkašljati...hvala pa vseeno vsem za nasvet in toplo besedo..

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
27.2.2006 7:53:35   
MarijaPo
Jaz mislim, da je tako, da ga pac doma nic ne zanima.
Kako je do tega prislo, je verjetno zapletena rec in je tudi spremeniti ne mores. Kar lahko spremenis je trenutno zacrtana prihodnost.
Skusaj mu razlozit, da je vajino zivljenje vedno bolj prazno in da ni vec nobenega pravega zmohta, skusajta najt kaj vaju oba veseli in sta pri tem kolikor toliko skupaj.
Ce bo ugotovil, da nic, da je tako v redu kot je, potem bo potrebno se vec dela in truda, da bosta nasla spet en drugega v SKUPNEM zivljenju.

Drzte se. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PROBLEM - KAKO GA REŠITI
27.2.2006 9:37:45   
tehnofil
Spremenilo se bo samo tisto, kar boš spremenila sama.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?