|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Od kod ta imena???
19.8.2006 13:06:16   
Anonimen
Jojme... danes smo bili na Gorenjskem na izletu in srečali kleno slovensko družinico. Deklici sta slišali na imeni Lalita in Ramija. Po nekih indijskih boginjah user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Od kod ta imena???
19.8.2006 13:08:28   
Anonimen
Od kod???

Ja iz Indije, iz kje pa user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Od kod ta imena???
19.8.2006 13:08:34   
Anonimen
Domišljija, domišljija....
Moj kolega je sinu hotel dati ime Pipouser posted image user posted image user posted image user posted image . Še sreča, da sta dobila deklico!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Od kod ta imena???
19.8.2006 13:10:43   
KIRA
Najbrž tako, kot sem jaz prišla do svojega. je tud indijsko. Je moja mami brala eno knjigo (to je 1. verzija), pa me je poimenovala po nekom/nečem iz te knjige. ampak ne povem po kom.

druga verzija je pa ta, da je moj fotr bil v enem hindiuističnem templju, ko je bil na izletu v keniji (nairobi), pa mu je bilo to ime všeč. ker ga je pogosto srečal tam, si ga je zapomnu, pa sem ga jaz pol herbala kot 1 hči. tud moja sestra ima mal nenavadno ime, pa še zdaleč ne tako odštekano.

kakorkoli že, jaz sem edina slovenka s takim odštekanim imenom (kolkor vem), da si ga niti ne upam pisat. Je preveč špijunov tle gor in bi me pol takoj vsak spoznal.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Od kod ta imena???
19.8.2006 13:23:06   
Jacqueline
Danes je IN imeti otroka, najboljši in najmodernejši voziček, lepe cotike, cart sobico, ... In seveda bodoči starši posvetijo tudi velikko časa in pozornosti izbiri imena. Ta starša sta verjetno želela, da bi hčerki imeli redka imena ter lep pomen in sta ju pač poimenovala po boginjah. Če njima pristaja, če je staršem všeč, zakaj ne? Vsak ima pravico poimenovati svojega otroka kakor želi. Meni je tudi všeč veliko imen, ki ne pašejo ravno v naše okolje, ampak če se ne bom preselila v tujino, bodo moji otroci pač imeli imena primerna našemu okolju!!! Bomo videli kaj bo čas prinesel.

Lp,
Jackie

P.s.: anonimna kaj smo Slovenci res tako zavrt narod, da nas zmoti vsaka rahlo neobičajna stvar? Kaj pa toleranca in sprejemanje mnenj drugih? Konec koncev pa ima vsak pravico izrazit svoje mnenje!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Od kod ta imena???
19.8.2006 13:29:17   
Anonimen
Jacqueline! Pa si kdaj pomislila na otroka, ki ima za naše razmere tako nenavadno ime, kako se počuti, ko je tarča posmeha med vrstniki?
Moje mnenje je, da je dati ime otroku zelo odgovorna zadeva in mnogokrat moraš pomiliti, da se v okolju, v katerem živiš, sliši še kar domače, da je kompatibilno s priimkom, ki ga nosi, da ga bo vsaj 60% ljudi znalo pravilno zapisati, še posebej pozoren pa moraš biti na dejstvo, da otroku ne daš imena, ki lahko postane jedro posmeha.
Meni so tudi všeč imena kot: Joshua, Nora, Jonathan...
Pa niti pod razno ne bi otroku v Sloveniji dala tako ime.

(odgovor članu Jacqueline)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Od kod ta imena???
19.8.2006 13:37:12   
Anonimen
Pa si kdaj pomislila na otroka, ki ima za naše razmere tako nenavadno ime, kako se počuti, ko je tarča posmeha med vrstniki?


Jaz sem Jasna, pa so me klicali Oblačna,... Sošolca Luka - Luka rad krave ruka (pa še kaj bolj ostrega f***), Klementina pič** fina,....
Otroci so otroci in se hecajo iz bilokaterega imena, samo da se nekaj rima, da je noro smešno in da un prime in se jezi nazaj.

Vsakemu je kakšno ime čisto mimo. Jaz svoji hčeri ne bi nikoli dala ime Zoja, pa je tako popularno in jih ima že vsaka tretja novorojenka. Pa kaj? Če je staršem ime všeč naj jim pač dajo takšnega kot želijo. Otroci zrastejo in si lahko ime tudi spremenijo. Poznam neko punco, ki se je klicala Jelena in še nekaj na -ić in so jo otroci zmerjali s "čefurko", potem pa je iz Jelene postala Elena in je čisto v redu in nihče ji ne reče, da je "južna" ali kaj podobnega.

Lp, jjasna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Od kod ta imena???
19.8.2006 15:01:47   
bskrle
Mene pa je skoraj kap, koo sem srečala kleno nemško družino, ki je sina poimenovala Janezuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Od kod ta imena???
24.8.2006 9:18:14   
Anonimen
Potem se gotovo izgovori Janec? user posted image

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Od kod ta imena???
24.8.2006 9:23:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jacqueline

Kaj pa toleranca in sprejemanje mnenj drugih? Konec koncev pa ima vsak pravico izrazit svoje mnenje!!!


Saj prav to je anonimna naredila. Izrazila svoje mnenje ...

Meni se ti dve imeni zdita še dokaj sprejemljivi, čeprav jih sama ne bi dala.

(odgovor članu Jacqueline)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Od kod ta imena???
24.8.2006 13:27:06   
3xmami
Mislim da pač vsak starš da svojemu otroku ime ki ga zaznamuje za celo življenje. In vsak da takšno ime ki mu je pač všeč. Midva sva svoje poimenovala pač z dvojnimi imeni, kar je sicer nenavadno v tem obdobju kratkih imen, naši pa imajo dolga imena da si jih nekateri kar težko zapomnijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Od kod ta imena???
24.8.2006 13:38:02   
Anonimen
Men je pa pri imenih zanimivo predvsem to, da ko prebereš ime na forumu, se ti zdi grdo pa ga res nikoli ne bi dal svojemu otroku.

Potem pa spoznaš otroka s tem imenom in na konc ugotoviš, da temu otroku prav paše to ime, in na koncu ti je ime že tolk všeč da začneš razmišljat, da bi ga dal svojemu.

Čeprav so pa ena imena, za katera res ne vem kaj je bilo staršem, da so ga dali svojemu otroku.

(odgovor članu 3xmami)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Od kod ta imena???
24.8.2006 13:52:17   
3xmami
Se strinjam, da so nekatera imena takšna da ni za pomislit, sam nekatera ti čez čas postanejo prav všeč, nekaterih se pa nikoli ne navadiš

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Od kod ta imena???
24.8.2006 14:12:31   
soncece24
http://www.stat.si/imena.asp

zanimiva stran na to temo: najpogostejša in naredkejša imena otrok, ki so se rodili v lanskem letu.

Sem malo pregledala to stran in sem prav presenečena, ker sem ugotovila, da recimo imena, ki ga imam jaz izbranega za user posted image ni na nobenem seznamu, sem recimo mislila, da je pogostejše, na drugi strani pa se je 2005 rodilo 16 fantkov z imenom Dino user posted image user posted image user posted image za katerega še nikoli nisem slišala - no, razen od kremenčkovih pes/dinozaver je DIno. Zanimivo vglavnem.


_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu 3xmami)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Od kod ta imena???
24.8.2006 18:42:49   
Anonimen
To družinico jaz poznam.To so imena iz Indije-Lalita je družabnica Krišne,Ramija je pa izpeljanka iz Ramačandre.Torej,ta imena izhajajo iz hinduizma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Od kod ta imena???
27.8.2006 17:46:09   
Anonimen
Lalita ni tak napačno (čeprav si ne znam predstavljati starejše ženske s tem imenom), Ramija me pa preveč na margarino spominjauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Od kod ta imena???
27.8.2006 18:03:30   
Rosada
Ramija je lepo domače ime.Lalita mi ni všeč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Od kod ta imena???
27.8.2006 18:10:20   
Anonimen
Ramija je lepo domače ime


Domače? user posted image  Od kod pa si?

(odgovor članu Rosada)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?