|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 15:46:55   
Anonimen
Zadeva pri nas doma je sledeča! S partnerjem zdej je že 3,5 leta mož. sva skupaj že 10. leto.

pred parimi leti sva si kupila stanovanje ( vsi smo dal na kup pa sposodil smo si pa kredit vzel sej drgač pač ne gre)!No njegova svakinja se je hvalila kako nama je ona kupila stanovanje!!!!!!! 
Ko sem to svojmu možu takrat omenila ker pač ne maram laži mi ni verjel in je reku da sem se to izmislila!!!!
Ok udarec je bil hud pa sem nekako po nasvetih staršev vseeno potrpela zadeve in pustila da gre življenje naprej!

Prvi problem ki je nastal že takrat je bil da sva kupla stanovanje v isti stanovanjski zgradbi kjer živi njegov brat z družino!
Njegova zgodbica je sledeča; ko je bil še majhen mu je umrl oče, brat je starejši 10 let, v stanvanje je pršla njegova svakinja, kateri je tašča popolnoma prepustila vse vajeti! TA zdaj komandira še vedno vsem po vrsti. No zadeva se je spremenila ko sva kupla stanovanje in se ji jaz pač ne pustim komandirat.

Problem je k so vedno vtika v vse stvari, vse hoče vedt kje sem kdo je bil pri meni, kam sem šla kaj delam itd...  Sva šla lani v tunizijo na dopust ja cel halo je nardila da bi lahk šparala pa zakaj morva iti itd...mislm za popizdt ane! Ful mi gre na živce, še bolj pa ker je ta oseba tako zagrenjena. Vse kar počne ona v življenju je to da pospravlja in čisti, ter hodi v službo kjer dela za tekočim trakom ( da ne bo pomote tud moji starši so fizični delavci in trud jaz rada poprimem za delo kakršnokoli že - hočem rečt da v njenem življenju ni druge debate kot o tem tekočem traku na šihtiu in  o pospravljanju. Vsi obiski so ji odveč je totalno zaforstrirana oseba s tem čiščenjem! Vsi okol nje se mi smilijo!

Z dragim sva imela 2x smolo  ko sem zanosila 2x IMN seveda za vse to sem bila kriva kao jest!???? Ok en čas sem se res krivila dokler nisem spoznala da pač ne mrem bit jest kriva in da se je pač zgodilo.
Sedaj sem 3 noseča v 7 mesecu nosečnosti- na začetku vse lepo in prav moj navdušen ful vse ok ( razen njenega vtikanja in pametovanja da sigurno hujšam ker se pač nisem preveč zredila, ker ona se je zredila 40kg...??? ) ampak to so vse malenkosti, ki so me počasi nažirale in nažirale pomalem pa vendar tud če sem kdaj našmu kaj rekla se je držal naem češ da je ne spoštujem dovolj in da nej bom tiho. Ok! user posted image user posted image  Pa smo trpel naprej!

VSe do 10 dni nazaj ko sem se odločla da bomo prebelili in da mi bodo tokrat pomagali moji starši. Ja cel halo ker ni vedla da bomo belili in zakaj ne bo belu moj svak???? Ja kaj hudiča ji morm skoz polagat račune!????
Je pršla težit da bo pršla pomagat pucat k je tolk težila in ji ok pač nisem rekla ne k mi bo naš spet očital da jo ne spoštujem pa da mi ona tko rada pomaga?user posted image user posted image user posted image  !Ok si rečem,.
 
No in je rekla da bo pucala kuhinjo ok. začen in ona mislm kj e tak specialc za čiščenje mi je čistila z enim čistilom vse od podna kuhne hladilnika itd.. Problem je da imava nov hladilnik in sem ji rekal da ga pucam samo z vodo in z nobenimi čistili, mi gladko odvrne JEBI SE! HALOOOOOOOOOO??? Ostala sem brez teksta ?!
 
Pridem čez par minut vidm na hladilniku ful ene lise, sem rekla da pač je hladilnik občutljiv in da nej ga ne puca z čistili, pa me ni poslušala samo rekla je da jo jest pa res ne bom učila kako se čisti! Vedno bolj je začela prtiskat na hladilnik in ga vsga popraskala!!!!!!!
Pa sem rekla da nej neha čistit in naj spuca z vodo , nakar jedvignla glasin se začela dret name v mojem stanovanju, da jo jest že ne bom učila da semoja čistoča lahk skrije itd... nakar ji tud jest več nisem mogla biti tiho in sem ji rekla da itak ne zna nič drugega kot čistit! Je čist ven padla! Drla se je name k ne vem kv pa da bo kupla nov hladilnik če je treba ( pa noben ji ni nič reku za novga samo nej neha tko pucat)!
 
Jest sem šla se mal ven na zrak zluftat, pa zjokat k mi je blo ful hudo, k naš bo spet njej verjel in ne men! Pridem nazaj domov je pršla ponovno dol kao zmert kolk velik hladilnik bo kupla sem ji rekla da men ga ne rab kupvat pa ne rab mi več pomagat,je pa rekla da ga bo moj mož vzel če mu ona reče da jo bo poslušal!!!
To je bila kplja čez rob da sem ji rekla da bo šu NOV HLADILNIK V STANVANE ČEZ MOJ TRUPLO, ČE GA BO VZEL!!!!
Začela mi je očitat kako jest možu ne dovolm da pride na obisk kako ga mam pod komando da tud je ne več gor itd...... Mislm za popizdt. In da je svak reku da smo zaklučl zadevo za vse večne cajte!!Ja prav  ane!!
Moj mož je res en priden gostinc in ker se je začela sezona ga ni nič doma da ga še sama ne vidm po par dni! In mi ona user posted image  očita neki!
 
Ko je dragi pršu domov mu vse povem in od takra t ne spregovori nobene besede z mano!Mi je očital da sem spet jaz kriva!!!!je šel naseldn dan na obisk k bratu in pršel ves namrščen nazaj domov tega je sedaj že ene 10 dni! Mu je spet bogsegavedi kaj vse nalagala da se je ven zvlekla, čeprav moji starši so bli zraven in so vsssse slišal tko da prav pretirano nemore lagat ampak on ji vseeno verjame!
se ne pogovarja tud vpraša me ne kako sem kako najin otrok, če kaj rabm, če rabm dnar, karkoli!Sita sem tega da potegne vedno z njo!¨? Kaj naj storim!? Resno sem razmišljala da če v petih letih ni nič bolje tud v naslednjih ne bo ker bo vedno ona tista ki mu natveze kup laži in samo njej sveto verjame! Ne vidm nobenga izhoda razen ločitve!? Tud pogleda me ne sem ko zid za njega pa noseča 7 mesecev! Je hladen kot led.Še vedno skrbim aa vse gospodinjstov popravim skuham speglam itd...
 
Jokam skori vsak dan k mi je hudo ker se načeloma midva ne kregava če sva se zapela sva se samo zaradi nje vedno en isti problem in potem očitki da jaz ne cenim njegove familije!!!! Vse kar hočem je le da me pusti na miru da lahko živimmsvoje življenje v miru drugega ne zahtevam od nje!!
 
Ne vidim izhoda razen v ločitvi kljub temu da imam svojega moža neizmerno rada ampak komandiratin pohojat se pa ne bom pustila nikomur!
 

 
 

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 16:01:47   
zorica

Uboga, se mi prav smiliš.Žalostna resnica pa je zgleda taka, da te mož nima očitno dovolj rad in da postavlja njo pred tabo.Jaz bi popizdila,...Ti si njegova žena, mati njegovega otroka in on TEBI ne verjame???

Probaj se pogovorit z njim.Povej mu, da boš drugače šla ker ne zdržiš tega.Da naj se zaveda da bosta imela družino in ga močno ljubiš, da pa rabiš da ti stoji ob strani, predvsem pa da ti verjame in te ščiti.Mogoče bo spregledal.

Kako pa se kaj razumeš z bratom?Kako on komentira te zadeve?



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 16:15:08   
Anonimen
Z bratom nisva imela ravno kakih konfliktov! Smili se mi ker živi s tako babnico ker zarad nje nikamor ne gredo so skoz doma! Še sam on pravi da skoz samo pospravla in nič drugega. Otroci so se sicer hecal da ji bodo kupl za rosjtn dan torto v obliki čistil?

Brat je baje celo dejal da smo zadevo zaključl vsaj tko je svakinja rekla a ji ne verjamem ker samo laže!

Nihče več pač nima vpliva nad njo, tašča ji je zdavnaj prepustila vse vajeti in še danes samo komandira! Z starejšo hčero se ful dobr zastopmm pa pogovarjava se veliko in vse, mlajša je pa nabirta in čisto ista mat! Naš je bil pa še tko majhen ko je ona pršla v družino in mu je mati cel življene bičala v glavo da jo mora spoštovat, ja samo tos poštovanje je šlo očitno malce preveč daleč i nima meja, saj jo kuje v zvezde, mislm da še svoje lastne mame ne spoštuje toliko kot njo!

Ampak kaj naj nardim to se samo vleče in vleče in sedaj tud vpraša ne po otroku je čist hladen? pa kako naj živim s tako osebo?

(odgovor članu zorica)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 16:45:49   
CERT
bistvu sta dve možnosti. ALI TE ZAČNE SPOŠTOVAT KOT BI SVOJO ŽENO MOGEL, ALI PA ZAČNEŠ PAKIRAT KUFRE. ker če se ne izboljša boš to CELO ŽIVLJENJE PRENAŠALA.  ali pa se odselita nekam dalč tako da tašča peš do vaju ne upa. Res ti ne zavidam situacije( jaz bi jo že na gobecuser posted image )


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 16:47:27   
dulcinea
Z možem se kar pomeni. Daj mu ultimat, če ne gre drugače. Pol pa prodaj to stanovanje in kupi drugega na drugem koncu sveta.
LP, D

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 16:49:25   
CERT
je pa ta tako: rahko je nekaj govorit težko je  to naredit.

želim ti da se bi vse izteklo dobro

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 17:01:11   
CatJa
Kura mi grejo taki tipi na živce. Pa kaj hudiča ima on z njo, da mu več pomeni kot ti?
Brezveze se je na njo spravljat, tipa v red sprav! user posted image

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 17:45:27   
Anonimen
na je ena zmešana čistačica, pa vsi z njo držijo ... hm. nekaj ne štima, sory.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 17:57:48   
Andra
Svakinji ali karkoli že je ta babura, PREPOVEJ VSTOP!!!! Dedu pa postavi ultimat: ali te začne spoštovat in se obnašat do tebe, kot normalen mož ali pa naj pakira!
Jaz bi že naredila red, saj se gre končno za tebe in še nerojenega otroka. Kakor si boš zadeve sedaj porihtala, tako bo. Ko se bo rodilo dete, bo samo še težje.
Pa srečno!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 18:14:46   
cukerček
Pogovori se z njim, mogoče je res ona nekako skrbela za njegovo družino, ko mu je umrl oče ampak višek je pa višek. Povej mu, kako se počutiš in da ni prav da njej vrjame svoji ženi in mami svojih otrok pa ne.
Predlagaj mu, da prodata stanovanje in se preselita.
Upam, da bota hitro in na lep način lahlo rešla svoje probleme, saj je na poti bitje ki je sad vajine ljubezni.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 18:23:50   
Marogica
Kaj naj rečem? Čudni odnosi nasploh. Najprej se sprašujem, zakaj ste se v isto zgradbo preselili, nato, zakaj se pustite vsi po vrsti komandirat, nato pa jamrate, kot tretje so pa trenutno tvoji hormoni mali bolj "nervozni" in nazadnje tvoj mož je neki "šlatek", če potegne vedno z drugimi in ne s svojo ženo.
Kot prvo se pogovori z možem, da boš ugotovila, zakaj potegne vedno s svakinjo. Nekaj je res čudnega, če vedno z njo potegne, ali se ji noče zameriti ali pa imaš ti čudne finteuser posted image
Pod drugo, pa je ne spusti več v stanovanje, če pa že, se pa ne pusti komandirat.


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 18:28:22   
Anonimen
ja cukerček nekako je res skrbela pa prej bi rekla da mu je še odžirala  vse kar je lahko, da ne govorim o tem kako je moral doma plačevat vsak mesec določeno vsoto denarja, da brat živi trosobnem stanovanju, njega je pa izplačal samo v vrednosti 1/4 vrednosti najinega stanovanja. Jaz nisem lakomna in nisem škrta tud vmešavat se ne mislim, samo se mi smili ker je itak potegnu takratko pri svoji familiji, ampak če se sam ne zna pobrigat za tisto kar bi mu pripadalo se jaz tudi ne bom, ker nimam niti pravice niti se ne mislim. Jaz se bom borila za tisto kar pripada meni po moji strani, če pa njega vsi okol prnašajo mi je pa tud že čist vseeno. Ne morem pa dovolt da nekdo laže okrog da nama je kupu stanovanje kar sploh ni res!!!

o teh stvareh bi človek lahko knjigo napisal, ampak nihče ji ni nikoli stopil na prste in očitno sem bila prva jaz ker nisem tiho in povem nazaj pa če ji je prav ali ne.

Dost časa sem bila tiho zdej pa ne bom več!

Poskusila sem se tud že pogovorit,pa če se tud pogovarja ne z mano moj dragi možek, ker ima še vedno nos do podna in je napumpan bohsegavedi s kakšnimi traparijami še!  Tud spregovori ne, jest pa trpim, najbrrž trpi tudi ta najin otroček ampak kaj morem, najraje bi vidla da je vse za mano, pa ni me še čaka očitno zelo trnava pot!


(odgovor članu cukerček)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 18:35:08   
Anonimen
Marogica!
Mož je res ful u redu in ful dobr po srcu pa kot sem dejača že ga je mati vzgajala tako da je moral njo vedno spoštovat in se ji podrejat!Nikoli se ji noče zamerit ne vem zakaj ampak tak pač jein mislim da je mnenja da sem jaz kriva za vse ker ima njo za pravo svetnico!
Pa tudi do vseh ostalih je zelo spoštljiv tiudi do mojih res ful srčen človk samo kar je preveč je preveč.

Če bi ti vedla kolk sem ga prosila da greva kam drgam kamorkoli drugam samo v ta blok ne in je takrat on meni postavu ultimat ja jaz pa nikamor drugam ne grem! Obljubu mi je celo da bova potem ko izplačava kredit in ko bodo otroci poiskala večje stanovanje! ja veš da res, kredit sva odplačala, otrok je na poti, o večjem stanovanju ne duha ne sluha!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 18:38:10   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Marogica!
Mož je res ful u redu in ful dobr po srcu pa kot sem dejača že ga je mati vzgajala tako da je moral njo vedno spoštovat in se ji podrejat!Nikoli se ji noče zamerit ne vem zakaj ampak tak pač jein mislim da je mnenja da sem jaz kriva za vse ker ima njo za pravo svetnico!
Pa tudi do vseh ostalih je zelo spoštljiv tiudi do mojih res ful srčen človk samo kar je preveč je preveč.



Anonimna, preberi si še nekrat, kaj si napisala. Ali pa sem jaz slepa? Kako je lahko tvoj mož fajn in dober po srcu, če je do vseh spoštljiv, samo do tebe ne? Ti bi mu morala biti PRVA!!!!

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 18:42:56   
Anonimen
Saj to je tisto kar najbolj boli da jaz pa nikoli nisem bila prva! To boli ne veš kako boli in samo trpim. Rada ga imam neizmerno ampak ssedaj sem se odločla da tko ne gre naprej zato tudi v naslovu ali jaz ali ona!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ne vem kaj mi je drugega storiti!

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 19:06:03   
cukerček
Žalostno, da se tvoj mož ne zaveda kako bi moral spoštovat svojo ženo, tebe mantretira s tem da ne spoštuješ njegove familije. Še kaj? Ko ti bo spet to reko mu le zabrusi da on tudi ne spoštuje svoje familije, ker si ti zdaj njegova familija in te ne spoštuje. Povej mu, da ima sedaj svojo družino in naj se že neha svakinje držat za kiklo saj je dovolj star, da živi po svoje.
Povej mu, da ne moreš več tak živet ker nisi srečna in da ga boš zapustila če se kaj ne spremeni.
Vsem nam je lahko govorit kaj naj narediš vem pa da je to težje stort. Upam, da bosta rešla problem, in da bo mož spoznal kaj bi mu moralo največ pomenit še preden bo prepozno in boš odšla.

Ne obremenjuj se in probaj bit čim bolj mirna ker nosiš pod srčkom svojega otročeka in  ne za njega ne za tebe ni dobro da se sedaj preveč razburjaš

Pošiljam tiuser posted image za srečo, pa drži se.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 19:45:27   
Maleal
Ta tvoj mož je pa res en velik čudak.S kom živi,s tabo ali njo?Zakaj se vsi skupaj ne vsedete in pogovorite?Njej pa bi pokazala kje je njeno mesto,pri tebi doma nima kaj dirigirat,kuruser posted image  pa taka pomoč,ki ti nardi več škode kot koristi,pa še v slabo voljo te spravi in to v tem stanju,ko si še bolj občutljiva.Na kratko-moža bi vprašala s kom bo živel z njo ali s tabo in če misli njej verjet lahko kar pri njej ostane,ne rabi hodit več na obiske.Njej bi pa rekla da imate vi svojo življenje,ki pa se naj nje ne tiče in naj vas pusti pri miru,tako kot ti njih in se ne vtikuješ v njihovo življenje.
Mater mi grejo taki ljudje na živce,pokazat jim je treba kje jim je mesto-in to čimprej.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 20:31:05   
kapica
Groza res, ti nic  ne zavidat da si v tej situaciji.

Jaz bi tudi poskusila se enkrat lepo v miru s pogovorom, sploh sedaj ko je ze toliko dni preteklo.
Ce ne bo zaleglo, pa poskusi tako, da zacnes pakirat kovcek ali dva. Pa ni treba resno mislit s tem da bos odsla, samo naj on vidi kako dalec te je spravil. Ce imas moznost pojdi k svojim starsem za par dni, pa ne da ga mislis zares zapustiti, samo naj on misli oz. vidi da gre zares, da je nekje meja, ki je pravkar prekoracena. 
Potem bos pa videla kako bo. In postavi ti njemu ultimat, al se bo kaj spremenilo, al  pa ne prides nazaj.

Drzim pesti, da kakorkoli bo, da se bo izteklo v dobro za vaju, oz. vas tri.

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 20:57:49   
Anonimen
Ja, ti ga kar zagovarjaj, kako fajn je. Potem pa ne jamraj, da že cel teden ne govori s tabo. Samo da kmalu ne bo teden, ampak mesec.

Napako si naredila že, ko si dovolila njegov "ultimat" o lokacji stanovanja. Zakaj se ni pa kar k svakinji preselil, če je njeno mnenje tako pomembno user posted image

Cele situacije ti pa prav nič ne zavidam, noseča, hormoni, partner, ki ne razume....ampak tudi v taki situaciji ne moreš pustiti drugim, da ti krojijo življenje. Svakinja je pač tipičen človek, ki mu je dolgčas in mora druser posted image  mešati drugje.

Sprašujem se, zakaj se sploh družiš z njo, če ne dela drugega, kot da se ti meša v življenje??

Veš, niso drugi krivi za to, da se najdemo v situacijah, ki nas spravijo ob živce. Te situacije so samo posledica naših odločitev, ko smo se za nekaj odločili ali pa naše ignorance, ko smo z odločitvijo odlašali.

Lahko ti dam kopico nasvetov, kaj naredit, ampak dokler boš odpirala vrata nekomu, za katerega veš, da ti greni življenje, se tvoja "situacija" ne bo spremenila niti za mrvico.  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
28.5.2006 22:34:22   
lelaval
Takoj, ko se vrne, se vsedita in mu reci, da si se odločila, da TUKAJ VEČ NE BOŠ živela. On pa -če želi, naj ostane, (sicer pa lahko gre s tabo).
Očitno je stanovanje pisano na oba - reci, da te naj izplača.
Povej tudi, da ko enkrat greš, se ne boš več vrnila.
Na koncu pa mu ne pozabi svetovat, naj ti obljubi, da bo živel SVOJE ŽIVLJENJE (in ne tako, kot mu narekujejo drugi) - s tabo ali katerokoli drugo.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
29.5.2006 0:54:41   
Anonimen
Se skorajda strinjam z vsemi svojimi predhodnicami - kar so napisale.
Najprej, kar se tiče nakupa stanovanja - kdo je izbral lokacijo oz. samo stanovanje? Ti, on, oba skupaj ali kdo tretji? Če se najdeš v odgovorih "ti" ali "oba skupaj", potem to pomeni, da si se strinjala, da živiš tam, kjer živiš. Zakaj si se tako odločila, veš samo ti. Mi ne. Če pa je stanovanje izbral tvoj mož ali celo kdo tretji, pa lahko rečem samo, da si krepko premehka oseba in da se preveč pustiš voditi v življenju. Nakup stanovanja in izbira lokacije je ena najpomembnejših odločitev v življenju in će pustiš, da to urejajo drugi namesto tebe, potem si kuhana in pečena.
Drugo - napisala si, kako ste prišli do denarja za stanovanje. In da sta svoj kredit odplačala. Kaj pa je z deleži, ki so jih prispevali drugi? Sta jim vrnila? Če sta jim, potem je problem rešen. Potem sta lastnika samo vidva in nihče drug. Predvidevam, da sta se jim za pomoč zahvalila in jo tudi ustrezno nagradila (na kakršenkoli način že). Je bila svakinja tudi tista, ki je finančno pomagala? Jasno in glasno ji povej (ne glede na moževo mnenje), da si svoj dolg do nje poplačala in da do stanovanja nima popolnoma nobene pravice. Kruto rečeno, ampak - kdo jo je pa silil, da vam je posodila denar? Prošnja je eno (sploh pa, če se strinja z njo), prisila pa drugo. In če si je ona sama pri sebi mislila, da bo pa potem ukazovala, se je zmotila. To svoje pričakovanje bi morala povedati prej, preden je posodila denar. Predvidevam, da bi ji potem že takoj povedali, da kaj takega ne more pričakovati in da naj svoj delež posojila kar lepo zadrži zase. Ampak zdaj je, kar je.
Tretje - si lastnica polovice stanovanja. Uradno in dejansko. Nihče ti ne more prepovedati vstopa (tudi mož ne) in nihče ne sme vstopiti brez tvojega dovoljenja (z izjemo moža). Ne glede na to, ali se mož strinja ali ne, svakinji jasno in glasno prepovej vstop, kadar si ti doma. Možu pa povej, da če jo bo spuščal v stanovanje takrat, ko bosta doma oba, da jo boš ali ignorirala ali pa ji jasno in glasno stalno dajala na znanje, da je nezaželjena. Po potrebi da se boš tudi prepirala in storila še kaj več.
Iz stanovanja se ne umikaj, dokler ni res nujno. Pa tudi, če se umakneš, je še vedno tvoje. Tako, da v nobenem primeru materialno ne izgubiš ničesar.
Kar pa se moža tiče - povej mu, da želiš (zahtevati ne moreš, žal), da sta ti in otrok v njegovem življenju na prvem mestu. Vprašaj ga, ali je tega sposoben ali ne. Če bo rekel, da je, potem mu povej, da naj to tudi dokaže, kajti besede same ne pomenijo nič. Edino dejanja. In kot prvo dejanje dokazovanja naj bo to, da svakinja nima več vstopa v stanovanje. Drugo pa to, da ji tudi on ne pusti več vmešavanja v vaše življenje. Naj se meša v njegovo, če on pusti, v vaše skupno ali v posamezno tvoje in otrokovo pa ne.
Če pa bo rekel, da tega ni sposoben, potem je pa najbolje, da se ločiš. Odvisno od možnosti dogovora z možem in od vajinega posameznega finančnega stanja - ali se ti odseliš in te on izplača, ali pa obratno. Upam, da se lahko začasno odseliš k svojima staršema, v kolikor bi bilo to potrebno.
Potem pa naj gospod mož živi s svojo svakinjo.
In dokler ne izveš vsega, kar je potrebno za kakršnokoli nadaljnje ukrepanje, ukini "gospodinjski servis" možu. Posvečaj se sebi in otroku, njemu pa naj kuha in čisti svakinja. Kakršenkoli komentar okrog urejenosti gospodinjstva (s strani moža) lahko zavrneš s tem, da lahko v svojem stanovanju počneš, kar želiš.
Pa sporoči rezultat - tole me pa res zanima.

P.S. Glede ne to, da praviš, da se vedno postavi na svakinjino stran in da tebe takorekoč ne opazi - si morda pomislila, da sta ljubimca? Saj sem prav razumela, da je ona žena od moževega brata, a ne?

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 29.5.2006 0:58:48 >

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
29.5.2006 7:33:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
29.5.2006 10:00:11   
Anonimen
Kolk ene enrgije so ljudje sposobni metat v nulo.. user posted image user posted image  Jaoo..sem kar utrujen ratal ob branju.. kaj sele da bi tole v zivo poslusal..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
29.5.2006 10:34:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: tko ne gre več anaprej al jaz ali ona
29.5.2006 12:35:34   
Anonimen
kerensa,  in ostale,

hvala ti za odgovor zadeva je sledeča :
Ja moj mož je izbral lokacijo za stanovanje, kljub prošnjam da greva kamorkoli drugam z obljkubo da bo vse v najlepšem redu jaz baba smotanasem mu verjela! Kar sem hotla to zdej mam sej tud sebe krivim glede tega definitivno ala po točli zvoniti je prepozno!

Svak in svakinja sta moža izplačala z tisto četrtino vrednosti najinega stanovanja ( kljub temu da imata onadva zdaj  trisobno stanovanje  ampak če moj dovoli da ga izkoriščajoi in se ni znal potegnt še za tisto kaj več kar bi mu po zakonu pripadalo se jaz ne bom vtikala)
Vtaknem se pa v tisto kar meni pripada!

lastnik stanovanja je naveden moj mož ampak imam dokaze glede ostalega dela denarja za nakup stanovanja. Se da vse lepo dokazat! Ja tud tle sem požrla nasvete mojih staršev sej je vseeno kdo je lastnik važn da se zastopta ! user posted image user posted image Spet dokaz moje šibkosti in mehkobe! jebi ga sem preveč čustvena in mehka oseba, ki je šele sedaj po letih izkoriščanja in ukazovanja končno stopila na rep in pokazala zobe!

Pa spet jih jest kasiram po hrbtu!user posted image user posted image user posted image

Kar se tiče pakiranja  sem razmišljala da bi se preselila k staršem za par dni, ampak to bo pomoje še večji znak šibkosti in konec koncev zakaj stanovanje je glih tolk moje kot njegovo!!!!!

Žal mi je le da sva se tolk let trudla za štručko user posted image ki jo zdaj zdaj dobiva, a moj mož je čisto hladen. Tolažim se stem da bom svojo ljubezen zdaj lahko posvetla le svojemu še nerojenemu sinku!

Radha strinjam se tud stabo da do sedaj ni imel nihče razloga da me spoštuje, ampak mi je prekipelo. morda bo bolje morda ne bo nikoli, bom prepustila to usodi ne bom pa dovolila več pometanja z mano!
Svakinja pa je še naprej ena starokopitnica- je starejša od mene 15 let ampak še moja dva starša nista starokopitna kot ona.

Sicer pa ima dve hčere, nikomur ne želim nič slabega sem pa mnenja da se ti vse slabo storjeno drugim zagotovo povrne prej ali slej!!! Počassi se ji že vrača!!!


(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?