|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preživnina
11.6.2006 17:32:02   
Anonimen
Naslednji mesec imamo na sodišču obravnavo glede preživnine. Zanima me, kaj vse lahko navedem kot stroške. Živim v najemniškem stanovanju in plačujem najemnino. Ali se vsi stroški delijo tudi na dojenčka? Ne bi rada pred sodnikom izpadla popolna trapa in da me ne bi jemali resno. Otrokov oče pravi, da najemnina in ostali stroški niso njegov problem, saj sem že pred nosečnostjo živela v najemu.  TUdi vrtec, ki bo po končani porodniški se ga ne tiče. Stroški, ki se tičejo otroka so po njegovem samo plenice, saj je otrok še dojen in nimam nobenih drugih stroškov z njim. Sama vem, da to ni res, saj so stroški nastali že med samo nosečnostjo (oblačila zame in za novorojenčka) in tudi sedaj je veliko pranja, likanja,... Vem, da v stroške ne morem dajati telefona in interneta, lahko pa najbrž porabo električne energije, vode,.. skratka osnovne stroške.
naj povem še to, da je redno zaposlen, vendar grozi, da bo pustil službo, če ne bom pristala na minimalno višino preživnine. To bom pač reskirala in na to ne bom pristala, saj mislim, da me samo izsiljuje.
Prosim, če mi lahko čim več napišete o tem, sploh pa Karensa, ker vidim, da si na tem področju zelo doma. 
Hvala in lp.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Preživnina
11.6.2006 21:05:53   
babylove
Že prej si živela v najemu ~ pa kaj, prej bi lahko šla tudi pod most živet, če bi hotela, zdaj pač ne moreš več.

Strošek so samo plenice ~ ja verjetno res, to lahko samo na moškem zeljniku zraste.

Že samo stroški v blokih se plačujejo po številu oseb, torej plačuješ z otrokom več kot prej. Ti kar navedi med stroške popolnoma vse, kar plačuješ, tudi telefon. Ali ti ne služi, da pokličeš zdravnika in se dogovoriš za pregled? Moje mnenje je, da navedi prav vse, sodišče bo pa že izločilo stroške, ki jih ne more upoštevat.

Nikakor ne pristani na minimalno višino preživnine zaradi izsiljevanja. Če malo razmisliš, nimaš kaj izgubiti, saj tudi če grožnje uresniči in pusti službo, boš ti v najslabšem primeru vseeno dobivala najnižji znesek ali pa nadomestilo iz državnega sklada. Zato ciljaj na več, minimum boš itak dobila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Preživnina
11.6.2006 22:33:40   
bena
V okvir stroškov preživljanja otroka se po ZZZDR uvrščajo stroški stanovanja, torej najemnina in obratovalni stroški (komunala, ogrevanje, voda, električna energija, pa tudi telefon za primer, da moraš poklicati zdravnika in z druge nujne primere), nadalje sem spadajo stroški nakupa oblačil in obutve, prehrane, zabave in razvedrila otroka (igrače, članarine za razne tečaje, glasbeno šolo, druženja z vrstniki, npr. praznovanje rojstnega dne), stroški varstva (vrtec), stroški osebne higiene (kozmetika, plenice). Poleg tega pa se pri določitvi preživnine upošteva tudi večji prispevek k varstvu in vzgoji tistega od staršev, pri katerem otrok živi.
Od otrokovega očeta pa imaš pravico terjati tudi povračilo stroškov, ki so ti nastali z nakupom opreme za dojenčka in med nosečnostjo, vendar boš to morala uveljavljati s tožbo s takoimenovanim verzijskim zahtevkom.
Preživnina se bo določila glede na sedanje potrebe otroka, pri čemer v tem okviru ne bodo upoštevani tudi stroški varstva otroka, glede na to, da si zaenkrat še na porodniški. Imaš pa po koncu porodniške, ko bo otrok pričel obiskovati vrtec, pravico zahtevati zvišanje preživnine, saj se bodo temu ustrezno tudi povečale potrebe otroka. 
Pa nikar se dedcu ne pusti. Povej mu, da četudi bo pustil službo, bo preživnino dolžan plačevati, vsaj minimalno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Preživnina
11.6.2006 23:16:07   
Anonimen
Se podpišem pod obe svoji predhodnici. Kar je res, je res. user posted image  Dodam lahko edino še to, da naj dedca nekdo pošteno trešči okrog ušes, da se bo malo zresnil in prišel k pameti. user posted image  Če otrok potrebuje samo plenice, potem tudi dedc ne potrebuje drugega kakor lastnih gat za preživetje, ne? user posted image  Butelj zarukan.
Službo naj pa kar pusti. Z veseljem. Še pomagala bi mu, da ostane brez. Kajti ne glede na to, da bi bil brezposeln, njegova preživninska obveznost ostane enaka. Sploh pa, če postane brezposeln po lastni krivdi. Gina je ene parkrat dobro napisala - v tožbi ne zahtevaj manj kakor 40.000 SIT, ker toliko za otroka dejansko porabiš. Tudi jaz sem v najemu in tudi jaz sem tako naredila. Pa tudi, če potem dobiš manj - pa kaj? Več ko zahtevaš, več dobiš. Če pa bedak ne bi plačeval, pa kljub temu dobiš 18.000 SIT od Jamstvenega sklada, njega bodo pa potem oni jeb*** za celih 40 jurjev. Boš videla, kako hitro si bo začel šiht iskat. In daj Bog, da ga ne bi našel! user posted image

(odgovor članu bena)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Preživnina
12.6.2006 10:40:28   
Tasika
Pomembno je da si čim bolj pripraviš točne podatke, koliko porabiš za otroka. Npr:
elektrika, ogrevanje, stroški v bloku,....
obleke, bodi natančna, dete raste, kar pomeni vsake 3 mesece nove hlače, majice, jaknice,...
flaške, lončki,...
dopust, otrok rabi spremembo,...
stroške za vrtec si pripravi že sedaj, izračunaj si koliko boš pribl. plačevala,...

Sicer pa kot so napisale predhodnice, dedca z macolo po glaviuser posted image user posted image user posted image

Ampak ko pomislim, je žalostno, kako se lahko človek (moški v tem primeru), izogiba vzgajanju in preživljanju SVOJEGA otroka. Se včasih prav zamislim, kam gre ta svet.

Pa veliko sreče!


_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Preživnina
12.6.2006 23:05:27   
Anonimen
A moraš višino dokladov tudi navesti? 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Preživnina
12.6.2006 23:20:32   
Anonimen
Tudi. In ne vpliva na višino preživnine. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?