|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 12:07:35   
nuala
 

Enkrat jeseni bomo začeli oddajati stanovanje v Lj na Viču, v bloku ( 3 nadstr. ), brez dvigala, kuhinja, dnevna, 2 sobi ( cca 65kvm ).

Kakšne so cene najemnin, mislim da vas kar nekaj živi v najetem stanovanju?

Rada bi postavila razumno ceno, da jo zmore družina. In da potem ostane nekaj časa.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 12:11:51   
Katrin
Jaz mislim da okoli 400 eurov

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 13:00:39   
Anonimen
Si bom drznila malo razpisati, ker že 12 let živim v najemu...

Vič je eden najcenejših delov Ljubljane (poleg Rudnika). Tako, da ne moreš postaviti enake cene kakor npr. v BTC-ju. No, postaviš jo sicer lahko, vprašanje pa je, ali boš ta znesek tudi dobila oz. kakšne najemnike bi dobila. Se pa vedno najde kdo, ki mu ustreza prav tisti konec, tako, da je v končni fazi še vedno OK.
Nadalje je odvisno spet, o katerem delu Viča govorimo. Vse, kar je ob Tržaški cesti (od Tobačne tovarne do dežurnega Petrola), ima najvišjo ceno. Sledi novo naselje Grbina in nekje v istem rangu Gerbičeva ulica (do Tbilisijske). Območja, kjer ni dostopa z LPP-jem, so ocenjena nižje. Prav tako Dolgi most, Bokalce ali Cesta dveh Cesarjev z bližnjo okolico. Tudi Rakova Jelša je na dnu lestvice, predvsem tisti del čez obvoznico.
Potem pa se že začne tisto, kje je stanovanje. Če je v bloku, je cena takoj višja od tistega, ki je v zasebni hiši. Cena stanovanja v hiši je malenkost višja, če v hiši ne živijo lastniki ali kdo drug. Kljub temu pa cena ne dosega cene stanovanja v bloku.
Potem pa je vse odvisno od opreme in priključkov. Novejša kot je oprema, dražje je. Oprema po mori ponovno dvigne ceno. Starine ponovno dvignejo ceno. Moderna bela tehnika (pomivalni stroj, sušilni stroj itd.) dvigne ceno. Če je v stanovanju tudi akustika, gre cena spet gor.
Osnovnih priključkov se ponavadi sploh ne šteje. Ceno dvignejo samo še luksuzni ali dodatni, torej npr. od dodatnih plinovod, ADSL in podobno, od luksuznih pa klima, ogrevanje tal in podobno.
Če pa manjka kaj od osnovnega (telefon, SAT TV ali KTV in podobno), pa gre cena dol.

Za stanovanje, ki ga ti omenjaš, bi jaz postavila realno ceno 90.000 SIT + storoški. Je na skoraj najcenejšem delu Ljubljane in v 3. nadstropju brez dvigala (kar je za družino manjši obup, sploh pa za mamico z vozičkom). Vendar že zaradi kvadrature, zaradi dobrih prometnih povezav s Centrom in zaradi dobre infrastrukture cena skoraj ne bi smela biti nižja. Predvidevam, da namreč oddajaš opremljeno in vsaj z osnovnimi priključki.

Če pa te zanima kaj veš, pa stanovanje opiši nekoliko bolj.

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 13:42:58   
nuala
Kerensa, nisem vedela, da si tudi tak strokovnjak za stanovanja! Super!

Stanovanje je na Gerbičevi ( nasproti vet. fakultete ), nima niti posebne opreme niti ga ne želimo spremeniti v nekaj ekskluzivnega. Ker so zdaj v njem starejši in znucani kosi pohištva ga imam namen nekoliko sprazniti, pobeliti, dodati nekaj nove opreme in oddati normalni družini.
Osnovno opremo kot je centralna in telefon pa tako ima ( za SAT anteno nisem tako prepričana, ampak če je to v bloku navadno ni tak problem ).

V glavnem, ne bi rada preveč vlagala vanj, teh večnih vlaganj ( in potem čakanja kdaj bo to kaj prineslo ) imam že malo dovolj.

Saj sem razmišljala o študentih, ti niso tako zahtevni, ampak ker ne živimo v Lj bi bilo težko kontrolirati in usklajevati jih...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 13:55:23   
Anonimen
Saj nisem strokovnjak, samo izkušenj imam na žalost preveč.

Gerbičeva je študentska ulica, res je. Je pa tudi res, kakor si napisala, da je študente težko kontrolirati. Sicer po večini spadajo med redne plačnike (predvsem tisti, ki niso iz Ljubljane - dalj, ko so, bolj redno plačujejo, tako, da si najboljši Primorci ali Prekmurci), vendar so velikokrat (v blokih, seveda) pritožbe stanovalcev zaradi njihovega načina življenja: "preveč" obiskov, "preglasne" zabave, "krasno" parkiranje, po možnosti kajenje marihuane na balkonu in podobno. Ampak če te sosedje ne ganejo in če oddajaš striktno samo zaradi denarja, študentje sploh niso slaba izbira. Bolje študentke, no, ampak tukaj je pa spet vprašanje, kdaj ti "v igro pade" prostitucija.

Če bi oddajala jaz, bi vzela družino. Definitivno. Saj trisobnega stanovanja posameznik skorajda ne najema, vsaj povprečnega ne. Edino kakšen biznismen  luksuznega.

Če pa smem, ti dam pa še majčken nasvet kakor lastnici...
Danes vsi po spisku nategujemo s plačili, kjer le lahko. In ker (upam) veš, da so najemniki krepko bolj zaščiteni kakor lastniki, se sama prej svinjsko dobro zavaruj s pogodbo. Ne dovoli, da ne bi bila overjena pri notarju. Dodaj nekaj svojih členov, za katere pa bodi prepričana, da so zakoniti.
Najemnik naj ti svojo plačilno sposobnost dokaže. Naj ti ne bo nerodno, da rečeš za to. In če je najemnik normalen, tudi ne bo kompliciral. Veljavna fotokopija pogodbe o zaposlitvi ali zadnja plačilna lista, kar naj bo vse priloga k najemni pogodbi. Natančen popis opreme in stanja opreme. Obvezna varščina - tega ne izpusti, pa čeprav bi imela zato stanovanje en mesec dalj prazno. Varščina se vrne, ko najemnik poravna vse obveznosti in ko se izseli in če stanovanje vrne tako, kot ga je dobil.
Ne vlagaj veliko, ker nima smisla, če oddajaš dolgoročno. Večina družin ima vsaj nekaj svojih kosov pohištva in če boš ti že napolnila celo stanovanje s svojim, potem oni ne bodo imeli svojega kam dat in bo to razlog, da ne bodo najeli.
Kakšna domača žival je tudi že skoraj logična, ni pa seveda nujna. Če vidiš, da je žival lepo oskrbovana in negovana, naj te ne skrbi. To pomeni, da bo tudi stanovanje in da je žival primerno vzgojena.

Te zanima še kaj? Vse vem. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 14:17:21   
nuala
Res vse veš in mislim, da imaš čisto prav.

Kar se pogodbe tiče " ne skrbi ", tu sem specialist. Ni šanse, da se mi kdo izmuzne!

Moj mož tudi navija za študente ( no, študentke, nad temi je bolj navdušen ), ampak realno pogledano; ne bo nikogar, da bi jih malo kontroliral in reševal morebitne spore s sosedi. Jaz sem tudi bila študentka; bogi ljudje.

Rada bi prijetno družino, s kakšnim psom mogoče, proti živalim res nič nimam!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 14:39:30   
Anonimen
A imamo mi kaj šans? Smo čisto "normalni". user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 14:43:06   
nuala
Normalni in še plačilno sposobni???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 14:45:32   
Anonimen
"Normalni" sem dala v narekovaje. user posted image user posted image user posted image  Plačilno sposobni pa očitno smo, če tukaj samo za stanovanje plačujemo že 2 leti in pol po 150.000 SIT mesečno (ostale privat položnice in hrana in otroci in pes in vse to ni všteto). user posted image

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 14:52:54   
nuala
Veliko denarja!

Ampak jaz tudi tu v Zadru plačujem ( stanovanje je sicer kao luksuzno... ) 500 EUR + stroške za stanovanje.
In sam bog ve, koliko porabim še za hrano, otroke, peseka, bencin,...

Ti kar prid k nam na Vič, ni problema. Saj kadiš pa lahko na balkonu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 14:53:40   
Anonimen
Kaj a pozimi bi morala tudi ven na balkon? user posted image

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 15:15:49   
nuala
Kaj pa je narobe s balkonom pozimi??? in še dva bi imela na razpolago.

Hec. Meni je čisto vseeno, kaj ljudje počnejo v stanovanju dokler imam mir pred sosedi in je plačana najemnina.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 15:16:46   
Anonimen
No jaz sm pa kar neki časa živela na viču kot študentka. Ravno tako v trosobnem stanovanju na Jamovi. Pa men je bila to luksuzna lokacija zarad mestnega busa. Mislim povezave so res super. Do bežigrada ali šiške. Ne vem no če je to glih najcenej lokacija. Jaz osebno sem gledala stanovanja tudi po drugih delih pa so bla marsikje cenej(šiška, šentvid, moste, črnuče....).
Smo bile pa notr študentke in smo pred dvema letoma plačevale 150.000 plus stroški. Je pa res da bi družina to težko zmogla.
Ne vem no če si želiš družino boš zagotovo dobila manj kot če ga oddaš študentom, ker za študente je vič res zanimiva lokacija.
No samo v razmislek.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 15:21:20   
Anonimen
Aja pa še kar se tiče "norih" študentov. Naša lastnica je bila izredno zadovoljna z nami. Ji je bilo zelo hudo ko smo odšle. Notr nas je bilo pa 5. Res ni bilo nobenih problemov. Če se nam je žuralo smo šle ven, kadile nismo noter ker nas je lastnica prosila da ne. V glavnem če se odločiš za študente je pametno vzeti višje letnike fakultete. Sicer pa vidiš človeka hitr ko pride pogledat stanovanje in lahko hitro oceniš ali ga išče za žur ali pa za "normalno študijsko življenje". Pod normalno tud spada žur samo ne v stanovanju po 22.00. Pač postaviš pravila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 15:24:24   
Anonimen
ups!
Ja se opravičujem za anonimnost v prejšnjem odstavku. Nenamerno. Blond pač.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 15:50:32   
tinatona
Kaj pa mamico samohranilko bi vzela? Moram pa še videt kakšna bo plača v novi službi.

LP Tina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 16:13:03   
Anonimen
Saj se hecam, Nuala... zaenkrat nimam nobenega namena, da bi se selila. Tukaj v BTC-ju sem extra zadovoljna tako s stanovanjem kakor tudi z lastnikom in okolico. Dobesedno vse imam na dosegu roke in tega zlepa ne zamenjam. Niti za eno sobo več in 10.000 SIT manj. Poleg tega tukaj moj starejši sin hodi v šolo, mlajši pa bo šel tukaj v jaslice. Od tukaj grem samo še na dva konca: ali v neprofitno stanovanje (ko in če ga dobimo, pa kjerkoli pač že bo) ali pa v lastno stanovanje (ko in če ga bomo uspeli kupiti, bo pa v Ljubljani ali v Postojni).

(odgovor članu nuala)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 18:16:47   
rija
Jaz pa oddajam trosobno stanovanje za 50 jurčkov???????????????user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim.....bom morala malce korigirat tele cene.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 18:33:00   
Anonimen
Ma ti nisi u Lubljan, Rija... user posted image user posted image user posted image

Če pa u Lublan oddajaš za ta dnar, bom pa resno razmislila o tem, da zavzamem tvoje stanovanje... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
30.6.2006 18:46:03   
rija
Pa bi blo fajn, da sm u Lublan, vsaj z nepremičninami....user posted image user posted image  drugače itak ne....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
4.7.2006 10:49:42   
nuala
Hvala za odgovore,
mislim, da bom postavila ceno na 115.000 SIT za družino, 145.000 SIT za študente, če pa najdem koga ki mi bo res všeč ( ali pa mamico samohranilko ) pa še vedno lahko dam malo popusta.






_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Cena najema 3-sobnega stanovanja
4.7.2006 14:17:05   
bambolina
Ja jaz mislim, da bo to kar OK cena!
Moja prijateljica namerava na Vrhniki oddati in pravi, da bo postavila ceno za 72m2  80.000 SIt + stroški. Kar je po mojem čist primerljivo glede na to, da je ona na Vrhniki, ti pa imaš stanovanje v LJ, ki ima res svojo ceno!

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?