|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mariborčanke
7.6.2006 10:41:49   
jančka
Hajli hajlo,

kaj so kake mariborčanke tu gori? Kako ste? Kako se počutite? Napišite malo, da se bolje spoznamo.

Jaz sem nosečka komaj 6 T, ampak že drugič, doma imamo že enega razgrajača, ki mamici ne pusti nič počivat. Počutim se super, nič slabosti, tako kot pri prvi, ko sem skoraj umrla, samo malo napet trebuh, drugače pa ok.

Javite se še druge.... čao...Jančka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 11:12:30   
MINEJA
Ojla!

Tudi jaz sem mariborčanka ... Tudi jaz imam doma dve lti in pol starge fantka ... V prvi nosečnosti sem bila res posvečena samo trebuščku, počutju, ... Sedaj pa nimam časa "biti noseča" oz. sploh ne vem da sem ... No, sedaj me že malo moti trebušček, ko se s sinom igram na tleh in vstanem bolj težko ...
Drugače pa sem v 19. tednu ... Počutim se Ok - sedaj že ... da o slabosti tam nekje do 14. tedan raje ne omenjam ... Slabo mi je bilo tako močno, da sem bila cel dan totalno zanič ... Bruhala sicer nisem, ampak ta grozen občutek v ustih ... tako, da sem celo shujšala za 2 kg ... Sedaj je že OK!!!
Drugače pa sem v 7. tednu imela rahlo rjav izcedek, ki je trajal samo en dan in se samo 2x ponovil, sedaj je prav tako vse OK ...
Želimo pa si par, ampak na koncu šteje samo to, da bo vse OK ...

Toliko zaenkrat ....

LP!

(odgovor članu jančka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 11:20:24   
jančka
Pozdravljena Mineja, lepo da nisem edina tu gori.
Morat rečt da me je ta druga nosečnost presenetla, ker je nismo planirali, sinek je star komaj 20 mesecev, pa sem jo sedaj že lepo sprejela. Strah me je ko hidiča križa, ker je bil moj prvi porod zelo neprijetna izkušnja (nedonošenček) ampak se tolažim, da bomo že kako to prebrodli.

Je pa nekako druga nosečnost lažja se mi zdi, da nisem tak panična kot pri prvi joj če se spomnim. Vse gre bolj na eazy, pa tak kot si rekla, nimaš časa biti noseč, zaradi sineka, pa se mi zdi to še boljše, ker potem nena bedarij študiram, pa kaj pa to, pa kaj pa ono.

No pa naj še katera druga kaj pove o sebi????

LP, Jančka

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 11:35:46   
jasnika
pozdravljene

tud jaz sem mariborčanka in drugič nosečka, sedaj sem v 7 tednu in imam danes 1 pregled, me je že strah, pa slabo  mi je nonstop, pa utrujena sem , skratka nič mi ni fajn
v prvi nosečnosti pa mi je bilo tak fajn, sem bila polna energije in tako lepo je bilo
no pa saj upam da mi bo sedaj tudiuser posted image
mogoče bi bilo fajn da bi se tudi me mariborčanke nošečke dobile kdaj kaj na kavici oz bolje na sokuuser posted image
me veseli jančka da si se odločila in nas malo skup spravila, upam da se še katera javiuser posted image
lpuser posted image

(odgovor članu jančka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 11:49:17   
Anonimen
Pozdrav obema!

Še ena ... ne mi zameriti, ker bom za zdaj anonimna.

Sem iz Maribora, imam 15-mesečno punčko in sem noseča približno toliko kot ti, Jančka. V prvi nosečnosti mi je bilo slabo dvakrat po pol ure, zdaj pa že 14 dni od jutra do večera. Ne vem, kaj bi pojedla, da bi slabost minila. Nič mi ne paše, celo najljubše jedi ne. Upam, da bo čim prej minilo.

Tudi naju je druga nosečnost "presenetila" in se šele navajava na vse skupaj ... Je pa ravno obratno kot pri tebi, Jančka - prvič je bilo vse bp in bi bilo preveč lepo, če bi tudi zdaj bilo tako. Vem, da ne smem misliti negativno, a enostavno ne verjamem, da bo tako kot prvič - slabost je že en dokaz. 

Prej na forumu nisem bila preveč aktivna, v glavnem sem samo brala, zdaj pa bom verjetno tudi sama več pisala. Torej se še oglasim.

Lep dan!
anonimna user posted image



(odgovor članu jančka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 11:50:01   
severnica77
Pozdravljene, tudi jaz se vam pridružujem. Jančka fino, da si odprla to temo.
Jaz pa sem user posted image  prvič, tako, da mi je vse res novo. Sem pa danes noseča 13 t in imam danes NS.

Si pišemo in lepo se imejte.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 11:53:20   
Anonimen
Jasnika, prehitela si me ... se popravljam: pozdrav vsem trem.

To o kavici je fajn ideja - pridružim se vam čez nekaj tednov, ko ne bom več anonimna. Če me boste sprejele.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 13:24:21   
jančka
No me vseseli, da ste se tako pozitivno odzvale, anonimne ali ne anonimne saj je vseeno, boste že povedala, ko boste želele, ko boste pripravljene, sicer pa smo tako vse tu nekako anonimne in se skrivamo za nick-i. Pa saj je vseeno, samo da si delimo naše izkušnje in veselje, kdo pa  bi nas boljše razumel....mož??? ha ha

Ja kavica je super ideja....bomo se zmenle.

Mene pa slabost zaenkrat ne daje, sem pa ful lačna in zato non stop jem. Je pa res, da sem v prvi nosečnosti jemala Tifol, po katerem je znano, da ti je slabo, in da peče zgaga, sedaj pa sem si nabavla CentraMEd, mi je ena nosečka svetovala, da je bila po tem ful polna energije in se je super počutla in je res, meni ugaja. Sicer je pa slabost, slabost, nič ne moremo pa saj bo minlo... vsaj želim vam, da mine tistim ki vam je slabo.

Severnica, poročaj kako je bilo na NS!


Ok zaenkrat, grem pogledat če je kaj za pod zob, Jančka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 13:47:27   
Arabela
Hojla mariborske user posted image !

Sem "že" v 24 tednu, noseča prvič, večjih težav nimam, sem pa že od sredine marca na bolniški zaradi bolečin in otrdevanja trebuha... pa pravijo da to ni nič takšnega, samo počivat moram... NS dala skozi pri dr. Veingerlu (priporočam), morfologijo v bolnici pri dr. Pelkičevi (neprijetno), drugače je moja osebna g. Suzana Završnik na Vošnjakovi... Sem pa že pridna in hodim v Šolo za starše v SBM... danes gledamo film o porodu... Me prav zanima, ker me je kar precej strah... Rok pa imam 2. oktobra...

Fajn da smo se štajerke gor zbrale...
Se pišemo...

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu jančka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 13:51:40   
SIBI
Pozdravljene,

tudi jaz prihajam iz Maribora in me res veseli, da se je odprla ta tema, da se lahko kaj pomenimo. Noseča sem sicer 2., vendar se je 1. slabo končalo (ss v 16. tednu) sedaj pa upamo, da bo vse ok. Sem v 13. tednu in imam jutri nuhalno. Moram rečt, da mi ni niti malo slabo tako, da grejo kile samo lepo gor. Razen seveda zgage in tega jeklenega okusa v ustih je vse super. Zaenkrat bi bilo to tudi vse. Bodite lepo in se še oglasim.

Čaouser posted image

(odgovor članu jančka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 16:59:24   
vampirka
Še jaz se pofočkam...začetek 13. tedna (naslednji torek imamo NS)...1. noseča, nobenih slabosti in nevšečnosti do sedaj (trkam na les)...če se zmenimo za pijačko, z veseljem pridem!

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 17:10:06   
tija75
Da bom še jaz zraven. 1. user posted image , napolnjenih 30. tednov, mislim da do sedaj vodim user posted image , se pa z veseljem pridružim na kavici.

Obilo užitkov in srečnih trenutkov v user posted image želim vsem bodočim mamicam, oz. ene ste že.

Čao Tija


_____________________________

Naša Tia je prikukala 3.8.2006
Pridružil se ji je GAL 4.5.2009

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 17:35:53   
borovnička
Jančka, to si se pa super spomnila! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Me veseli, nas je tolko mariborčank.user posted image

No, da še povem kaj o sebi. Noseča sem 27. tednov in je to moja prva nosečnost.user posted image user posted image user posted image  Sva se kar matrala leto in pol, da sva zagledala tiste tako zaželjene user posted image user posted image . No, pa saj je bilo prijetno matranje. user posted image  Na začetku je blo kar zanimivo vse te spremembe na telesu, pa špika, pa vleče, pa dol tišči... zdaj sem pa nekak vzela vse to v zakup, da to spada zraven in da je to normalno.

Počutim se super, ampak tudi meni otrdeva trebuh od kakega 22. tedna dalje.user posted image Zdaj so mi dali še železove tablete, pa se mi zdi, da je teh krčev še več. Bo treba po sirup.

A za kavico? Jaz sem takoj za!user posted image user posted image user posted image Da se mal spoznamo. Saj ko se sprehajam po mestu opazim ogromno trebuščkov. Se prav vprašam, če je katera iz RR.user posted image

Pozdravček vsem someščankam! user posted image

(odgovor članu tija75)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 19:41:09   
jančka
juhu, koliko nas je že...superca

evo jaz sem mojega pobalina spravla v postlo in sem se zdaj končno lahko malo vsedla, ker sem drugače čisto okupirana z njim čez dan.

Imam pa 1. pregled komaj 27.06., takrat bom že v 10. tednu, joj se bo zdaj to vleklo. No do takrat pa imam vas čveke, da mi malo poveste kako uživate v svoji nosečnosti.

Čau, bau, Jančka

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mariborčanke
7.6.2006 19:59:08   
Anonimen
Hojla, še jaz user posted image ,...danes polnih 18 tednov.
Počutje je enkratno, slabosti so že davno pozabljene user posted image . Jutri naju čaka UZ,...se ful veselim, da bom končno za malo dalj časa videla najinega korenjaka/korenjakinjouser posted image

(odgovor članu jančka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 7:39:23   
malicki
Zgleda da sem s 34. tedni najstarejša user posted image  

Je moja prva nosečnost in že komaj čakam, da stisnem svojo štručko k sebi.

LP


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 9:09:13   
meri
Juhu....torej nas je kar nekaj.Dobro je imeti prijatelje,pa čeprav samo na forumu.Bomo malce čvekale...
Pristna Mariborčanka,noseča 24 tednov,z kar nekaj težavami,nosim punčko,in čakam,da se končno začne poletje,da grem na kafe v Astorio!
Pobožajte svoje trebuščke!
LP Meri

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 9:21:53   
severnica77
Pozdraveljne user posted image
včeraj smo opravili NS: 1,9; predvčerajšnjim v bolnišnici pa je dr. Mujezinovič izmeril 1,64
Tveganje 1:2921
Kakorkoli že pikec je bil neverjetno živ, malo nagajal, ker se spet ni postavil v takšno pozo, da bi ga lahko lepo izmerili. Smo mori prekiniti pregled in sem morala goditi kakšnih pet minut in potem smo nadaljevali, ker je malenkost spremenil položajo. Je prav živahen, krlil je z rokicami in nogicami, odpiral usta. Vidna je nosna kost, lobanja, možgani, mehur, želodec, trebuh, hrbtenica, obe roki in nogi ...

Aha, povedala je tudi, da izgleda da bo user posted image , bila sem pri dr. Pelikičevi v MB in je bila res prijazna. Vse nama je razložila, dala dve slikici in UZ posnela na dvd. Moj ginekolog pa je dr. Reljič.

Lepo, da se nas je že toliko zbralo, da bomo lahko čvekale.


(odgovor članu meri)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 9:27:40   
jančka
Dobro jutro, dober dan in lepo pozdravljene

ja super se nas je že veliko nabralo. Kako ste kaj danes ko sije sonček?
Jaz sem super, samo lačna sem non stop. Ne spomnim se če sem bila v prvi nosečnosti tudi tak lačna, groza. Je pa tak, da če jem sadje sem potem še bolj lačna, tak da moram prav nekaj konkretnega v sebe spravit, da imam nekaj časa mir. Pa saj bo minlo.

Hitro svoje trebuščke nastavljat sončku, saj ne vemo kak dolgo ga bomo spet mele, če pa je toto vreme tak za poslat nekam...


čao bau zaenkrat, Jančka

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 9:54:07   
Tanyka
Ojla user posted image jaz sicer nisem Mariborčanka sem iz Jarenine, sem pa Štajerka 10 min iz Mb.Tudi jaz se z veseljem pridružim na kavi.Noseča sem v 2. in sicer polnih 30 tednov.user posted image user posted image Včeraj sem imela pregled je vse o.k. in komaj čakam konec.Prva hči je stara 3 leta in 4 mesece je prava nagajivka(tudi ona komaj čaka brateca-tako so rekli)BOMO VIDLI- ŠE MALO.


TIJA 75-jaz imam PDP 12.8. mogoče se srečama v porodnišnici.user posted image user posted image

(odgovor članu jančka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 11:48:23   
meri
Jančka... jaz sem tudi drugič noseča in imam volčjo lakotouser posted image .V prvi sem se zredila fu,ful,in vedno sem govorila,da naslednjič nebo tako.Pa spet ista pesem,skozi bi jedla,durh lačna.Tolažim se s tem,da je to edino obdobje,v katerem imam opravičilouser posted image !
Gutten apetit...

(odgovor članu jančka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 14:51:08   
SIBI
Ponovno pozdravljene štajerke!

Severnica jaz sem bila pa danes na NS pri dr. Završnikovi. Sem ful vesela, ker je rekla, da je vse ok. NS: 1,4 ter riziko tveganja 1:6844. Sicer bom v sredo sprejeta v bolnišnico, ker mi bodo naredili cirklažo. Upam, da bo vse potekalo dobro in brez zapletov. Lepo se imejte in se slišimo!





PDP 17.12.2006


(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 15:04:21   
severnica77
Sibi - user posted image  za dobro opravljeno NS.
Je fajn občutek videti kako je user posted image  živahen, kaj?

(odgovor članu SIBI)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 15:16:55   
S22
Dan, tudi jaz sem Mariborčanka, tudi jaz sem prvičuser posted image , vem že da bo fantek in to vem že celih13t, user posted image sem namreč 33t2d tko da, no danes so mi na UZ dejal, da naš pobič vaga že cc 2,20kg tko da lepo se rediva oba, jaz +15 do danes.

In s kterih koncev Maribora ste kaj?? Jaz sem izpod Pohorja.
Nč lepo popoldne vam želim in se še kaj oglasim če nebo kaj za delat.

_____________________________

Zmeraj se nam ponudi nova priložnost,zato je ne zapravimo.Vsaka nova možnost,je morda lahko nov začetek nečesa.Kar pogumno

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Mariborčanke
8.6.2006 18:56:33   
jasnika
ja jaz sem pa iz pobrežja
sem včeraj bila na prvem pregledu in je bilo vse ok, pa slikico mam, sem si kar malo odahnila
ali bo mogoče katera začela hodit na telovadbo k štorklji, pravijo da je fajn po 12 tednu, no jaz sem sedaj v 7
kaj pa gre katera  v materinsko šolo v zdr dom, ki se začne 3.7user posted image
lpuser posted image

(odgovor članu S22)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?