|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   najemnina
1.8.2006 20:30:40   
mala maja
a mogoče katera ve ali lahko jaz kot lastnica d.o.o. ja vzamem v brezplačni najem delavnico od tasta in tašče če navedem v pogodbi da se najemnina ne plačue zaradi sorodstvenim razmerjem med najemodalajcem in najemojamalcem.

pa ne solit pameti da če mam firmo se mi ja splača zaračunat mastno najemnino.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: najemnina
1.8.2006 22:13:46   
Naja31
Kaj pa če date simbolično najemnino? 1 sit.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: najemnina
1.8.2006 22:20:51   
Anonimen
Po moje je zaradi "povezanih oseb" potrebno zaračunati tržno najemnino. Zato da si ne bi s previsoko/prenizko najemnino kdo od teh oseb "popravljal" davka.
To je mnenje; 100% prepričana pa nisem.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: najemnina
2.8.2006 4:43:54   
Anonimen
Ti torej sprašuješ, če ti tast lahko zastonj da v najem delavnico kot d.o.o.-ju? Zakaj pa ne? Kje pa piše kaj nasprotnega? Tržna najemnina je eno, zahtevana najemnina pa drugo. Tržno bo postavil tisti, ki hoče kasirati. Zahtevana, pa čeprav je to 0 SIT, pa je odločitev posameznika. Čisto vseeno je, ali sta najemodajalec in najemojemalec fizični ali pravni osebi. Vse je stvar dogovora in najemne pogodbe. Kolikor jaz vem, ne obstaja zakon, ki bi predpisoval, da se najemnina mora obračunati, če se nekomu da v najem oz. v posest nepremičnino.
V skrajnem primeru pa - kompenzacija. Tast da d.o.o-ju v brezplačni najem delavnico. Oz. v zameno za vzdrževanje. Višina le tega (vzdrževanja) pa je odvisna od tega, kaj bo d.o.o. tam počel in kakšni bodo "stroški uporabe", kar pa je vnaprej nemogoče oceniti. Vsaj po mojem.
Davek? Na kaj? Na najemnino 0 SIT? Ne obstaja. Edina možna reč, pa še v to nisem prepričana, je to, da bi... mah, ne... saj davek od dobička plačaš že posebej... Ma na kaj naj ti zaračunajo davek?
Sorodstveno razmerje pa tukaj ne velja. Tvoj tast je v sorodu s tabo, ne z d.o.o.-jem. user posted image  Pa še nima veze. Veljalo bi edino pri darilni pogodbi.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: najemnina
2.8.2006 7:52:23   
mala maja
V skrajnem primeru pa - kompenzacija. Tast da d.o.o-ju v brezplačni najem delavnico. Oz. v zameno za vzdrževanje. Višina le tega (vzdrževanja) pa je odvisna od tega, kaj bo d.o.o. tam počel in kakšni bodo "stroški uporabe", kar pa je vnaprej nemogoče oceniti. Vsaj po mojem.


ja sej tako bi naredil samo mene je blo vseen mal strah da ne bi kakšna inšpekcija okrog pol skakala.

Drugače pa ja Mič točno to nas skrbi.
Drugača pa ne vem Naja, če lahko daš kar nekumu v najem za simbolično ceno 1 sit(razen kakšnim humanitarnim društvom, sociali...) Ker je danes tako (vsaj na našem koncu sem že od parih slišala) da če daš premajhno najemnino ti pol davkarija reče za ta prostor bi vi morali dobiti toliko, nes ne zanima če ne dobite ampak davek boste pa plačali na našo vsoto.user posted image user posted image  Davek je pač treba plačati od najemnine, če pa je le ta brezplačna pa 20% od nič je 0.

Sorodstveno razmerje pa tukaj ne velja. Tvoj tast je v sorodu s tabo, ne z d.o.o.-jem. user posted image  Pa še nima veze. Veljalo bi edino pri darilni pogodbi.


ja ampak jaz sem pa zakoniti zastopnik za firmo in pravno in materialno odgovarjam za vse neumnosti firme. Sem pa tudi v sorodu s taščo in tastem.user posted image

Hvala vsemuser posted image user posted image bomo kar za kompenzacijo naredil pogodbo. Itak jo pa rabimo samo zato da bomo lahko plačnika električne račune na obrti prenesli da bo plačnik firma in ne tast pa tašča ker so nas na elektro to opozoril in moramo nujno to narest.

< Sporočilo je popravil mala maja -- 2.8.2006 7:53:15 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?