|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Testenine
14.8.2006 20:48:13   
Strawberrie Cherrie
Mi doma smo oboževalci testenin - jemo jih na tisoč in en način - vsekakor doma pripravljene, s svežo zelenjavo, s pelati in prav nič iz vrečke!
Tako da lepo vas prosim punce - ali imate kakšen svoj skrivni recept za pripravo testenin, ki bi ga delile z menoj?
No, jest vam zaupam enga svojega, s katerim pripraviš najbojše testenine s tuno:

1 glava česna
črne olive
velika konzerva tunin
olivno olje
tabascco
piccolini - une najmanjše testenine

Česen in olive narežete na majhne koščke , potem pa olivno olje in česen daste v ponev, samo toliko, da zadiši, čez olive in malo prepražite - na tunino - minutko ali dve pražite, preko ulijete za 3-5žličk tiste vode, ki je na olivah, nato pa še mejčken tabascca (po želji) - vsega skupej cca 5min kuhanja čudovite omakice! Testenine kuhajte, nato pa jih samo malo prelijete z olivnim oljem, dobro premešajte, nato pa posujte s svežo narezano baziliko (po možnosti rdečo), pa vlijete omakco gor!!!
Čez pa sveže riban parmezan!user posted image user posted image

Upam, da bo kateri moj recept všeč - in vsekakor komaj čakam, da poizkusim kaj novega še iz vaše strani!!user posted image user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Testenine
14.8.2006 20:58:27   
Marogica
Nimam sicer skrivnega recepta, ti pa napišem mojega najljubšega: Torej špagete, ko so kuhani, prelijem z olivnim oljem in posipam sveže nariban parmezan. Pomembno je, da je olivno olje res aromatično, ne pa te cenene verzije iz trgovin. Jaz uporabljam ponavadi tega iz Korčule.
Je dobro in  hitro pripravljeno.

p.s. Tudi otroka (5 let in 1,5 let) obožujeta to hrano.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Testenine
14.8.2006 21:14:35   
noe
Recept od moje frendice,je pa božanski; prepražiš čebulo, nato dodaš tuno mal prepražiš,nato pa dodaš svež peteršilj in odstaviš.Po želji popraš in  dodaš kislo smetano,zmešaš in preliješ čez šroke rezance. To je poleg bolonese najboljša pašta user posted image user posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Testenine
14.8.2006 23:26:21   
sezam
Sem ravno danes delala - popražiš čebulo, dodaš puranje meso, malo popražiš in dodaš malo mokce, nato zaliješ z vodo, posoliš, popopraš. Jaz sem dodala še malo currya. Nekaj časa kuhaš in dodaš še malo kisle smetane. Ko je meso kuhano dodaš široke rezance. Njami

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Testenine
15.8.2006 11:48:35   
Strawberrie Cherrie
Marogica: tole že dolgo prakticiramo - pa še super poceni je user posted image user posted image user posted image

Noe: a daš tole na tople testenine ali na hladne? Ker meni se zdi da kisla smetana FUL paše na hladne... user posted image

Sezam: user posted image user posted image Super - ravno nekaj takega sem potreboaval z malo piletine!

Punce, kaj pa bolones špagete pripravljate s pelati ali na star način ->mezga/moka/voda/sladkor/sol?

Drgač pa meni tut ful priljubljena 'jst jim pravim kar študentski špageti' je naslednja fora: da makarone skuhaš, potem pa grumpke prepražiš, daš not testenine (ni važno katere) pa dve jajčki čez + poper in sol ->NJAMIuser posted image user posted image

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Testenine
15.8.2006 14:02:45   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Marogica: tole že dolgo prakticiramo - pa še super poceni je user posted image user posted image user posted image



Ne vem, če je ravno poceni, če pa stane liter korčulanskega olja 2400 SIT, parmezan pa ca 3.500 SIT za kg. Mi pa fajn polivamo in ribamo....user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Testenine
15.8.2006 14:09:14   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris


Punce, kaj pa bolones špagete pripravljate s pelati ali na star način ->mezga/moka/voda/sladkor/sol?



To kar si tu napisala, brez mesa, je Napoli, Bolognese je z mletim mesom, jaz ga pripravlja s paradižnikovim sokom iz tetrapaka, lahko pa vzameš seveda tudi pelate, vendar jih moraš mixat. Torej najprej na čebuli prepražim meso, nato dodam paradižnikov sok, sol, malo popra, malo sladkorja, origano, in ca deci rdečega vina. Ne dam pa čisto nič moke.
Najbolj pomembno za okus je, da se omaka dolgo kuha. Jaz jo delam ca 2-3 ure, odvisno od časa. Je pa res, da ponavadi naredim iz kakšne 2 kg mesa omako in jo dam v zmrzovalnik po porcijah, saj ponavadi nimam časa, da bi vsakič omako tako dolgo kuhala. Je pa takšna razlika, če kuhaš tako dolgo, da ne moreš verjeti. Delam pa po receptu Portugalke, ki je obvladala italijansko kuhinjouser posted image .
Napoli pa naredim enako, samo, pač brez mesa, pa kuham samo kakšno uro. Je dovolj-

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Testenine
17.8.2006 10:23:42   
Strawberrie Cherrie
eh...poznam razliko user posted image ... samo zanima me ali vas dost uporablja elate? Ker marsikdo še vedno uporablja tisti preizkušen način z mezgo - like my mother itd...

Drgač pa mi imamo olivno olje ziher eno za cev mesec, parmezan dobimo pa tko na pol leta iz italije (kalabrije)- nam ga sorodnica prinese in na žalost ne vem kakšna je cena...je pa njami user posted image !!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Testenine
17.8.2006 10:28:59   
CUKRČEK
Jaz oboćžujem testenine z jajci:

Skuham "pisane"makarone in jih odcedim. V posodo dam malo ojla, gor "ubijem" nekja jajc, dodam vegeto, rdečo papriko, čili, "kečap"in odcejene makarone. Premečam in z največjim veseljem vse pojemuser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Testenine
22.8.2006 22:12:02   
noe
Mi jemo tople, sam  mrzle morjo bit tud ok, pa dober tek

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Testenine
22.8.2006 23:51:49   
Jessy
Na manjše koščke narežeš nekaj hamburške slanine (ali kaj podobnega) in jo popečeš v ponvi (najboljša je teflonska, ker se ne smodi). Ko spremeni barvo, dodaš gorgonzolo, priliješ smetano za kuhanje in pokuhaš toliko, da se sir lepo raztopi. Taka omaka paše tudi na torteline, še posebno na tiste, polnjene s pršutom.

Čebulo prepražim na malo olja, da lepo zarumeni, dodam 2 žlici paradižnikove mezge, prilijem toliko vode, da je ravno prav gosto, ter dodam svežo baziliko in pol goveje jušne kocke.
To isto varianto naredim tudi s konzervo pelatov po istem postopku, le vode ne prilijem.

Bolonska:
Na drobno narežem toliko čebule, kolikor imam mesa. Čebulo popražim na malo olja, da postekleni, nato dodam mleto meso (najboljše, če je mešano svinjsko in goveje), ter česen in pražim toliko časa, da se začne meso že smoditi (kot bi delal golaž-traja cca 2 uri), nato zalijem z vodo in dodam peteršilj, zeleno, baziliko, sol, poper, mleta rdeča paprika, malo žličko mezge, čisto malo sladkorja, sveže korenje (ga potem poberem ven, ko je kuhano), mešanico mediteranskih začimb, rožmarin. Na malem ognju kuham še cca pol ure.

Na kuhane testenine narežem par koščkov surovega masla ter premešam, da se raztopi med testeninami, nato pa po želji dodamo parmezan, večkrat tudi kak drugi sir.

Med kuhane testenine vlijem razžvrkljano jajce ter premešam. V teflonski ponvi popečem na drobno narezano šunko. Ko spremeni barvo, stresem makarone z jajci v ponev in pečem toliko časa, da se jajca lepo zapečejo (ne maramo surovih jajc).

Široke rezance na pol skuhaš, nato pa jim dodaš maso. Maso narediš iz rumenjakov (1 jajce za 10 dag rezancev), ki jih zmešaš skupaj s kislo smetano (1 smetano za 500 g rezancev) in soljo ter dodaš na trakove narezano šunko (cca 20 dag za 500 g rezancev, lahko tudi več ali manj - stva okusa). To maso dobro vmešaš med rezance, nato pa dodaš še sneg iz beljakov.
To streseš v pekač, na katerega si položil nekaj koščkov margarine ali masla, tudi po vrhu narežeš nekaj koščkov margarine ali masla. Pečeš na 180 C cca 30-40 min.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 22.8.2006 23:53:49 >

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Hranilne in zdravilne moči kopriv (recepti)
Koprive niso le nadležen plevel, temveč jih lahko uporabite tako v kuhinji kot pri zdravljenju številnih zdravstvenih te...
Jedi, ki ustavljajo drisko
Preverite, s katerimi jedmi lahko preženete drisko pri otroku, ki pogosto spremlja gripozna in virusna obolenja oziroma ...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?