|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   med jokom ostane brez sape
28.8.2006 0:18:52   
pravljica
a ima še katera tak problem? ko se kam udari (sploh, ko je že precej utrujen), če ga kaj razjezi (sploh, če mu vzameš kakšno "prepovedano" stvari iz rok), plane v jok in več sekund ne zadiha - ustnice postanejo čisto modre...ok, do danes ni bilo panike, pač vsi čakamo, da spet zadiha (med ljudmi je malo nerodno, ker se vsi čudijo in delajo paniko user posted image )

ampak danes pa me je malo začelo skrbet, saj je bilo tako hudo, da je na koncu (ko je že končno zajel sapo) padel v nezavest (kakšno sekundo ali dve, ne več) --> ko je bil že zelo zaspan, se mi je nekako izmuznil iz rok, se udaril v hrbet (ne hudo in to sigurno ni bil razlog), kot ponavadi nehal dihat, postal moder (to je trajalo prvič tako dolgo), potem zajel sapo in zajokal dalje- kot vedno, v naslednjem trenutku pa nezavestno omahnil na mojo ramo...da sem videla, kaj mu je (kot da je v trenutku utihnil in zaspal), sem ga nagnila nazaj in je že pogledal, bil pa je še par minutk bled kot stena...jaz pa verjetno tudi user posted image

kolikor mi je znano, se večim to dogaja (da med jokom ostanejo brez sape in modri), ampak da je to lahko tako hudo, si nisem mislila...se bojim, da to pomeni že kaj hujšega user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: med jokom ostane brez sape
28.8.2006 7:22:39   
Ezi
Joj, grozno. Vem kako je to. Sicer tako hudo ni bilo, ampak je imel (ima) Nejc te napade. Seveda le kadar je močno utrujen. Zdaj je tega veliko manj oz. se to redkokdaj še zgodi. Nikoli pa ni padel v nezavest.
Dostikrat sem pediatrinji omenila, pa mi je vedno svetovala le, da se izogibamo takšnim situacijam. Se pravi, da kadar je utrujen, ga ne matramo z vzgojo ampak ga poskusimo dati spati.
Upam, da tudi pri vas tole kmalu izveni. Pip

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: med jokom ostane brez sape
28.8.2006 7:42:59   
SaaS
Moja mami je imela z mano takšne probleme. Sem večkrat v joku nehala dihati in zlezla skupaj, zgubila zavest. Včasih sem jokala iz trme, včasih sem se kaj udarila ali prestrašila in v tistem ihtavem joku se je to dogajalo. Mami me je takrat čim hitreje "osvežila" z vodo, da sem prišla k sebi in zadihala. Nehalo se je nekje pri 6 letih.
Včasih, ko moj sin zdaj joka in tako lovi sapo, sem kar malo prestrašena. Moja starša pa še bolj, ko se spomnita, kako je bilo z mano.
Probaj se čim bolj izogibat takim situacijam. Jaz sem sicer znala kar trmarit, ampak sta se trudila, da bi imela čim manjkrat možnost za to. Verjetno otroku večkrat ustrežeš in ne vztrajaš na vsak način pri svojem. Pri padcih (kadar sem se nenadoma prestrašila in zajokala) pa sta jok težje preprečila.
Mislim, da se kaj dosti drugega ne da, vseeno pa bi jaz omenila pediatrinji.
Čim manj joka ti želim.

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: med jokom ostane brez sape
28.8.2006 8:14:40   
mika
O tem sem brala v knjigi še pred porodm in nisem mogla verjeti, da se tudi to dogaja. Verjamem, da je to zelo grozno, sploh ko pade v nezavest. Prebrala sem , da moraš ostat mirna, in tako kot si sama napisala brez panike. je pa to teško, če imaš otroka v nezavesti. Ni pa nič pisalo, da bi bilo nevarno.
Naša, ko je še bila novorojenček, je jokala tako, da je postala modra in jaz seveda v paniko. Pol sem pa vidla, da ni nič hujšega, ostala sem mirna in je  kar hitro nehala s takšnim jokom.
Tako kot so ti ostale napisale, je najbolje, da se posvetuješ s pediatrom.

Aja, sem se spomnila moje sestrične. Ona je bila zeloooo ipičen otrok. V trgovini se je metala po tleh, če ni bilo po njenem in je skoz nekaj izsiljevala. Potem pa jok brez sape, cela modra, stric pa teta pa v paniko in sta laufala z njo sem in tja, da je prišla do zraka. V njenem primeru je  šlo za izsiljevanje in nič druga. Ko je že govorila, je sama teti rekla, da če ji ne bo ustregla bo ostala brez sape in teta je bila živčna razvalina. Sestrične nihče ni upal čuvati za par uric, ko sta stric in teta imela opravke, razen moje mame. Z mojo mamo se je 'razumela' in je ni nič izsiljevala.

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: med jokom ostane brez sape
28.8.2006 9:40:50   
ksenjak
Moj šestnajsmesečnik ima iste težave, ki pa se imenujejo afeltni napadi. V bistvu naj ne bi šlo za nič hujšega, še posebej, če ne spremeni barve po celem obrazu (moj dobi samo modra usta) in pediatri pravijo, da kakor pride, tako tudi mine (baje šele okoli petega, šestega leta). Sem svoji pediatrinji rekla, da me je strah, da ne vem, kako reagirat in edino kar mi je rekla, je bilo, da ne smem zganjati panike, in da naj probam otroka čim bolj ignorirat oz. mu na hitro preusmerit pozornost. Ja, kako naj ga ignoriram, ko vidim, da do zraka ne pride. Je pa res, da zdaj resnično probam preusmerit pozornost ali ga ignoriram takoj, ko že prvič zajoka (že pri prvem joku vidim, da gre za tako situacijo, ker je malo drugačen od običajnega) in včasih kar uspeva.
Govorim ti pač iz svojih izkušenj in kar je pediatrinja rekla in svetovala. Vsekakor pa pravi, da se otroka takrat ne sme z vodo močit (kot so mi drugi svetovali) in tudi sama sem ugotovila, da ni nobenega efekta. Ko se odloči sam oz. ko mu uspe, potem zadiha. Je gorzna situacija, in iz dneva v dan molim, da se ne bi ponovila.
Vseeno pa moraš iti do svojega pediatra, saj ti bo predpisal napotnico za nadaljne raziskave (nevrološke), da se za vsak slučaj izklučijo druge stvari in da nas malo pomirijo. Jaz sem naročena 18.9., tako, da ti bom potem lahko še kaj več povedala.

Lp Ksenja

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: med jokom ostane brez sape
28.8.2006 9:41:46   
ksenjak
Se opravičijem za napako - gre za afektne napade.

Lp

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: med jokom ostane brez sape
29.8.2006 11:42:42   
bambolina
Moj nečak je bil tudi tak, pa ga je zdaj minilo. Pediatrinja je rekla, da je to histerija in da naj mu pihnemo v usta, ko se bo drl in mu bo zmanjkovalo sape...in neverjetno res pomaga!user posted image   Probaj mu še ti pihnit v usta, morda ga celo mine histerija...tudi jaz sem svojemu kar pihnila v usta ko se je drl (preventivno) in je takoj nehal, ker mu tole pihanje ni bilo prav nič všeč user posted image .

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: med jokom ostane brez sape
29.8.2006 12:20:01   
Anonimen
Pihni mu v usta, pa bo takoj zadihtal.Nik to ogromnokrat delauser posted image

(odgovor članu bambolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: med jokom ostane brez sape
29.8.2006 12:47:08   
Maja&Živa
Tudi pri nas "pihanje v usta" uspeva. Jaz sem se prvič tak vstrašla, ko so ji oke samo nazaj šle in je padla v nezavest, da smo leteli v urgenco. Pa so tam rekli, da gre za afektivne krče, kot je že ena zgoraj omenila, in da to mine.

Pa od takrat ni več skupaj padla, ker jo vidne pihnem v obraz, pa k sebi pride. Se mi zdi, da v tistem trenutku ko kaj ni po njenem tak čustveno dojema, da jo moram zbuditi iz "afekta".

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: med jokom ostane brez sape
30.8.2006 8:19:14   
ksenjak
Našemu pihanje v usta in v nosek ne pomaga, tako da...
Mislim, da je spet odvisno od otroka.

Lp Ksenja

(odgovor članu Maja&Živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: med jokom ostane brez sape
5.9.2006 9:02:43   
nina malina
Moja mala je tudi to delala, na začetku sem mislila, da me bo kap, potem se počasi navadla, ampak vsakič znova me je grzno pretreslo.
Potem je to minilo samo od sebe, mislim, da pri štirih letih.
Predvesem ne zagnjat panike v pričo otroka, to zadevo samo poslabša (preverjeno!!).
user posted image
pa mirno naprej,
Nina

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: med jokom ostane brez sape
5.9.2006 14:14:24   
Badeja
Pri nas je bilo najhujše ko je imel kolike. Vsak dan 4 mesece po 4 ure, tako jokal, da je bil ves moder v obraz. Ko mu pihneš v obraz- zadiha. Jaz sem to delala, ker ne vem kaj bi se takrat lahko zgodilo, če bi ga pustila. Deluje pa user posted image

LP

Nekateri so jih špricali z vodo user posted image  user posted image  Nikoli poskusila- ne vem.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: med jokom ostane brez sape
10.9.2006 12:25:35   
coco
Tukaj je nekaj o teh težavah z MON-ta s foruma Pediatrija.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=2480&t=2480
http://med.over.net/phorum/read.php?f=46&i=2070&t=2070

lp,
coco


(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: med jokom ostane brez sape
10.9.2006 15:31:49   
liby
Tudi moj je bil tak fenomen. Pa me je zdravnica potolažila, da bo sam zajel sapo, ko jo bo potreboval, in naj mu ne pokažem, da me skrbi, še manj pa naj ne paničarim. In res, ko sem njegovo stanje(pomodrele ustnice, ) ignorirala, je prenehal s tem, poskusil je potem pri babici, ko pa mu tudi tam ni več uspelo, je sam od sebe prenehal.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





FOTO: To je bistvo družine!
photo
Prav vsaka družina je posebna in unikatna. Toda, kaj imajo družine z vseh koncev sveta in različnih oblik vendarle skupn...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?