|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poroka,darila,cene?
28.7.2006 12:31:54   
Anonimen
Pozdravljene,

z dragim sva včeraj prišla iz dopusta, na katerem sva se dogovorila,da bi se pa po 8 letih skupnega življenja le lahko poročila.Torej, zakaj pa ne?

Pa me zanima iz vaših izkušenj, koliko bi stala poroka za 50 svatov (zgolj ožji družinski člani), manjši kraj na štajerskem, izposojene obleke, civilna poroka, okrasitev avta (vozi brat), šopki (nevesta,ženin, priče in kakšni nageljčki za svate), gostilna (klasika-juha,večerja,pozna večerja, kisla juha-nekaj v tem stilu), okrasitev gostilne, muzika, fotograf kar družinski član (res mi ni do pocukranih slik), torta, konfeti......
Torej nekaj čisto srednjega cenovnega razreda, da je luštno in se fino imamo in ob tem ne bankrotiravauser posted image .

Ker se bova morala za poroko zapufat, razmišljava, da bi prosila za darila v obliki denarja, ker stanovaje že imava, opremljeno je, torej multipraktikov in toasterjev ne potrebujevauser posted image .Tisti, ki imate izkušnje z darili v obliki denarja, koliko ste dobili, koliko je bilo povprečno v "kuverti", kdo se je močno izprsil???Nebi bilo slabo, če bi se nama strošek poroke povrnil, ker sva že tako zapufana in če bova čakala da prišparava, bova čakala še naslednjih 8 letuser posted image .

Saj na koncu vem, da bodo starši hoteli kaj plačat....ampak vseeno...vem, da tudi oni ne plavajo v denarju.

Hvala za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poroka,darila,cene?
28.7.2006 12:45:38   
BarbaraO
Naju je poroka stala nekaj čez milijon, pa sva imela zelo malo povabljencev in zvečer niti ne fešte, ampak popoldan le kosilo za cca. 50 ljudi, zvečer pa le bowling in hothorsa za cca. 30 frendov. Če nama ne bi pomagali moji starši, bi še nekaj let odplačevala dolg. Sicer so pa največ prispevali moji starši in stari starši, takoj za njimi moja sestra in njegova mama (po 100.000,00), ostali pa v povprečju od 100 do 200 EUR. Ko sva poplačala vse dolgove, sva s preostankom (cca. 650.000,00 SIT) odšla na poročno potovanje (Dominikana za 10 dni, all inclusive). Mi ni žal denarja (bolj mi je žal staršev, da sem jim bila (poleg sestre pred leti) v takšno finančno breme), ker računam s tem, da se ne bom več poročala in da je to bilo to. Je pa kar velik finančni zalogaj, če ga moraš pokriti iz svojega žepa. Vsekakor pa povabljenim kar v vabilu napiši, da bosta namesto daril vesela vsakršnega finančnega prispevka za ... (to in to). Mislim, da v teh časih nihče več ne zameri takšnemu namigu, nekaterim je pa še lažje, da jim ni treba spraševati in razmišljati, kaj kupiti.

Veliko užitkov ob pripravah na poroko in seveda vso srečo v zakonu!

_____________________________

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: poroka,darila,cene?
28.7.2006 13:40:48   
pajčolanka
samo nekaj glede denarja, ne vem no, dve leti nazaj sm bla na poroki kjer je ženin že kar prej oznanjal da bi najraje denar za darilo, ne vem no, se mi zdi da se je ravno zaradi tega nekaj ljudi-tudi mi odločili kontra. Kupili smo mu sesalec, v drugačnem primeru bi dobil darilni bon-sta si ravno nekaj rihtala stanovanje in se nam je zdelo to ok-darilni bon. Sicer pa itak ponavadi dobiš kar nekj denarja "na roko" in se ti tudi tam denar kar povrne.  Sicer pa ljudje veliko tudi sami poštekajo da če maš vse porihtano da je brez veze kupovat neki sesalec al pa mikrovalovkouser posted image  pa tudi najlaže je dati denar...

(odgovor članu BarbaraO)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: poroka,darila,cene?
28.7.2006 14:21:59   
lumpy
Bravo za odločitev !!!

Midva sva se poročila 3 leta nazaj in naju je poroka stala 1.500.000,00 za 120 svatov, s tem da sva vse stroške nosila sama, nisva dovolila da kdo kaj plača, zelo je odvisno kako bosta zahtevna, ali bosta imela za okrasitev cvetje ali balone, bosta vabila izdelala sama ali jih naročila....

Glede daril  če naju je kdo prej vprašal kaj naj podari, sva pač prijazno odgovorila da rabiva le denar nič drugega saj sva bila v podobni situaciji kot vidva, sva že vse imela. Pa pri tem lahko veliko pomagajo starši, prijatelji, ker velikokrat njih sprašujejo kaj pa naj kupimo in naj kar ti odgovorijo da rabita denar. Pač vedeti moraš da darilom se izogniti ne moreš, nekateri so starokopitni in brez posteljnine, kakšnega servisa  ne bo šlo user posted image , moderna navada je pa itak da se da denar in v večini bosta tega dobila. Koliko pa je odvisno spet od stanja sorodnikov, prijeteljev...pri nama ni bogate žlahte in sva dobila po 100€, od prijateljev po 50 €....čisto različno

Midva sva dobila vrnjenega denarja malo čez 600.000, se pravi da sva imela jedačo poplačano, od tega se je 200.000 nabralo v cerkvi.

Če te bo še kaj zanimalo pa kar vprašaj, lahko na ZS

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: poroka,darila,cene?
30.7.2006 16:51:50   
* Mateja *
Midva sva imela tud ene 55 svatov, na petek smo imeli fešto vsi skupaj, pol čez teden dni pa poroko-civilno in cerkveno .
Namen sva imela, da bova nardila čist tko na izi, sam pol vseno rata polno stroškov. In še to, poročiš se samo enkrat, ne stiskat za čist vsak tolar. No, mi smo zapravli tam za vse skupaj, tud obleke en milijončk pa pol. Pa še po domače rečeno se nismo preseravali. Tko je bla vse skupaj ena sredna reč, 2 leti nazaj.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: poroka,darila,cene?
21.8.2006 13:56:57   
anjaa
pozdravljena! midva za poroko nisva zapravljala ne veliko ... lahko ti napišem kratek seznamček, upam da ne bom česa izpustila: poroko sva imela lani konec junija:
- moja poročna obleka, kupljena v italiji: sicer ne prav originalno poročna ampak bolj večerna, in kupljena v butiku : 80 evrov oz. 19.000 sit
- spodnje perilo in nekaj kozmetike ( lak za nohte, ... ) : 8.000 sit
- moževe hlače, srajca in kravata, čevlji alpina : vse skupaj 36.000 sit     
- poročna prstana : kombinacija rumeno in belo zlato, zlatarna celje, cena : 44.000 sit 
- poročna torta : za 80 oseb ( čeprav nas je bilo 60 ) : 40.000 sit
- moj šopek : 14.000 sit
- rože za avto : 25.000 sit
- mašnje za avto : 7.000 sit 
- cerkveno + civilno : 20.000 sit
- fotografiral je njegov oz. najin prijatelj
- piškoti - spekle babice
- v restavraciji v kranju (  55 odraslih porcij + otroci ) - 360.000 sit ( vsaki starši plačali pol

torej je naju poroka stala približno 215.000 sit + da so starši plačali sak pol večerje.

poroka je bila bolj "skromna", darila pa velika. tudi midva sva že takrat imela opremljeno stanovanje, pa so nama oboji starši dal gotovino - 250.000 + 250.000 = 500.000 sit
babica po moji strani : pralnosušilni stroj
babica po njegovi strani : tv philips enkrana 82 cm
njegov stric z družino : hišni kino philips
moja stara starša : komplet 5 potovalnih kovčkov samsonite
in še veliko malenkosti ... med drugim tudi bom na čateške toplice za 3 dni vikend paket za 2 osoebi.














(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: poroka,darila,cene?
21.8.2006 14:54:21   
soncece24
IZVIRNO SPOROČILO: pajčolanka

samo nekaj glede denarja, ne vem no, dve leti nazaj sm bla na poroki kjer je ženin že kar prej oznanjal da bi najraje denar za darilo, ne vem no, se mi zdi da se je ravno zaradi tega nekaj ljudi-tudi mi odločili kontra. Kupili smo mu sesalec, v drugačnem primeru bi dobil darilni bon-sta si ravno nekaj rihtala stanovanje in se nam je zdelo to ok-darilni bon. Sicer pa itak ponavadi dobiš kar nekj denarja "na roko" in se ti tudi tam denar kar povrne.  Sicer pa ljudje veliko tudi sami poštekajo da če maš vse porihtano da je brez veze kupovat neki sesalec al pa mikrovalovkouser posted image  pa tudi najlaže je dati denar...



Jaz bi samo to pokomentirala... meni se zdi to res podlo, da če nekdo reče kaj si želi, ti mu pa ravno kontra kupiš...


Jaz če sem povabljena na poroko in ženin in nevesta povesta, da si želita denar tudi dam denar. Saj je njuna poroka, meni je pa isto, al dam 10.000 za sesalec, al jima jih pa dam direkt v kuverto...



_____________________________

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu pajčolanka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: poroka,darila,cene?
21.8.2006 15:47:00   
LUNA06
Soncece24 kako hudo se strinjam s tabo, zakaj ne daš človeku tistega, kar si želiš.
Tudi midva sva v vabilu namignila, da bi raje denar, ker že vse imava, pa se je že našu moj striček, ki mi bo kupu nekega robota za kuhinjo, kaj pa vem, use strojčke že mam, prou nobene stvari ne pogrešam in kaj bom potem z njimi????Res ne vidm te poante!Ne vem kako ga naj prepričam, da tega ne rabm, niti nimam kam dat.

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: poroka,darila,cene?
21.8.2006 15:59:54   
malecka_mateja
ok zaj pa tak jaz se poročim čez en mesec in je tako!1,5 mio za poroko!!!!preveč!
imela bova 70 povabljenih,na avtu nebodo rože amapk velik mašel v kombinaciji rož!naprstni šopki samo za priče in ženina ker ono je že iz mode!imela bova konfetije!poročna obleka 70.000 sit!moj šopek in še dva ker enega mečem enega ima družica največ 25.000 sit!konfetiji 15.000 sit!pojedina z pijačo 300.000 sit!(všteto vino brezalkoholno s tem da imamo še šampanjec z jagodami ob sprejemo in kanapeje nato pa ko pridemo nazaj juha predjem nato pa glavana jed in še kisla juha)muzikantje 150.000sit!torta pet nadstropna 20.000sit!okrasitev prostora in dekoracija pred nama nič več kot 10.000 ker bomo sami dekorilali!civilno in cerkveno 15.000sit!aha fotograf je kolega ki je poklicni fotograf in nama bo samo slike kasiral!na svakem avtu bojo tudi baloni!aha imam tudi pojšterček za prstane in te ****rje 5000sit!za prstane 70.000sit in to je to aja pa še njegova obleka 25.000sit!pa vabila 10.000 sit!

total tega je največ 750.000sit in že to mi je veliko!financirama sama!imava vse kar je potrebno in ne prideva na tako drago poroko nevem kje ste se ostale ženle če je to bilo tako drago!aja sem iz MB da nebi blo pomote!

glede daril pa tako!ko bosta vabila je najbolje da gresta osebno in ponavadi tako vprašajo kaj bi mela pa rečeta denar ker v vabilo to pisat je malo svinjsko no midva sva naredila tako!!!meli bomo kr velikoporoko in vem da bo kljub temu da nebo tako draga tudi zečo lepa in bo čaga!
odločitev pa je samo vajina!
uživajta na ta dan in vse najlepše!
pa brez zamere!
papa

_____________________________

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: poroka,darila,cene?
2.9.2006 11:39:45   
Hecko
Zmeni se z mamama!

Običajno je tako, da povabljenci (predvsem mislim sorodnike) za darila nikoli ne sprašujejo direktno neveste in ženina, ampak se posvetujejo z njunimi starši... naredita spisek stvari, ki jih (še) potrebujeta, mami pa naj previdno odkljukata spisek.... ostalim pa povesta, da bi bilo kakšnih 100 EUR (v kuverti) čisto dovolj...

user posted image

_____________________________

Življenje je preresno, da bi ga jemali resno!

(odgovor članu malecka_mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: poroka,darila,cene?
2.9.2006 14:29:07   
lu155
no midva z tomažem se poročiva 16.12.2006
in mava novo hišo,vse super opremljeno

in najina poroka bo koštala tam okol 2 miljona

pa bova v vabilih napisala, da naj prinesejo kakšno lepo stvar,denarja pa ne rabiva
ker se mi zdi da če človek dobro služi mi je full...nesramno govorit o denarju(če pa si v stiski pa kar pogumno napiši,da bi bio priporočeno darilo denar)


pa lepo poroka vama želim in seveda srečn zakon!

_____________________________

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu Hecko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: poroka,darila,cene?
6.9.2006 20:18:18   
skuštrana
Midva se tudi poročiva ta mesec...
Do sedaj sva porabila
175 e obleka za bodočega moža (original cerutti, kupljen pod rokouser posted image ) +čevlji v Zari 9.000 sit + srajca v zari 5000sit
30 000 sit blago za mojo obleko, ki se še šiva (končno znesek povem naknadno) + 10 000 čevlji (še niso kupljeni, morda bom imela kar ene ki jih že imam doma)
15 000 prstani (niso zlati, ampak jekleni, takšni super v trenduuser posted image , zdržijo pa še celo dlje kot zlatouser posted image ..pa veliko cenejši so..in lepši, vsaj zame)
pijača in jedača za cca 30 ljudi planiramo, da bo okoli 150.000 sit
cvetje  (imela bom samo šopek) mi bo kupila priča...
Takse na občini 7.500 sit, cerkvene poroke ne bo...
Šampanjec po obredu bo prišel okoli 20 000 -30 000 sit
Fotograf (tukaj pa nisva šparala) 130.000 sit, ampak je res VRHUNSKI (http://www.art-studio.tv/)
Urejanje nohtov in ličenje....bo naredila prijateljicauser posted image
Frizer za oba okoli 6.000 sit
Vabila cca.2000 sit (ročno delo, pisano s kaligrafsko pisavo - HVALA moji naj prijateljici in poročni priči)
Na naju ne bodo metali riž, ampak bodo pihali balončkeuser posted image
Računam še na razne gluposti...30 000 sit (nogavice, zokni, oblekca za tamalo,...)

To so cene. Po moje ni predrago (razen fotografa)...
Glede daril pa je tako, da sva že v vabila (sva jih pošiljala, ker so najini sorodniki tudi iz drugih držav) napisala, da si želiva dinarčke...In sploh ni izgledalo neokusno. Boljše to, kot pa da dobim 3 toasterje, pa 3 sesalce. In zdi se mi zelo neumno, če ti nekdo že v vabilu napiše, da si želi denar, potem pa mu iz principa nekaj kupišuser posted image . Bedarija.

Meni so sicer tiste klasične poroke, kjer porabiš goro denarja čisto mim. Mam rajši takšne majhne, spontane in naravne.
Planirava pa za prijatelje in malo širši krog sorodnikov organizirat en DJ party (najem prostora naju pride 15 000 sit)..



_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: poroka,darila,cene?
7.9.2006 14:58:42   
lu155
skuštrana kolko boš ti pol dala za celotno poroko?


lp,klementina

_____________________________

trinika&tomaž sončka moja

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: poroka,darila,cene?
7.9.2006 18:48:08   
bobek05
Najina poroka je stala cca. 1,5-2 milijona sit (vse je na svojo željo kril moj oče). Sva pa imela cca. 150 ljudi, zato se ne ustraši cifre. Midva sva oba iz Prlekije - poročila sva se v Ljutomeru, praznovali smo pa v Cerkvenjaku (če ti je kaj znano, kje to je...). Imeli smo fenomenalnega fotografa (FOTO TONE iz GR - toplo priporočam, ker so slike fenomenalne, slikal pa je vse celih 12 ur). Za hrano in pijačo smo odšteli nekje 700 jurjev, ampak smo imeli še 2 pogostitvi doma (pred in po civilnem in cerkvenem obredu) - seveda je pa to cena brez peciva, pogač, kvasenic, gibanic...
Bend je stal 170 jurjev, izposoja moje obleke nekje 70 jurjev (ampak mislim, da je v mariborskem salonu Hoolywood bolj poceni - takrat je bila izposoja nekje 40 jurjev pa je bilo vseeno če je obleka nova ali stara), mož je dal za 2 obleki nekje 150 jurjev, ampak sta bili obe unikatni (ena iz Mure) - delani po meri, ker je velik 2m in je bilo brezveze po trgovinah iskat... Rože (imela sva marjetice, ker so meni ful všeč) sva kupila v Cvetličarni Mojca v MB (pri kolodvorju), plačala pa sva nekje 70 jurjev (šopek je bil 15 jurjev - blazno lep šopek!!!)... Kaj pa jaz vem, saj se hitro nabere.. vabila, konfete in vse te finte sva nabavila v Poročnem kotičku v LJ (vse skupaj je stalo menda 100.000 jurjev ali nekaj malega več), ampak spet ne pozabi, da sva imela skoraj 200 povabljenih...

Če tako pogledamo: v Cerkvenjaku bi verjetno za 50 ljudi odštela cca. 200-250 jurjev (toliko je plačal en kolega, pa je imel pribl. isto št. ljudi)... Se ti zdi to dosti?

Midva sva tudi prosila za denar - pa kar brez sramu! sorodnikom naj rečejo starši... Skupaj se je nabralo za 1.300.000,00 tolarčkov in večino tega denarja je šlo za nepozabno poročno potovanje (3 tedne sva kruzala po V obali Amerike).. Dajali so nama različno - ožje sorodstvo po 30-60.000, prijatelji 20-30 jurjev, moževi starši 400.000 ... potem pa se kar nabere.... večina je upoštevala najino željo, se pa je tudi našel kdo, ki nama je prinesel darilo (sva vseeno skasirala 2 mikrovalovni user posted image )...

Pa naj bo vajin poročni dan nepozaben... user posted image

< Sporočilo je popravil bobek05 -- 7.9.2006 18:54:24 >


_____________________________

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: poroka,darila,cene?
8.9.2006 7:29:45   
skuštrana
Vse skupaj, s partyjem bo prišlo okoli 500 000 sit....To mi je še neka spejemljiva cena za neko takšno stvar..Vendar, vsak po svoje. Je pa res, da jaz ne razbacujem denarja na meni bedarijah (vabila, cvetje,...) kjer nekateri porabijo malo bogatstvo...Sem več ali manj naredila sama...

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu lu155)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: poroka,darila,cene?
8.9.2006 13:18:35   
pikica*
Naju bo celotna poroka prišla okrog 400.000 sit, vključno z oblekami in vsemi malenkostmi, ki se pojavijo. Uradni del bo pač klasika (samo civilna poroka), potem pa bomo imeli piknik. Na pikniku bodo samo prijatelji, vsega skupaj pa nas bo 25. En večer prej (danes) bova peljala pa še starše in stare starše na večerjo, ker jih na pikniku pač ne bo.  Kar se avtomobilov tiče, ne bo nobenega okraševanja. Pripeljala se bova s svojim avtom in to bo to. Drugače je pa glede stroškov približno tako: moja obleka+ čevlji pridej cca. 90k, obleka, srajca in kravata zanj pride skupaj okrog 45k (sva imela srečo, da sva obleko kupovala v času razprodaj), prstani 80k, večerja za starše bo stala predvidoma 30-40k, piknik cca. 100k, potem pa še nekaj rezerve za nepredvidene stroške (frizerka ipd.). Pa smo nekje na 400k. Seveda pa se da zadevo precej podražit. Aja, fotograf bo kar najin prijatelj, ki se ljubiteljsko ukvarja s fotografijo. Mogoče je še kaj, ampak se ne spomnim. 

Poroka vaju torej pride toliko, kolikor bosta sama želela. Če si jo zastavita na veliko, bo temu primerna tudi cena. Lahko pa prišparata na malenkostih kot so razni cvetlični aranžmaji, konfeti (za moje pojme čista bedarija, ker se ponavadi na njih potem nabira prah, po nekaj letih pa letijo v koš), okrasitev gostilne (zakaj je to sploh potrebnouser posted image )  ipd. Vabila sem jaz npr. naredila sama in so bila vsem zelo všeč. Za material sva pa dala vsega skupaj kakšnih 3.000 sit (vključno z lepilomuser posted image ). Torej se da.

Kar se daril tiče, je pa tako, da se vsem ob besedi poroka dobesedno utrga (čeprav mi ni jasno zakaj). Meni namreč sama poroka ne pomeni toliko in se mi zdi noro, da ljudje dajejo toliko denarja. Midva nisva nikomur govorila, da bi raje denar, vendar naju poznajo in točno vedo kaj rabiva (glede na to, da živiva skupaj, torej  ničuser posted image ).  Količina denarja v kuverti pa je čisto odvisna od posameznika. Kar se mene tiče, ne bi bilo potrebno nositi ničesar (to sva vsem povabljencem tudi jasno povedala), vendar pa vem, da bo vsak kaj prinesel. Da o sorodnikih niti ne govorimo. Tem se je v našem primeru itak utrgalo. Tako je strošek poroke že več kot pokrit pa sploh še nisva dobila vseh daril. Noro, ampak tako je.

V glavnem, da se tudi brez milijonskih vsot. Vprašanje je samo, kaj si vidva želita.

Pa čestitke ob odločitviuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: poroka,darila,cene?
8.9.2006 14:10:48   
sarazan
Jaz bi komentirala samo darilo v obliki denarja,... o ceni moje poroke sem že pisala in se mi ne da še enkrat. 
Najbolje, da malo zavrtiš telefon in povprašaš za cene in boš takoj vedela pri čem si.

Midva sva pred poroko združila svoja gospodinjstva in v skupnem stanovanju imela prav vse že dvojno!!! Zato sva vsem svatom rekla, da si želiva denar, ki ga bova vložila v gradnjo zimskega vrta.
"Zbrala" sva okoli 3 milijone, s tem, da so 2/3 od tega prispevali najini starši. Koliko je pa kdo od ostalih svatov dal, pa sploh ne vem. Ker sva verjela, da je vsak dal toliko, kot je zmogel ali želel dati, sva prav vsako "kuverto" odprla tako, da sva neprešteti denar dala na kupček in vse preštela na koncu.

S tem denarjem sva pokrila stroške za zimski vrt in imava čudovito poročno darilo.

Ja, se je pa našlo ene par sorodnikov, ki so vseeno nosili kozarce za šampanjec, pa toaster ter podobno, kar sva itak že imela dvojno. Sploh ne bi komentirala, kaj sva si o njih mislila.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?