|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako je prišla ZALA
22.11.2006 11:41:42   
Anonimen
Moja porodna zgodba,...če koga zanima user posted image

Ko sem bila po datumu zadnje menstruacije že 8 dni čez rok se je končno začelo nekam premikati. V petek zjutraj ko sem se zbudila sem imela mokro pižamo. Vedela sem, da je to začetek nečesa. Kasneje sem imela tudi CTG in ko sem prišla na pregled sem omenila mokro pižamo in takoj so mi naredili amnioskopijo, saj so sumili, da mi je odtekla voda. Nekaj je je verjetno res bilo, vendar ne dovolj, da bi me zadržali noter, no tudi UZ je pokazal, da bo kmalu čas za rodit, saj se je vse že pripravljalo.S pregleda sem šla domov, vendar pomirjena, da se zdaj zdaj lahko začne zares.
In res se je. Doma so se mi zvečer začeli popadki, precej neredni ampak vsekakor niso bili lažni. Začela sem jih šteti, niso bili redni, bili so tam na 9, 7, 5 pa spet na 10 minut,...
Zraven tega pa me je tiščalo nonstop na wc (kot nek naravni klistir :rofl:). Od 1.30 do 2.30 sem štela popadke in hodila na wc, nakar se mi je pojavil še krvav izcedek. Takoj sem zbudila moja dva in ob  3.20 sem bila že sprejeta v porodno sobo.
Popadki, ki sem jih imela tam so bili še vedno dokaj neredni, vendar so postajali vedno bolj močni. Ležala sem bokve kako dolgo priklopljena na CTG v porodni sobi in še čisto brez problemov predihovala popadke. Potem sem malo hodila po hodniku a sem šla kmalu ležat nazaj, saj mi ni nič prav pasalo. No in ker sem se prepočasi odpirala sem dobila nekaj umetnih popadkov, ki so vseskupaj zelo pospešili in boleli kot 100 hudičev!!!
No teh popadkov nisem mogla več predihavati, drla sem se kot živina, ampak me niti malo ni ganilo kaj si kdo misli. Naposled se me je le usmilila babica, ki je rekla, da lahko zraven že potiskam, ker je bila glavica še vedno dokaj visoko. To je bilo pa pravo olajšanje.
Počakali sva še par res hudih popadkov in začeli potiskati, zdaj je šlo zares. Iznenada se je sredi potiskanja našla še ena babica, ki me je hotela čimprej rešiti vsega hudega, zato se mi je z vso njeno težo (še dobro, da je bila med bolj suhimi) dobesedno vrgla na trebuh, no in ven je pogledala glavica, jaz sem kričala zraven, pa me je babica pomirila s tem, da naj potipam glavico, ki je ravnokar pokukala ven- in res sem jo, bila je topla, mokra in imela je laske, veliko lask (mene je pa v navalu najhujših bolečin zanimalo, če je res punčka :rofl:, je rekla babica, da še ne more povedat, da je zaenkrat veni samo glavica, da bomo videli kasneje.),
no in spet je sledil ubijalski popadek, babica se mi je vrgla na trebuh jaz sem morala pa potiskati, ne vem do kod je bila Zala z drugim potiskom na trebuh zunaj, ampak imela sem občutek, da mi bo raztrgalo vse odspodaj, rekla sem, da ni šanse, da ne morem več in da naj jo že potegnejo ven, vendar to ne gre tako,... rekli so, no samo še en potisk in bo zunaj,...in res, tretjič se mi babica vrže na trebuh zraven potiskam tako močno, da mi je piskalo v ušesih, pred očmi pa sem videla vso ozvezdje z vsemi planeti vred, pa še luno zraven. No po tem zadnjem popadku pa je mala princeska že bila zunaj cela, in ja rekli so, da ima luliko :D. Prišla je točno ob 12.32 velika 49,5 cm in težka 3040g.
Takoj so mi jo dali v naročje, zajokala je le za vzorec in cel čas odkar smo jo spravili ven pa dokler nisva šli v sobo na oddelek me je gledala s svojimi velikimi okicami.
Nato je sledil še en omembe nevreden popadek in ven je prišla še posteljica. (prav nič grda reč, kot si eni mislijo).
No res je z iztiskom otroka najhujših bolečin konec, ampak ker sem se pretrgala je bilo potrebno šivati, no med šivanjem sva se z doktorjem prav prijetno zabavala, bil je res faca, imela sem občutek, da mu lahko rečem karkoli (npr. ko mi je dal 2 injekciji, na vsako stran eno pred šivanjem sem mu zabrusila: Koliko krat me še mislite pičit? :D,... Ko se mi je pa zdelo, da že nekam preveč dolgo šiva in da ima kar precej dolg cvirn sem mu rekla, da mi slučajno ne bo kaj preveč zašil :rofl:),...Sama sem imela zelo lepe izkušnje s porodom v Mariborski porodnišnici tako v porodni (super babica Damjana) kot tudi na oddelku.
Sem se pa odločila, če še grem kdaj v življenju rodit pa za ziher vzamem epiduralno (saj bojda ni nujno, da kaj pomaga, ampak sigurno pa malo bolj, kot injekcija v rit, ki sem jo dobila :D)
No tako,... preživeli sva tudi prvo noč doma, bilo je fino, zbudili smo se samo 2x ponoči, enkrat za hranjenje in previjanje (sumili smo, da se je Zala pokakala), drugič je zajokala le toliko, da sem jo stisnila k sebi in je pri meni zaspala.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 11:49:34   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 11:54:52   
mala
user posted image user posted image user posted image čestitke za Zalouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 12:02:16   
Lana_s
user posted image user posted image Super, pridna Zalauser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu mala)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 12:24:53   
Anonimen
user posted image user posted image Čestitke in lepo se cartajta in spoznavajta. user posted image user posted image

(odgovor članu Lana_s)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 12:30:06   
mika
user posted image user posted image user posted image ČESTITKE za punčko user posted image user posted image user posted image

ps. tudi jaz sem videla vse zvezde in galaksije preden je naša pokukala venuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 12:33:20   
blue sky
Kako lep opis.  Iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 14:14:25   
petraz
Čestitke!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
 
Zelo lepo si opisala svojo porodno izkušnjo.... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 14:23:01   
Erdbeere
zelo lepo si napisala, mi je všeč, ekr je napisano še v "efektu" poroda user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke za srčico Zalo 

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 14:23:35   
dulcinea
Bravo Zala in matejka81user posted image

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 14:24:28   
Wahoo RR
user posted image user posted image user posted image bravo in čestitke še enkatuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Lp,
Wahoo RR



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 15:22:24   
smrka
No kar lep porod si imela pa hiter! Cistitam se enkrat!

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 15:27:13   
Strawberrie Cherrie
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 15:45:05   
draja
Čestitke user posted image  user posted image  user posted image  in predvsem hvala za tako lep opis tvoje porodne izkušnje. Za nas, ki čakamo na prvi porod so taki opisi še posebej dragoceni.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 15:51:29   
paris
user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 15:55:35   
ElaM
Čestitke!user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 16:05:31   
Anonimen
Še enkrat čestitke!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 16:23:25   
Blueberry
user posted image Čestitke!!user posted image Veliko cartanja z malo Zalo.user posted image Pa full lepa porodna izkušnjo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 17:38:15   
Anonimen
Mateja, iskrene čestitke... Želim ti veliko veliko VELIKO sreče s tvojo malo pupiko!user posted image

(odgovor članu Blueberry)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 17:46:31   
Bubamaraa
Mateja čestitke......če že nisi hotela roditi na moj Rojstni dan, si pa na moj God......user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Romana25 -- 22.11.2006 17:50:01 >


_____________________________

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kako je prišla ZALA
22.11.2006 20:11:04   
Katrin
Lepo napisano!

In še enkrat, čestitke!

Lp, katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kako je prišla ZALA
23.11.2006 5:17:50   
zaljubljena23
user posted image user posted image user posted image Še enkrat čestitke tudi od mene

_____________________________

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Kako je prišla ZALA
23.11.2006 9:09:52   
pikicaa
user posted image user posted image  user posted image  user posted image  še enkrat čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Kako je prišla ZALA
23.11.2006 9:14:33   
Strawberrie Cherrie
Danes sem šla še 1x bratuser posted image ...in to samo zaradi tega ker si rekla, da boš imela v drugo EA - ker se ne morem odločit...user posted image user posted image
V glavnem, nisem ti še uspela povedat, da je na slikicah (in verjamem, da tudi v živo) Zala pravi cukrček, pomojem ena izmed najlepših punčk, kar sem jih kdaj videla...kakšne okice...user posted image

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Kako je prišla ZALA
23.11.2006 11:54:07   
noely
Čestitke user posted image  user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?