|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   To je svinjarija..
14.12.2006 18:24:03   
Maleal
Danes sem res žalostna in zelo slabe volje.Namreč zadeva je taka,da imam sodelavko,ki je noseča in ima službo za določen čas,pogodba ji poteče konec meseca.In danes izvemo,da ji ne bodo več podaljšali,ker je noseča.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,ostalim trem,ki jim tudi zdaj poteče pa so podaljšali,čeprav je bila ona tukaj dalj časa.Res se mi para srce,ker bi bila lahko jaz na njenem mestu,a imam srečo,da imam pogodbo za nedol.čas.Pa kaj se grejo,po eni strani se čudijo zakaj ni otrok,po drugi pa kdo si jih lahko sploh privošči?????????user posted image
Kake so njene pravice,ima reva sploh kake možnosti?Kaj je z dopustom,ki si ga je šparala za konec,ji ga bodo izplačali ali kaj?Sramota,da naša kurčuser posted image  država sopušča kaj takega.user posted image  Kako je s porodniško,ji pripada,delala je neprekinjeno15 mesecev.Vsak predlog je dobrodošel.Še to,to se ni zgodilo pri privatniku,dogaja se v ustanovi,kjer primankuje kadra-v bolnišnici.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 18:45:26   
Anonimen
To pa je res grdo, ker jih čisto nič ne bi stalo, če bi bila zaposlena tudi med porodniško, ko itak država plačuje. A se ne bi mogla vsaj tako zmenit, vsaj za ta čas? Kako je sicer, če si brezposeln, s porodniško, pa res ne vem. Prasci, res.

(odgovor članu Maleal)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 18:52:12   
nejcko
Za porodniško ji bodo vzeli povprečje zadnjih 12 plač - nezaposlenost, hvala bogu, v tem primeru ne bo vplivala na višino porodniške. Po preteku pogodbe, pa bo upravičena še do denarnega nadomestila vsaj tri mesece.

Je pa to svinjarija, se strinjam, žal pa tudi stalna praksauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 18:53:46   
tanci6
kolk mesecev pa je noseča?

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 19:14:16   
Strawberrie Cherrie
Ojoj, tega pa ne privoščim nikomur user posted image ;
nimam sicer kakšnega pametnega nasveta, ampak verjamem, da ji je sedaj zelo hudo...
Eno user posted image za srečo in upam, da se bo vse dobro izteklo...
Porodniška ji pa pripada, povprečje zadnjih 12mesecev...

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 19:23:19   
Anonimen
In žal je tega čedalje več... user posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 19:29:34   
Anonimen
Ja takole se dela jas sem tudi bila zaposlena v taki ustanovi. Delala sem tri mesece manj kot dve leti in ko sem zanosila so mi lepo dali knjigo, ko mi je pogodba potekla. Ja saj meni je bilo več imeti otroka in mi je nekako bilo vseeno, vendar sedaj ko mi porodniška kmalu poteče, že razmišljam, kako bo. Saj sem že preko 35 let in tri otroke in res vem da ni lahko najti službo kar tako. Potem pa te še vprašajo ko iščeš službo, koliko imaš otrok in koliko so stari in take stvari. In se sprašujem sedaj imam tri otroke, ali ne bi bilo bolje imeti enega. Vendar čeprav ni veliko denarja smo malo bolj skromni, nam je težko ampak imeti otroka je največje bogatstvo. Služba se bo že našla al pa tudi ne nevem. To je res svinjarija ne za nas starše, ampak za naše največje bogatstvo OTROKE.

(odgovor članu tanci6)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 19:30:46   
tanci6
Sicer ji pripada denarno nadomestilo za 3 mesece in potem se le-to tudi šteje v povprečje porodniške (odvisno od tega, kdaj bo nastopila porodniško). V tem času (porodniška)se ji šteje tudi delovna doba. Ne vem pa, kako je, če bo šla v porodniško v primeru, ko se ji bo nadomestilo že izteklo.
Vsekakor pa se šteje zadnjih 12 dohodkov.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 21:51:51   
Spark
Kakšno denarno nadomestilo ji pripada? Kje to dobi? kam mora iti?
Moja mami je ostala brez službe, pa sploh ne ve kaj naj zdaj naredi.

Lp

(odgovor članu tanci6)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: To je svinjarija..
14.12.2006 22:07:49   
triša
No, evo hotli smo kapitalizem,pa evropo zdaj pa imamo.  To so težke sv*****e. In dogaja se zdaj in povsod,tudi jaz jih poznam, ki so jim to nardili. Sicer so potem druge službe našle,do takrat so si pa nohte grizle.

Ja se strinjam s tabo Jilic, res so otroci naše največje bogastvo, ampak nekaj jim je pa treba na krožnik dat. Se ti ne zdi ??

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: To je svinjarija..
15.12.2006 0:39:33   
Anonimen
Če ji bo delovno razmerje za določen čas poteklo pred nastopom porodniškega dopusta (torej en mesec pred predvidenim PDP-jem), potem se na RZZ prijavi kot brezposelna oseba in 3 mesece prejema nadomestilo plače.
Če bo nastopila porodniški dopust še v času trajanja prejemanja nadomestila z RZZ, potem se ji bo za porodniško štelo povprečje dohodkov za zadnjih 12 mesecev, torej plača in nadomestilo.
Če pa se ji bo prejemanje nadomestila z RZZ izteklo prej kakor en mesec pred predvidenim PDP-jem, pa bo izpadlo tako, kakor da gre na porodniški dopust brezposelna, kajti zavarovanje se ji bo vmes prekinilo. V tem primeru je "obsojena" na starševski dodatek.

Mimogrede... so ji samo rekli, da ji pogodbe "pač" ne bodo podaljšali ali so si celo drznili kje pisno navesti, zakaj ji je ne bodo podaljšali? V slednjem primeru (če bi pisalo "nosečnost"), bi se jaz obrnila na inšpekcijo, v prvem primeru (zadeva "pač") pa bi bila pozorna na zaposlovanje novih delavcev za isto delovno mesto. V kolikor v roku (mislim da 1 mesec) zaposlijo novega delavca za isto delovno mesto, spet odkorakaš na inšpekcijo. Kajti če ti pogodbe ne podaljšajo, to pomeni, da delavcev ne potrebujejo. Če pa takoj za tvojim ne-podaljšanjem zaposlijo drugega, je pa to kršitev zakona.

Preostane ji pa seveda tudi to, da gre sedaj na bolniško zaradi nosečnosti. V tem primeru ji delovno razmerje sicer še vedno poteče, prejemki pa ostanejo nespremenjeni (najprej bolniška, potem porodniška na podlagi plače in bolniške, nato nadomestilo z RZZ). Računica je boljša.

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: To je svinjarija..
15.12.2006 8:38:51   
blue sky
Tudi meni se je zgodilo enako. Konec leta mi poteče pogodba in mi je ne bodo podaljšali. Torej bom konec leta imela 11 mesecev delovne dobe, in s tem bom prav tako 1 mesec pred porodniško pristala na zavodu - torej mi tudi ne pripada porodniška, ker nimam 12 mesecev delovnega razmerja user posted image .
V porodniško grem 2. februarja, tako da mi zmanjka samo en dober mesec dela. Res kriza. Zaradi enega meseca bom ob "porodniško" in bom v tem primeru dobivala samo starševski dodatek, ki bo vsaj pol manjši user posted image .

Sem pa slišala, da bi se menda lahko zaposlila samo za en mesec ali dva kot gospodinjska pomočnica pri nekom (davke in vse to bi si plačala sama) - ali mogoče katera ve kaj o tem, če je izvedljivo?
 
Hvala za vsak nasvet, ki bo več kot dobrodošel!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: To je svinjarija..
15.12.2006 9:11:30   
Rok_LM
Ja, tole je res svinjarija, še posebej ker porodniška nič finančno ne bremeni delodajalca.

Za pridobitev porodniške je edini pogoj, da ima en dan pred nastopom porodniške urejeno zavarovanje. Lahko je to preko službe ali če ji je delovno razmerje poteklo preko zavoda za zaposlovanje. Če tega nima naj gre na CSD, kjer ji bodo svetovali za kakšno drugo možnost. Možnosti je nekaj, težko pa ti povem bolj podrobno, ker ne poznam konkretnih podatkov o sodelavki.

Kar pa se letnega dopusta tiče je tako, da delavec pridobi pravico do celoletnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev, ne glede na to ali dela polni ali pa krajši delovni čas. Ker je delala 15 mesecev ji pripada poln dopust. Delodajalec ji mora omogočiti koriščenje letnega dopusta. V primeru, ko preneha delovno razmerje, zakon dopušča izjemo in se delavec in delodajalec lahko dogovorita tudi o odškodnini za neizrabljen letni dopust.



_____________________________

Prvo polovico življenja ti uničijo starši, drugo polovico pa otroci.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: To je svinjarija..
15.12.2006 9:17:12   
Katrin
Tudi meni se je zgodilo enako user posted image

Živimo pač v sistemu, ki to dopušča...

Po izteku porodnišle sem se vrnila na staro novo delovno mesto user posted image

lp, katrin

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu Rok_LM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: To je svinjarija..
17.12.2006 19:55:27   
karin412
Blue sky - provaj iti na bolniško, pa za porodniško se ti šteje zadnjih 12 plač, povprečje, tako da ne boš dobila enak znesek kot je samo nadomestilo. Če boš imela bolniško, pa ti znesek ostane enak. Provaj si čimprej zrihtati, kaj jih briga, zakaj te ne bo na delo.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: To je svinjarija..
18.12.2006 9:10:53   
moder
Jaz sem v isti situaciji. Pogodba mi poteče 1.1.2007, PDP imam 20.3.2007. Pogodbe ni za določen čas ne morejo več podaljšati, za nedolečen čas pa me nočejo vzeti. Najprej je bilo rečeno, da bom menda šla v eno drugo firmo (kao zaposlitveno agencijo) in bom imela tam dvakrat pogodbo za eno leto, zdaj se pa nekaj zapleta in bo pogodba menda samo do nastopa porodniške. Delovno mesto pa me po zaključku porodnške menda čaka. Kaj se bo zgodilo sploh ne vem, ampak ni ostalo več veliko časa za dogovarjanje. Šefico pokličem nekajkrat na teden, da vprašam, kako in kaj in mi da vsakič drugačne informacije. Delam pa v državni firmi. To pa se dogaja v času, ko država kao z velikimi besedami in ukrepi vzpodbuja rodnost.  

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: To je svinjarija..
19.12.2006 19:36:13   
Anonimen
Pri meni je isto... PDP 22.2., pogodba pa le do 1.1.2007. Zaposlena bom polnih 9 mes., zato mi nič ne pripada, razen starševskega dodatka...

Nisem vedela, da nas je toliko... Kriza res. user posted image

(odgovor članu moder)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: To je svinjarija..
19.12.2006 19:54:10   
Gina
Ja, naj živi slovenska vlada z vsem, kar dopušča vred! Juhuhu, bruhuhu!

Zelo mi je žal za vas, dekleta. Držite se, pa borite se za svoje pravice. Če se da kaj ukrenit, ukrenite, četudi je treba koga prijavit, ker krši zakon, pa četudi je treba iti na bolniško. Vse lepo!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: To je svinjarija..
20.12.2006 11:18:15   
srki
Kerensin nasvet se mi zdi zelo fajn.

Res je hudo, ko te takole dobesedno naženejo iz službe zaradi nosečnosti. Res se dogajajo svinjarije, to je vse za linčat, tiste v vladi mislim. Pol pa se sprašujejo, zakaj ni otrok? Le zakaj...............................................

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?