|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za vse, ki delate v vrtcih
8.12.2006 8:55:11   
mojcaziga
Pozdravljeni!
V skupini je kar nekaj fantov(4 letniki), ki se med seboj praskajo. Kar ni problem, ampak včeraj je moj popraskal enega fantka (česar ne podpiram in sem ga primerno "kaznovala"). Danes zjutraj mi je vzg. povedala, da je dogodek zapisala v dnevnik. Lepo in prav, ampak ko sem spraševala za naše praske in modrice pa dogodka ni noben videl in posledično verjetno tudi zapisel ne. In kar naenkrat bom naš tist vrtčevski pretepač, vsi ostali pa nedolžne ovčke. In to ni neko zagovarjanje, ampak preprosto sem mu jaz reklanaj se brani, ker je samo v prejšnjem tednu (je sicer bolj miren in bolj dekliške sorte) imel popraskano uho, popraskan nos (in to kar fajn), udarjeno dlan (ker ga je en porinil, ko pa je povedal vzg. mu je odvrnila, da ga bo zagrabla!!!!). Kje je je vse ostačo! Zdaj pa ko je enkrat naš drugega pa vzg. takoj v luft!
Ali imam pravico do vpogleda v dnevnik (vsaj kar se zapisov za našega tiče) in če po katerem zakonu?
Za vse info se vam najlepše zahvaljujem, Mojca
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
8.12.2006 18:23:06   
nynna
Prvič slišim za tak dnevnik. Lahko si ona vpisuje to v svoje analize, tega pa mislim, da ne moreš videti. Lahko pa jo vprašaš, kakšen dnevnik je to.Mislim, da če je tvoj fantek drugače mirne narave in ni nevem kakšen pretepač, to mogoče sploh ni tako resno kot se tebi zdi. drugače sem jaz proti takemu tožarjenju vzgojiteljice staršem in tega ne delam, saj je otrok dokler je pri meni moj problem in moja odgovornost in moram jaz rešiti take težave, saj sem za to strokovno usposobljena.

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
10.12.2006 22:30:31   
Ula3
Nic se ne boj, to pomeni, da si je vzgojiteljica zabelezila kdaj in kako se je zgodilo, v primeru, da bi starsi tistega fanta kaj komplicirali...tudi pri nas naredimo za vsako malo vecjo praskico zapisnik o nesreci, ker nekateri starsi zacnejo"težit" šele takrat, ko je vsa stvar že mimo in že vsi pozabimo. Nekako se moramo zaščitit in je prav da dogodek nekam zabeležimo. Mislim, da ni ona mislila kaj slabega, a bi jo jaz vseeno prijazno prosila za pojasnilo-izkoristi to, ko bosta imeli govorilno uro!
LP; Ula

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
11.12.2006 21:50:12   
lučka 25
Nic se ne boj, to pomeni, da si je vzgojiteljica zabelezila kdaj in kako se je zgodilo, v primeru, da bi starsi tistega fanta kaj komplicirali...tudi pri nas naredimo za vsako malo vecjo praskico zapisnik o nesreci, ker nekateri starsi zacnejo"težit" šele takrat, ko je vsa stvar že mimo in že vsi pozabimo. Nekako se moramo zaščitit in je prav da dogodek nekam zabeležimo. Mislim, da ni ona mislila kaj slabega, a bi jo jaz vseeno prijazno prosila za pojasnilo-izkoristi to, ko bosta imeli govorilno uro!

Tako kot pravi Ula. Tudi mi imamo take vrste "dnevnik", ki ga imenuje zvezek za zapis poškodb - tu so zapisane manjše praske, padci, ... Za večje poškodbe (zlom, zvin , prbito čelo,... pa zapišemo zapisnik s celotnim zapisom od ure, do opisa dogodka, vpletene osebe,.... Kajti večina staršev tako in tako želi kaj več zvedeti o tem, ko je že vse mimo in so podrobnosti že v pozabi. Ti pa kar na govorilnih urah vprašaj kaj in kako, da te pač zanima. Lp, Lučka

(odgovor članu Ula3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
11.12.2006 22:18:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
15.12.2006 11:06:13   
ur+sa
v vrtcih se dogaja marsikaj, jest sem delala začasno v vrtcu.... jest sem mojo skupino vedno imela na očeh in se z njimi igrala,. Opazam da je veliko starejših, k delajo v vrtcih in se z otrokine ukvarjajo... kaj hudiča poj dela tam?user posted image


sem pa videla v vrtcu... k sva sli s sestrično po njeno hčerkico, kaj se je dogajalo. bila je ena majhna punčka, in imeli so južno... vrelo juho s kroglicami ji je porinila v usta, da je mala začela jokati, potem pa ji je moja sestrična, rekla, daje pač juha full vroča,... potem pa je vgojiteljica 2x popihala juho in mali spet dala v usta... mala je spet začela jokati...ker je bila punčka zelo utrujena jo je brez južne dala spat. IN TO KAKO???  dala jo je sedat na uno majhno posteljico, in potegnila dol hlače, ob tem se je punčka  prevrnila in udarila z glavo v omaro,(sej ne fejst, se pa je!!!). potem jo je pobrala in jo spet dala sedet na vogal postelje in odšla stran!!! jest sem samo čakala kdaj bo to malo dete padlo dol stiste posteljice.....  in poj se le una prmaje nazaj in jo položi v posteljo!   MISLM HALOO!!! user posted image

ne rečem , da to delajo povsod, samo to sem videla na lastne oči.... je pa vrtec v okoli gorenjske. LP

_____________________________

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
15.12.2006 18:40:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ur+sa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
15.12.2006 18:41:29   
iva01
V našem vrtcu ima vzgojiteljica tudi dnevnik, in na govorilni uri ki je enkrat na mesec potem to predebatirava:zapisane pa ima tako graje kot hvale skratka vse kar opazi in meni se to zdi ful fajn, nikoli pa ne kompliciram, jaz osebno 100 procentno verjamem nikovima vzgojiteljicama, na uvajanju v vrtec sem se z njima zelo dobro spoznala, in nioli ne kompliciram okoli takih stvari: kritiko ali grajo pa sprejmem pozitivno ker me vzgojiteljica tako opozori in mi obenem pomaga da v tej smeri kjer je problem z Nikom delam največ, in skupaj odpravljamo probleme ki jih ima otrok v vrtcu.

(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
15.12.2006 20:17:34   
tonja
Kot so ti napisale druge - takega uradnega dnevnika NI!

Jaz si kakšne posebnosti zabeležim v svoje vsakodnevne analize - toliko da se spomnim, ko kdaj kaj potrebujem (predvsem pri pripravi na govorilne ure).

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
15.12.2006 21:42:11   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

In kar naenkrat bom naš tist vrtčevski pretepač, vsi ostali pa nedolžne ovčke.


Pa kaj se zatakneš v to, kaj drugi počno? Mene briga moj otrok in tebe bi moral tudi v prvi vrsti samo tvoj, ne drugi otroci. Kaj si kdo misli o njem, ga pa čim prej nauči, da ga ne sme brigat, ker to so kompleksi prve vrste in je priporočljivo za vsakega, da se jih znebi. Poglej, če ga nekdo pozna, bo itak vedel, kakšen je v resnici, če ga pa ne pozna, pa verjame neumnosti kar vsakemu, kar mu kdo pove, takega človeka pa itak ne rabiš za svojega prijatelja, a ne. Pa ne jezi se zdaj name, ker sem tako direktna. Hotela sem ti le reči, da niti to, če vzg. koga nekam zapiše, ni popolnoma nič važno. Važno je zgolj in samo to, kaj si ti želiš, da bi bilo fajn za tvojega otroka, mislim, kako da se obnaša. Torej se v takem primeru raje vprašaj, ali je res, kar ona govori, ali ni. Če je res, da je otrok počel neumnosti, raje ukrepaj primerno, ker je to zate oz. za otroka dobro,če pa ni res, se je pač zmotila, je ne vzameš zares, se požvižgaš na njene opazke (kaj češ, ljudje smo pač tudi malo plesnivi pod lobanjskimi kostmi včasih, ne moreš se zato sekirat).

(odgovor članu tonja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
18.12.2006 6:59:58   
srki
Pri nas tudi nimajo takšnega dnevnika, vsaj omenili nam ga niso nič.

Ampak tisti post od ur+sa pa je res grozen no.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
1.1.2007 10:38:28   
Barbka*
Lep pozdrav!
Za začetek....vsaka vzgojiteljica in pomočnica vesta, da kljub temu, da imaš otroke na očeh, se z njimi igraš, pride do nezgod. Se nekdo polije, se spotakne, se opraskajo med sabo....to je mimogrede! Sploh pa če je v skupini veliko otrok. Zato prosim, ne govoriti, da se ni zgodila nobena nezgoda in da imate otroke na očeh. Tako pač je.....veliko različnih karakterjev v skupini in pač pride do konfliktov med otroki.

Vsaka vzgojiteljica oz skupina ima svoj dnevnik, v katerem so : vpisani otroci, telefonske številke, naslovi in hkrati se vpisuje dnevno, kaj se je v skupini počelo. Če pride do hude nezgode, je treba napisati poročilo zaradi zavarovalnice, za vodstvo in starše. Kar se pa tiče prask in teh "manjših nezgod", pa ponavadi jaz zapišem na en listek (da pač ne pozabim vsega povedati) in pač obvestim starše tistih otrok, ki so prišli v konflikt. Ampak šele takrat, ko pridejo po otroke v vrtec. Da pa bi pisala v en dnevnik, tega pa ne. Ustno je najboljše povedati in zaenkrat mi še noben starš ni rekel da za praske in podobno potrebuje poročilo!

Če pa starši hočejo podrobno vedeti o svojem otroku, lahko mirne duše predlagajo govorilno uro. Ker pač med vrati, na hitro, je težko povedati vse.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
1.1.2007 20:02:47   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: Gina



Pa kaj se zatakneš v to, kaj drugi počno? Mene briga moj otrok in tebe bi moral tudi v prvi vrsti samo tvoj, ne drugi otroci. Kaj si kdo misli o njem, ga pa čim prej nauči, da ga ne sme brigat, ker to so kompleksi prve vrste in je priporočljivo za vsakega, da se jih znebi. Poglej, če ga nekdo pozna, bo itak vedel, kakšen je v resnici, če ga pa ne pozna, pa verjame neumnosti kar vsakemu, kar mu kdo pove, takega človeka pa itak ne rabiš za svojega prijatelja, a ne. Pa ne jezi se zdaj name, ker sem tako direktna. Hotela sem ti le reči, da niti to, če vzg. koga nekam zapiše, ni popolnoma nič važno. Važno je zgolj in samo to, kaj si ti želiš, da bi bilo fajn za tvojega otroka, mislim, kako da se obnaša. Torej se v takem primeru raje vprašaj, ali je res, kar ona govori, ali ni. Če je res, da je otrok počel neumnosti, raje ukrepaj primerno, ker je to zate oz. za otroka dobro,če pa ni res, se je pač zmotila, je ne vzameš zares, se požvižgaš na njene opazke (kaj češ, ljudje smo pač tudi malo plesnivi pod lobanjskimi kostmi včasih, ne moreš se zato sekirat).


Se ne sekiram kaj je z drugimi otroci. Gre za to, da je dogodek razglasila meni in vsem staršem, ki so tisti trenutek bili v vrtcu. In dejansko se starši o tem pogovarjajo, preko strašev pride do otrok in otroci se temu primerno (in ne dejanskemu stanju primerno) obnašajo. Pa tudi vzg. se z otroci ukvarja po samo njenem "pridnem" redu. Namreč na steni so risbice samo njej ljubih otrok, razstavi tudi samo izdelke nekaterih, ipd. In kaj hitro je jasno vsem kaj si o katerih otrocih misli. In meni pač ni všeč, da po enkratnem dogodku zažene tako paniko v stilu: "ja vaš pa tega do sedaj ni počel. Že postaja problematičen." In to po tem, ko je prihajal dva meseca domov popraskan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp, Mojca

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
3.1.2007 10:31:54   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: ur+sa

v vrtcih se dogaja marsikaj, jest sem delala začasno v vrtcu.... jest sem mojo skupino vedno imela na očeh in se z njimi igrala,. Opazam da je veliko starejših, k delajo v vrtcih in se z otrokine ukvarjajo... kaj hudiča poj dela tam?user posted image


sem pa videla v vrtcu... k sva sli s sestrično po njeno hčerkico, kaj se je dogajalo. bila je ena majhna punčka, in imeli so južno... vrelo juho s kroglicami ji je porinila v usta, da je mala začela jokati, potem pa ji je moja sestrična, rekla, daje pač juha full vroča,... potem pa je vgojiteljica 2x popihala juho in mali spet dala v usta... mala je spet začela jokati...ker je bila punčka zelo utrujena jo je brez južne dala spat. IN TO KAKO???  dala jo je sedat na uno majhno posteljico, in potegnila dol hlače, ob tem se je punčka  prevrnila in udarila z glavo v omaro,(sej ne fejst, se pa je!!!). potem jo je pobrala in jo spet dala sedet na vogal postelje in odšla stran!!! jest sem samo čakala kdaj bo to malo dete padlo dol stiste posteljice.....  in poj se le una prmaje nazaj in jo položi v posteljo!   MISLM HALOO!!! user posted image

ne rečem , da to delajo povsod, samo to sem videla na lastne oči.... je pa vrtec v okoli gorenjske. LP


In si ti kaj ukrenila?


_____________________________



(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
3.1.2007 12:06:21   
ur+sa
ja s sestrično sva njeno pupo pobassali in odšli...user posted image

čakala sem če bo padla... če bi, bi jo pobrala, pa uni bi gotov kaj rekla... user posted image

_____________________________

Jutri je nov dan...
sem največja bebka na svetu... :¨(

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
3.1.2007 16:23:05   
pety78
Jaz ne bi mogla biti tiho. Njej bi ziher kaj rekla, če ima slab dan ali je vedno taka, šla bi tudi do ravnateljice, nenazadnje bi se na vse sile pobrigala, katera je mamica te deklice in ji opisala situacijo. Naj baba odgovarja in plača. Če ni za vrtec, pa naj poka drugam. Mater, sem jezna, da take krastače tudi čuvajo naše otroke. Ni vsak za vse, hudiča!!!user posted image  

_____________________________



(odgovor članu ur+sa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: za vse, ki delate v vrtcih
5.1.2007 9:49:45   
Barbka*
Lep pozdravuser posted image

Ja, ta pripetljaj v vrtcu, si ga jaz, kot pom.vzgojiteljice ne bi dopustila. V takem primeru se lahko domenite za sestanek z vzgojiteljico in pomočnico, opišete pripetljaj in nato se dogovorite za ukrepe. Če je potem delo pomočnice uredu, potem se ni treba obrniti na ravnateljico...če pa ta pomočnica še vedno dela na tak način, nato pa se obrnite na ravnateljico.

Priporočam vam, da se NAJPREJ obrnete na vzgojiteljico in se domenite za tak sestanek, šele nato na ravnateljico. Zato ker, popoldne smo skoraj vedno pomočnice, ker gredo vzgojiteljice že domov. In vprašanje je tudi, če vzgojiteljica ve za tak pripetljaj oz. če ji je pomočnica povedala. Prepričajte se!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroci naj bodo bosi
Hoja brez čevljev je najbolj naravna in primerna za otroke, zato naj bodo ti čim večkrat bosi. Malo stopalce se namreč n...
Več kot 3000 novih primerov kožnega raka l...
Ob svetovnem dnevu melanoma NIJZ opozarja na prekomerno izpostavljenost ultravijoličnemu (UV) sevanju, ki je glavni deja...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?