|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Končno sem našla tisto, kar vam želim povedat...
31.1.2007 18:05:55   
Anonimen
Že nekaj časa na različnih temah teče debata o tem, da so nekatere matere sužnje svojih otrokov zaradi takšnih in drugačnih vzrokov. In kakorkoli sem se trudila, nisem znala pravilno napisati, kar sem želela, da bi razumeli. Sedaj pa sem našla. To je:

AP majka nije mučenica. Nemojte misliti kako AP roditeljstvo podrazumijeva skakanje na svaki djetetov mig. Zahvaljujući međusobnoj povezanosti roditelja i djeteta, vrijeme roditeljevog odgovora postupno će se produžavati, kako starije dijete bude naučilo odgoditi zadovoljenje nekih potreba. Da, prvih mjeseci ćete ulagati mnogo sebe u izgradnju odnosa s djetetom, ali ćete zauzvrat dobiti mnogo više. AP roditeljstvo je jedna od najboljih investicija u vašem životu, najbolja dugoročna investicija u vaše dijete i vas osobno.
"Neće li se majka osjetiti sputanom konstantnim njegovanjem djeteta?"
Majke trebaju odmor od djeteta. Zbog toga je jako važno podijeliti odgovornost među roditeljima ili s nekom drugom osobom od povjerenja. Ali, umjesto da se osjećaju sputanima, AP majke osjećaju se vezanima za dijete. AP majke koje smo intervjuirali ovako opisuju svoje osjećaje: "Osjećam se jako povezanom s djetetom.", "Osjećam se dobro kad sam s njom, jako loše kad smo odvojene.", "Osjećam se ispunjenom.".
Upamtite kako će vam, oblikujući djetetovo ponašanje kroz AP roditeljstvo, biti puno lakše odlaziti van kuće s djetetom. ne morate se nužno osjećati sputanima i vezanima uz kuću ili stan i stil života koji isključuje sve osim vašeg djeteta.

Upam, da vas ne moti, da je v hrvaščini. To želim že nekaj dni razložiti pa nikakor nisem našla prvih beseduser posted image .

Seven, opraosti, ker sem prilepila toliko besedila.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
31.1.2007 22:38:33   
aja
Bravo Raho, tudi jaz sem zelela nekaj podobnega napisati...Poleg vsega, pa nam AP omogoci, da se neskoncno razvijemo tudi starsi. Ker moras znati poslusati sebe in otroka, veliko komunicirati tudi s partnerjem in vse to gradi izjemno vez v druzini.

Zal sta (kot ste verjetno opazile iz debat na ostalih temah) "mainstream" vzgoja in AP dva povsem locena svetova in zelo tezko se pripadniki ene in druge pogovarjajo med sabo. Gre za dve filozifiji in skoda je trositi energijo za prepricevanje enih ali drugih, kaj je bolje za otroke.

Znanstveno so dokazali, da ljudje, ki so bili vzgajani v "dettachment" duhu in pogosto niso bili dlezni ljubezni in topline (so jih puscali jokati, niso imeli dovolj fizicnega kontakta, ljubezni) nimajo izgrajenih povezav v mozganih, ki bi jim omogocale obcutek empatije in tako sami tezje vzgajajo svoje otroke v duhu AP in se pogosteje posluzujejo "detachment" metod (kot na primer jokanje do spanja, locene sobe, itd.).  Oni verjetno ne delajo tega zato, ker zelijo slabo svojim otrokom, temvec zato, ker ne cutijo njihove stiske oz potrebe po blizini in dotiku (npr. ob uspavanju, ko so razburjeni, jokajo, jih je strah ali spoznavajo novo okolje).

Seveda pa nas zaznamuje tudi druga socializacije (poleg druzine) in ne more biti izgovor, da smo bili pac tako vzgajani sami in bomo isto poceli s svojimi otroci. Veliko ljudi se mocno custveno razvije kljub "detachment" vzgoji. Razmislijo o tem, kaksne posledice jim je pustilo otrostvo in kaj sami zelijo svojim otrokom. In ti starsi ponavadi vzgajajo svoje otroke v duhu AP.

Za vse, ki zelijo znanstvene dokaze o pomenu AP... znanost potrjuje izjemen pomen AP-  za referenco glej več kot 800 znanstvenih člankov, ki so povzeti v knjigi The Science of Parenting ).

Joj...malo sem zasla, ampak tole mi je lezalo na dusi, ko sem prebirala teme zadnjih dni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
31.1.2007 22:59:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu aja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
31.1.2007 23:15:27   
skuštrana
Jaz bi rada povedala samo tole - se mi nekako zdi, da sodi sem, glede na to, da se na attach mame gleda kot na sužnje svojih otrokuser posted image
Ko se je naša Liza rodila sem bila tudi jaz bombardirana z okolico..A pri tebi spi? O bog ne daj, boš imela probleme do pubertete....A jo dojiš na tri ure? Ne, po potrebi...
Skratka milijon " dobrih" nasvetov..Da ne omenjam treniranja pljučuser posted image Sama sem prvič postala mamica, bila sem popolnoma izgubljena. Vsi ti govorijo, da ni prav, da otrok spi pri meni, da naj malo joče, pa se bo že navadil,...Groza. Ne vem komu se naj zahvalim, da sem takrat začela brat hrvaške Rode in nekako skužila, da je to to..Da moraš poslušat svojega otroka, ker on s tabo sodeluje...Da je starševstvo naraven proces, da smo ga mi ljudje tako zelo zakomplicirali.
Z Lizo sva bili praktično sami od njenega 3 do nekje 9 meseca življenja..In to pomeni res sami. Bile sva na Hrvaškem, mož je non stop delal, varstva nikjer..Skratka za mano oz. z mano je šla vsepovsod.Tudi na wc...Praktično sva bili kot rit in srajca, niti minutke narazen.In meni to sploh ni bil problem, pravzaprav mi je odgovarjalo. Saj je vendar moj otrok, otrok, ki ga brezpogojno ljubim in ga bom ljubila v dobrem in zlem... In Liza je res navezana name, vendar moram povedati, da nikoli nimam problemov, če jo želim nekje pustiti. Sedaj, ko je že malo večja, reče mami dijo, da mi lupčka in to je to..Je pa res, da je nisem nikjer puščala čez noč kot dojenčka. Prvič je prespala pri babici nekje po enem letu, pa še to po sili razmer..In to brez joka..Moje mnenje je, da zato ker sva bili obe na ta korak psihično pripravljeni. Se mi zdi, da moraš pri vzgoji vedno gledat na to, da je otrok in pa tudi starš na en določen korak pripravljen...Liza je pri meni spala neprekinjeno prve tri mesece, potem ko smo šli na Hrvaško sem jo prestavila v svojo posteljico, brez problemov ( no, dandanes spet bolj ko ne spimo skupaj, ampa to je bolj zaradi mamine lene ritiuser posted image )..Se m zdi, da je vse nekako šlo svojim tokom..Bo že, ko bo pravi čas za to. In mislim, da je tako prav, da mali otroci niso vojaki, ki bi jih morali dresirati...
Res upam, da bo tale forum zaživel, ter da starši, ki tega načela ne spoštujejo ne bodo blatili vsako temouser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
31.1.2007 23:16:17   
aja
AP- attachment parenting oz povezano starsevstvo :-)



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
31.1.2007 23:20:01   
Anonimen
Bo že, ko bo pravi čas za to.


Vse z občutkom in ob pravem času, s kančkom zdrave pameti user posted image .

Kje si pa bila na Hrvaškem? Midve sva bili v Splitu.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
31.1.2007 23:24:00   
skuštrana
Ja, vem..Si   mi vodne čevlje poslala..Se spomniš?
Rijeka, moja Fiumeuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
31.1.2007 23:30:38   
Anonimen
...aja....si nick spremenila user posted image .

Seven, sori, sem malo zapacala, sem morala vprašat.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
31.1.2007 23:40:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

A pri tebi spi? O bog ne daj, boš imela probleme do pubertete....


Tole me spomni na izjavo moje tašče pred nekaj dnevi. Tamala je začuda uspela zaspat pri nama, ker tega nikoli ni zmogla in hotela, vedno je želela bit v svoji posteljici, ki je pa itak tik ob najini postelji. In jo je zadnjič nekaj matralo, stalno se je zbujala in jokcala, sva jo veliko prenosila in precrkljala, pa še k sebi sva jo vzela, kjer je na najino veliko začudenje le zaspala in spala. In moj dragi to čez kak dan dva omeni svoji mami in ta začne takoj nabijat, da naj jo kar razvajava, pa bova videla midva hudiča, kaj si bova nakopala... nekaj v takem smislu. Mater me je pogrelo, ko mi je to povedal.user posted image

No, meni je tudi všeč tale nov forum. Dokler nisem videla tegale, nisem vedela, da ima najin način vzgoje celo ime.user posted image  Tudi midva namreč zelo poslušava in upoštevava tamalo in se ne pustim prepričat raznoraznim pametovanjem, kako jo razvajava in da jo morava pustit jokat itd. Take izjave me prav prizadanejo in žalostijo.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
1.2.2007 0:20:26   
shooo
oj skustrana ti tak znas povedat kaj jaz mislimuser posted image

pri nas je podobna zgodba.rode so mi pomagale da sem se nasla. nakako sem vse to cutila a tam sem dobila potrdilo in zagon i se naucila sem se (in se se) ogromno.
v vlogo starsa sem se postavila zelo samozavestno in verujoc da je taksen nacin edini pravi nacin.to pravim predvsem zaradi ogromnega pritiska okolice in nerazumevanja.

rada bi srecevala vec ljudi ki spostujejo svoje otroke.



_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
1.2.2007 18:51:21   
skuštrana
Ja, Mič, ja...Nov nick, pač tak mal...za spremembouser posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
1.2.2007 19:50:58   
Anonimen
Se strinjam, Raho. Bi dodala še to, da kljub temu, da sem praktično ves čas z otrokoma, grem povsod lahko z njima. Nazadnje sem vzela mlajšega triletnika na fakulteto. Nikakor se ne počutim žrtev in sem res hvaležna, da sem lahko veliko z njimi.

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
2.2.2007 8:36:29   
Arabela
Tudi jaz sem se, čeprav podzavestno, ker nisem vedela da sploh obstaja izraz za tašno vzgojo, odločila za AP...
Mojo Katarinco dojim kadar ona hoče (doma me že kličejo kravica simentalka user posted image ), kjerkoli hoče, ponoči včaish spi pri meni, čeprav je sedaj že tako nemirna, da jo raje položim v njeno posteljo (je malce protestirala, pa je zdaj ok), vedno jo vzamem s seboj kamorkoli grem,... skratka obožujem jo..

Vendar pa je neka negativna stran... male nikjer ne morem pustiti, niti za 1uro..  ko imam kakšne nujne opravke (mala npr. noče v trgovino, začne se ful jokati in je treba takoj domov) je ne morem pustiti niti pri atiju, niti pri babici, ker takoj ko grem to začuti in jok jok jok.. nihče je ne more potolažiti kakor mama... tudi je nihče, niti ati, ne more dati spat, ker zaspi le pri meni na dojki..
Mala je sicer stara šele 4.5mesece, vsi sicer pravijo da jo bo takšna faza minila. mene pa le zanima ali se je to dogajalo tudi pri vas in kako ste reševale situacije?

Upam da nisem zašla s teme...

_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Končno sem našla tisto, kar vam želim pov...
2.2.2007 11:44:03   
Anonimen
na tem forumu se nisem še javila predvsem zaradi kreganja in natolcevanja...Če želi katera lahko prebere mojo zgodbo - če ne pa tudi v redu.
Sama sebi pravim da sem čustveni invalid, kot tretjemu otroku se starša seveda nista mogla posvečati ves čas, a vseeno...od rojstva v svoji sobici, poljubov in objemov s starši ni bilo, razen za rojstni dan. Še sedaj se spomnem kako mi je oče pri 6 letih rekel, da naj mu grem iz naročja "saj sem že velika"... No in to neizkazovanje čustev, hladnost me spremlja skoraj vse življenje...šele z rojstvom mojega to-toja vidim za koliko sta me prikrajšala starša...
Ena je napisla da ne more nikamor , ker ima otroka 4,5 mescev starega.....prosim, potrpi , ne puščaj ga samega..RABI TE....danes, ta trenutek....in ko bo razumel, da mamica je na razpolago ZMERAJ, da ponoči prideš takoj k njemu (oziramo te zavoha, ker spiš pri njemu), da ko se zbudi te takoj zagleda....TE bo kar naenkrat  dal v "drugi plan", saj bo takrat imel OSNOVNO ZAUPANJE vate. Mah sem se razpisala...sem na voljo na zs..., da se ne bo katera spotaknila....user posted image

(odgovor članu Arabela)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?