|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ninja zelve
18.3.2007 17:55:04   
Skabi
Poznate risanke o ninjah želvah?
Meni in možu se zdijo preveč nasilne in sva jih doma prepovedala.
Včeraj pa sem ugotovila, da jih je moj petletnik gledal v vrtcu.
Z vzgojiteljico se nameravam o tem pogovoriti, še prej pa bi rada vedela, kako je v drugih družinah.
Torej, dovolite svojim otrokom, da gledajo te risanke?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ninja zelve
18.3.2007 18:13:30   
Anonimen
Slišala sem že zanje, gledala jih še nisem, vem pa, da so nekateri otroci čisto nori nanje. Ravno danes smo se pogovarjali z znanci, da bojo peljali v soboto v Kolosej svoje 4 in 5 letne otroke gledat to risanko. Nisem komentirala, pa mi je zdajle kar malo žal, saj je njihov otrok zelo agresiven in nasilen, pa mu še takšne risanke "servirajo na pladnju"user posted image  Sicer pa...tega otroka imajo oni.

Moj triletnik ima rad Telebajskeuser posted image  (zaenkrat)

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ninja zelve
18.3.2007 18:17:48   
Putka
Sem absolutno proti takim risankam. So prmerne za šolarje (pa še tam je vprašljivo). Poznam starše, ki 4-letnike pred Cartoon network postavijo za par ur, da imajo mir.
Jraje dol potegnem risanke, pa jih prek dvd-ja vrtimo. Potem pa cela familija gleda Barbapapo, pa Liliput Put, Pink Panterja,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ninja zelve
18.3.2007 18:40:56   
Anonimen
Ja, dovolim, normalno, ne moraš ga izolirat.
Mogoče niso dobre edino za agresivne otroke, ki so potem mogoče še bolj agresivni. Za tiste pa, ki niso, je pa čisto O.K.

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ninja zelve
18.3.2007 18:41:24   
jooly
Pri nas jih gledata oba z mojim. Niso glih nedolžne, ampak da bi blo pa zarad tega treba na sestank z vzojiteljicami...user posted image  To pa ne pomeni, da ne gledamo tud Frančke, pa Nodije, pa Mojstre Mihate...

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ninja zelve
18.3.2007 18:42:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kristina
Ravno danes smo se pogovarjali z znanci, da bojo peljali v soboto v Kolosej svoje 4 in 5 letne otroke gledat to risanko. Nisem komentirala, pa mi je zdajle kar malo žal, saj je njihov otrok zelo agresiven in nasilen, pa mu še takšne risanke "servirajo na pladnju"user posted image   


No, to sem imela v mislih.
Sicer pa gremo mi tudi v četrtek na premiero v Kranj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ninja zelve
23.3.2007 20:16:12   
frutka_
Doma JA
V vrtcu NE

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ninja zelve
26.3.2007 11:37:51   
Anonimen
Ja, jih gleda, paravzaprav je nor nanje. Ima zbirko vseh 15 DVD-jev, ki so že izšli, tudi v kino sem ga peljala. Pa ni zaradi nič bolj divji ali agresiven kot mu je dano biti.  Sem pa nekaj ugotovila: da si je iz teh Ninj zelo obogatil besedni zaklad, ki je bil že prej precej obsežen, zdaj pa še toliko bolj. Včasih kar pobuljim, ko me vpraša, kaj kaj pomeni, recimo "poslavljanje", "dobesedno", "stavim, da tako", "teritorij", itd....in potem vedno pove, kateri v risanki je to rekel.

Nodiji, Frančki, Pujse Pepe, otd...pa pravi, da o risanke za dojenčke in ga posledično bolj malo zanimajo.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ninja zelve
26.3.2007 20:11:05   
Pia73
Naš 6,5 letnik obožuje želve ninje in ni niti malo nasilen. Ne vem od kod vam to, da so za to krive risanke?

V šoli imajo v prvem razredu, ko še vsi otroci niti niso stari 7 let v obveznem učnem načrtu Volk in sedem kozličkov ipd. pravljice,...te ipd. (Janko in Metka, Rdeča kapica,... ) te pa so nasilne.

Sem zadnjič govorila z eno mamico, ki s sinom včasih gleda želve ninje pa je rekla, da sploh niso nasilne, da je vedno dobro proti zlem,...

Jaz sem sinu kupila vse dvd-je,..sedaj enega nismo pa smo ga celo dodatno naročili,... Absolutno ga bomo peljali tudi v kino gledat želve ninje.

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ninja zelve
26.3.2007 20:12:06   
Pia73
Aja, še to sem pozabila napisat, da včasih kakšno epizodo pogleda tudi naš 20. mesečnik... Itak ga ne morem tisti čas stran dat,.. Pa kaj pol. 

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ninja zelve
26.3.2007 20:20:35   
cmokec
Jaz sem jo včeraj prav v kino peljala gledat Želvake. Je bila skoraj polna dvorana otrok. Drugače njihovih DVD-jev nimamo, jih pa gleda na TV v Živžavu.

Veliko je pretepanja, a dobro zmaga in šibkejšemu se vedno pomaga. Tolk sem jaz odnesla od gledanja.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ninja zelve
26.3.2007 20:26:20   
Anonimen
Meni so bile tele Ninja želve simpatične že 15 let nazaj user posted image . Če so še danes popularne, je že nekaj kvalitetnega na njih, da so se obdržale tako dolgo.

A v kinu, da so tudi?

(odgovor članu Skabi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ninja zelve
26.3.2007 20:33:59   
cmokec
Ja, sinhronizirane. user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ninja zelve
26.3.2007 20:57:49   
Marogica
Poznamo, poznamo. Mislim, da ni staršev, ki te risanke ne poznajo. Seveda pa mislim starše otrok od 3 let dalje. Mi jih ne prepovedujemo, saj tudi Tom in Jerry-ja ne, ki je tudi nasilna risanka. Razlika? V figurah in "modernosti".V samem nasilju je ne vidim.

Mislim, da sta kruta starša.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Ninja zelve
27.3.2007 8:52:50   
c7
Hja, gledamo, zelo redko. V bistvu so prepovedane, a se včasih zgodi, da jo 'ujame'. Pa niti več ne prosi.  Jih je nekaj časa gledal redno, pa so se menda izpele.  Sem bila tudi jaz mnenja, da pač dobro proti zlemu,... Ampak ali se s pretepi rešujejo problemi?

Potem pa smo v vrtcu (kjer take risanke ne bi predvajali nikoli) imeli predavanja na temo TV. In so nam to risanko označili kot 'satanistično'. Tisti, ki jo primerjate s Tom in Jerry - tam so žive barve, dobra glasba,... Tu pa mračno, pa tisti 'čudaki' oz. čudna bitja, zaradi katerih otrok mogoče ponoči ne spi,...

So nam pokazali razliko med otroki, ki so gledali 'prijazno' risanko, in eno tako (gledali so jo samo zaradi študije). In takrat sem se zamislila. Po eni so bili otroci mirni, dobro razpoloženi,... že ob gledanju druge pa zelo nemirni, eni so si zakrivali oči, drugi so se skrivali za hrbet drugih otrok, po risanki pa čez nekaj časa pa so fantje kar podzavesto začeti delati kretnje ninj, pa iskali palice,.... Naj povem, da recimo hčerka kar sama pravi, da ne bo gledala kake risanke, ker je strašna. Super!

Od takrat velja, da ne gledamo risank, ob katerih je lahko otroku neprijetno, ali pa se ob njih boji, pa grize nohte,.... Otrok naj gleda risanko, vi pa opazujte njega. Mogoče niti ne takoj po risanki, mogoče pride kakšen vpliv risanke še nekaj ur kasneje.

Pa ne me napadat - na ene vpliva bolj, na druge nič. Ni potrebno to posplošiti na vse otroke. Mogoče na vašega ne vpliva.

P.S. Tudi meni je bil všeč njihov smisel za humor, katerega je razumel tudi moj sin (4,5) in sva se večkrat nasmejala.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ninja zelve
27.3.2007 9:06:06   
Marogica
c7, tudi naš ta večji je nekje do 3,5 let govoril, da so to "grde" risanke in da jih noče gledati. SEm si že mislila, da imam posebnega otroka in da je naš tako "pameten", da vem kaj je lepo in kaj ne. Pa sem se krepko zmotila. Ko so drugi otroci začeli nositi v vrtec različne figurice teh junakov ali pa albume, jih je želel tudi moj. Od figuric do gledanja risank pa ni bilo več daleč.

SMo še kar vztrajali pri "lepih" risankah, pa jih ni več hotel gledati. Doma imamo zbirko DVD-jev, na katerih se samo prah nabira. Je pa tudi res, da če mlajši gleda Nodija ali Jani Nanija, jih gleda tudi starejši. TOrej ni tako, da bi te risanke moral stalno gledati. Dejstvo pa je, da imajo "lepe" risanke enostavno premalo "kika" za otroke današnje generacije, kjer se vse odvija hitro in preko računalnikov, police v trgovinah pa so polne takšnih igrač.

Priznam, da sem se s tem težko sprijaznila, če sem odkrita, ker sem resnično mislila, da so te risanke za "druge", ne pa za mojega sinka. V duši jih nisem sprejela in jih v bistvu ne odobravam, ker so mi grozne določene figure in seveda same zgodbe. Po drugi strani, pa sem se začela spraševati, kaj je bolje??? Da je moj otrok nesrečen, ker mu teh risank ne dovolim-zaradi nekih svojih meril v glavi, ali pa da je srečen in jaz potrpim? Seveda sem se odločila za drugo varianto.

Mogoče še to-mi smo te risanke omejili-torej ca pol ure pred spanjem, drugače ne oz. zelo redko(če je bolan in si jih zaželi, ali kakšen dan, ko pač tako nanese).

Moj otrok se mi ne zdi zaradi teh risank nič bolj agresiven ali napadalen. Je v osnovi zelo nežna duša, rabi pa "material" za svoje fantazije. In če so to Ninje ali pa Bionicli-pa tudi prav. Ugotavljam, da sem pojedla že kar nekaj zarečenega kruha in najbrž še bom....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu c7)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ninja zelve
30.3.2007 11:52:51   
piščanc
težko je biti pameten pri risankah. jaz mislim, da otroci gledajo na svet z drugačnimi očmi. tako kot je bil meni včasih zakon tom&jerry, pa volk in sedem kozličkov. sicer pa svet ni rožnat in poln telebajskov. otroci imajo svoj karakter in če mu ne dovoliš da ga pokaže, zaviraš njegov razvoj in ga delaš bedaka. in ja nekateri so nasilni, drugi pa pohlevni. vsak pa ima pravico to izražati. nekateri se poistovetijo z nasilnežem, drugi s pravičnežem...še vedno je glavna vzgoja in vzor staršev. je pa pomembno omejiti čas, ki ga otrok preživi pred tv

in seveda ninja želve so pri nas zakon, pa imamo mirno punčaro

< Sporočilo je popravil piščanc -- 30.3.2007 11:53:46 >


_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Ninja zelve
30.3.2007 14:13:09   
TiaSara
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Meni so bile tele Ninja želve simpatične že 15 let nazaj user posted image .

user posted image user posted image user posted image Sem mislila, da sem jih samo jaz gledala user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Ninja zelve
31.3.2007 10:14:14   
nejcko
Naš 5-letnik jih tudi gleda. Gleda pa s sestrico tudi Nodija, Telebajske, Bombažke oz. vse ostale risanke, ki so na Živ žavu in Ringa raja.

Drugače pa imamo pri nas podobno izkušnjo kot pri Marogici; sin je šele pred kratkim začel gledati risanke, za katere je nekoč trdil, da so "grde". Da bi zaradi risank postal kaj bolj agresiven in divji nisem opazila, ker je bil od nekdaj bolj divje sorte (pa so bili Telebajski zelo dolgo zakon v njegovem življenju).

Definitivno ne bi nikoli delala panike, če bi v vrtcu pogledali kakšno risanko o želvakih. Otrok se prej ko slej sreča s temi junaki, saj večina fantkov v obdobju 4-5 let gleda te risanke, celo zbirajo sličice ipd.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Ninja zelve
31.3.2007 13:22:24   
Tracy
Mi nobene risanke na POP-u ne gledamo, čeprav so ene dobe. Samo večina jih je pa nasilnih. Tako da raje ostajamo pri živ žavu. Itak pa imajo risank danes otroci še preveč. Bi bilo bolje ko bi tisti čas, ko sedijo pred TV kaj ustvarjali, pa čeprav imamo potem malo več dela z njimi.
Tako da želvaki pri nas odpadejo. Bi se pa tudi jaz pogovorila v vrtcu. Saj ni potrebe da še tam otroke pred tv posedejo, kajne?!
lp

_____________________________

Če ste sklenili da nekaj zmorete, potem imate zagotovo prav.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so znaki, ki kažejo na psihopatijo pri ...
Strokovnjaki na področju duševnega zdravja govorijo predvsem o teh štirih znakih.
BLOG: Daj babici en`ga poljubčka ...
S takšnim navodilom ju pravzaprav čisto "povozim" in navajam na toleranco za zlorabo. Da bo tisti na drugi strani zado...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?