|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   injekcija Depo Provera
15.9.2007 20:11:20   
Anonimen
Zanima me, kaksne izkusnje imate s to injekcijo.
- Ginekolog mi je rekel, da je 99% zanesljiva, medicinska sestra ( ki dela v njegovi ordinaciji ) pa, da je to slabsa zascita, kot tabletke. 

- Baje je treba it po novo injekcijo 10 dni preden potecejo 3 meseci.

- Kako pa je kaj s krvavitvami. Brala sem, da lahko krvavis tudi po 14 dni ali celo po cel mesec. A se to potem uredi?

Upam, da mi boste vedele kaj povedati. Hvala za info!

< Sporočilo je popravil Moyca RR -- 16.9.2007 10:59:18 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: injekcija Depo Provera
16.9.2007 13:48:18   
tatam
Jaz sem do zdaj dobila injekcije dvakrat.Trenutno mi je to poleg materničnega vložka in kondoma edina možnost saj dojim,pa tudi menstruacije še po porodu-8 mesecev nisem imela.Jaz ne morem rečt nič slabega o teh injekcijah,se bom pa v naslednji rundi vseeno odločla za mireno,sedaj ko je brezplačna.
Aja,po drugo sem šla točno na tri mesece,pa iskat sem jo morala iti v Avstrijo,jih pri nas baje več niuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: injekcija Depo Provera
27.9.2007 23:43:17   
Miškolin
moja izkušnja je slaba!

Pred letom in 4 meseci sem rodila, zaščito sem dobila mesec po porodu (julija 2006) in res po treh mesecih (5 dni pred datumom in 5 dni po datumu se moraš zglasiti pri sestri da ti da novo.
No jaz sem to naredila 3x. 2x je bilo o.k. Krvavela nisem nič, ko pa sem dala tretjo injekcijo (januarja 2008) pa sem krvavela 3 mesece skupaj. Spraševala sem če je to o.k. pa so mi rekli da je pri 95 % žensk o.k. in da ne krvavijo,  pri 5% (mam pa jz srečo) pa da so odstopanja. Torej krvavela sem skoraj vsak dan 3 mesece.... ne veliko, ravno toliko,da sem morala imeti vložek, ali pa umazano spodnje perilo. Pa je bilo 2 dni o.k. pa sem mislila da se je nehalo, pa sem po 2 dneh spet dobila,,,, skratka nič prijetno, tudi glede spolnih odnosov ne! Takrat sem tudi dr. Pušenjaka na med.over.net spraševala če je to o.k. pa je rekel da ja, da v nekaj % je pri ženskah neka stena tako tanka, da povzroči krvavitev (menstruacijo) da pa sem še vedno 100 % zaščitena - in sem tudi bila, saj nisem zanosila!)

Aprila 2007 ko bi morala po ponovno dozo sem se odliočila da ne grem in da prekinem ta način kontracepcije. Maja 2007 sem dobila močno 10 dni trajajočo menstruacijo. Potem pa nič več.... in še danes je nimam! 2 dni nazaj sem bila ravno zaradi tega pri ginekologinji, naredila sem že 2 testa nosečnosti, pa oba sta bila negativna, sestra  ko sem se šla naročit mi je rekla da je vzrok da nimam menstruacije najbrž da sem v MENI (stara sem 32 let) , tudi dr. Pušenjak mi je odgovoril da sem morda v MENi.... jaz sem se že čist zasekirala!
Ginekologinja pa je najprej preden je kar koli pogledala rekla da v MENI nisem, da kot kaže se je učinek te kontracepcije podaljšal, da zaščitena sice rnisem več,. da pa so se zmešali hormoni!!! Naredila je ultrazvok in ugotovila da se že delajo zametki jajčec in da v MENI definitivno nisem. Noseča pa tudi ne! Da palahko da menstruacije ne bom imela še tudi pol leta....


Skratka moja izkušnja z DEPO PROVERA je slaba! Res pa je, da jo tudi še preizkušajo, tako da tudi sami ne vedo kaj in kako!!!

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: injekcija Depo Provera
5.10.2007 0:38:28   
lelaval
Sem se lani z G dogovorila, da bi jo imela (moja želja). Po 1. injekcijo bi morala prit med mensruacijo - ta čas pa sem zasledila več negativnih, kot pozitivnih strani, pa do danes še nisem šla ponjo. In verjetno tudi ne bom.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Miškolin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: injekcija Depo Provera
5.10.2007 15:52:53   
emaa
Jaz sem jo imela, dobila sem jo dvakrat, letos januarja in aprila. Zame ni ustrezna, po prvi injekciji sem 14 dni močno krvavela, potem še en mesec malo. Po prenehanju pa sem junija kao dobila krvavitev (zelo slabo), julija pa sem dobila močno krvavitev, ki ni hotela ponehati. In to sploh ni bila M, temveč se mi je porušilo ravnovesje hormonov. Jemati sem morala hormonske tablete za 10 dni, šele potem sem dobila M. Jih pa poznam, ki niso imele nobenih problemov. 

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?