|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kakšen je vaš ritem?
24.6.2007 22:41:23   
PIAF
Ubadam se z vprašanjem, kako naj uskladim vse gospodinjske obveznosti (pospravljanje, kuhanje...) z otrokovimi potrebami in spanjem med vikendom. Med tednom itak hodi mali v vrtec, star je dve leti in pol in tam imajo ustaljen ritem.
Namreč pri nas je tako: zjutraj v soboto vstanemo, gre ati s tamalim kam ven na sprehod, k babici....da lahko jaz počistim. Ne sfolgam pa še skuhati kosila, razen juhe. Ko prideta domov okrog enajstih, jemo juho, včasih tudi hrenovko ali kakšen sendvič, da mali ne gre lačen spat. Ko gre spat okrog dvanajstih, grem jaz kuhat, mož medtem pobere ali obesii perilo, obriše prah, v glavnem stvari, pri katerih ne vzganja hrupa, nato gleda TV, če jaz prej skuham, se mu pridružim (včasih celo zadremava...).
Ko se mali zbudi, gremo jest, včasih je to tudi ob štirih popoldan, če gre spat kasneje, ker spi ponavadi 3 ure. Nato umijemo posodo, pospravimo in gremo ven. Večkrat se zgodi, da tamali sploh noče nič jesti za kosilo. Ajde, ga razumem, se je komaj vstal, pa malo počakamo in tudi čez pol ure nič on ne bi, včasih niti čez uro, uro in pol.....potem gremo npr. k babici in tam je samo puding ali kakšne bombone, kar je sploh nezdravo. Doma pa za večerjo le še flašo.
Včasih se zgodi, da je samo juho preden gre spat ali še to ne, ker noče in potem praktično cel dan nič. Kar groza me je, ker se mi zdi, da je že itak suhec, pa noče nič jest.
Verjetno bi res morala skuhat kosilo dopoldan, da bi ob pol dvanajstih jedli, potem pa bi šel spat. Sem že tudi to naredila, pa je bil že tako utrujen, da ni hotel jesti.
Zanima me, kakšen je vaš ritem med vikendom, kjer otroci še spijo. Včasih se mi tudi zdi, da tako pozno zaspi in potem se zbudi ob petih, preden se spravimo ven, je že toliko ura, da se nam sploh ne splača. Smo doma v bloku, zato je stvar malo drugačna, vedno se nekam peljemo, nismo pred blokom.
prosim za vaše mnenje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kakšen je vaš ritem?
24.6.2007 22:45:23   
Anonimen
Bom sam tkole rekla - naš podnevi SPLOH NE SPI... pol si pa lohk predstavlaš, kakšn mamo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kakšen je vaš ritem?
24.6.2007 22:49:23   
Muca Copatarica
Kaj pa ideja, da kaj pripraviš že dan prej? Ali pa da daš najprej kuhat, potem pa zraven pospravljaš?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kakšen je vaš ritem?
24.6.2007 22:50:16   
Anonimen
Kaj pa Halo Pizza pa te fore? user posted image

U končni fazi pa - zakva bi mogl bit pa use skuhan, pa zlikan, pa pospraulen pa to? Tut brez tega se da prou lepo žvet, veš? user posted image

(odgovor članu Muca Copatarica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kakšen je vaš ritem?
24.6.2007 23:01:14   
Maleal
Saj pa lahko ti skuhaš kosilo,medtem ko je tvoj partner z malim veni,kje pa piše,da more že ob enajstih nazaj prit,naj bota veni do kosila,mislim da do enih boš pa uspela skuhat,potem se najete in gre otrok spat.Pa če spi 3 ure,je ob štirih pokoncu in še vedno lahko grete ven,vam še vedno ostane dosti časa zdaj ko je zunaj toplo in dolgo svetlo,simpl ko pasul.user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kakšen je vaš ritem?
24.6.2007 23:15:49   
viv_
Hvala lepa za to, da bojo med vikendom mulci in dec zuni, jest pa tacajt glancala in kuhala...

Že med tednom se skoraj nič ne vidimo in smo potem vsaj za vikende skupaj. Ponavadi je tako, da v soboto zjutraj ostanemo, potem se spakiramo in gremo na kakšen izlet, ali pa se povabimo k kakšni babici na kosilo, zvečer pridemo domov, Zarjo spokamo spat, z Mirno se pa še igramo in crkljamo.

Če smo pa slučajno med vikendom doma, gremo pa skupaj dopoldne v mesto na kavo, pridemo domov, v 15 minutah skombiniramo kosilo, pojemo in gremo kaj počet... Skupaj.

Stanovanje je ko bomba, ampak mi je vseeno. Vikendi so za uživanje. Saj pospravim med tednom.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
24.6.2007 23:32:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kakšen je vaš ritem?
25.6.2007 10:05:13   
taška30
Meni gre že iz moje mladosti blazno na živce pospravljanje ob sobotah (mami je vedno hotela da imamo ob sobotah dopoldne čistilno akcijouser posted image ). Po celem tednu si pač zaslužiš dva dni frej in rajši med tednom kaj več naredim.
Glede hrane pa ne kompliciram. Glede na to, da je tamala v vrtcu cel teden in ima tam redne obroke, imamo za vikend bolj free varianto. Vedno gre spat brez kosila (pač poje kak jogurt, kruh, sadje pred spanjem), ko se zbudi okoli treh štirih imamo pa kosilo, čeprav dostikrat z mojim jeva že prej, ker se je ne splača čakat, zato, da potem poje tisto žlico kosila al pa še to ne (tako kot tvoj).

Predvsem se ti sprosti in se ne sekiraj če ne gre vse po urniku - čiščenje-kosilo-spanje-sprehod... rajš uživajte skupni prosti čas.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kakšen je vaš ritem?
25.6.2007 10:10:39   
nuala
Boga, preveč skrbi si delaš.
V soboto dop pojdite skupaj ven, malemu pred spanjem ponudi jogurt s sadjem, sladoled s sadjem, sendvič, nekaj v naprej pripravljenega ali kar kupiš zunaj.
Ko mali spi imaš 3 ure za pospravljanje. Tudi dovolj časa, da nekaj enostavnega skuhaš, po možnosti kaj, kar se lahko pogreje ( in pogreje se lahko večino stvari ).
Vidva jejta, za malega pa vzemi hrano s sabo k babici, če greste na obisk. Ali pa se zvečer vrnite prej domov, da bo lahko še jedel.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kakšen je vaš ritem?
25.6.2007 13:23:57   
eya
Jaz tudi načeloma ne pospravljam ob sobotah, še posebej, če smo vsi doma. Pospravimo že med tednom, oz. takrat ko je umazano.  Tako da ob sobotah nimamo kakega posebnega urnika, kakor se nam zazdi.

Poznam pa ta problem, ko mali noče jest, ker je preveč zaspan, ali pa ker se je ravnokar zbudil. Če veš, da ne bo pojedel kosila in greste kam na obisk, lahko hrano tudi pospraviš v kako posodico, neseš s sabo in tam pogreješ.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kakšen je vaš ritem?
25.6.2007 17:27:54   
karmy
a celo urnik obstaja  user posted image ... kaj je to ritem? user posted image sorry, samo zadnje mesce sploh si ne znam uskladit dneva da bi blo vse eno in isto in sploh boljš da ne razmišljam da bi kakšen urnik dneva mela user posted image user posted image user posted image ni pogojev... ne sfolgam... jem kosilo v službi, večerjam s tamalim nekaj malega preden gre spat in to je to... nema kuhanja, nema pomivanja --> problem rešen user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kakšen je vaš ritem?
26.6.2007 8:48:41   
bini
pri nas je tud vse tko bolj na easy...
jest pospravljam max 1 uro v soboto - tko po vrhu, vmes se kuha kosilo (kakšna čorba al pa se peče kak zrezek, ribe, pa mal riža zraven... pa sej to se hitro skuha)... možek vmes z malima zunej al pa na kakšnem obisku... ampak to je res max 1-1,5 ure... vse ostalo pa me briga za vikend, važno da smo skup!!!
danes npr. je pon in bom likala cca 1 uro za 2 tedna nazaj, vse ostalo smo sproti zlagali user posted image
ne si komplicirat življenja z gospodinjskimi opravili, noooooo.

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kakšen je vaš ritem?
26.6.2007 8:57:34   
Anonimen
ma kašn ritem. sprosti se pa uživejte. zraven tako starga otroka lahko marskej nardiš že med tednom pa tudi med viokendom. ne rabi se ti noben umikat. raje skupaj hit naredite kar je za narest pol pa skupej uživejte. pri nas je ponavad tako da zjutri ko vstanemo hit neki vase vržemo pol pa gremo kam, al v šoping al pa kr tko mal vn, na kako kavico h kaki babici al pa kej, ko pridemo domov, tamali kej pojesta na hitro..če ne druzga kako sadje al pa frutek, če se že v trgovini ne nažokatza s kakimi žemljami al pa kej. pol pa spat. kosilo kuham če ga ko tamali spita pol pozno popoldne pa skupaj jemo. ko se zbudita še kam gremo al pa če ni vremena ostanemo doma pa se mal valamo sem pa ke pa kej vmes nardimo. prah lohk brišem tut zravn tamalih pa sesam pa cune perem pa sušit dajem.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kakšen je vaš ritem?
26.6.2007 10:07:18   
Pajaca
Mi itak nikoli nismo imeli ritma. Potem si preveč omejen. Mi se radi potepamo okoli, tako da edino kar je je to, da prilagodimo izlet tako, da gremo okoli 12 na kosilo, kjerkoli že smo, če ne gre pa pač pojemo kakšno malico. Otroka imata itak kosilo v vrtcu 5x na teden, ki je kao uravnovešeno in zdravo in če čez vikend mal sfalimo, ja pa kaj pol. Tako da se potepamo.

Če pa smo ravno doma, potem zjutraj tamalčka prinorita k nama, gledata risanke in potem imata zajtrk. Tamalček gre zjutraj rad na sprehod in običajno ga pelje dedi, ker gre peš po žemlce, običajno Pajacek dobi naročilo kaj naj kupi v trgovini. Medtem jaz dam mal prat pa na hit pospravim, al pa tud ne, če se mi ne da, Pajacka buli v tv, moj pa pripravi kosilo. Medtem se odločiva kam neki bomo šli popoldan na izlet (saj 1 uro vožnje do kamor pač greš otrok ravn fajn odspi). Če smo slučajno doma ob 12 pojemo kosilo, otroka gresta spat, Pajacka bolj ne kot jaz, midva pa običajno greva mal počivat, ne pospravljam ko otroka spita, raj mal počivam.

Drgač je pa tko s pospravljanjem. Če si vsak dan vzamem pol ure je vse pospravljeno. Pač zvečer v 10min pomijem kopalnico, en večer peglam, pa vmes perem cunje in jih obešam, sesamo lahko vmes ko se gledajo risanke.... ne vem ne podrejamo našega življanja pospravljenem stanovnju in temu da mi otroci vsak dan 3 ure spijo v svoji postelji.

Glede tega da ti otrok po hrani ne spi ni nič čudnega, raje mu daj ob 11 kosilo, pa pač spremeniš svoj ritem in ješ prej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kakšen je vaš ritem?
28.6.2007 13:19:55   
rainbow
meni se tudi zdi, da lahko malo sprostiš vso zadevo; sem pa jaz tudi tak komplicirala, predvsem glede spanja, ko sta bili user posted image še manjši. Pa glede kosila; zdaj pa včasih nobena ne spi med vikendom, tak da se na to sploh več ne oziram; Če vem, da bomo jedli doma, si večkrat kaj pripravim že zjutraj, ko se gledajo risanke, da lahko gremo dopoldan kam ven (ati skoraj nikoli ne gre sam z njimauser posted image ), potem ko pridemo domov pa je kosilo v 30 min končano.
Pospravljanjeuser posted image ; dostikrat kaj čez teden, likam zvečer, ko spita, sicer pa sem zelo zminimizirala čiščenje.


_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kakšen je vaš ritem?
29.6.2007 10:52:28   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Hvala lepa za to, da bojo med vikendom mulci in dec zuni, jest pa tacajt glancala in kuhala...



user posted image user posted image  

Mi smo sicer čez vikende radi doma, če kaj pospravljamo, to delamo po obrokih, ko mali pomaga, pa se kmal naveliča. Posesat probam čez teden, da čez vikend ni nadležnega brenčanja pri hiši, v sobota pa npr z malim briševa prah, zalijeva rožce, pač mu mal predlagam, kaj bi pospravila in če je za, se lotiva. Edin večji user posted image  mi je pranje perila - uf, se mi včasih zdi, da cel vikend stojim za obešalnikom za perilo in sam dol jemljem in gor devam user posted image , pa pomivanje posode po kosilu user posted image .

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kakšen je vaš ritem?
29.6.2007 13:37:57   
_andreja_
ti od 8 zjutraj pa do 11 dopoldne pospravljaš vsakoooo soboto... meni bi se zmešalo, sigurno...kaj med tednom delate al v bataškornih po stanovanju hodite??user posted image user posted image  (malce zares malce za hec) probaj med tednom postorit vse vikende pa uživaj, drugače ti bo na stara leta žal da si toliko pospravljala in preživela dragocen ča ki bi ga lahko namenila otrokom v prahu in umazaniji...

glej  stanovanje imam vedno pospravljeno... in nevem pač v dveh urah lahko celo bajto pospravim in še kosilo zravem naredim (čeprav je redko da bi dve uri pospravljala)...pa po možnosti še kaj drugega...likanm sproti, oz. zlagam, kar je za zlikat je ponavadi še isti dan zlikano tak da s tem nimam dela....likalna deska je vedno postavljena, in pet deset srajc je tik tak zlikanih...nimam rada da se mi nabere kup cunj in pol likam uro dve...to pa sovražim... prah se hitro pobriše in tudi po tleh...pospravi pa naj vsak za sabo kar je razmetal pa nebo dela s tem..

_____________________________

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kakšen je vaš ritem?
2.7.2007 10:23:44   
Bejba
Ena od stvari za katere mi ni bilo nikoli žal, je to, da sem si omislila gospodinjsko pomočnico user posted image . Tako se mi ni potrebno več obremenjevati kdaj bomo počistili in kdaj bomo lahko skupaj.

Pri nas je ponavadi čez vikend takole:
zjutraj vstanemo, skupaj pozajtrkujemo in jaz ponavadi že zjutraj skoraj vse prištimam za kosilo (nekaj bolj na eazy), da potem samo še do konca pogrejem ali pokuham, ko je čas kosila. Če mi ne uspe na hitro, gre naš ati s tamalima dvema ven, da jaz dokončam in se jim nato pridružim.

Večino vikendov pa se ponavadi tako organiziramo, da se povabimo h kakšni babi na kosilo ali pa gremo kar ven jest (to je zadnje čase kar praksa, kakšna pizza ali kaj podobnega).

Potem gresta mala dva skupaj spat med 12.00 in 12.30 in spita od 2-3 ure. Takrat grem jaz ponavadi tudi malo počivat ali zrihtam perilo, če je kaj za zrihtat, dragi kaj zunaj okoli hiše naredi in ko se zbudita smo spet skupaj. Ali kam gremo ali pa smo zunaj pred hišo in uživamo.

Če gremo kam na celodnevni izlet, pa je itak vse prilagojeno temu (jemo zunaj, spimo v vozičku in gre).

Jaz se več ne sekiram. Veliko bolj mi je pomembno to, da smo skupaj.
Gospodinjska pomočnica pa je zakon user posted image .

LP; Bejba

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kakšen je vaš ritem?
2.7.2007 10:26:43   
Bejba
Aja še to. Jaz ponavadi gledam na to, da otroka pred spanjem pojesta kosilo, ker ima ta večji tudi tak ritem v vrtcu. Je pa vseeno kdaj bi jedel, on itak v večini primerov poje samo juhico, pa konec. Redko kdaj še kaj drugega. Pa se ne sekiram, bo že povedal ko bo lačen. Potem pa večinoma preživi ob raznih jogurtih in skutkah.
Ta mali pa itak poje vse kar vidi user posted image , tako da za njega res ni problem.

LP; B

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kakšen je vaš ritem?
3.7.2007 10:30:02   
srki
Preveč se ukvarjaš s čistočo. Poskusi kaj naredit tudi med tednom, vikendi naj bojo rezervirani za "lenarjenje".

Medtem, ko ti pucaš, daj kuhat kosilo, saj pri nobeni stvari ni treba zraven šporheta stat. Ta čas, ko se kuha, ti lahko marsikaj narediš. Dvomim, da ti lahko samo juha rata.

Drugače pa se otrok, saj ni spet tako majhen, lahko malo sam zamoti, ni treba, da gresta mož in otrok ven, da imaš ti "mir" pred njima in lahko delaš. V pristotnosti otroka se lahko marsikaj naredi, vsaj meni se tako zdi oz. mi to uspeva.

In nikoli ni vse ob istem času. Zakaj pa bi moralo biti?

Ne sekiraj se za vsako smetko in za to, da perilo ni takoj obešeno, ko se opere. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?