|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brez pleničke
5.7.2007 16:04:33   
Maleal
Ko ste začeli z odvajanjem od pleničke ali ste jo dali gor,ko je šel user posted image  popoldan spat kljub temu,da se nalula preden gre spat?
Koliko časa so pa še ponoči imeli pleničko,ko so bili čez dan že suhi?

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Brez pleničke
5.7.2007 17:08:00   
BLAŽIKA
Teden dni kasneje ko smo bili suhi čez dan, nam je potem uspelo tudi čez noč in nam do sedaj (20-30 dni) še ni ušlo ponoči. user posted image user posted image user posted image user posted image upam da tako tudi ostane. Smo pa probali dve rundi odvajanja pa nam prvič ni ratalo in smo se vdali(mogoče tudi zato ker je bila zima) v drugo pa nam je uspelo v 10 dne, da smo bili čez dan čisto suhi.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Brez pleničke
5.7.2007 18:08:04   
dory
ne vzela dol in cez dan nic vec plenice.....edin ponoc jo je se dobu kak mesec al dva...ene 2x mu je uslo, pol pa ker je bolj pedantne sorte je uspelo...in to pri dveh letih...sem bla zelo pozitivno presenecena:)

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Brez pleničke
5.7.2007 18:46:41   
nanka
Čez dan ji za spanje nisem dala več pleničke ko je bila čez dan suha 14 dni, teden kasneje pa tudi čez noč. Avgusta bo stara 2 let, zdaj pa je suha že več kot mesec.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Brez pleničke
5.7.2007 18:53:27   
Anonimen
Filip je pri 2 letih bil suh čez dan. Ponoči pa ima še vedno pleničko in ta je zjutraj ful polna. Pa je star zdaj 3 leta. Tko da še ne bomo začeli nočnega odvajanja.

(odgovor članu nanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Brez pleničke
5.7.2007 19:33:18   
2mama
Kdaj vam je ratalo bit cist brez plenicke?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Brez pleničke
5.7.2007 20:43:53   
Anonimen
MI smo pa bili najprej suhi čez noč. Sem mu pa kar še nekaj časa dajala gor pleničko. Ampak potem sem videla, da je brez veze in zdaj je že nekaj tednov suh. Podnevi, mu še včasih zna uiti, ko je preveč zatopljen v igro, ponoči ali pa pri opoldanskem spancu pa nikoli.

IZVIRNO SPOROČILO: 2mama

Kdaj vam je ratalo bit cist brez plenicke?


pri cca. 19 mesecih, čeprav sem kakšen mesec pred tem govorila, da bomo verjetno do šole v plenički, ker enostavno kahlice niti videti ni hotel. Potem pa je zagledal eno zanimivo in od takrat je suh. Zunaj pa zalivava rožice, travico, če pa kam gremo pa kar stoji na školjki in mami cilja v lukno user posted image

(odgovor članu 2mama)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Brez pleničke
5.7.2007 21:02:46   
Putka
Vesna je bila čez dan suha pri slabih dveh letih, ušlo ji je od takrat vse skupaj max 5x. Ponoči ima še vedno plenico, pa je že 4 leta in 3 mesece stara. Ampak sploh ne reagira če se polula, lahko mokra spi celo noč (smo stestirali). Če jo v spanju nesem na wc se ne polula, pojma nimam kolk bo še trajalo. Včasih se sama zbudi in gre lulat, potem pa spet par noči nič. Je rekla, da bo do šole v pleniciuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Brez pleničke
5.7.2007 22:37:24   
Urška//
Mi smo Lari kar vzeli pleničko in gotovo, za čez dan, stara je bila 23m, tu pa tam se je pač polulala, za spat sem ji še dala,potem čez kaki mesec, pa me je enkrat ponoči zbudila, da bi šla lulat in ko sem ji hotela dat pleničko nazaj je rekla ne bom melauser posted image , pa ji je nisem dala in se niti enkrat še ni polulalauser posted image user posted image user posted image

stara je pa 25m
lp

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Brez pleničke
6.7.2007 6:36:43   
srki
Na začetku ja, kot tudi ponoči, vendar je bila plenica vedno suha, zato sem jo hitro nehala dajat.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Brez pleničke
6.7.2007 7:39:00   
puncica
Ko ste začeli z odvajanjem od pleničke ali ste jo dali gor,ko je šel user posted image  popoldan spat kljub temu,da se nalula preden gre spat? Ne popoldne ji nismo dajal gor pleničke, je včasih se polulala včasih ne
Koliko časa so pa še ponoči imeli pleničko,ko so bili čez dan že suhi? Suha je bila čez dan že skoraj 1 leto, potem smo pa pred 1 mescem začel še ponoč, ker sem vidla da je bila plenica le potuha in se ji pač ni dal na stranišče in je kr v plenico spustila (je rekla sem že lulala v pleničko, ko si jo vprašal če gre še lulat) in je bila suha takoj, zdaj se ne polula več ponoči, še zjutraj ne gre takoj lulat.

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Brez pleničke
6.7.2007 8:02:31   
Lenny
Naš mulček je bil suh malo pred tretjim rojstnim dnevom. Nočno pleničko smo ukinili istočasno in se je dobro izšlo. Polulan je bil samo 1x, ko je nekja divjega sanjal.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Brez pleničke
8.7.2007 18:04:28   
* Mateja *
Joj, pr nas pa kar ne gre. Smo provali že parkrat, pa so bile same luže okol, sam pove pa da gre kakat, sam noče v kahlo. Moj je ful živahen in si mislim, da nima časa, da bi povedal, da ga tišči in še ful ful pije in tudi fuul lula. Bomom še poskusili, sam sem že kar mal obupana, ko berem, da so eni suhi že pri 2 letih, naš jih bo pa 3  že imel.
Pardon je ven iz konteksta, sam sem mogla mal pojamrat!

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Brez pleničke
8.7.2007 18:17:05   
Anonimen
Lani čez poletje je bil ene 14 dni doma popoldne brez plenice (imel jo je v vrtcu in čez noč). Potem je en petek zvečer rekel, da jo zvečer ne bo imel. Je rekel: Bom povedal. No in od takrat je nimamo več.user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Brez pleničke
11.7.2007 11:13:53   
DeVilla
Ok, zdele bom pa še jest prisatvila svoj lonček... Ko rodimo, nas najprej sekirajo, zakaj ne dojimo... Ko otrok raste, sledijo stalne primerjave - naš je pri tej starosti že jedel kot uš, naš imel že xx zobkov, naš je rekel črko R še pred "mama", naš že hodi, naš je šel na kahlico že pred drugim rojstnim dnevom.. *tukej bi pasal smajli k bruha* user posted image  
Nekaj časa sem se sekirala in pr prvorojenki doživljala dnevne napade depre in malodušnosti.. Po drugem rojstvu pa se požvižgam na vse stare mame, tašče in ostale ženščine..  user posted image  Ko začnejo težit s tem, vsaki povem,  da če ne prej bosta pred šolo obe hodili na stranišče... user posted image  To jim ponavadi zapre usta za kakšen dan... user posted image

Naša velika pika ima 3 leta, pa smo šele zdaj začeli z odvajanjem.. Kazalo je že dosti prej, da bo šlo, tudi v vrtcu je že bila lepo brez plenice, pa mislim, da jo je tašča s svojim siljenjem na kahlico in nenehnim opominjanjem: "Nisi pridna punčka, k imaš še plenice!" in podobno -  uspešno uničile njeno veselje do kahlice.. user posted image  Poleg tega so tukaj spet primerjave s sosedovo 8-mesečno punčko!!! Punci je 2x uspelo lulat na kahlo, pa jo kujejo med zvezde.. Sory, to je pa men čist mim... Zdej pa ne vem, kdo je kle počen - jest, k poslušam svojga otroka, al nekdo ki zaradi pomembnosti sili otroka v nekaj na kar  - po mojem - še ni psihično pripravljen.. Samo da se lahko pohvali pr sosedi... Bljak...

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Brez pleničke
11.7.2007 12:21:54   
taška30
Jaz mislim, da imaš ti predvsem problem s svojo taščouser posted image , ona pa s svojo sosedouser posted image

Sedaj pa resno: s tabo se popolnoma strinjam. Itak bojo slej ko prej vsi brez plenic in meni osebno to tud ni pomembno kdaj. Zdejle je pač poletje in smo začeli, povsem brez obveznosti, ker je poleti lažje.
Po mojem mnenju pri vsakem otroku obstaja svoj čas D, ko dozori glede teh pleničnih zadev, lahko je to pri 3 letih al pa pri 18 mesecih. Lahko sicer začneš z odvajanjem pol leta prej ali pa teden dni prej pred tem dnevom D, boš končal približno ob istem času, vmes pa je lahko veliko slabe volje na obeh straneh, pa lužic, pa mokrih hlačk.user posted image

Samo ne razumem te čisto dobro, če je bila v vrtcu cel čas suha, doma ste jo pa še vedno v plenice dajal al kako, to mi pa je čudnouser posted image  Ko je otrok pripravljen, ga pa po moje ni dobro 'nazaj držat'.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Brez pleničke
11.7.2007 14:08:22   
Nej
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Ko je otrok pripravljen, ga pa po moje ni dobro 'nazaj držat'.


Točno tako.user posted image

Če opaziš otroka, da je pripravljen, da bo brez pleničke, moreš takoj v akcijo. Ker v nasprotnem primeru lahko zamudiš ta trenutek, kar ima lahko tudi posledice. Nima samo posledic prehitro navajanje na kahlico.
Otroci se v določenem obdobju (različno od otroka do otroka- večina do 2,5 let) začnejo zavedat, da kakajo in lulajo. Problem je edino, da morejo vse skupaj zadržat, da pridejo do kahle. In jaz mislim, da treba to otroku povedat, pokazat,....in takrat bomo komaj videli, če je že tega sposoben.
Če ima otrok nonstop gor plenico mu je nekako logično, da se pač polula v  plenico, čeprav ve oz. se dobro zaveda, da bo lulal. In dlje časa ima plenico (v obdobju zavedanja) bolj mu lulanje v plenico postaja navada. In zato je lahko tudi kasneje- ko se mamica odloči- težje otroka odvadit plenic.
Marsikatera mamica pravi, da ji otrok pri 3 letih pove, da bo lulal in kakal ampak noče na kahlico, samo v plenico.
No v glavnem mislim, da je potrebno otroka od 18 meseca dalje opazovat, če že kaže kakršnekoli znake. Tako ga tudi vsake toliko časa pustiš brez plenice, da vidiš njegovo reakcijo. In če se pač še ne zaveda mu daš plenico nazaj in probaš kasneje.
Zato nikakor ne podpiram teorije: 'Ne 'matrat' otroka s kahlico pred 3. letom starosti'.user posted image
Seveda pa na drugi strani nikakor ne podpiram 'siljenja', ker je pač že sosedov malček brez plenice, pa more biti moj otrok tudi.

Se pravi bistvo tega je le ujet pravi trenutek, ko so naši malčki pripravljeni ter mu nato pomagat, da še premaga eno 'ovira' na poti odraščanja.
Kdaj je otrok pripravljen pa je zelo različno, ker so tudi otroci različni, najbolje pa jih poznamo mamice, zato se nima smisla ozirat na okolico ali na statistiko.

Lp

< Sporočilo je popravil Nej -- 11.7.2007 14:23:17 >

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Brez pleničke
12.7.2007 11:29:37   
smigli
Nobenga siljnja največkrat nam otrok sam pokaže kdaj pride njegov čas za kakšno reč, ne pa tašča in razne pametne starejše gospe, ki nimajo kej pametnega za počet, kot zbirat informacije in jih na veliko razgljabljat naokrog.
Moja tašča je tudi mene en čas spravljala v slabo voljo. Neprestano sm poslušala, kako je njen sine pr osmih m. šel na kahlico, kako je sosedova Micka in Janez pr devetih že hodil itd. Celo si je upala pred tamalim vsest na kahlico in v pričo vseh demonstrirat kako se to počne in žalila tamalga, da je lump, ker tega noče še počet (star je bil 9 mesecev)!!! STOP me ne gane več, ti si ti, tvoja soseda je tvoja soseda in ne me več morit in primerjat, mama sm jaz in ne ti! Mogla sm jo kar ostro odrezat, ker se ni in ni končalo.

(odgovor članu Nej)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Brez pleničke
12.7.2007 12:28:10   
yvon
Tudi pri nas brez uspeha, stari bomo 25 mesecev.
Pove da ga lulat, da ga kakat, a samo v plenico. Kupila sem mu spodnjice , mu jih dala gor, seveda so bile takoj dol, sem rekla ok, probamo drugi dan.
Drugi dan, ga nekako prepričam, da ima spodnjice, a kaj se je zgodilo, ko je začel lulat in je bil moker. Nazaj je potegnil, nehal je lulat in seveda jok, da je moker in naslednjih nekaj ur ni mogel sprostit od šoka mišice.
Tako, da nismo še pripravljeni.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Brez pleničke
23.7.2007 14:06:46   
nejac
Bravo mami! Tako se govori. 

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?