|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaki
19.11.2007 9:59:26   
lelaval
Moj dragi meni vedno prinese kaki, ko gre delat na primorsko. Ampak jaz sem se ga že preobjedla, malim  pa okus ni všeč. In me zanima, če lahko naredim kaj z njih, ker mi je vseeno škoda stran vrečt celo gajbico.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaki
19.11.2007 10:13:51   
honey
Kar se tiče sladic, ne bi vedela, če obstaja kakšna s kakijem, ampak jaz ga imam tudi pribl. še ene pol gajbice, pa vem, da ga ne bomo več jedli iz istega razloga. Zato ga bom olupila, izkoščičila in ga dala v manjše posodice in v zmrzovalnik. Pozimi ga bom potem vmešala med drugo sadje in bo dobra sadna kupa.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kaki
19.11.2007 10:18:58   
mojsoncek
- marmelada
- skutina torta (za nadev zmesas v skuto zmiksan kaki)

_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kaki
19.11.2007 10:24:12   
Enolla
Ravno včeraj sem naredila eno dobro sladico s kakija (samo okus po kakiju pa bo ostal) - zmiksala sem kaki in mu dodala maskarpone in želatino ter postavila v hladilnik. Po nekaj urah je nastala zanimiva strjenka, ki sem jo oblila s čokolado. Brez sladkorja ker je kaki čisto dovolj sladek - mogoče bi edino z vanilijo lahko okus malo zamaskiralauser posted image .

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kaki
19.11.2007 11:02:22   
Valentina
Kaj pa da bi ga posušilauser posted image

Alternativa ostalim "grickalicam" user posted image

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kaki
19.11.2007 12:20:29   
vlak
Jaz sem spekla mafine iz kakija. Zelo so bili sladki in okusni.

(odgovor članu Valentina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kaki
19.11.2007 12:20:31   
Balonchy
Kakijeva pita! NJAMIIIIIIII.....

Drugač sem pa tuki še nekaj našla:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9499
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5863


Kakijeva marmelada

2kg kakijev
1 jabolko
1 kg sladkorja
1/2 grenivke ali 1 limona
če ti je všeč, še strok vanilije, lovorov list in kozarček likerja ali žganja

Razkoščičene kakije zmečkaj z lupino vred, dodaj narezano jabolko in sok grenivke ali limone.
Zavri, kuhaj tri ali štiri minute, potem pa precedi .
Dodaj sladkor, vanilijev strok ali lovorjev list, počasi zavri in kuhaj, dokler se primerno ne zgosti.
Preden s še vročo marmelado napolniš kozarce, lahko dodaš malo likerja ali žganja. Kozarce takoj neprodušno zapri in jih za pet minut postavi na glavo, da bo vrela marmelada prekrila notranjost pokrovčka.



(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kaki
19.11.2007 21:41:58   
Nasy
posušen je enkraten, ne rabiš ga niti zoretuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kaki
20.11.2007 8:11:30   
Anonimen
Sušenje kakija:
Kaki lahko posuąią.Kaki olupią-olupek in celega posuąią v pečici. Na pladen daą papir in olu-
pljene kakija gor.Suąią na 50-100 stopinjah z na pol odprtimi vratci. Kaki suąią kakąena dva do tri dni.Je pa zelo dober za dolge zimske dni. Lep pozdrav in dober tek


kakijeva torta:
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=9499


kakijeva pita:
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=5933

Kakijevi pecivo:
http://kulinarika.net/recept.asp?ID=5863

Pozor:kakiji morajo biti zrelei,ker dugače po obdelavi izdelek greni.


(odgovor članu Nasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kaki
20.11.2007 14:00:56   
lelaval
O, hvala vam vsem -sem prav čakala vaše nasvete Primorke (ala Neva) user posted image
Bom poskusila nekaj spackat in nekaj posušit.user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





4 preprosti recepti za zdrav domač sladoled
video
Sladoled obožujemo odrasli, nad njim pa so še posebej navdušeni naši malčki. Poiskali smo nekaj zdravih različic prepros...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?