|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 13:27:47   
barbara17
Danes sem se prav zamislila nad tem kako sem "škrta" do sebe. Nič si ne privoščim, nič si ne kupim (razen kar je nujno potrebno):(,.... seveda mi za hčerko ni nikoli nič škoda, ravno tako za moža. Tudi on ne zapravlja na veliko, saj gradiva in ves "finančni višek", ki ga ni ravno veliko, še posebej zadnje leto, ko sem zamenjala službo(iz dobro plačane ampak totalno neprimerne za moje želje biti čimveč z družino v dosti slabše plačano, ki pa mi daje veliko osebnega zadovoljstva in časa za hčerko:angel: in moža:love: - ja saj vem vse ima svojo ceno, ampak tako sem se sama zavestno odločila, pa to sedaj ni ravno problem). Pa vseeno, mož si vsaj 4x letno privošči en dan smučanja s prijatelji :bravo:(jaz ne smučam, drugače bi verjetno šla skupaj), gre sem pa tja na kakšno pijačo s prijatelji, orenk večerjo za novo leto, ki si jo financirajo sami,...npr, včeraj si je ravno kupil nove rokavice za smučanje, ker so ta stare preveč okorne in vroče,.... ampak še vedno lahko služijo svojemu namenu. Saj mu nič ne očitam samo sama sebi grem na živce:grrr:, ker tudi jaz ne morem biti taka. Za vsako stvar študiram če jo sploh res rabim, pa odlašam do konca (npr. pred časom so mi eni sicer zelo priljubljeni škornji skoraj razpadli na nogah, ker sem že 2 leti kupovala nove in se nikakor nisem mogla odločit, da dam tistih 25.000 tisoč, ker jih nisem nujno potrebovala. No sedaj sem si jih bila končno primorana kupiti). Prav prilegla bi se mi kakšna savna, masaža, kozmetičarka, da ne govorim o obisku frizerja (ampak saj zaenkrat je še vredu ... ipd izgovori). No in kako iz svoje kože, da mi ne bi bilo žal za vsak tolar, ki bi ga zapravila zase, čisto tako iz veselja in ne potrebe? Kakšen nasvet?!:zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 13:50:00   
KIRA
barbara, tu smo vse ista - raje kupimo našim sončkom kot nam. jaz sem enaka kot ti. zelo zelo poredko si kaj privoščim kar ne rabim. že zato, ker sem brezposelna, denar od porodniške pa vse dajem možu, ker imava zaradi adaptacije bajte dolgove.
ampak je on tu tak kot tvoj. svoj hobi nadaljuje, pa če imava finance ali ne. jaz sem mojega postavila na led.
nasveta ti pa ne morem dati, tudi jaz bi zlo rada šla k frizerju ali pa kupila kaj nepotrebnega - se pač zadovoljim z gledanjem. kaj čem, raje tamali kaj kupim, pa se veselim nad tem, kot pa da kaj zase zaravim in imam pol slabo vest.
LP

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 14:00:01   
india
Dekleta,pozdravljene!
Tudi sama sem bila do pred kratkim takšna kot ve, sedaj pa sem sama pri sebi rekla:KONEC S TEM!
Tako sem pred kratkim tu na forumu povpraševala, ali bi katera hodila v savno, pa sedaj enkrat tedensko zajadram na Fontano, na kopanje ali v savno. Že lani spomladi sem si začela menjavati sezonsko seveda, oblačila, tako si na razprodajah vedno kupim še kak kos garderobe za naprej.
Kozmetiko kupujem pri sebi,ker jo tudi prodajam, tako sem si prejšnji mesec privoščila nov parfum. In glej ga zlomka: imam več spoštovanja do sebe, lepše se je pogledat v ogledalo in tudi moji doma čisto drugače gledajo name.
Premislite, s par tisoč tolarji mesečno,ki jih boste dale zase, boste naredile za celo družino le pozitivno!

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 14:14:29   
darjatimci
Živijo!
Se strinjam z miska01 treba ja malo bolj mislit nase,saj vem,da je težko a tudi z malo denarja se da kaj narediti,vse preveč šparamo pri sebi,poglejte naše fante oni to znajo in se ne sekirajo za kakšen priboljšek a bi ,a nebi kupili,pa radi pogledajo tud kakšno fejst babo in jim potem dela domišljija.Kdo nam je kriv,same, namesto,da kupimo igračko,ki jo bo malček čez par dni vrgel v kot,si kupimo kaj zase,tako sem začela jaz.Res je tudi,da ko si doma si lahko privoščiš malo zanemarjenosti ko pa greš v službo in med ljudi je pa treba kaj narediti s sabo.Dajte,kaj nase punce in to takoj,čao.
PS:Pa da slišimo rezultate in to kmalu!!!

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 14:42:24   
Anonimen
Najbolj hecno oz. žaslotno je videti čisto nov, po možnosti trikolesni voziček, v njem bebico zrihtano do amena, mama pa v kakšni stari ponošeni trenerki, teniskah ali gojzarjih in s pet cm narastkom na glavi.

Ne rečem, še zdaleč nisem po zadnji modi, si pa privoščim ene troje hlače na leto, pa enih par puloverjev in majčk, letos sem na razprodaji za 2.500 sit kupila lušno prehodno jaknico, čevlje sicer nosim dokler "zgledajo", si jih pa tudi privoščim ene dvakrat na leto. Za hlače, tri majice, puli in jakno sem prejšnji teden odštela točno 10 jurčkov in mi ni žal. Moj si je še lani kao za RD kupil dva puloverja za skupaj 20 čukov, še en mesec nazaj pa dvoje hlače za skupaj 30 jurju. Hudo. Ampak jaz sem zadovoljna s pocenskimi stvarmi, ki pa so vsekakor lične. Danes kvaliteta ni več pogojena s ceno.

Tudi kremo si kupim, ko mi je zmanjka, frizer me bolj poredko vidi, ker se barvam sama doma, grem tudi z malim na bazen ene dvakrat na mesec, na kavo kakšno dopoldne s frendicami, zvečer pa tud na kakšen pir al pa dva.

Treba je misliti tudi nase, samo enkrat živimo.

Pa nimam denarja na pretek, ampak VAŽNO, DA SMO ZDRAV, PA DA MAMO ZA SPRUT.

(odgovor članu barbara17)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 15:00:50   
india
Al bina, se popolnoma strinjam s teboj, da danes ni treba več tako globoko sečt v žep za lepe stvari,če si hočeš kaj kupit in privoščit, kot je bilo to nekoč.
Ja, pa vsaj mi, ki smo tu blizu meje, si lahko privoščimo tu in tam kakšno zadevco za par €.
Za super lepo zimsko jakno sem pred kratkim dala 20€, pa sem bla fuul vesela, ko sem v naslednji trgovini videla eno,ki mi je bila tudi všeč zaa 15€. Drugo leto mi pa ne bo žal, če mi bo katera spet tako všeč, da si jo bom kupila.
Res pa sem na čevlje malo bolj občutljiva, saj morajo biti fuuuul udobni, lepi in poceni!
Sicer pa, saj samo enkrat živimo!
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 16:10:37   
Sarina
Jaz sem zadnji dve leti tudi postala grozen škrt do sebe - vsega mi je škoda, ker fullll šparamo za prenovo hiše. Pa je že tudi šlo vse skupaj predaleč - pa sem si prejšnji teden kupila nov kratek plašček za 16 jurčkov in dvojne hlače (obojne za 5.500 ;)), pa sem zdaj spet kar bolj zadovoljna in samozavestna ;).
Pa frizuro sem si zrihtala (barvam si sama), pa sem si že dosti bolj všeč.
Pa vsak večer grem na dolgi sprehod, pa malo potelovadim (novoletna zaobljuba), pa sem spet bolj polna energije.
Zdaj si spet celo večnost ne bom nič kupila, samo vsaj nekaj cajta bom zadovoljna ;).
Tako da je nujno potrebno dat nekaj nase - narediti nekaj za svojo dušo!!! Ker mene je to pretirano šparanje malo predaleč pripeljalo.

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 17:52:15   
Anonimen
Jaz sem neprimerno bolj škrta do sebe kot sem bila pred porodom. Raje kupim stvari za malega kot zase. Zgodilo se mi je, da je na čevljih pogledala luknja, ker so bili tako ponošeni, vendar so čevlji zame problem, ker težko najdem kakšne, ki me ne bodo ožulili. Tudi kavbojke sem kupla samo zato, ker sem jih morala in ne zato, ker bi jih želela. Veliko raje in z veseljem kupujem za malega... ati pa bo poskrbel sam zase.

(odgovor članu barbara17)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 18:31:22   
Annny
Ehm...tudi jaz sem po rojstvu Naje postala kar malo škrta do sebe:) V tem smislu, da ne kupujem stvari, ki jih ne rabim nujno...ker raje njej kupim kakšno 'traparijo';)

Nikoli mi ni škoda denarja za kino karto ali večerjo (čeprav to ponavadi časti moj preljubi). Vedno si rada kupim kako dobro knjigo in tudi na kozmetiki nisem nikoli šparala:)
V shopping oblek itak nisem nikoli marala hoditi, zato gledam, da si vedno 'mimogrede' kupim kake majčke, hlače, bluzice ipd...ponavadi je tako, da takrat, ko grem v nakup 'organizirano', ne najdem nič pametnega- zato raje kupujem tako 'usput', ko mi je kaj všeč.

Sicer pa nisem kdove kak potrošnik:)- Vsak mesec si z dragim za ves denar, ki nama ostane 'odveč' kupiva delnice in obveznice- tako da ne potrošiva vsega, ampak plemenitiva:)

LP

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 20:15:14   
spacey
Tudi jaz se vidim tako, kot ste ve napisale...veliko raje kupim fantu :love: in psički :kuza: zdej pa, še pred rojstvom že na veliko kupujem za našega sončka 9nebesa in kaj še bo, ko bo ta naš sonček prikukal na svet. Mislim, pa da je to nekako "normalno"...ko pride nekdo v tvoje življenje, ki ti veliko pomeni, ti zanj niti malo ni težko dat in ga osrečit, medtem ko zase ni tako nujno in je vse bolj na stranskem tiru...vsaj pri meni je tako. :) Se pa najdejo izjeme. ;)

Lp;
P 9nebesa 30t

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 20:21:46   
Dadi
Hm meni pa to nekako znnao deluje ker poznam eno gospo ki si ni nič kaj veliko kupila zase medtem ko so otroci gor rasli....No jest si pa kar privoščim......če vidim in me prime. Letos sem si privoščila Polar, pa en pulover, pa še kakšno cotko tu pa tam. Mora človek mal nase lepega in novega se bolje počuti.:)

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 20:52:28   
KIRA
Uh punce, kako vam zavidam da si lahko kaj takega privoščite. Vse me je prijelo, da bi si nekaj kupila, nekaj samo zame, kakšne cunje recimo. Ampak žal nimam s čim... Lahko ste srečne, da nimate takih dolgov kot midva zaradi bajte. Je pa res, da bi najbrž fičnike, če bi jih tud imela zapravila za tamalo. Zanjo šparam na vseh koncih in krajih, kjer se le da in četudi bi zase kaj prišparala bi najbrž njej kupila kakega pajacka. Lepo in žalostno naenkrat.

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 20:58:59   
Anonimen
Kar se oblek tiče, sem zase postala škrta v nosečnosti in sedaj, ko sem doma. Nosim stare zadeve, škoda mi je novo kupovat, ker ne grem v službo. Takšna je moja "logika":zmeden2:
služba drugače od mene zahteva športno eleganco in se že vidim meseca maja, kako bom po trgovinah skakala in iskala kaj zase.
Drugače sem si meseca decembra privoščila solarij 2x tedensko. Z možem greva 1x mesečno v kino, kaj ven pojest. Sedaj gremo na smučanje.
Jaz mislim, da imam kar neke zdrave meje postavljene. mi je pa res velikokrat prav zase zelooooo škoda dati kakšen tolar.

(odgovor članu barbara17)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 21:28:15   
SANDY
jest pa ne upam povedat, kaj sva vse sva nabavila v letu 04-preračunano je šlo za tehniko in še kaj 1.100.000, pol pa skos jamram da nimam nč za oblečt :)-:)- za to pa denarja nimam :hudicek:pa okna morva zamenat-k nama not piha-to bo najnovejša investicija...cote pa itak-bolj za tamalo, čeprav seb tud kej kupim..sam ponavad pol leži v omari :hudicek:

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
11.1.2005 21:38:48   
filipinka
:kuza:Še sama ne morem verjeti kako zelo sem se spremenila odkar je na svet prikukal naš navihanček Filip!:kuza: Prej, tudi v nosečnosti, sem se tako rad lepo uredila, fino oblekla, obula , naličila vsak dan,... in še kaj-zdaj pa:hudicek::hudicek::hudicek:...boljše, da ne govorim, kupujem samo še malemu, pa tudi velikemu, zase pa nič...no, kupila sem zimski jakno in nekaj majčk, da vsaj nekako zgledam, ko kam gremo. :zmeden2: Ampak ni več tistega veselja kot je bilo prej...obleke in ves izgled mi je vedno veliko pomenil. Mislim, pa da je vzrok vsem spremembam tudi to, da sem se precej zredila in bi rada najprej shujšala, potem bo pa verjetno kot je bilo prej...še bi lahko pisala o tem kako sem spremenila...toda le še to-tudi na kavo več ne hodim s frendicami-vse se zdi brezveze-razen mojih dveh moških:metulj:

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
12.1.2005 8:09:58   
Anonimen
:hudicek::hudicek:premalo!!! Se moram prav poboljšat - sicer najraje kopujem naši zlati :duda:, sebi pa tudi rada kaj kupim, čeprav potem večino tega leži v omari , in sem si že 1000krat rekla, da je zadosti...ker tako ali tako navadno hodim pol v enem in istem, če pa že to ne so pa vsaj barve enake...do pred porodniške sem imela vedno izgovor, da rabim nekaj za službo - pa sem se tako ali tako 3/4 leta vozila v službo s kolesom, tam so pa možnosti oblačenja itak omejene...
Osebno se najbolje počutim v kavbojkah, pulover in brezrokavnik - poleti pa v opankah, platnenih hlačah in majčkah. Mi je pa bilo zadnjič kar malce neugodno, srečam na razprodajah dolenjske sošolke iz srednje šole, ki so prišle v Ljubljano "opicanjene" do onemoglosti, pa me gledajo kot sedmo čudo - jaz pa v kavbojkah, dolgi bundi in supergah...vidim tisti pogled od glave do nog...ampak me ne gane - jaz sem v mestu vsak dan in to po parkrat in mi na kraj pameti ne pade, da bi nataknila za tlakovce visoke pete...
Če si privoščimo kaj drugega? Kino sovražim, ker mi je večina filmov "mim" včasih sva šla v kinoteko, sem si pa nabavila pred kratkim DVD recorder - tako da si filme raje pogledam doma...ven jest hodiva tudi bolj poredko, ker je tam, kjer je hrana dobra večerja takoj 20.000, si pa doma večkrat privoščiva kakšen priboljšek...

(odgovor članu barbara17)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
12.1.2005 8:29:09   
Meggi

Res je da smo mahjene na tamale carti cunjice, fora je pa pol ko jih sploh ne morejo ponosit- ker jih prehitro prerastejo, in ležijo. Če pa kupiš sebi eno fajno stvar, jo boš pa lahko nosil dlje čsa. Meni se pa zdi to nakupovanje cot zase tudi zoprno, hočem za čimmanj dnarja čimboljš. PA TAKO VČASIH GLEDAM IZ FINANC, pa kupim neusnene čevlje pa pol osem ur švicam v noge, in mi je blesal, a ker ne dam za čevlje več kot 6 do 8jurjev ne more bit boljš. Zoprn je tud to ko hodiš enkrat v službo ne moreš nosit eno in isto stvar, pa zapraviš za prevoz pa varstvo, pa cote in če maš malo plačo delaš samo za stroške. Tako da živela svoboda. Je pa pri nas isto ati športe in aktivnosti mamici je pa škoda denarja 5 jurejev na mesec za jogo ali aerobiko,..... Pol pa sem sitna, "sem skoz doma, nikamor ne grem,..." Je pa res da ko pridem enkrat iz službe se mi eno figo da še enkrat pakirat od doma,.... Bo treba spremembo uvedit,....

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Koliko si privoščite oz. koliko ste "škr...
12.1.2005 8:48:57   
KIRA
to pa to meggi, tudi jaz bom mogla neko spremembo nardit. tudi vedno jamram, da sem vedno samam doma in nikamor ne grem, pa si naimam kaj oblečt. saj bom ko bo tamala malo večja in ne bova tako na knap z denarci. zdaj raje njej kupujem cotike, pa čeprav jih prerase, da ne bo v kakih starih cunjah. bolj me veseli, če je ona picnjena kot jaz. mogoče bo sčasoma to popustilo...

(odgovor članu barbara17)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?