|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   olje
9.1.2008 22:27:22   
notranjka
Mene pa zanima, kakšno olje največkrat uporabljate za pečenje oz. cvrtje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: olje
9.1.2008 22:52:25   
MARTINŠČICA
olivno iz EuroSpin-a.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu notranjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: olje
9.1.2008 22:57:56   
kjava
sončnično od mercatorja

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: olje
9.1.2008 23:12:05   
notranjka
Sprašujem predvsem zato, ker sem brala, da se olivnega, sončničnega, lanenega...sploh ne sme segrevati, ampak samo sezamovo in arašidovo. Pa sem iskala ta olja, pa jih sploh nisem našla. A mogoče kakšna ve, kje bi se jih dobilo, lp

(odgovor članu notranjka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: olje
10.1.2008 8:18:35   
mojsoncek
Uporabljamo olivno in soncnicno, 2x na leto, ko delamo pomfri pa olje za cvrtje.

Glede segrevanja olja je pa tako (kot sem nekje prebrala)... lahko ga segrevas, ne smes pa ga pregreti (ker se nenasicene mascobne kisline spremenijo v nasicene - to pomeni, da naredis iz zdrave mascobe, nazdravo). Pregreto pa je takrat, ko npr. meso, ki ga peces, dobi "skorjico". V tem primeru se tudi "sestava" mesa spremeni in izgubi na kvaliteti.


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu notranjka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: olje
10.1.2008 8:38:42   
*ajetam*
IZVIRNO SPOROČILO: notranjka

Sprašujem predvsem zato, ker sem brala, da se olivnega, sončničnega, lanenega...sploh ne sme segrevati, ampak samo sezamovo in arašidovo. Pa sem iskala ta olja, pa jih sploh nisem našla. A mogoče kakšna ve, kje bi se jih dobilo, lp


v šparu jih imajo ogromnooo


(odgovor članu notranjka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: olje
10.1.2008 18:04:55   
Peteršilj
sončnično ali pa rastlinsko

(odgovor članu notranjka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: olje
11.1.2008 9:21:08   
Saskia02
Oljčno ali olivno olje (dovoljeni sta obe rabi) se lahko cvre. Med olji za cvrtje je eno bolj priporočljivih.
 
Pred leti je članek o škodljivosti oljčnega olja pri visokih temperaturah naredil zelo veliko "škode" in težko je ljudi prepričati v nasprotno.
 
Tu je nekaj linkov o tem, da se oljčno olje lahko uporablja za cvrtje:
 
http://www.pozitivke.net/article.php/Olivno_Olje_Skrivnost/print - zadnji odstavek
 
 
http://med.over.net/vrtnarjenje/index.php?id=233 kjer med drugim piše:
Prav zaradi visoke vsebnosti oleinske kisline ga priporočamo tudi za cvrtje. Je eno izmed redkih olj, ki,ga lahko uporabljamo kar več ur pri temperaturi 200 stopinj Celzija brez opaznih fizikalno kemijskih sprememb (druga olja so uporabna do približno 170 stopinj Celzija).
 
http://www.vanjadujc.net/faq.php - zadnji odstavek
 
malo daljiši članek: http://vsi-zdravi.org/index.php?option=com_content&task=view&id=271&Itemid=324
 
članek o olju, nič pa o cvrtju, pa vseeno: http://www.oljka.net/
 
 

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: olje
11.1.2008 14:09:11   
Grofica
uporabljam samo domače olivno olje. tudi če kaj cvrem,1x na leto kaj spoham,... tudi kroštole sem za pusta cvrla kar v oljčnem olju.

(odgovor članu Saskia02)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?