|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otroški dodatek se bo povečal
11.1.2008 16:02:00   
karmy
LJUBLJANA - Vlada je včeraj sprejela predlog novele zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih in ga posredovala državnemu zboru v sprejem po nujnem postopku.

user posted image
»Če je inflacija posledica neustrezne fiskalne politike, potem gre pri vladnih ukrepih za 'catch the cash'«, opozarja Dušan Mramor z EF v Ljubljani. (Foto: Dnevnik)  Z novelo bi vsem upravičencem, teh naj bi bilo okoli 400.000, povišali otroški dodatek za 8,4 odstotka. Povišanje otroškega dodatka bo ne glede na datum sprejema veljalo za nazaj - že od 1. januarja letos.
Vprašanje, kako do 70 milijonov evrov proti revščini, za zdaj še brez odgovora
Vlada je včeraj sprejela tudi spremembe zakona o dohodnini, s katerimi se bo splošna olajšava za zavezance s skupnimi bruto dohodki do 6800 evrov na leto povišala za 2000 evrov na leto, za zavezance z dohodki med 6800 in 9000 evri pa za 1000 evrov na leto. Posameznikom z letno plačo v višini 6800 evrov se bo letni neto dohodek zvišal za 320 evrov, tistim z bruto prejemki v višini 9000 evrov pa za za 160 evrov neto na leto. Višja splošna olajšava bo po oceni ministrstva za finance veljala za približno 205.000 zavezancev.
Višje splošne olajšave bodo pri dohodnini za leto 2008 povzročile izpad javnofinančnih prihodkov v višini 38 milijonov evrov, medtem ko bo dvig otroškega dodatka stal državni proračun 30 milijonov evrov. Če k temu prištejemo še novo ureditev varstvenega dodatka in vdovskih pokojnin, kar bo državni proračun zmanjšalo še za 5,8 milijona evrov, bo torej vlada za omilitev posledic nenehnih podražitev skupaj namenila nekaj več kot 70 milijonov evrov.
Vlada zatrjuje, da so sredstva za višje otroške dodatke zagotovljena v državnem proračunu. Izpad prihodkov pri dohodnini naj bi pokrili z zmanjšanjem odhodkov državnega proračuna, sredstva za varstveni dodatek in vdovske pokojnine pa nadomestili s prerazporeditvijo. Na naši vprašanji, od kod konkretno bo vlada vzela ta sredstva in kako bo teh dodatnih 73,8 milijona evrov vplivalo na javnofinančni položaj v letu 2008, pa od finančnega ministrstva včeraj žal nismo prejeli odgovorov.
Vlada ne rešuje vzrokov
Nekdanjemu finančnemu ministru Dušanu Mramorju se zdi pomembno predvsem vprašanje, ali je sedanja visoka inflacija tudi posledica neustrezne fiskalne politike. "Če je inflacija posledica neustrezne fiskalne politike, potem gre pri vladnih ukrepih za 'catch the cash'; znižanje davkov in povečanje izdatkov bo namreč dodatno vplivalo na agregatno povpraševanje in s tem na še višjo inflacijo," ocenjuje Mramor.
Matej Lahovnik (Zares), prav tako z ljubljanske ekonomske fakultete, ocenjuje, da omenjeni proračunski izdatki "makroekonomsko ne pomenijo veliko". "Prav tako ne bodo veliko privarčevali socialno ogroženi ljudje, zlasti tisti z otroci, saj jim že zdaj zaradi nizkih dohodkov ne uspe izkoristiti vseh mogočih olajšav," je povedal Lahovnik. Namesto predlaganih olajšav pri dohodnini predlaga znižanje davčne stopnje v najnižjem razredu in uvedbo draginjskega dodatka.
Podobno razmišlja Milan M. Cvikl iz SD, ki opozarja, da vlada s svojimi ukrepi priznava, da je bila njena dosedanja politika, ko je varčevala pri socialnih transferjih in minimalni plači, napačna. "Zdaj poskuša s hitrimi ukrepi reševati svojo kožo, pri tem pa ne rešuje temeljnega problema inflacije. Potreben bi bil korenit poseg v zmanjšanje javne porabe. Vlada bi morala varčevati, ne pa zapravljati za investicije in materialne stroške," je prepričan Cvikl.

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otroški dodatek se bo povečal
11.1.2008 20:06:55   
Putka
A to se pravi, če si do sedaj dobival 40€, bo po novem 43,2€? Res veliko v pomoč proti revščini.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otroški dodatek se bo povečal
11.1.2008 20:08:04   
TIA22
Bolje to, kot brca v rit....

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otroški dodatek se bo povečal
13.1.2008 1:05:01   
karmy
sj tud plače mislijo za 2% povečat oz. se sindikati borijo za bora 2%!!!!!!!!user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otroški dodatek se bo povečal
13.1.2008 12:05:47   
janjja
A to se pravi, če si do sedaj dobival 40€, bo po novem 43,2€?


No to sem jazuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otroški dodatek se bo povečal
15.1.2008 9:10:03   
inja2
ojla


a ta povišan dodatek naj bi bil že z 14.1 nakazan al šele z februarjem?

lp, inja

(odgovor članu janjja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otroški dodatek se bo povečal
15.1.2008 9:16:39   
tina a
IZVIRNO SPOROČILO: inja2

ojla


a ta povišan dodatek naj bi bil že z 14.1 nakazan al šele z februarjem?

lp, inja


Februarja ... ker je povišanje s 1.1.2008, torej to pomeni, da boš višji otroški dodatek dobila v februarju.

user posted image

_____________________________

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu inja2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otroški dodatek se bo povečal
15.1.2008 15:27:37   
mama54
Ne pozabite,da se  vrtec podraži konkretno več, kot boste dobile  teh nekaj % več otroških.Spet zavajajo.


Najvišji otroški dodatek za prvega otroka bo po novem 102,37 evra mesečno, za drugega otroka 112,62 evra in za tretjega 122,86 evra. To, v kateri razred je uvrščen upravičenec, je odvisno od dohodka na družinskega člana, dohodkovni razred pa je določen v odstotku od povprečne slovenske mesečne plače za koledarsko leto pred vložitvijo zahteve.

Slovenija je pri tem izjema, saj v večini evropskih držav poznajo enotni otroški dodatek.

V Avstriji na primer prejema vsak otrok, ne glede na družinske dohodke, 105,40 evra otroškega dodatka na mesec do tretjega leta starosti, po dopolnjenem tretjem letu starosti se otroški dodatek zviša na 112,70 evra, pri desetih letih na 130,90 evra, z dopolnitvijo 19. leta pa znaša otroški dodatek 152,70 evra na mesec. Če prejemata otroški dodatek dva otroka v družini, skupni znesek mesečno naraste za 12,80 evra, če pa so v družini trije otroci, se znesek otroškega dodatka za vsakega otroka poveča za 25,50 evra. Podobno je na Danskem, kjer za vsakega otroka v starosti do dveh let znaša otroški dodatek mesečno 155 evrov, za otroka, starega od tri do šest let, 140 evrov, za otroka, starega od sedem do 17 let, pa 110 evrov. V Nemčiji je določen enotni otroški dodatek za prve tri otroke, in sicer znaša 154 evrov na mesec, medtem ko je za četrtega in vsakega naslednjega otroka višina otroškega dodatka 179 evrov na mesec. Na Irskem je otroški dodatek za prvega in drugega otroka izenačen in znaša 150 evrov, medtem ko se pri vsakem naslednjem otroku poveča na 185 evrov na mesec.




< Sporočilo je popravil mama54 -- 15.1.2008 15:30:04 >


_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?