|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stare originalne klasične pravljice ...
12.11.2009 14:39:14   
Anonimen
kot so Rdeča kapica, Pepelka, Sneguljčica, Žabji kralj ....?
Kje jih kupiti? Povsod iščem, pa imajo vse založbe neke "priredbe"?  Od založbe Grahovac so odlično zamišljene, kot puzzli v knjigi, ampak kaj, ko je zgodba oskubljena na minimum. Ni mi fora, no. To ni to.
Pri Mladinski knjigi so celo dejali, da RK trenutno ni na zalogi in da bo šla v ponatis, ko bo dovolj povraševanja zanjo. Halooo, a ni to stalno aktualno?
 
Dokler pravljic nisem potrebovala za svojo malčico, sem naivno mislila, da je določena "evergreen" pravljica ena sama, taka kot je billa, ko sem bila jaz otrok. Zdaj pa ne vem, a sem jaz malo čudna ali kaj? user posted image   Doma imamo tri Rdeče kapice (darila, da ne bi katera mislila, da jih zbiram user posted image ) in zdaj je hči kar malo zmedena, ker je vsaka drugačna. 
Da ne govorim o DVD-ju, ki je čisto prirejen, na koncu se volk in RK lovita po hiši in skozi gozd, babico pa RK na koncu najde zvezano v omari. Jasno, da so potem padala vprašanja kot: zakaj ju pa ni požrl, kje je pa lovec, pa zakaj mu ni kamnov v trebuh dal ...?user posted image   
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stare originalne klasične pravljice ...
12.11.2009 15:56:25   
K_a_t_i
Založba Grahovec ima vse naštete pravljice v N-različicah - torej ne samo kot puzle, ampak lahko dobiš tudi celo pravljico v eni knjigi s sličicami.
Mi imamo sicer eno debelejšo - Zlata knjiga pravljic od user posted image tudi Grahovca. Noter so pa Grdi raček, Rdeča kapica, Janko in Metka, Ostržek, Zlatolaska in trije medvedi, Pepelka, Trije prašički, Mala morska deklica, Peter Pan, Obuti maček, Sneguljčica in Alica v čudežni deželi. Kupila sem jo pa v Mercator centru v Šiški.
K.


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stare originalne klasične pravljice ...
13.11.2009 11:49:32   
Nika v službi
HB, mi imamo še dobro staro klasiko, ki sem jo jaz kot otrok prebirala, zdaj pa to dela moja hči. Čuvamo te knjigice od MK kot zaklad. Žal res ne vem, kje bi se to dobilo.

_____________________________

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stare originalne klasične pravljice ...
13.11.2009 11:58:54   
Anonimen
Tudi sama imam se stare izvedbe-moje.Na zalost vse niso vec tako lepo ohranjene-posebej od Wall Disneya zbirka stirih knjig:rdeca,modra,zelena in oranzna, je ze zelo zdelana.Te bi pa jaz z veseljem kupila.Mogoce katera ve,ce se jih se da dobiti?

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Stare originalne klasične pravljice ...
28.11.2009 14:45:13   
maya2
Ja te popolnoma razumem.,... tudi sama vsskozi iščem tiste originalne... prav težim povsod user posted image , zdaj gremo kar lepo v knjižnico, oz. v Svetu knjige jih kupim.

_____________________________

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?