|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Jadranska magistrala
27.3.2008 17:49:42   
Anonimen
Tiste, ki ste že šle (z družino ali brez nje) z avtom po jadranski magistrali (nekje od Istre do Dubrovnika)...

... povejte mi, kje se splača ustaviti in kaj si splača ogledati? Razen tistih vsem poznanih znamenitosti, seveda. Malo brskam po Internetu in iščem posebnosti krajem, kjer se planirava z mojim Dragim ustaviti, ampak še vedno izkušnje in nasveti iz prve roke pridejo najbolj prav.

Kaj je bilo vam zanimivo?

Pa prenočišča, mimogrede... da je en kup kampov in privat sob, vem, ampak a je to v visoki sezoni (konec julija) vse polno zasedeno ali lahko pričakujem, da bova našla (nenajavljeno) kakšno sobo za prespat za eno noč (potem itak odrineva dalje)?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Jadranska magistrala
27.3.2008 18:24:07   
sazi
Enkrat pred nekaj leti smo se 4 prijatelji (2 para) takole 2 tedna vozakali po magistrali. Je bilo super. Tudi sredi največje sezone. Večinoma smo spali po kampih, ponekod pa smo dobili sobe - smo malo povprašali naokrog, pa se je povsod kaj našlo, le ker smo ostali samo eno noč, so nam vedno postavili kar visoko ceno.
Zdaj ta hip ti iz glave ne vem točno povedati, kje vse smo bili, se pa spomnim, da smo bili v Trogirju, pa v Primoštenu, pa tam okoli Neretve je zelo lepo (imena kraja se zdajle ne spomnim, pa nobenega zemljevida nimam pred nosom). Če iata rada školjke, se morata niujno ustaviti v Stonu (no, to je že na začetku Pelješca) - školjk kolikor hočeš za v primerjavo z restavracijami v SLO res normalno ceno. Zapeljali smo se še na Korčulo (ker so bili ravno eni kolegi tam), končali pa v Dubrovniku.
Pa povsod je pomagalo, ker je bi en član odprave takorekoč lokalec (mama Dalmatinka) in smo si povsod lažje kaj zrihtali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Jadranska magistrala
27.3.2008 18:26:46   
Anonimen
Najina (planirana) relacija je LJ - Pula - Opatija - Krk - Split - Dubrovnik - Mostar - Sarajevo - Plitvice - LJ.

Imava pa 10 dni časa.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Jadranska magistrala
27.3.2008 20:43:30   
klavdijas
Trdnjavo Nehaj, Senj - renesančna trdnjava, zgrajena v 16. st. - danes edinstveni muzej, posvečen gusarjem „Senjskim uskokom“.
Slapovi Krke - nam so ostali ful v spominu. Iz Skradina gor z ladijco, po pa peš okol slapov, na koncu pa ves prešvican v tisto mrzlo sladko vodo. Sploh, če te zanimajo prestižne jadrnice in gliserji si jih boš v Skradinu lahko ogledala neomejeno.
Nižje v Dalmaciji pa Makarska - stari del in pa vspon na Biokovo, prideš na vrh na rob hriba - gore ali kaj je že, vidiš kozoroge spodaj pa morje, Makarska, zadaj pa otoki, pa še malo naprej po cesti do Sv. Jure. Ne boj se biokova, ni treba biti planinec, da ga osvojiš. Vse prevoziš z avtom, peš mogoče pol urce, da prideš do roba nad Makarsko.
To resne vidiš vsak dan.
Ston na Pelješacu, je ob magistrali.

http://www.skradin.hr/cro/skradin.html
http://www.npkrka.hr/html_hr/uvod_hr.htm
http://www.biokovo.com/hr/foto.htm
http://sl.wikipedia.org/wiki/Ston

Mislim, da si napisala, da boš za bencin porabila 200 €. Mi smo šli lani na Mljet,  pa smo za vožnjo + cestnino, zapucali 300 €. Naredili smo cca 1600 KM. Mislim, da boš mogla povečat proračun za bencin.

Lep pozdrav,

         Klavdija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Jadranska magistrala
27.3.2008 21:23:08   
Anonimen
Meni je vsec se Karlobag, ne vem zakaj...user posted image .
V Paklenici lahko spijeta kavo.
Obvezno Trogir.
In Split...user posted image , ne se pozabit v Splitu ustavit.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Jadranska magistrala
27.3.2008 21:25:17   
Anonimen
Mislim, da si napisala, da boš za bencin porabila 200 €.


Po moje bo dovolj. Ta zadnje sem z enim tankom prisla od Metlike do Splita po AC in nazaj domov po jadranski magistrali. Je bilo pa to popolnoma izven sezone, ko na cesti ni bilo zive duse in nobenega bremzanja in speljevanja zaradi poletnih kolon...user posted image

(odgovor članu klavdijas)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Jadranska magistrala
27.3.2008 21:53:14   
blak
Omiš z okolico. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Jadranska magistrala
27.3.2008 23:11:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: klavdijas
Mislim, da si napisala, da boš za bencin porabila 200 €. Mi smo šli lani na Mljet,  pa smo za vožnjo + cestnino, zapucali 300 €. Naredili smo cca 1600 KM. Mislim, da boš mogla povečat proračun za bencin.

Ja kaj pa vozite? Tank? user posted image  Naša Alfa žre 8 litrov na 100 km, planirane poti je pa (izračun na Michelinu) za cca. 2000 km. Kaj naj torej povečam? user posted image  Kakšen € za rezervo je pa seveda logičen.

Mič - v Karlobagu sem pa že bila (dobre pol ure vožnje je od "naših" Plitvic) in mi ni glih, no... kaj pa vem.

(odgovor članu klavdijas)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Jadranska magistrala
28.3.2008 18:00:28   
klavdijas
Naša Laguna žre 7,5 l na 100 km pri optimalni vožnji po avtocesti 110 -120 km na uro. Ko pa se pelješ po jadranski magistrali
( povprečna vožnja okoli 45 km na uro ja pa poraba večja ) pa rata tank, ki žer bencin. Od Ivančne Gorice do Stona na Pelješcu 1 rezervoar, od Stona na Mlejt, čez Mljet, kjer je 45 km ceste gori doli, nazaj do Maslenice, pa smo dolili do SLO, pa spet v Ivančni polno pa  še do Škofje Loke,cca trije rezervoarji po 65 €x 3 =195 €, cestnina 35 € in trajekt 40 € skupaj 270 €. 30 € sem preveč napisala. Bencin je na Hrvaškem dražji 0,096 € na liter, na 100 km 10 € več. Če računam,  da je v rezervoarju ostalo 30 l bencina smo ga porabili ( 150 l : 1650   km ) 9 l na 100 km. Na viamichelin kilometrom dodaj 10 % . Jaz sem se lani tudi uštela iz 1500 km je ratalo 1650 km, iz porabe 7,5 smo pa prišli na porabo 9-10l na 100 km. Zato letos ne gremo tako daleč, ker je pot res draga. Mislim, da lahko povečaš buđet za bencin za ene 100 €.

Edino, če si ti pogruntala, da kaj dolivaš v bencin, da ti Alfa manj kur? ( pa napiš tle gor, da s bomo še mi cnej vozile )

Lep pozdrav,


    Klavdija


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Jadranska magistrala
28.3.2008 20:20:43   
Anonimen
No, vidš, na to pa nism pomislla... namest 100km/h je "brzina" pol manjša, ja... poraba pa prec za litr al pa dva gor, valda... ti mater, no, bomo pa 300€ nekje najdl... je pa naša Alfa dizl in se mi tut sanja ne, kva nej ulijem vanjo... če pogruntam, bom pa itak patentirala in začela prodajat... pol bo pa tolk dnarja, da bi bo useen, kolk auto žre. user posted image

(odgovor članu klavdijas)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Jadranska magistrala
29.3.2008 9:29:18   
klavdijas
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?