|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Repa in pečenice
3.5.2008 11:33:02   
zabicaa
Pozdravljeni!

Potrebovala bi kakšen dober recept za to kako pripraviti repo, takšno za kombiacijo z pečenicami in pire kromirjem.

Rada bi, da bi bila repa na koncu priprave okusna, brez tekočine pomeni gosta in ne preveč kisla.

Ima kdo kakšen dober recet?

Sem še bolj nova v pripravi takšne prehrane zato bi prosila kakšen bolj podorben preizkušen recept.

HVALA

< Sporočilo je popravil Sibil RR -- 3.5.2008 15:12:52 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: REPA IN PEČENICE
3.5.2008 11:49:15   
Anonimen
Repo skuhaj, odcedi in jo stresi na vroče olje.Dodaj strt česen, sol, poper in popraši z moko, prilij nekaj žlic vode in malo kumine.Še malo pokuhaj, da postane gosto in nekoliko rumenkasto.


Lahko pa jo skuhaš do mehkega v samo toliko vode, da je repa pokrita.Posebej na maščobi popražiš 1 čebulo, dodaš moko in to prežganje streseš v kuhano repo.Ko dodaš prežganje kuhaš še toliko časa, da se zgosti.Dobro je dodati še kakšen ocvirek.

Lovorjevega lista ne dodajaj, ker potem repa spremeni barvo in izgleda neokusno.user posted image

(odgovor članu zabicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: REPA IN PEČENICE
3.5.2008 13:15:45   
Jessy
Repo daj kuhat in naj vre med 20 in 30 minutami. Odcedi jo. V lonec s širokim dnom daj žlico ocvirkov. Če je vmes tudi kaj zaseke, ti ni potrebno dodajati dodatne maščobe, v nasprotnem primeru pa prilij še malce olja. Na drobno sesekljaj manjšo čebulo in jo prepraži na ocvirkih, da zarumeni, nato dodaj repo. Jaz repo vedno začinim z 1 lovorjevim listom (ne prevelikim), ter govejo jušno kocko. Če je ne uporabljaš, pa posoli. Drugih začimb ne dodajam. Pražim jo na srednje močnem ognju okrog 30 minut. Deset minut pred koncem po repi posujem za 1 žličko moke in premešam. Čez 10 min že serviram.

Da bi repa po lovorjevem listu spremenila barvo, še nisem opazila v vseh letih kuhanja.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: REPA IN PEČENICE
3.5.2008 13:31:19   
Anonimen
No, jaz sem pa opazila in vprašala strokovnjake kuhanja, zakaj tako, in sem dobila takšen odgovor.
Je pa res, da je razlika med ekološko kislo repo, ali industrijsko. Mi imamo vse naravno.
Pa tudi nisem začetnica, imam kar nekaj pojma o kuhanju.user posted image

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?