|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kredit-katero ponudbo izbrati?
3.6.2008 12:47:00   
florecita
Odločam se za stanovanjski kredit, imam ponudbi dveh bank, pa me zanima, če mi lahko kdo svetuje katero ponudbo izbrati;

1. znesek kredita: 21.936,37 EUR
   letna obrestna mera  6,48%
   doba odplačevanja 10 let
   višina anuitete 250 EUR
   skupno natečene obresti          8.078,83 EUR
   skupni odplačani znesek         30.015,20 EUR
   odobritev kredita                            75,00 EUR
   zavarovanje preko zavarovalnice 708,36 EUR
Kredit v EUR, vezan na 12-mesečni EURIBOR
.....................................................................................................................
2. Znesek izplačanega kredita   22.000,00 EUR
   obrestna mera (libor,r.)          2,918%, 1,75%
   doba odplačevanja  10 let
   stroški odobritve + stroški zavarovanja preko zavarovalnice 1.000 EUR
   višina anuitete 240 EUR
EOM 5,85%
kredit CHF

( izračun mi je g. povedala po telefonu, tako da nimam vseh podatkov, npr. koliko je kredit preplačan)
____________________________________________
Ali sem že dala dovolj podatkov, da tisti, ki se v te zadeve bolj razumete, lahko razberete in mi svetujete katera ponudba je boljša?
Verjetno je pomembno gledat te % pri obresti in ne le višino mesečne anuitete ali pač?
 
Prosim za kakšen nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kredit-katero ponudbo izbrati?
3.6.2008 13:32:51   
Spark
Jaz bi se odločila za prvi kredit. Zato, ker kreditov v CHF ne poznam in sem slišala da so bolj tvegani, ne vem zakaj točno. Ni mi čisto jasno kako je možno, da dobiš več denarjai maš manjši obrok, a so bolj tvegani. Kakor vem so v  liborju vezani USD, CHF, i ne vem katere valute še. Res je da je USD čist v podnu v primerjavi s tem, kako je to bilo včasih.

Pri prvem, kreditu moraš pa vedeti, da ti podatki, čisto ne držijo. to pa zaradi tistega 12 mesečnega euribora. To pomeni, da ti se bo obrok, spreminjal enkrat  na leto. Odvisno od tega kaj se bo dogajalo z EURIBOROM. Če bo rastel, potem bo rastel tvoj obrok kredita in zaradi tega ga boš tudi več preplačala, če pa bo padal, pa boš plačala manj. Samo kakor vem, je ta EURIBOR zadnji 2l kar rastel. Trenutno ne vem kako je z njim. Pred parimi leti, pa je bil zelo nizek, in so bili krediti ugodnejši.
Ni pa mi nekaj jasno a je v tisti obr. meri 6,48% že vštet EURIBOR ali je to 6,48%+EURIBOR? Ker če je to ta druga varianta, se mi zdi zelo visoka obrestna mera. Pozanimaj se še ali so kakšni stoški vodenja kredita, ker nekateri to zaračunavajo 1x na leto nekateri pa ne. Ali imaš še kakšne stroške ob zaključku kredita. Pozanimaj se še na ka način se odplačuje kredit. Kaj je v samem obroku všteto (ali plačaš na začetku vse obresti, pa potem glavnico- slabost je ta, da če ga želiš poplačati, ga moraš celega vrniti, ali je v vsakem obroku plačilo glavnice in obresti- tako ko ga želiš predčasno poplačiti, profitiraš, pri plačilu obresti).
Drugače pa bi ti še svetovala, da pojdi do različnih bank in pridobi izračune za EUR z 12 mesečnim EURIBOROm, pa potem primerjaj, stroške odobritve, stroške zavarovanja, stroške vodenja in stroške poplačila način odplačevanja, pa se boš lažje odločila, katera ponudba je boljša.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kredit-katero ponudbo izbrati?
3.6.2008 13:43:42   
pety78
Za nobenega. user posted image

Najprej vedi, da lahko pribitek zbiješ ziher na 1,5% ali pa še manj. Torej EURIBOR ali LIBOR + 1,5.

Pojdi od banke do banke, dobi ponudbe, potem se pa pogajaj. Reči, da ti ta in ta banka da kredit s pribitkom toliko in toliko, pa če ti lahko dajo boljšo ponudbo. Poleg tega je kar nekaj razlike s stroški odobritve, čeprav je to le enkratni znesek.
Vprašaj, kako je s poplačilom kredita in koliko plačuješ glavnice in koliko obresti.

Poleg tega probaj vzeti takšnega, kjer lahko prehajaš iz LIBORJA na EURIBOR.



_____________________________



(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kredit-katero ponudbo izbrati?
3.6.2008 14:24:27   
nu_tella
Če boš vzela kredit v frankih tudi pazi ali ti izplačajo franke in jih sama menjaš po najugodnejši obrestni meri ali pa ti jih oni.

Kar se mene tiče mislim da je najboljše, da vzameš kredit kjer lahko menjuješ EURIBOR v LIBOR. Sicer so taki krediti načeloma dražji vendar pomisli, dolar (ki je v LIBORju) bo v 10ih letih se zihr "pobral" in kredit ne bo več tako ugoden...
Pa jaz bi se mogoče šaltala na 6 mesečni EURIBOR...pa res 22.000 eur ne pa en manj en več EUR... da boš lahko primerjala. Potem pa v excel tabelco in preračunavat. Ker že en 0,01% obr. mere se ti pri taki vsoti kr pozna...

In pa ja...pejdi od banke do banke in malo "izsiljuj" (največkrat potem zaleže da preneseš TRR k njim/odpreš življensko zavarovanje pri njih). Po telefonu itak dajo "standardne" pogoje.

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kredit-katero ponudbo izbrati?
3.6.2008 17:21:43   
Anonimen
Za pregled nad celtni stroski kredita primerjaj EOM.

Jaz bi se odlocila za svicarja, vendar obvezno z moznostjo spremembe v euro kredit z minimalnimi stroski. Svicar je zadnja tri, stiri leta najbolj ugoden, vendar za naprej nikoli ne ves.

(odgovor članu florecita)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kredit-katero ponudbo izbrati?
3.6.2008 23:37:55   
Anonimen
V prvem koraku ne pričakuj istega izračuna na banki, kot ga dobiš preko teh informativnih izračunih preko neta.user posted image  

Najbolje da stopiš kar do banke in boš videla kaj in kako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kredit-katero ponudbo izbrati?
4.6.2008 9:42:59   
lory05
Definitivno za kredit v CHF, ki še dolgoooooooooooo ne bo dosegel eur-ja, ne samo po tečuju, tudi po obrestni meri ne. Obrestna mera je že v štartu na euribor višja za cca 3%, tako da bi se moral chf kar precej okrepit, da bi dosegel euro. V najslabšem primeru, pa zamenjaš valuto kredita. Glede na to, da je trenutno finančna kriza, ne verjamem, da boš uspela zbit pribitek na 1,5, to je veljalo do letošnjega leta, letos skorajda ne in še nekaj časa bo sigurno tako. Poleg tega ne verjamem, da je pribitek na euro in chf enak.

Vsekakor je odločitev tvoja. Srečno.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kredit-katero ponudbo izbrati?
4.6.2008 9:45:03   
lory05
Aja, zdaj sem komaj videla, pri obrestnih merah imaš različne podatke, ki niso primerljivi med sabo, pri enem je letna obrestna mera, pri drugem efektivna.
Za primerjavo morata bit enaka podatke, ker je razlika lahko velika med letno in efektivno obr. mero.

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kredit-katero ponudbo izbrati?
4.6.2008 9:52:35   
Olivija
čisto na hitro, imaš različne LIBOR-je. Npr. LIBOR za angleški funt je veliko višji kot za švicarski frank.  Malo sem gledala gibanje in zaenkrat sva odločena, da bova vzela kredit vezan na LIBOR + valutno klavzulo (pač po treba spremljati razmerje EUR-CHF).

Drugača pa res kontaktiraj čim več bank, ker so razlike res ogromne.
EOM pri tebi se mi zdi, da precej visoka. Midva sva imela zadnjo ponudbo za EOM 4,3 %, res da je to že nekaj časa nazaj. Se bom pa šele naslednji mesec spet vrgla v poizvedovanje.

Je pa DZ sprejel dva tedna nazaj novi zakon za razvojno bančništvo in upam, da bo kmalu implementiran in da bo možno dobiti tudi iz tega naslova kakšen bolj poceni kredit za gradnjo.


< Sporočilo je popravil Olivija -- 4.6.2008 9:56:05 >

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?