|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   popoldanski s.p.
23.5.2008 19:52:28   
svaljkec
zanima me če lahko ob redni službi odprem pop.s.p.,čiščenje prostorov,kakšni so stroški ob odprtju,davek in do koliko je brez oddaje dohodnine.kako je tudi z izdajo računov,hvala za nasvete
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: popoldanski s.p.
25.5.2008 18:06:36   
Antilopa
Lahko odpreš, ja... Stroškov za samo odprtje ni, so pa stroški v zvezi z npr. izdelavo žiga, izjavo o oceni tveganja in podobne stvari, ki jih moraš imeti v štartu. Davek je odvisen od tega, kolikšno osnovo za davek vpišeš v vlogi za izdajo davčne številke.

Ne vem pa, kaj točno misliš z izdajo računov user posted image   Račune pač izstavljaš svojim kupcem ob koncu obračunskega obdobja - predvidevam, da bi bilo to v tvojem primeru konec meseca...

_____________________________

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu svaljkec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: popoldanski s.p.
25.5.2008 20:49:39   
katjes
S.p. imajo isto davč.št., kot jo imajo sami kot fizične osebe - torej pri samem štartu ti ni treba zaprositi za novo številko.
Popoldanski s.p. morajo plačevati pavšalne prispevke za piz in zdravstvo - skupaj znaša na mesec 30,50 EUR. Plačujejo se do 15. za pretekli mesec.
Davek se plačuje odvisno od tvojih podatkov, ki jih predložiš pristojni davčni upravi - na predlagani dobiček, se na podlagi dohodninske lestvice izračuna davek. Lahko daš tudi davčno osnovo O in pač ne plačuješ davka med letom. Problem je lahko samo naslednje leto, ko oddaš davčni obračun in se ugotovi velik dobiček. Takrat moraš pa davek plačati v 30 dneh od predložitve davčnega obračuna.
Strošek je tudi članarina Obrtni zbornici. Obrtna zbornica je zaenkrat zakonsko še obvezna - in vsi s.p., ki opravljajo obrtno dejavnost, morajo biti člani obrt.zbor.
Članstvu pa se lahko tudi izmakneš!

Če pa opravljaš dejavnost, kjer imaš majhne stroške, se lahko odločiš, da se ti ugotavlja davčna osnova z ugotavljanjem normiranih stroškov - 25%. To pomeni, da ti ni potrebno voditi knjig, temveč sam vodiš evidenco o izstavljenih računih.

_____________________________

You got to let go of the stuff from past - because it just doesn"t matter! The only thing that matters is what you choose to be now!




(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: popoldanski s.p.
26.5.2008 9:07:15   
svaljkec
v bistvu bi prevzel čiščenje v našem bloku,cca 250 eur mesečno.zanima me kok bi bilo na ta znesek za plačat davek,gre se za to ali se mi sploh splača prevzet in odpret pop.s.p.

(odgovor članu katjes)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?