|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako povedati
21.5.2008 20:45:42   
rozinca7
Z možem sva se odločila, da končava najino skupno pot. Sedaj pa ne vem, kako povedati najini 3 in pol lata stari hčeri. To vem, da bova rekla, da jo imava rada, in da ni ona nič naredila (to ne vem če je pametno, ker mislim, da se ne bo krivila, ker je še premajhna). Kako ste vi povedali? kako ste odgovarjali na vprašanja, kje je oči, zakaj ni tukaj,....? hvala vam za vse predloge, ker nameravam imet ta pogovor z njo drug vikend in sem že kar fino zaskrbljena, saj je zelo čustvena. Pa še to, koliko pred dejansko izselitvijo partnerja ste pa povedali?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako povedati
21.5.2008 20:55:16   
vesel
Pozdravljena in dobrodošla!
Jaz osebno zaenkrat nimam takega problema.
Ampak hči je pa hči oz.otrok je otrok gliha tako je človek.
Jaz bi na tvojem mestu ji povedala resnico kako in kaj.Besede poskušaj najti prave v pravem pomenu in previdno,počasi ji razlagaj.Nekaj bo že dojela.
Koliko pred izselitvijo? Hmm to pa je najbolje,da zraven prisostvuje tvoj partner.Da bo imela občutek,da resnično ne bo sama kljub vajinemu razhajanju.

Vso srečo!


_____________________________

druzina je zame vse!!

(odgovor članu rozinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako povedati
21.5.2008 21:04:45   
Blejka26
ja sem enakrga mnenja kot vesel..najbolje da povesta skupaj s partnerjem.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako povedati
21.5.2008 21:10:37   
Gina
Jaz sem ji povedala pol leta preden sem v resnici šla. pripravljala sem jo, oz. oba otroka zelo počasi in zihr. Prej nisem imela pogojev za iti proč, sem si pa ves ta vmesni čas rihtala pogoje za odselit se. O hčerki govorim zato, ker je bila takrat stara se mi zdi da 4 leta. Je razumela, samo ne vem, če je glih dojela. Je imela kar krizo, ko smo šli, in to bolj kot sin, čeprav sem mislila, da bo obratno, sklepala sem glede na karakterje prej. Je pa tako, da se tako majhen otrok relativno hitro aklimatizira. Danes se moja deklica sploh ne spominja več, da smo kdaj skupaj živeli. Premajhna je bila, ko smo šli. Še sin, ki je imel takrat 6 let, se komaj česa spomni. Le pogumno, vse bo ok.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako povedati
21.5.2008 21:17:56   
rozinca7
Saj skupaj bova povedala, samo ne vem, ali naj bo to teden pred izselitvijo, dan, mesec,... Kako pogosto so pa vaši bivši partnerji na začetku obiskovali otroke? Kaj bolj pogosto, pa šotem sčasoma napr enkrat na tenen, ali ste takoj naredili tisti ustaljeni ritem? 

Res me je strah, da ne bo vseskupaj prehudo zanjo. Sin je star leto in pol in verjetno ne bo toliko občutil, oz. njemu nimam kaj razlagat. Čutil pa sigurno bo.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako povedati
21.5.2008 21:26:55   
ThinkPink
Pozdravček!

Ne vem točno kaj svetovati, saj sama nisem v takšni situaciji. Mislim, da si se dobro odločila končati nekaj, za kar ni prihodnosti sedaj, ko so otroci manjši, kot pa kasneje. Kot je že napisala Gina - manjši otroci se hitreje prilagodijo novi situaciji, s starejšimi je malce težje. Pri kolegici vem, da ni bilo težav, se je mala, takrat stara 5 let hitro navadila na novo okolje, z atijem pa je preživljala skoraj več časa in vsekakor bolj aktivno kot prej. Pred tem je tip od kolegice prišel domov in direkt na kavč, po ločitvi, pa je z malo začel hoditi na izlete, na morje...

Moji pa so se ločili, ko sem bila stara 20 let. Pri 20ih pa se ti začno pojavljati vprašanja, še bolj je prizadelo mojega brata, takrat starega 14 let. Ravno v letih, ko prideš v puberteto...

Vso srečouser posted image .

(odgovor članu rozinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako povedati
21.5.2008 23:46:30   
* Mateja *
MOja kolegica je šla narazen s tipom kar tko, čez noč. Odselila sta se domov in odsekala vse stike. KO so na socilanem odločili kako ima oče lahko stike, jih je imel. In jih ima tako še danes! In ja, so posledice pomoje tudi na malem otroku, ker ta kolegičin sin stalno sprašuje po tatu in bi rad, da bi bili nazaj skupaj!!

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako povedati
22.5.2008 8:15:52   
Olivija
Pri nas je tako, da se on ogromno ukvarja z obema otrokoma in zato bi tudi jaz želela, da ima čimbolj pogoste stike, če bi že kdaj prišla v tako situacijo. Verjetno bi se zmenila za skupno skrbništvo, ker se on ne bi prav daleč odselil.

Mogoče boš pa tukaj našla kakšen pameten nasvet: http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=945

Srečno!

(odgovor članu rozinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kako povedati
22.5.2008 8:31:13   
Vešča
Nikakor ji ne reči, da ona ni nič naredila! Potem se bo šele začela zares spraševati v tej smeri. user posted image

Nje sploh ne omenjaj, razen to, da jo imata oba še vedno najraje na svetu in jo bosta vedno imela, čeprav ne boste skupaj živeli.

Hči je premala, da bi dobro razumela, zato ji pojasnita (skupaj!) samo najnujnejše. Da pač ne boste več skupaj živeli, da bo očk aživel drugje, a da bo še vedno veliko skupaj z očkom. Če bo kaj več spraševala, pa ji pač iskreno (a otroku razumljivo) pojasnita.

Če vaju bo vprašala "zakaj", ji ne razlagajta, da se vidva nimata več rada, pač pa raje recita, da se ne razumeta dobro in da sta ugotovila, da se bosta manj kregala in bolje razumela, če ne bosta skupaj živela. Tako majhen otrok namreč ne razume, da se imata mami in očka drugače rada, kot imajo starši radi otroke, in se hitro prestrašijo, da tudi njega nekoč mami in očka ne bosta več imela rada (kot drug drugega).

Vsekakor ne pretiravajta z razlagami, ker je še premala, da bi razumela globino vajinega odnosa in ločitve.

Mislim, da bo dovolj zgodaj, če ji prvič to povesta kaka dva tedna prej, potem pa ji v teh 14 dneh še ti in očka posamično zagotovita, da jo imata rada in da bo še vedno veliko časa z očkom.

Ne delajta prevelikega halo-ja, ko bo očka zares odšel, se ne poslavljate, kot da bi šel v Ameriko za eno leto, ampak samo kot da bi šel v službo. Lupčka, pa pa, se vidimo čez dva dneva.

Bi pa bilo fino, če bi stike postopoma krčili, tako da bi v prvih mesecih otroka še vedno očeta videvala vsak drug dan vsaj za eno urico. Ko se bosta navadila na ločeno življenje, pa preidite na stike tako, kot si jih boste pač uredili.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako povedati
22.5.2008 11:22:58   
mojamura
ko sem odšla od bivšega moža je imel moj sin 2,5 leti. čeprav je bil majhen se danes ko je star 11 let še marsičesa spomni....tudi tistih neprijetnih stvari.

njej primerno ji lepo skupaj povejta, da jo imata rada enako kot njenega bratca, da bosta vedno ob njej, le da sta se odločila, da ne boste več živeli skupaj. vem, da je težko, vendar, če bo jokala ali protestirala, jo le objemita in ji rečita da sta onadva z bratcem vama največ na svetu, da tudi če ne boste živeli skupaj bo ati še vedno njen ati in jo bo prišel obiskat in se igrat z njo.

želim vam vse dobro

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu rozinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako povedati
25.6.2008 17:41:22   
klarisa1
Zakaj se sploh razhajata? Poskušajta rešiti zakon in boste na koncu vsi srečni in veseli.user posted image  Otroci tu vedno trpijo.user posted image

(odgovor članu rozinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako povedati
25.6.2008 18:58:38   
Suzy.
IZVIRNO SPOROČILO: klarisa1

Zakaj se sploh razhajata? Poskušajta rešiti zakon in boste na koncu vsi srečni in veseli.user posted image  Otroci tu vedno trpijo.user posted image


Oprosti Klarisa ampak bolj neumnega odgovora ji ne bi mogla dati.

Rozinca jaz tudi mislim, da bo kakšna 2 tedna prej dovolj. Pa res ne omenjaj tega, da ni ona kriva. Mislim, da se pri tej starosti še ni sposobna česa takega bati oziroma se sama spomnit česa takega.
Bi pa mogoče res bilo lažje, če bi jo na začetku obiskoval večkrat. Če seveda imata to možnost.

Sem pa pred časom nekje brala, kako je najbolje otoku kaj takega povedati. Ampak se žal ne spomnim ne kje, ne prav dobro, kaj je pisalo. Ampak mislim, da je bilo nekaj v smislu, da ne smeš otroku rečt, da se vidva nimata več rada.

(odgovor članu klarisa1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?