|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:30:45   
Mesečnica
Joj, kako sem jezna!

Situacija je pa taka:
V četrtek sem imela redni ginekološki pregled, pa je mojo ginekologinjo malo zaskrbelo, ker sem se premalo zredila (pravzaprav je že samo otrok trenutno težji, kot sem jaz pridobila na kg). Ker se poleg tega v zadnjem času tudi večkrat slabo počutim, me je poslala na nekaj preiskav, najprej na presejalni test za nosečniški diabetes. Ker sem že v 33. tednu nosečnosti, doma imam 14,5-mesečnika (in ne morem dobiti varstva), na obeh prejšnjih testih za nosečniški diabetes (v 1. nosečnosti in v tej nosečnosti pred dvema mescema) pa mi je bilo blazno slabo, sva se z možem odločila, da gre on z mano.

Že v četrtek je mož povedal svojemu neposrednemu nadrejenemu (ki tudi odobri koriščenje dopusta ipd.), kakšna je situacija in da ga v ponedeljek (tj. predvčerajšnjim) ne bo, ker mora z mano na ta nujen pregled, in da bo dobil bolniško za spremstvo (z zdravnico sva se že vse dogovorila). Nadrejenemu to sicer ni bilo ravno všeč, a kaj moremo, moje zdravje in zdravje še nerojenega otročka sta na prvem mestu, a ne? Zanimivo pa je to, da ga je nadrejeni sam vprašal, zakaj ne vzame dopusta. Hm, dopust raje prihranimo, že tako ga ima samo 21 dni.

No, potem se je pa vse skupaj zapletlo, presejalni test s 50 g glukoze je bil pozitiven, pa so me za včeraj (tj. torek) nujno naročili na dodaten presejalni test, tokrat s 100 g glukoze. Po posvetu z osebno zdravnico sva se odločila, da mož za ta dan vzame dopust. Ko je v ponedeljek poklical nadrejenega in mu povedal, da mora z mano nujno še na en pregled in zato v torek rabi dopust, je nadrejeni rekel le: "V redu."

Test smo včeraj opravili, na srečo imam le moteno toleranco za glukozo in ne pravega diabetesa user posted image .

No, danes zjutraj (sreda) pa je moža v službi pričakalo neprijetno presenečenje: nadrejeni si je od ponedeljka do danes premislil glede dopusta - možu je rekel, da mora vse ure za včerajšnjo odsotnost nadomestiti, ker mu dopusta ne bo priznal! Halo!!!!! Enostavno se noče držati ustnega dogovora!

Kaj zdaj lahko storiva?

Mene vse skupaj blazno jezi! Je res tako težko dobiti en dan dopusta, četudi ni napovedan dolgo vnaprej? Saj ni šlo za neko zabušavanje, ampak za nepričakovan dogodek. Na vse ostale teste, ki jih moram opraviti, bom nekako šla sama (z otrokom), na presejalni test za diabetes pa res nisem mogla iti sama z otrokom - kako boš 14,5-mesečniku dopovedal, da mama ne more z njim skakati naokoli, ker mora po zaužitju glukoze nujno mirovati, da o tem, da ji je zaradi vsega tega sladkorja fuuuuuul slabo sploh ne govorimo user posted image user posted image user posted image ?!!! Še zlasti na včerajšnjem testu bi bilo nemogoče, da bi poskrbela še za otroka, saj sem bila na polikliniki od 7. ure zjutraj do 12.30 ure, v tem času sem morala 3 ure strogo mirovati, mali dopoldan še spi, mora jesti in nenazadnje ne more ves čas budnosti pridno sedeti in gledati v zrak ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:35:01   
krasnočka
kolikor jaz vem si lahko vsak zaposleni določi EN DAN DOPUSTA v letu kadar pač želi. Malo preveri v zakonu o delovnih razmerjih ali pa na inšpektoratu.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:36:36   
Mesečnica
Ja, problem je, da je ta dan že porabil, ko je januarja potreboval dan dopusta za pogreb (v avtomobilski nesreči je umrl njegov prijatelj) user posted image .

(odgovor članu krasnočka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:38:49   
Mesečnica
Najbolj me jezi to, da je nadrejeni snedel svojo besedo. Dokazati mu ne moremo user posted image . Kaj naj storiva? Naj mož napiše pritožbo in jo da direktorju? Drugače se ta neposredni nadrejeni lahko še izmisli, da je moj mož z dela ostal neopravičeno, ne da bi karkoli sporočil user posted image

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:39:23   
AnciM
Zakaj mu pa zdravnica še za ta dan ne napiše bolniške in tako zapre usta šefu? 

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:40:09   
Mesečnica
Zdravnica ni ravno navdušena nad tem, da bi mu pisala še en dan bolniške. Žal user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:41:27   
AnciM
Se je pa verjetno lažje z njo zmenit!? Brez da se zameriš celemu podjetju.

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:42:49   
Mesečnica
Lahko poskusiva.

Ostajam pa jezna kot user posted image

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 13:44:52   
Mesečnica
Aja, pa ko je mož tega šefa vprašal, zakaj se ne drži dogovora oz. zakaj mu ni že v ponedeljek rekel, da mu ne da dopusta, je bil odgovor: "Ni se mi dalo s tabo ukvarjati po telefonu ..."

Besna sem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 14:07:29   
BAMBINA_
Pri nas to urejamo vse preko mailov. Napišem mail direktorju, njegov mail o odobritvi dopusta pa hranim in ni potem nikoli problemov. Teh 8 ur zdaj pač naj nadomesti ali pa se pritoži na višji inštanci, v prihodnje pa naj poskrbi za bolj oprejemljiv dokaz o odobritvi dopusta.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ko se nadrejeni ne drži ustnega dogovora ...
20.8.2008 15:35:36   
piščanc
jezen je lahko, drugače pa mirno reče, da bo nadomestil manjkajoči dan, potem pa pozabi...tko kot šef

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Mesečnica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?