|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žaljenje
1.10.2008 15:36:31   
SOULatka
Mene pa res nekaj zanima.

Večkrat opazim komentarje, da če te partner žali oz. ti njega, potem ta dva nista nikakor za skupaj in žaljenje en drugega, ko se npr. skregata, v neki zvezi ni sprejemljivo.

No, kaj mislite o tem?

Če bi jaz vam povedala, kaj je meni moj partner že vse rekel. Na začetku ga jaz nisem žalila nazaj, ker nisem bila tako navajena, da nekoga žališ. Potem po nekaj letih, pa sem si začela dovolit, da ga žalim nazaj, da vidi, kako je to, če ti nekdo reče: gnoj, drek...zamislite si najhujše besede, kaj vam jih nekdo lahko reče. No in midva ko se skregava, letijo te besede gor in dol. Ni da ni.
Meni je to postalo nekako normalno, to sem vnesla v svoje življenje, sem se navadila tega; sicer je zelo grozno to, ampak potem misliš, da tako pač to je in mora bit.
Ampak on pa reče: " takrat sem bil jezen, pa sem ti to rekel. Saj ne mislim tako, samo če pa si me razkurila".

Včasih res ne vem, kaj naj si mislim. Pa še odpuščam vse žaljivke za nazaj, kaj mi jih je rekel. Potem pa reče: " sva se skregala, zdaj pa pozabi, zakaj pogrevaš in ne morš pozabit".
To reče zato, ker mu jaz vedno naprej vržem te stvari.

Ne vem...user posted image  včasih nič več

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žaljenje
1.10.2008 15:41:50   
sakuL
user posted image user posted image
jest  k sem jezna mojmu rečem drek.. ampak ne mislim drgac nič tko slabega, ampak me pač zjeza, on men nikol kej tacga ni reku.

In enkrat mi je reku, da ga te besede bolijouser posted image (pa sem se mau zamislila)

zdej pa rečem "merda"user posted image sej je grdo, samo k si jezn si jezn... bolje kukr pa prasec, pa tako naprej, da ne bom zdej grdo govorila po forumuuser posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: žaljenje
1.10.2008 15:51:40   
Mandek
Se skregava in sem jezna in se mulim....In ja, najraje bi ga dvakrat okrog kepe, ko pride do tega, rečem mu,da ni fer in da noče razumeti, da vidi le sebe,ampak...
Svojo prejšnjo vezo sem začinila na ta način, priznam. Ne v hecu, v grobi in kruti realnosti. Pa si ni zaslužil.
Danes mi na kraj pameti ne pade, da bi svojemu rekla kaj takega, kar bi ga žalilo.
Prvič, sploh ne mislim, da je on karkoli s čimer lahko označiš nekoga in ga ob tem žališ, drugo pa je, da bi potem žalila tudi sebe, saj je moj partner.
Ne rečem, da bo tako doživljenjsko, ker nimam pojma...je pa lepo, da je zaenkrat takouser posted image



_____________________________

Bistvo je očem skrito. Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: žaljenje
1.10.2008 15:54:33   
vcugmas2
Uf nedaj da mi kdaj reče drek, mu takoj pokažem kje so vrata. Je pa res, daje moj tak bol umirjen tip. Zaenkrat se je z njim kar težko sporečt, včasih bolj jaz kuham mulo on pa me čisto na miru pusti. Jaz sem drugače bolj energična, temperamentna, samozavestna on pa vse obratno, pa naj še kdo reče da se nasprotja ne privlačijo. user posted image user posted image

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: žaljenje
1.10.2008 16:05:16   
ona
Midva z mojim si v življenju še NIKOLI nisva rekla sploh ene grde besede,ko se skregava samo dvigneva glas eden proti drugemu ali kuhava mulo kakšen dan,žaljivk pa pri nas NI in jih NE bo...to je za naju skrajno neokusno-žaljivke!

(odgovor članu vcugmas2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: žaljenje
1.10.2008 16:12:24   
SOULatka
sam mene bolj to potem muči, ker se spomnim kako me je žalil, tudi ko se ne skregava, ko je vse ok. In potem mi gre tako na živce, da bi najarje tamalega zgrabila in spokala...

_____________________________

Vse je tako, kot je. Samo naš odnos do tega je pomemben, In tega lahko vedno spremenimo, saj mi odločamo o njem!

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: žaljenje
1.10.2008 16:26:49   
blackcoffee
vprašaj se kako funkcionira vajin odnos. ali osrečujeta en drugega?
- očitno je, da te žaljivke motijo. če si si začela dovoliti in ga žališ nazaj, nisi dosegla nič - nasprotno, ti nisi nič boljša.
spoštovanje vama je španska vas.  gresta se igro: ti meni, jaz tebi - kar vodi posledično do 'več istega'! - namesto, da bi zmanjševala, povečujeta!!!

si se morda kdaj vprašala, če ni vajin odnos prerastel že v preziranje?


(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: žaljenje
1.10.2008 16:42:58   
Šaki
soulatka:pri nama je čisto isto kot pri tebi.pa skos pravi da on pa tko ne misli.
user posted image jok neuser posted image
pa sm se že sprijaznla pa pol preslišm.
pa sm tud že hotla it prej al pa da b on šel.eh samo kaj ko nič ne preberem

mojga zdjle najbolj zaboli ko sm tiho.ko ne govorim.pol je pa kmal kul.

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: žaljenje
1.10.2008 16:52:55   
ronja
Če vama je obema ok tako, ni problema, samo ne se žalit pred otroci. Vendar pa tebe zgleda to vseeno mori... Probajta si prebrat kako knjigo o komunikaciji, kako se to naredi tudi brez žaljivk - saj si navsezadnje lahko jezen tudi ne da pošlješ nekoga v k***...

(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: žaljenje
1.10.2008 17:22:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka

če ti nekdo reče: gnoj, drek...zamislite si najhujše besede, kaj vam jih nekdo lahko reče. No in midva ko se skregava, letijo te besede gor in dol. Ni da ni.


Joj, saj se tudi midva skregava, ampak takih besed pa res ne uporabljava, že zaradi otrok ne. Najin kreg je bolj podoben obtoževanju; pa ti si rekel, pa ti si naredil... A ti veš, da to otroci gledajo in se učijo? Moj drugače zelo kolne, ampak se skuša vsaj pred otroki zadržati.
On bi se moral tebi prilagoditi v odnosu, kakršnega si imela ti, ne pa ti njemu.
Pa ne jeza, ne bes ali kakrkoli ni opravičilo za take besede. Samo v razmislek; da se ne boš čudila, ko ti bo tvoj otrok čez leta isto rekel.
Daj malo razmisli, v kakšnem okolju je tvoj mož živel, pa malo se pogovori z njim. Če drugače ne, pa kakšno knjigo v roke....že zavoljo otrok!

(odgovor članu SOULatka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: žaljenje
1.10.2008 17:38:15   
blackcoffee
gre za to, koliko dopuščamo/popuščamo drugim in sebi. na novo bo treba postaviti meje, se dogovoriti in se dogovora tudi držati - velja za oba!
vsekakor pa je potreben iskren pogovor o tem, kaj takrat, ko si zmečeta vse te besede v faco občutita. kako se takrat počutita in kako dejansko to vpliva na vaju.. na vajin odnos.

pa še to: decemberka z obtoževanjem ni nič boljše!! tudi to otroci gledajo zraven, kar bo ravno tako vplivalo na njih in bodo tudi sami, ko bodo večji uporabljali te vzorce - načine komunikacije, ki jih vidijo pri vama.




< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 1.10.2008 17:39:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: žaljenje
1.10.2008 18:03:47   
poli*
Moji starši se nikoli niso žalili... pri njem je bilo čisto drugače user posted image . Ko sem na začetku hodila k njemu domov, sem bila včasih prav znervirana zaradi vsega vpitja in podobno. Tako, da sva se že takoj na začetku zmenila, da pri nama ne bo tega- in funkcionira. V 5 letih si še nisva nikoli izrekla nič žalega, pa tudi moj user posted image  se počuti bolje, ker ne živi več v tistem kravalu!

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
1.10.2008 19:54:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu poli*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: žaljenje
1.10.2008 19:59:10   
kajajaka
Midva z mojim si v življenju še NIKOLI nisva rekla sploh ene grde besede,ko se skregava samo dvigneva glas eden proti drugemu ali kuhava mulo kakšen dan,žaljivk pa pri nas NI in jih NE bo...to je za naju skrajno neokusno-žaljivke!


se strinjam! Če se dva skregata je to pač zaradi različnih mnenj in temperamenta user posted image , če se pa žalita, gre pa za pomanjkanje spoštovanja. In zakaj bi bila z nekom, ki me ne spoštuje???? In zakaj bi bil kdo z mano, če ga jaz ne spoštujem???

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: žaljenje
1.10.2008 20:01:10   
PiaM
user posted image  zame to nikakor ne bi bilo sprejemljivo, tako življenje s partnerjemuser posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: žaljenje
1.10.2008 20:03:02   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_

Ok, vsak se skrega in vsak v navalu jeze, besa marsikaj izusti, samo jaz vseeno mislim, da je potrebno ostati na nivoju. Partner je partner, če ga drugače ljubiš, če ga ljubkovalno kličeš,..naenkrat se pa spremeni v gnoj?!? user posted image  Mislim.... Pa kake mate vi to veze?
Saj ne da obsojam, samo čudno se mi zdi. Pa se vam obnese?




Najina veza še zdaleč ni kristalna, pa si takih besed ne izrekava. Sem že enkrat napisala na podobni temi, da sem mu enkrat v prepiru rekla "budalo" in se mu naslenji dan opravičila za to, ker me je res morilo. Tako da, si poveva vse in preveč, samo en drugega v drek pa res ne dajeva. Se da drugače zmenit. Sploh, če veš, da imaš nasproti kolerika, no, na drugi pa flegmatika. Zanimivo zna biti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: žaljenje
1.10.2008 20:35:26   
ThinkPink
Ko se midva skregava prav tekmujeva kdo bo komu rekel bolj nagnusno in sočno žaljivo. Po navadi to pri nama prepir omili, ker se potem začneva režati, kašno žaljivko si je kdo zmislil in sploh pozabiva, kaj je sploh bilo jabolko spora. user posted image

Če pa bi padale žaljivke kar tako in bi bile "resno" mišljene, pa ne bi bilo več smešno. Potem bi ukrepala drugače.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: žaljenje
1.10.2008 21:09:59   
mala_pikica
Tudi midva se kdaj skregava, žaliva pa se ne nikdar. Meni bi bilo to zelo moteče in nesprejemljivo, da bi se obmetavala z žaljivkami. Ampak vidim, da to tudi tebi ni prijetno, zato se pogovori z njim. Sploh pa, če imata otroke. lp

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: žaljenje
1.10.2008 22:55:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee


pa še to: decemberka z obtoževanjem ni nič boljše!! tudi to otroci gledajo zraven, kar bo ravno tako vplivalo na njih in bodo tudi sami, ko bodo večji uporabljali te vzorce - načine komunikacije, ki jih vidijo pri vama.




Ja, res je, noben kreg ni dober za otroke in se tega zavedava, zato pa poskušava stvari vedno omiliti in se tudi pogovoriti pred otroci. Tako, da ravno ne bi najin kreg metala v isti koš kot zmerjanje na drug način...

(odgovor članu blackcoffee)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: žaljenje
2.10.2008 7:40:58   
Kerensa*
Ne, nikoli se ne žaliva, ponižujeva ali zmerjava... ne on mene, ne jaz njega... ko sem jezna, zabrusim kakšen je*i se, pa potem dobim nazaj odgovor bi, pa sta otroka zbujena, tako, da se enostavno moram začeti smejati... on pa kdaj pa kdaj zabrusi kakšen *uck off, jaz pa njemu nazaj tut prou... pa sva zmenjena... karkoli več pri nama na srečo ne pride v poštev.

(odgovor članu SOULatka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: žaljenje
2.10.2008 7:53:31   
jer.za.
Midva z možem si v sedmih letih nisva še nikoli izrekla nobene žaljivke. Jaz sem tak človek, da bi me to zelo zelo prizadelo, saj sem ob žaljivkah odraščala, in tega ne privoščim nikomur, še najmanj pa mojima hčerkama, da bi to poslušali.  Mož, ki je odraščal samo z mamo, pa tudi ni navajen žaljivk.
Ponosna sem na to, da v naši hiši ni grdega govorjenja, in upam da bom s tem tudi dala eno dobro popotnico hčerkama za nadaljne življenje.  

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: žaljenje
2.10.2008 10:32:24   
Kontrakarambolšrauf
Kar naj poskuša mi reči da sem drek, pa bo videl on drek. Madona, da bi se s takimi obkladali pa je že višekuser posted image

_____________________________

Exkontrakarambolmatica.

(odgovor članu jer.za.)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: žaljenje
2.10.2008 14:19:13   
Akil
Mislim, da se vsak par skrega in to je normalno. Midva se skregava vsaj enkrat na mesec, ampak žaliva se pa nikoli! Najhuje kar sem mu kadarkoli rekla je bilo: TI SI TROT!!!! Pa mi je bilo potem tri dni tolk žal, da sem bila cela medenauser posted image

_____________________________

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu Kontrakarambolšrauf)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: žaljenje
2.10.2008 14:24:59   
ronja
Najhuje kar sem mu kadarkoli rekla je bilo: TI SI TROT!!!! Pa mi je bilo potem tri dni tolk žal, da sem bila cela medena


A si ti tudi užaljena, če ti on reče, da si čebelica?user posted image

(odgovor članu Akil)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: žaljenje
2.10.2008 18:18:47   
Anonimen
Če bi meni rekel kdaj žal besedo, bi odletel skozi vrata. Ni mi jasno kako vas lahko žali, nekaterim je to celo zabavno ( user posted image  saj so taki smajliji pripopani zraven), meni je pa žalostno.

Kako lahko imate rade takega človeka in kako lahko pomislite, da ima tak človek rad vas?

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?