|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj po diploni služba?
8.10.2008 20:45:17   
ThinkPink
Kdaj ste po diplomi dobile službo? Ker...meni se počasi že meša...

Mislim, saj nisem pričakovala, da bo služba takoj potrkala na vrata, samo nonstop zavrnitve... Pa pridno pošiljam prošnje že pol leta. Iščem pa predvsem v javnem sektorju - šolstvu, seveda tudi drugje. Ampak ponavadi ne dobim niti odgovora. Vsepovsod hočejo ne vem koliko letne izkušnje, to pa da sem delala cel čas študija in imam res ogromno izkušenj iz raznolikih del, pa nikogar ne zanima, ker je pač študenstko delo. In naj bi imele ženske z otrokom prednost (ker pač verjetno ne bodo šle takoj na porodniško), pa ništa. Včasih mi je prav žal, da sem sploh študirala...

Je še kaj upanja?



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj po diploni služba?
8.10.2008 20:48:18   
Aja1
Jaz sem dobila službo pol leta po diplomi. Mi je kar pasalo, da sem bila še čez poletje doma.

Srečno pri iskanju službe!

_____________________________




(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kdaj po diploni služba?
8.10.2008 20:49:46   
tintin
1 t. po diplomi sem začela delat, ampak sem službo začela iskat že pol leta prej.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kdaj po diploni služba?
8.10.2008 21:10:31   
sazi
Službo sem začela iskat že vsaj pol leta pred diplomo, zaposlila sem se pa 2 meseca po diplomi, pa sem doštudirala smer "kao" deficitarnega poklica, sporejla pa sem slabo plačano delo in delo, ki mi sploh ni ustrezalo (sem vedno rekla, da tega pa ne mislim početuser posted image ). No in sem bila tam 3 leta - do 1. porodniške, potem pa uspela zamenjat. Razpisi, na katere sem se javljala, so vsi zahtevali izkušnje, katerih nisem imela, pripravniških mest pa sploh ni bilo. Skratka sprejela sem ne ravno najboljše delo, sem pa potem novo službo iskala 2 leti. Nisem pa nikoli kar na slepo pošiljala prošenj, ker ne verjamem, da ti tako lahko uspe, le razočaran si, ker po 200 poslanih ne dobiš niti odgovora.
Gledala sem vse mogoče zaposlitvene portale in pa spletne strani potencialno možnih podjetij in tako tudi dobila službo. Niso imeli razpisa, le na svoji strani so imeli objavljeno, da če želiš delati pri njih, izpolniš obrazec in te kontaktirajo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kdaj po diploni služba?
8.10.2008 21:34:13   
K_a_t_i
14 mesecev pred diplomo. Najprej preko študenta, ko sem diplomirala in ker sva bili obe strani zadovoljni druga z drugo, smo podpisali za nedoločen čas. Februarja bo minilo 10 let.
Aha, še to - začela sem na delovnem mestu, za katerega niti pod razno nisem potrebovala univ. dipl. naziva. Morda je to danes problem - da nihče noče začeti na dnu, ampak bi vsak štartal s 1.400€ neto...

ThinkPink, držim pesti! Sem mnenja, da vsak, ki ima voljo delat, slej ko prej najde delo.


< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 8.10.2008 21:41:33 >


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kdaj po diploni služba?
8.10.2008 23:02:06   
Kerensa*
Jaz sem dobila 1. službo cca. 20 let pred diplomo.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kdaj po diploni služba?
8.10.2008 23:12:00   
ronja
Diplomirala sem čisto v začetku oktobra, službo so mi ponudili začetek januarja za naslednje šolsko leto, tak da nisem v bistvu sploh še nič iskala. Začela sem torej naslednjega septembra, po 11 mesecih, ampak po 3 mesecih sem že vedela, da bom zelo verjetno imela službo. Pa sem v stroki, kjer ni ravno ne vem kakega povpraševanja, da ne rečemo, da nas je vsaj pol preveč...

tak da upanje umira zadnje! Problem je, ker je precej služb že oddanih še predno prideš na razgovor, amapk naj te to ne odvrne! Jaz sem si vedno rekla, da se bom potrudila, da jim bo žal, če bojo imeli službo že oddano, da naj jih vsaj malo vest peče, hehe - moralno zadoščenjeuser posted image .

Če iščeš v šolstvu se ti splača kar stopit do njih - mislim kar tako, da greš malo vprašat, ni treba, da je vedno prošnja prva- tako vejo, da si zagnana, da si to res želiš in se te bojo prej spomnili...

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kdaj po diploni služba?
8.10.2008 23:15:42   
Olivija


Iz lastnih izkušenj ti ne morem nič povedat, ker sem imela štipendijo in sem žal še prehitro dobila službo, kjer sem imela potem 150.000 SIT nižjo plačo.user posted image

Me je pa presenetilo, da so vsi moji kolegi zelo hitro dobili službe, nobeden od njih ni iskal več kot ca.
3 mesece.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kdaj po diploni služba?
9.10.2008 1:44:48   
sunny24
Sem bla zaposlena z določen čas že pred diplomo, mislim pa da sem niti en mesec po diplomi podpisala za nedoločen čas.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kdaj po diploni služba?
9.10.2008 6:54:23   
cukr07
Službo sem dobila par dni po diplomi, sem pa že prej delala pri njih kot študentka. Za nedoločen čas sem podpisala pogodbo po dveh podaljšanjih. Ni bila glih ne vem kakšna dobra služba, je pa bila vsaj služba, glede na to da v mojem poklicu težko dobiš zaposlitev. Po skoraj štirih letih dela pri njih pa sem službo zamenjala in dobila takoj pogodbo za nedoločen čas.

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kdaj po diploni služba?
9.10.2008 10:24:58   
Anonimen
Zaposlila sem se v podjetju kjer sem že 2leti delala kot študentka. Ampak ne takoj po diplomi. So ga nekaj srali. Zaposlila sem se približno pol leta za tem.

(odgovor članu cukr07)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kdaj po diploni služba?
9.10.2008 10:36:16   
hrchy
sluzbo sem si zacela iskati nekaj mesecev pred diplomo, ampak bolj tako, za filing...
potem so me pa en dan pred diplomo poklicali, ce lahko pridem cez dva dni na razgovor in sem dobila tisto sluzbo, zacela delat en teden po diplomi :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kdaj po diploni služba?
9.10.2008 10:54:22   
Pikica76
Če še nisi bila zaposlena, potem bo res težko najti prvo službo, ki bo tebi pisana na kožo. Zato naredi nek kompromis in se pač zaposli tam, kjer ti ponujajo potem bo pa lažje iskat službo. Načeloma noben noče zaposliti nekoga direkt s faksa.

Je pa tudi res, da moraš na razgovoru tudi malo zaglumit in rečt, da imaš delovne izkušnje, pač ne poveš preko študentskega servisa, saj se nič ne zlažeš samo zamoličiš.


(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kdaj po diploni služba?
9.10.2008 13:32:25   
only_me
hm.... vidim, da nisem edina...

POl leta po diplomi, sem dobila pripravništvo. Na tisti šoli sem delala 2 leti, ker sem bila vmes na porodniški. Potem je pogodba šla, jaz pa še vedno brezposelna.

In kaj me jezi? Dajo razpis, se prijavim in pol niso niti tako fer, da bi napisali tisti f*** kos papirja, da me niso izbrali. Sa sploh ne govorim o tem, kolko ponudb sem poslala. user posted image sej ne vem, kaj naj si mislim...

(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kdaj po diploni služba?
9.10.2008 13:49:45   
Piruri
Par mesecev pred diplomo so me odpustili...sedaj sem še vedno na poiskanju (4 mesece po)...ampak si ne obetam nič, ker sem noseča...in seveda, bolj kot razlagam, da nimam rizične nosečnosti...bi pa delala...ker doma bit...ufi...

_____________________________

www.by-ab.si

(odgovor članu only_me)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kdaj po diplomi služba?
9.10.2008 14:11:35   
ThinkPink
In kaj me jezi? Dajo razpis, se prijavim in pol niso niti tako fer, da bi napisali tisti f*** kos papirja, da me niso izbrali. Sa sploh ne govorim o tem, kolko ponudb sem poslala. sej ne vem, kaj naj si mislim...


Saj to je! Ker ponavadi dajo razpis tako ali tako ven samo zaradi tega, ker ga po zakonu morajo, za delovno mesto pa že imajo "svojega človeka". Potem pa mi reveži pošiljamo svoje prošnje, vloge, življenjepise nekam v prazno, pa še 2 stavkov vljudnostnega (neg.)odgovora nismo vredni. 

Pa finta v šolstvu je, da rabiš za delo strokovni izpit, ki ga pa lahko greš delati po opravljenih 6m pripravništva ali kakšnega drugega dela v šolstvu. Tako, da niti strokovnega izpita ne morem iti delat! Naj se grejo solit!

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kdaj po diplomi služba?
9.10.2008 17:45:05   
majcci
Think pink - možnost, ki jo imaš je tudi ta, da greš opravljati prostovoljno pripravništvo (kar pa seveda ni ugodno, ker ne dobiš plačano, ampak lahko greš potem vsaj na strokovni izpit).

Drugače sem pa jaz manj kot mesec po diplomi začela delati, ampak na delovnem mestu z zahtevano nižjo izobrazbo kot je moja. Po enem letu pa sem dobila boljšo službo, ki mi je pisana na kožo.
Dragi pa je začel delati 2 leti preden je diplomiral na delovnem mestu, ki si ga je želel.
Tako da midva sva imela oba srečo.
Za tebe pa upam da boš tudi čimprej dobila zaželjeno službo.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kdaj po diploni služba?
10.10.2008 17:22:47   
Spiria
Tudi jaz sem študirala ped. smer, ampak se mi je ful zavleklo (na koncu sem prišla do ugotovitve, da me ta poklic ne veseli) in ko sem ostala brez statusa, sem poizkusila srečo v gospodarstvu ter zelo hitro dobila fajn službo v komerciali.
Imela sem veliko srečo, da so me vzeli brez zahtevanih izkušenj in izobrazbe, ampak lahko rečem, da mi delo res izredno leži in sem se izkazala ter upravičila njihovo izbiro, hehe user posted image .
Po dveh letih so me zaposlili za nedoločen čas, prvotnega študija pa nisem končala, ampak sem se potem kasneje izredno vpisala na šolo v bolj ekonomskih vodah.

Tudi moja sestra je dobila službo že preden je diplomirala.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kdaj po diploni služba?
16.10.2008 20:09:10   
Poka
Zgleda, da je tu gor kar nekaj učiteljic user posted image Podobno kot Spirila, sem tudi jaz skoraj pustila faks, ker mi je šlo vse skupaj zelo na živce, ampak tega nisem mogla naredit, ker bi mogla vračat štipendijo. Imela sem pa Zoisovo, tako da bi mi v bistvu bilo ful nerodn... No zdaj mi ni žal, da sem končala, ker sem se odločila za magisterij na Fakulteti za management in v bistvu bom tako imela izobrazbo iz dveh področij.

Sem pa tudi dobila službo pred diplomo, v gospodarstvu, potem sem delala eno leto v šoli, ker pa sedaj tu dela ni, sem sprejela delo za srednjo šolo... Hvala bogu, smo odprli podjetje in se popoldan ukvarjam še s komercialo - kar se mi pa tudi zdi, da mi je pisano na kožo. Mi je pa vseeno žal za šolo... od vseh del do sedaj je bilo še najboljše razmerje med tem koliko resnično delaš in med tem koliko je plača - čeprav včasih cele vikende pišeš priprave. Kar se tiče podjetja, se pa itak zavedam, da bo sicer mogoče že lep zaslužek - ampak žal bo tudi veliko neprespanih noči.

(odgovor članu Spiria)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kdaj po diploni služba?
16.10.2008 20:36:52   
Spiria
Tudi jaz sem bila štipendistka, imela sem sicer  kadrovsko in sem jo vrnila, z obrestmi.
V bistvu sem bila še vesela, da sem se s tem lahko rešila dela v šolstvu, ker tja me pa ne spravi tudi dvakratna plača profesorjev.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kdaj po diploni služba?
16.10.2008 21:30:43   
krfjolca
Še ena v šolstvu. Sem imela tudi štipendijo, tako da sem začela delati 1 mesec po diplomi - pripravništvo. Sem bila pa tam samo dva meseca, ker sem se potem prijavila na en razpis in imela srečo. Nadomeščam sicer porodniško, vendar grem takoj po izteku pogodbe na porodniško tudi sama, tako da imam za leto in pol rešeno user posted image . Potem pa ne vem, se bo že kaj našlo. Vsaj strokovnega imam, ker brez tega je bolj težko na razpisih noter prit.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Spiria)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Kdaj po diploni služba?
18.10.2008 20:29:42   
Poka
Ja vidiš, to bi jaz mogla... Bi bila idealna rešitev. user posted image Saj zato sem na tem forumu, pa vedno pride kaj vmes. Trenutno firma. Ampak res se mi zdi, da bi bil ravno pravi trenutek, ker se mi zdi, da smo ravno v nekem čudnem kriznem času in da se bodo stvari čez kakšno leto, dve nekoliko popravile. 

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?