|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varčevanje
21.10.2008 8:24:01   
Polona31
oj!

Včeraj zvečer mi je delavec KD finančne družbe prepričeval za varčevanje pri njih, pa življensko zavarovanje...vse se slišalo zanimivo, vsi zneski ki jih je izračunal da jih lahko prihranim pri njih user posted image user posted image , samo jaz sem skeptik. Ima kdo izkušnje, s tem? Kako vi varčujete?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varčevanje
21.10.2008 9:07:42   
bskrle
Mož ima življenjsko zavarovanje pri WS, plačuje nekaj čez 30 evrov mesečno. Jaz pa nimam še nič.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Varčevanje
21.10.2008 9:21:01   
Goldy
Merkur in Zavarovalnica Maribor - življenjsko in naložbeno varčevanje. Kolikor vem, da KD prikazuje ful velike dobičke, ki jih potem ni. Žal.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Varčevanje
21.10.2008 9:25:10   
maja1488
Midva imava pri KD-ju zase in za hčerko posebej. kar se tiče samih zavarovalnih produktov so vsi nekje podobni, mene so tukaj prepričali skladi v katere vlagam. Imava pa kr konkretne mesečne zneske, takod a vem kam vplačujem in kam gre moj denar. Po izkušnjah, večina ljudi nima pojma kam vplačujejo. Vedo pribljižno kolko na mesec dajo, kam pa to gre pa skor noben ne ve in kakšna kritja imajo za ta denar.

Jaz gledam na to, da mi zavarovalna vsota za smrt pokrije kredit in da mojim nekaj ostane. Ravno tako z moževim zavarovanjem,. Če bi se komu kaj zgodilo, bi se iz zavarovalne vsote umrlega pokrili vsi družinski pufi, pa še bi  ostalo za preživet. Moraš gledat na to, da bo družina brez ene plače, stroškov bo pa isto kot prej. Če se pa na srečo nič ne zgodi, imaš konkreten znesek privarčevan za pokojnino ali pa za pomoč otrokom ko se bodo osamosvajali.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Varčevanje
21.10.2008 9:37:20   
Polona31
Vse lepo in prav, samo...kdo mi lahko garantira da te finančne družbe ne bodo čez nekaj let, takrat ko bi bilo treba začeti izplačevati določene zneske, z našim denarjem poniknile bog ve kam. Meni vse to...ne vem...o.k. če bi bili že tile na sceni 30, 40 let in bi nekdo že dobil kaj ven, tako pa sedaj vsi vplačujejo, kaj bo pa potem ko bo se bo pričakovalo izplačilo privarčevanega denarja...ne vem...

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Varčevanje
21.10.2008 9:48:53   
maja1488
Skladi so na trgu že več kot 100 let. Pri nas je pa to 'v modi' kakšnih 20 let. Sklad vlaga v gospodarstvo in če propade sklad, propade gospodarstvo in obratno. Tudi banke svoj (oziroma naš) denar vlagajo v sklade in druge finančne instrumente, pa jim vsi zaupamo user posted image . Visokih donosov ti noben sklad ne garantira ampak če pogledaš zgodovino skladov (ki ni garancija za naprej) ti vse pove. Sklad galileo naprimer je naredil od leta 1994 velik donos, ker je bila slovenija v tranziciji in so bili visoki donosi pričakovani. Iato kot se je z nami dogajalo v preteklosti, se bo z mnogimi državami v prihodnosti. Recimo rusija, indija, kitajska, balkan. Padci na borzah so pa odličen štart za vlagatelje, ker kupujejo delnice in točke skladov poceni in jih bodo lahko čez čas prodali z večjo razliko.
Ker se pa odočaš za življenjsko zavarovanje, moraš pri tem gledat iz stališča varnosti družine v primeru smrti. Če boš pri tem zaslužla, še toliko boljše. Če te pa zanima zgolj varčevanje, pa vloži direkt v sklade, ker so stroški nižji.

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Varčevanje
21.10.2008 18:04:01   
Anonimen
varčevanje pri njih, pa življensko zavarovanje...




Nekaj osnovne financne higiene:

Nacin varcevanja je odvisen od tvoje nagnjenosti k tveganju. Vecina nas tveganja ne mara, zato je priporocljivo, da se osnovni del varcevanja nameni varnim nacinom varcevanja. Najbolj varni je depozit na banki. Ta naj bi bil vsaj sestkratnik tvojih mesecnih prihodkov..

Sele ko imas dovolj privarcevanega, gres v bolj tvegane oblike. To so praviloma razni skladi, ki pa se po tveganosti spet razlikujejo po tem, kam vlagajo.

Potem imas delnice, ki so tudi tvegane, ce vlagas sam. Tvegane pomeni, da lahko full zasluzis ali full zgubis, to gre vedno v dve emeri.

Varcevanje ni enako zavarovanje.
Tudi zavarovanja se locijo po tem, kam vlagajo.

< Sporočilo je popravil Mič II -- 21.10.2008 18:15:51 >

(odgovor članu Polona31)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Varčevanje
21.10.2008 18:53:50   
Anonimen
Jaz v sklade in podobne stvari ne verjamem. Odprla sem si varčevalni račun na banki, kjer mi vsak mesec nakažejo določen znesek iz TRR-ja. Privarčevan znesek lahko kadarkoli dvignem, ne pa tako kot je pri skladih, ko ga dobiš šele čez par let.

Jaz pravim tako: kdor ne zna sam varčevat naj da v sklade. Tisti, ki pa zna, pa naj si sam prenakazuje denar.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Varčevanje
22.10.2008 8:21:37   
maja1488
ne pa tako kot je pri skladih, ko ga dobiš šele čez par let


To pa ne drži. Iz sklada lahko vzameš ves denar en dan po tem, ko to najaviš. Pač točke prodaš po takratni vrednosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Varčevanje
22.10.2008 13:50:33   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Jaz v sklade in podobne stvari ne verjamem. Odprla sem si varčevalni račun na banki, kjer mi vsak mesec nakažejo določen znesek iz TRR-ja. Privarčevan znesek lahko kadarkoli dvignem, ne pa tako kot je pri skladih, ko ga dobiš šele čez par let.

Jaz pravim tako: kdor ne zna sam varčevat naj da v sklade. Tisti, ki pa zna, pa naj si sam prenakazuje denar.


Zanimivo je to, da zadnje čase se marsikdo drži pravila, da edina VARNA naložba je varčevanje preko zavarovalnic, ker imaš tam tudi določene garancije. VErjetno če to marsikdo trdi, ni ravno iz trte zvito.user posted image


Itak je pa slovenski fenomen ravno to, da sedaj, ko se dejansko splača kupovati točke sklada, vsi prodajajo, pa nič nočejo slišat o tem, ko pa so časi cvetoči in so točke sklada tik pod nebesi, pa ajmo kupovat na polno. Malo zgrešeno, se vam ne zdiuser posted image


< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 22.10.2008 13:51:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Varčevanje
23.10.2008 9:10:49   
maja1488
Itak je pa slovenski fenomen ravno to, da sedaj, ko se dejansko splača kupovati točke sklada, vsi prodajajo, pa nič nočejo slišat o tem, ko pa so časi cvetoči in so točke sklada tik pod nebesi, pa ajmo kupovat na polno. Malo zgrešeno, se vam ne zdi


In potem še foušarija, ko nekdo neki dobi iz tega ven.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?