|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Inekcije proti krčnim žilam na nogah
21.10.2008 16:47:40   
lev76
Ali je kdo že prestal ta tretma? Kako izgleda? Kakšno je stanje nog po tem?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Inekcije proti krčnim žilam na nogah
21.10.2008 17:57:44   
mlinar
To zanima tudi mene

(odgovor članu lev76)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Inekcije proti krčnim žilam na nogah
24.10.2008 13:28:57   
gruffalo
Evo, iz prve roke: pred 5 leti so mi dali 5 injekcij za sklerozacijo - zamašitev krčnih žil na eni nogi. Po 5 letih sem sklenila, da si tega NITI POD RAZNO ne bi več dala delat, ker so prišle žile nazaj in še kolegice so pripeljale. Sicer sem vmes bila 2x noseča, pa vseeno. Pričakovala sem malo daljši učinek. Zdaj razmišljam o operaciji, kjer ti žilo ven potegnejo in basta. Sicer precej krvavo, ampak baje učinkovito.

(odgovor članu mlinar)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Inekcije proti krčnim žilam na nogah
24.10.2008 21:21:29   
Anonimen
Jaz sem dala skozi injekcije in operacijo.
Kar se tiče injekcij; dobila sem jih pri 17 letih tako, da se komaj spomnim.
Potem sem šla na operacijo pri ca 27 letih. Skupaj s sestro. Operirana sem bila obe nogi. Operacija je bila klasična, zdaj delajo lasersko. Mislim, da pri klasični operaciji potegnejo ven žile (vsaj tako so rekli), pri laserski pa razbijejo strdke oz skurijo. Nisem pa sigurna.
Klasična operacija je trajala kako uro ali dlje, se niti točno več ne spomnim, en mesec v povojih, 6 mesecev smo mogle nositi še tiste vroooooooooče žabe. Kasneje sva imeli obe bolečine zaradi prerez v dimljah, ki naredijo pri operaciji, da zaustavijo krvavitev. Sestri so se ponovno naredile žile, vendar v tistih predelih, ki jih prej ni bilo. Nekaj tudi meni. Čeprav je pred leti rekla, da na operacijo ne gre nikdar več, je pred kratkim omenila, da bi šla spet. Ima pa zelo hudo obliko krčnih žil. Samo mi imamo dedno, vsi v družini imamo probleme.
Vem pa za par primerov, ki so se jim naredile dve ali tri izrazitejše žile (izstopile) in so jih z operacijo uspešno opravili in tudi ponovile se niso več. Mislim, da je to ali imaš okvaro lahko bolezensko (doživljenjsko) s stalnimi problemi ali slučajno, ki se ne ponovi več.
Na laserski operaciji je bil tudi moj mož, čeprav tega nima nihče v njegovi družini. Naredile so se mu zaradi službe, stoječe delo na vibriranih tleh. Ker je bila operacija laserska je nekaj doplačal, ampak je bilo okrevanje dosti hitrejše, povijanje ca 14 dni in nič drugega. Ni mu bilo potrebno nositi žab.
Jaz vem, da lepih nog ne bom imela nikdar, za operacijo sem se pa odločila zgolj zaradi srbenja žil na določenih mestih, katere sem spraskala do krvi. Tukaj je stanje boljše, v nosečnosti pa je udarilo drugam. Bala sem se celo, da se mi naredijo rane, ampak na srečo sem jo odnesla brez tega. Zaenkrat, čeprav mi stanje niha.
Sestra je imela že rane pred operacijo, ker pa ima hudo obliko, nosi (tudi poleti) kompresijske (tahude) nogavice. Muka, ni kaj.
Mož se pa kar pohvali, da mu je boljše. Zamenjal pa je tudi delovno mesto.
Na operacijo je potrebno zelo zelo dolgo čakati, mislim, da okoli leto ali dve. Če imate še kakšno vprašanje, vprašajte. Če se bom spomnila, bom odgovorila, ali pa povprašam.


(odgovor članu gruffalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?