|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 21:01:48   
pikapopolonica
Želim si zaroke, poroke, ampak moje mišljenje ima dolgo zgodovino. Stara sem 29 let, s fantom sva skupaj dobrih 8 let. Nekaj let živiva skupaj, kar imava, sva si ustvarila sama. Fant je v službi že dolgo jaz pa šele cca 2,5 leta (študij pa to). Oba imava službe.
Toliko na hitro, da si ustvarite sliko.
Kot vsaka punca sem si želela poroke pa to.....z vsakim letom pa so se mi sami poročni obredi nekako zamerili, preveč živčne vojne pa to............ Nisem bila čisto proti, le ne bi se šla klasične poroke. To je zame velik korak predvsem med dvema. Fant si je bolj želel poroke kot jaz, nikoli se nisva pretirano pogovarjala o tem. Bi bila pa seveda pozitivno presenečena nad tem. Zaroka se mi nekak zdi točka pri fantu, ko se zares odloči zate. Oba si želiva tudi otrok. Z otroki sem počakala do diplome oz. službe. Pač nisem mišljenja "sej mi bojo že starši pomagali pri otrocih". (Pa so oboji čist ok, ampak sva mišljenja, da so samo včasih za priskočit na pomoč, ne pa da pri 55 dobijo najino odgovornost). Če bi se pač "zgodilo", tud ne bi blo konc sveta. Ampak nekak se mi je zdelo bolje tako. Zadnje čase si fant res močno želi otrok, v bistvu tudi jaz. Ampak nekak imam občutek, da je odločitev o otrocih že nekaj časa samo na meni, da sem samo mene čaka, kdaj se bom končno spomnla. Ta občutek pa mi je grozen. Ne me narobe razumet, da hočem imet vse poštimano v nulo pa to...........sploh ne. Hotla sem, da sva na svojem in da imam redno službo. Nama pa seveda manjka še veliko (večje stanovanje....itd), ampak to ni problem. Bo ko bo.
Pri odločanju za otroke pa punce nekak rabmo več vzpodbude........da se prej in lažje odločimo za to. Ker to se mi zdi velik korak.
Vedno sem si predstavljala da poroka, nosečnost, otrok pride kar nekak samo od sebe, ko je pravi čas pri paru. Sedaj pa se včasih kregava zarad otrok, pa ne ravno kregava..........ne znam povedat. Tko se mi zdi, da je vse zgubilo svoj čar. Vse je na meni.
Ko pogledam nazaj, se mi zdi, da sem/sva vse zamudila, da je šlo vse mimo naju. Na pravim, da jaz nisem nič kriva. Če bi bila že zdavnaj poročena/zaročena bi se zagotovo veliko prej odločila za otroka. Nekak začutiš, da fant res verjame, da bo še dolgo s tabo, tudi ko bojo otroci odrasli.
Sedaj pa je tema vedno samo otroci, otroci.............................prav grozno mi je že.
Že kar nekaj časa nazaj sva se pogovarjala to glede poroke pa to, pa sem bila skor direktna. Ne mislim mu pa to direkt povedat, ker pol izgubi ves čar, ni fore.

Poroka po otroku oz. nosečnosti je zame zgolj formalnost. Ker se takrat fant poroči zarad otroka, ne samo zaradi tebe. Upam, da razumete. Ni to to. Pa sej ne da mislim zdej čakat na poroko.............pol bom pa res že stara user posted image
Ampak vem, da mi to nikoli ne bo vseeno. Skoz bom imela v mislih, da se ni poročil z mano, ampak z mano z otrokom. Vem, da tud ne bi tako dolgo pacala s faksom itd. Imela bi bolj jasen cillj, predvsem pa veliko bližji. Vedno pa je bilo samo enkrat, se bova poročila, enkrat, ko bova imela otroka............upam, da razumete.

Pa če bi bil on proti poroki, bi blo čist drugača. pa vem, da ni. Mislim si, da misli, da se potem mora speljat tista klasična poroka ala živčna vojna pa to.....po drugi strani sem mu pa tud že povedala, da je zame lahko poroka sreda popoldne pa 10 ljudi. Žlahta je pač men nujno zlo na poroki, važni so prijatelji. Pustmo to.

Sej vem, da sem čudna. Ampak sem tak tip, ki ji to ne bo nikol vseeno. Najvažneje mi je, da se imava s fantom neskončno rada, tud če sva že dolgo skupaj, pa da si oba želiva ustvariti družino. Ampak vseeno me zanima kaj vi pravite na to?

Se opravičuje, ker sem se mal razpisala.

P.S. Fantje zaroka je vedno presečenje za punce. Tud, če nimate dnara za klasično poroko, pa kaj. Važen je namen.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 21:45:07   
bskrle
Jaz sem mojemu rekla,da želim,da me zaprosi in me je, takrat, ko sem najmanj pričakovala

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu pikapopolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 22:02:39   
gita10
Ne rečem, da ni lepo tako kot zgleda v filmih vendar v večini primerov ni tako ( vsaj koliko sem sama govorila z prijateljicami). Midva sva se o poroki odločila skupaj-splojh se ne spomnim kdo je začel temo- želela sva imeti urejen status ( če se temu tako reče ) in potem ko sva se oba odločila, da bova imela poroko, ko sva že skoraj določila datum me je gospod zaprosil ( pa tudi ne z diamanti ampak z navadnimi kamnimi ) obljubil pa je diamante na deseto obletnico poroke- to bomo pa videli.
Tako, da mislim, da se pogovorita prej o tem -predvsem sedaj ko že vsi skupaj živimo prej imamo celo otroke prej je to čisto normalno.

< Sporočilo je popravil gita10 -- 10.1.2010 22:04:01 >

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 22:09:47   
lex
Kolker sem brala tvoj post se mi zdi, da še nisi čisto pripravljena na otroka. Da iščeš samo "izgovor" Ne jemlji tega negativno, ampak če bi hotela otroka ne bi iskala izgovor kot so poroka, pa večje stanovanje,... Iz lastnih izkušenj ti povem, da res najprej dokončaj vse študijske obveznosti, ker je zelo težko se učiti ob otroku (jaz sem imela 2 zelo majhna otroka in sem se učila za strokovni izpit. Vedno je najmlajša prej spala do 9h, takrat se je zbujala ob 6.30h tako da sem še jaz pomaknila svoj čas za par urc bolj zgodaj in sem se vstajala ob 4h - ne morem se učit pozno v noč, se lažje naspim in potem vstanem)
Midva imava trenutno manj kot 60kvadratov in nas tu živi 5, pa se imamo prav fino in imam kolegico, ki živi v garsonieri z 2 malima otrokoma.

Res se mi zdi, da se še sama pri sebi nisi odločila za otroka. Pa poroka - midva nisva poročena in nam nič ne manjka, se pa bova 1x v prihodnosti ker tako čutiva (trenutno gradima še hišo in se nimam namena še s poroko obremenjevat, mi mora ostat kak plan za potemuser posted image ). In moji punci morata še malo zrast, da bosta lahko rožice posipali na nanjini poroki (jah cuker pa to).

Sama pri sebi se moreš odločiti in če ti res pomeni poroka toliko ga pa ti zaprosi. Zakaj pa ne ne rabi bit vedno vse po reglicih. Mene je moj zaprosil 1 večer prej preden sva šla s sinčkom domov iz porodnišnice smo vsi trije jokaliuser posted image

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 22:11:48   
poli*
 


IZVIRNO SPOROČILO: pikapopolonica


Pri odločanju za otroke pa punce nekak rabmo več vzpodbude........da se prej in lažje odločimo za to. Ker to se mi zdi velik korak.


Poroka po otroku oz. nosečnosti je zame zgolj formalnost. Ker se takrat fant poroči zarad otroka, ne samo zaradi tebe. Upam, da razumete. Ni to to. Pa sej ne da mislim zdej čakat na poroko.............pol bom pa res že stara user posted image


Hja, sem prebrala, pa se mi zdi vse tko nekam zmedeno.
Torej, ko si otroka zares oba želita, ta želja prav "boli" (kot so napisale punce na eni drugi temi) in si ga želiš takoj in zdaj. Če pa si ga ne želiš, so pa izgovori, da rabiš vzpodbudo. Če ni to to, pač ni.
Glede poroke mu morš mal nakazat, pa ga spomnit, da bi se mogoče pa rada zaročila in poročila kmalu.... enim ne potegne, ali pa se izmikajo zakonskemu stanu rekoč, bo že enkrat.

Joj, mimo odebeljeno podčrtanega pa ne morem. Po tvojem se fant poroči zaradi otroka? o šid ej... mislim, to razmišljanje je pa malo bolno, veš?
No, mogoče sodiš po svojem partnerju, ampak nekatere se pač nismo poročile zaradi otroka.

Ni to to??  Res, nimam besed za to komentirat, ker zgleda živiš v pravljici in bi rada, da te moški zasnubi na belem konju, da vaju čaka ena velika vila s služabniki, da boš točno na poročno noč zanosila in čez 9 mesecev povila zdravega sinčka.... še kaj?


Poroka- saj je lepo pri pripravah nanjo, pa tisti dan, ampak potem te čaka realno življenje in ne umišljaj si nekih pravljic... raje poskrbi, da boš živela s "tapravim" dedcem (poročena ali ne). 

(odgovor članu pikapopolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 22:28:12   
pikapopolonica
najprej: nič ne jemljem osebno. Ravno različna mnenja so tista, ki mi dajo misliti.
Hvala za vaša mnenja.

Joj, ne me narobe razumet. Nikakor ne iščem princa na belem konju..........pa diamantni zaročni prstan............pa klasična kičasta zaroka.................daleč od tega, prstanov sploh ne maram. Pa tud ne čakam, da bova imela vse poštimano. Želela sem si le, da sva na svoje, pa čeprav majhnem. Kar imava in mi je čisto dovolj. Enkrat bomo povečal, ampak ne še....... Pa veliko stanovanje pa nova hiša...........itd.........mi nič ne pomen. Sam da imaš en svoj prostorček.

Sej o poroki sva se že pogovarjala, večkrat. Ampak že kar lep čas nazaj.

Seveda si otroka ful želim, poroka nikakor ni pogoj.

Glede poroke, ko že imaš otroke, pa še vedno mislim isto. Nekak mi deluje, da se bo šele potem poročil z mano, ko imava otroka...........upam, da štekate.

Po eni strani si otroka ful ful želim, po drugi pa me je strah. Ne vem točno česa.
Očitno je problem samo v meni............... ne vem.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 22:31:26   
poli*
Pikapolonica- v bistvu jaz ne vidim problema tukaj. Poročila se bosta, ko se bosta pač skupaj zmenila in otroke bosta imela, ko bosta oba pripravljena na to.
Verjamem, da ti dogaja v glavi... verjetno je to le trenutno... strah pred novimi velikimi odločitvami.
Srečno!

(odgovor članu pikapopolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 22:38:22   
pikapopolonica
Lex- nimam več študijskih obveznosti. Mogoče sem nerodno napisala. Si ne predstavljam kako je študirati ob majhnih otrokih, sploh pa ne kakšen tehnični faksm kot je bil moj. Tko, da vsaka ti čast.

Očitno rabim čas, da dojamem, da moj name gleda samo še kot na "bodočo mamo". Po eni strani sem vesela, po drugi pa je tu strah....

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
10.1.2010 22:40:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikapopolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 22:44:47   
majra
strah je pa verjeno prisoten pri vsaki, ko se odloča za otroka. Ne vem, mene je bilo, v stilu, ali bom zmogla, ali bom dobra mati. Moj nasvetje, sprosti se in pusti materi naravi, da naredi svoje. Ko rodiš itak vsi strahovi izginejo oz.se iz dneva v dan manjšajo.
Če si toliko želiš zaroke in poroke, pa ga ti zaprosi. Ali se pa spet začnita o tem pogovarjat, (si napisala, da se že dolgo nista) pa mu nakaži, da sedaj si pa pripravljena. Ni vrag, da ne bi dojel. 
Pri naju, si je moj želel poroko in veliko ohcet, jaz sem bila proti temu. Pač nikoli nisem sanjarila o beli obleki in veliki poroki. In ko je moj videl, da ne bo s tem nič, je pač nehal o tem govorit, ker na poroko v krogu družine pa ni on pristal. Tako sva bila koruznika 5 let. Ko smo se pa dogovarjali za krst hčerke, sem pa jaz probala in ga vprašala, ali bi se poročil z mano.  In nisem imela nobenega obćutka, da se je z mano poročil zaradi otroka, ampak sva se poročila iz ljubezni. Pač, takrat sva šele prišla do kompromisa

Pa srečno!

(odgovor članu pikapopolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 22:49:50   
Gina
V resnici te slabo razumem. ne kar se poroke tiče, to te že razumem da si jo želiš, ampak okrog otrok te pa čisto nič ne razumem. Sama sem si od nekdaj bolj želela otrok kot poroke in je ni sile, ki bi me prepripčala, d a pri 29. ne bi imela otroka. Jaz bi bila orkan, ki gore premika v tem primeru. NO ja, različni smo. MOj bivši me ni prosil za poroko, ko sem si želela in je imel vzrok. Ni me imel dovolj rad. MOj zdajšnji, me je prosil tako za poroko kot za otroka. Tvojemu očitno ni toliko do vsega skup. če bi mu bilo, bi te prosil. Večkrat, če je treba.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
10.1.2010 23:03:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pikapopolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 23:04:35   
Sibil_
Po moje je pa ona nesigurna v njega, ker je prej omenjal poroko zdaj jo pa omenja kao po otrocih in daje otroka kot pogoj.
Ni ziher v njegovo ljubezen in se boji imet otroka z njim, da ne bi samo flikala luknje.

Jaz bi mu direkt rekla in videla odgovor-boljše da ti je jasno sedaj, kot kasneje z otrokom.

LP,
Sibil RR

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 23:06:13   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

.... NO ja, različni smo. MOj bivši me ni prosil za poroko, ko sem si želela in je imel vzrok. Ni me imel dovolj rad. MOj zdajšnji, me je prosil tako za poroko kot za otroka. Tvojemu očitno ni toliko do vsega skup. če bi mu bilo, bi te prosil. Večkrat, če je treba.


In ti ga poznas v dno duse, da ves koliko je temu njenemu fantu do nje,.....
Skrajnje nesramno.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 23:09:20   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: pikapopolonica

Lex- nimam več študijskih obveznosti. Mogoče sem nerodno napisala. Si ne predstavljam kako je študirati ob majhnih otrokih, sploh pa ne kakšen tehnični faksm kot je bil moj. Tko, da vsaka ti čast.

Očitno rabim čas, da dojamem, da moj name gleda samo še kot na "bodočo mamo". Po eni strani sem vesela, po drugi pa je tu strah....



Cakaj, sedaj mislis, da te vidi samo kot mamo vajinega otroka in ne kot partnerko? Torej dvomis v vajino ljubezen in konkretno njegovo ljubezen do tebe. Mislis, da te ne bo porocil, ne bo imel rad, samo otroka hoce od tebe? Te razumem pravilno? No, ti povem svojo zgodbo: moj partner odkar me pozna govori o otrocih. In enkrat sem mu rekla pa caki ti, a hoces sam otroka od mene al kaj, saj me niti dobro ne poznas. In odgovor: ce te ne bi imel rad, ne bi nikoli razmisljal o otrocih. Ker otroka lahko naredim tudi drugi, vzgajam ga pa lahko samo s tabo. No, od takrat molcim in mam pri sebi mir.

Sprosti se pa mal premisli, kam gre tvoje zivljenje in kaj od njega zelis. Obcutek mam, da si ujeta v neke regelce, pa kravca,pa stalca...zdej pa bi bla poroka, pa otrok...ma dej, uzivaj in povej mu, kolk ga mas rada. Pa mal se pogovorita, otroka pa itak ne bo, ce se bos psihirala za vsako stvar. Preseneti ga s kaksnim striptizom, mal poskrbi za spremembe v zvezi, ker se mi zdi, da sta v neki rutini, kjer je vse ustaljeno pa prijetno, ni pa nobene prave strasti. Obleci kaksno seksi perilo, se bos bolje pocutila, v njegovih oceh bos pa videla vse prej kot "samo" mamo njegovih otrok. Poskusi, itak ni kaj zgubit a ne?user posted image

Ce pa ugotovis, da njegova ljubezen do tebe ni vec tisto, kar naj bi bila, je pa itak bolje stvari resevati zdaj, kot pa z otrokom.

(odgovor članu pikapopolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 23:20:38   
bumerang
Če si si stvari tako filmsko predstavljala, zakaj si potem šla živet skupaj z njim preden sta se poročila pa to? user posted image

Glej, ko enkrat zaživiš z nekom, potem je to praktično tako kot da bi bil poročen, pač živiš naprej dan za dnem, poroka pa odlagaš enkrat v prihodnost, ko... če ni eden od partnerjev tisti, ki reče zdaj. In zakaj to ne bi bila ti?

Nekateri si pa res znate zakomplicirat življenje.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 23:38:06   
pikapopolonica
Milleena-zanimivo razmišljanje. Sej men se tud zdi, da mi bo moje razmišljanje čez 10 let smešno ali pa tud ne..............se slišva čez 10 let ok :-) "Poriniti v srečo....." očitno tudi jaz rabim to. Ravno tak nasvet sem rabila. hvala ti.

Misek- jaz se tud ne strinjam z Gino. Prosil...........to se meni zdi tako čudno. Kot bi človek prosjačil za nekaj. Verjetno ni blo tko mišljeno, sam vseen.

Tanja55-tud meni je rekel nekaj podobnega kot tebi. Ne bojim se, da bom samo mama, sploh ne. Verjemi, da ne rešujem problemov z "otrokom"........tazadnje.

Sploh se ne prepoznam več. Za nobeno stvar nisem bila še tolk zmedena oz. po moje me je sam strah, pa ne vem točno česa. Pa sem daleč od tega, da se psihiram za vsak drek. To me je pa čsit vrglo iz tira............... očitno se moram sam prepustit.

Mojga imam pa vsak dan rajši, pa sva imela tud že hude stvari nad sabo, zato še bolj vem, da se imava zelo rada. Tu ni dileme. Očitno me je treba samo malo "nadret".......user posted image , ne vem.

tko, da kar pište..............


(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Želim si zaroke, poroke
10.1.2010 23:38:40   
rija
Bogu se moli, da večjih problemov v življenju ne boš imela.user posted image

Življenje ni film....in ti si si ustvarila neko fikcijo, da bi  moglo iti vse po tvojih reglcih in planu. Zdaj pa se nekaj ni zgodilo in se ti je tvoja slika podrla....user posted image

Jaz bi se poročila kvečjemu v prvem letu najine zveze.  Pa je bilo takrat vsega drugega polno....zdaj pa me kar nekam stisne, ko pomislim, da bi se morala poročiti.

Enostavno nisem tip, ki bi moral biti en cel dan "na udaru" in v središču pozornostiuser posted image  po drugi strani pa sovražim vse take ceremonije.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Želim si zaroke, poroke
11.1.2010 0:16:20   
hrchy
Mogoce je pa izgubil voljo, da bi te vprasal, glede na to, da si je on tega kot kaze zelel, ti pa niti ne toliko... ma tako je bilo pri mojemu, na zacetku ful, potem pa zmeraj manj in manj. No in enkrat po eni vecerji v gostilni na enem potovanju po nekaj uzivanja ob dobrem vinu sva imela debato o parih in tko in sem mu rekla, da bi bila jaz takoj njegova zena. Ma ni minila sekunda je bil ze pod mizo (najprej sem dejansko mislila, da se je zvrnuuser posted image ) ampak potem sem videla, da kleci in me zaprosa... glede na to, da ni imel prstana, je vzel en obrocek od cebule user posted image .

V glavnem izkazalo se je, da je iz najinih prejsnjih pogovorov sklepal, da mi zaenkrat se ne more nuditi take zveze, kot bi jo jaz zelela. In je enostavno ni vec omenjal, ceprav si jo je se vedno zelel - ker je mislil, da mu bom itak rekla ne. No, ko je videl, da se nisva cisto dobro razumela, je bil pa pod mizo!user posted image

mogoce si tudi ti z negativnim odnosom do poroke vztrajala predolgo casa ali pa prevec komplicirala.. kaj pa vem . ti najbolje ves...



_____________________________

if a man speaks his mind in a forest and no woman hears him, is he still wrong?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Želim si zaroke, poroke
11.1.2010 8:41:05   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

V resnici te slabo razumem. ne kar se poroke tiče, to te že razumem da si jo želiš, ampak okrog otrok te pa čisto nič ne razumem. Sama sem si od nekdaj bolj želela otrok kot poroke in je ni sile, ki bi me prepripčala, d a pri 29. ne bi imela otroka. Jaz bi bila orkan, ki gore premika v tem primeru. NO ja, različni smo. MOj bivši me ni prosil za poroko, ko sem si želela in je imel vzrok. Ni me imel dovolj rad. MOj zdajšnji, me je prosil tako za poroko kot za otroka. Tvojemu očitno ni toliko do vsega skup. če bi mu bilo, bi te prosil. Večkrat, če je treba.


Da te mora fant prosit za poroko in za otroka ker drugače mu ni do tega? Ah daj, lepo te prosim.

Pikapolonica, jaz te razumem. Midva sva skupaj že 10 let in dolgo nisva govorila o poroki (le toliko pač, da sva en drugemu povedala, da nama obema poroka nekaj pomeni in da če nama bo usojeno ostati skupaj, se bova tudi poročila), ker sva pač oba še študirala in živela vsak pri svojih starših. O otrocih pa sva se pogovarjala samo toliko, da si jih pač želiva imeti, pa še to sva se pogovarjala bolj zato, ker imam določene ginekološke težave, za katere sem že od 20. leta dalje vedela, da me lahko pri zanositvi ovirajo in se mi je zdelo fer, da mu to tudi povem. Sva pa tudi midva bila mnenja, da se bova v vse to podala takrat, ko bova samostojna in finančno neodvisna. Pa ne zato, da nama starši ne bi želeli ali ne bi mogli pomagat, ampak pač zato, ker se nama je tak način zdel fer tako do naju kot do staršev. Jaz mislim, da vse preveč razmišljaš in kompliciraš. S fantom se vsedita in se pogovorita. Poveju mu, kakšne so tvoje želje in kakšni so tvoji dvomi in/ali skrbi. Jaz se spomnim, da sem mojemu rekla, da mi je vseeno kdaj se poročiva, le da s trebuhom se pa ne mislim poročiti. user posted image  No, pa je na koncu prišlo vse samo od sebe, tako na hitro. Zaprosil me je, ko sem to najmanj pričakovala oz. ko sem imela občutek, da je on misel na poroko že kar malo na stran potisnil, saj sva bila takrat že kot dva zakonca - že 8 let par in že 2 leti v skupnem stanovanju. Tako da me je prijetno presenetil. Kar pa se otroka tiče - obadva sva si ga želela, ampak sem bila pa jaaz tista, ki sem mu predlagala, da zdaj je pa skrajni čas, da poskusiva. In to se mi ne zdi nič takega oz. ni to razlog, da bi si mislila, da njemu ni za otroka. Jaz ti svetujem, da čimmanj kompliciraš, da se s fantom pogovorita in potem veselo naprej k novim izzivom naproti. Srečno.

Na koncu je tako poroka kot otrok prišlo samo od sebe, brez da bi morala jaz n

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Želim si zaroke, poroke
11.1.2010 8:43:01   
Katy78
Ups, zadnji stavek se ni do konca zbrisal. user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Želim si zaroke, poroke
11.1.2010 8:58:57   
uwaga
Ko sem prebrala tvojo zgodbo, sem se spomnila na eno prijateljico. Imela je podoben problem. Ona si je strašno želela poroke, da bi uradno potrdila zvezo, da bi končno postala njegova gospa...
Njemu poroka ni pomenila toliko, si je pa strašno želel otroka, njunega, krono njune zveze...
So se začele pojavljati manjše napetosti v zvezi, nekega dne pa mu ona reče, da si tudi sama želi otroka, ampak nezakonskega pa ne bo imela pa pika.
Nekaj dni po tem jo je zaprosil. Na poroki je že bila noseča. Danes sta srečna zakonca z otrokom.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Želim si zaroke, poroke
11.1.2010 9:20:48   
SaaS
Jaz sem pa mislila, da jaz kompliciram, ko sem želela končati faks pred otrociuser posted image ... Ker potem res ne vem kako bi šlo, sem tudi jaz delala tehničnega in res si ne predstavljam. Verjetno tudi z drugimi faksi ni lahko.

To sva počakala, potem pa ne več, moje zaposlitve... ker potem ni konca, vedno je lahko še nekaj. No porčila sva se celo eno leto pred mojo diplomo.

Kar se poroke tiče, jaz nikoli nisem sanjala o filmskih zarokah in porokah. Niti si nisem želela, da bi me presenetil s prstanom in pokleknil itd. Ko sva oba čutila, da je to to, sva oba imela v mislih poroko. In ko sva hodila po porokah prijateljev, sem jaz začela "težiti", kdaj bova pa midva. Tudi on je bil siguren v poroko in določila sva datum. No za hec, kasneje sem se še za zaročni prstan hecala in sva ga šla nekega dne skupaj kupit (nič sanjskega, dragega itd.).

Če si želiš otorka, če ga želita oba!! potem se pogovorita in v akcijo.
Če se želiš poročiti, se pogovorita in v akcijo. Saj ni treba živčne vojne in velike poroke. Prosiš priči, greste na matični urad in se poročita. lahko še obično kosilo, da je vsaj malo zabave.
Jaz sem povabila in prijatelje in sorodnike pa ni bilo živčne vojne. Za sorodnike (smo si kar blizu, se ne bi poročila brez njih) večerjo, za prijatelje žurko (brez njih pa itak ne).

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Želim si zaroke, poroke
11.1.2010 10:23:42   
Vijoličarka
Pikapolonica, ne vem, kako naj si razlagam tvoj strah. Mogoče imaš res samo 'slabe dni'.

Po eni strani si želiš zaroke, poroke in vse romantike v zvezi s tem, po drugi strani te je strah ogromno stvari. Predvsem tega, da sta s fantom že zdaj 'stara zakonca', in da bo vse skupaj bolj zaradi 'forme' in 'navade'. Morda tudi strah, da se bo nekoč razdrlo. Mogoče enostavno preveč razmišljaš o vsem slabem, kar se lahko zgodi. Ampak sama praviš, da se že dolgo poznata in da sta marsikaj prebrodila skupaj. Torej kje je problem?

Če si želiš najprej poroke in potem otrok, potem se poročita. V sodobnih časih živimo, ženske smo enakopravne in enakovredne, zato ni prav ni čudno, če sama predlagaš zaroko in poroko. Če že ne neposredno, pa vsaj posredno. Takrat, ko bo spet govoril o otrocih, mu enostavno povej, da bi se rada prej poročila.

Glede izgube čara in fore je pa tako. Moški možgani nekoliko drugače delujejo in kdaj česa ne razumejo, pa četudi z macolo namigneš. To ne pomeni, da svoje partnerice nimajo nadvse radi ali da so slabi ljudje. Oni pač ne berejo želja in misli in predvsem se jim dostikrat zdi najtežje to, kar je tebi najbolj preprosto.



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu pikapopolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Želim si zaroke, poroke
11.1.2010 11:36:38   
baguSka
Žlahta je pač men nujno zlo na poroki


men se to ni... sej sem porocena s svojim partnerjem, ne s svojo in njegovo zlahto!!

midva sva se porocila cist sama s pricami, pa sva vseen mela najlepso in najbl romanticno poroko na svetu!user posted image

kar se zaroke tice pa znebi se predsodkov! ce si tako zelo zelis poroke in zaroke.. zakaj pa bi on tebe mogu zarocit? zakaj pa nebi ti njega?? pr nama je blo tko, da je najprej on mene, pa sem ga jst takrat zavrnila... pa mi je prstan vseeno dal in reku, ko bom pripravljena na poroko, pa naj mu sama povem... in sem mu, leto kasneje! in je bla zaroka cist po moji zelji!!!user posted image

kar se otrok tice, pa lohk se cel life cakas... vedno bos nasla en razlog zakaj se mal pocakat... sem sama bla cist na istem. ampak sem se zdej odlocla da ne bom vec cakala!! in bom vse nardila za to, da bova cimprej mela enga cist svojga piscancka doma... pr men so bli razlogi sicer cist drugi, ampak sem ravno zarad njih iskala razlicne izgovore za odlasanje...


_____________________________

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu pikapopolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?