|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 13:36:46   
Anonimen
user posted image  sem 6t in me samo zanima, katero krvavitev je potrebno jemat resno, da se gre ženska pokazat k G?

Dosti berem o ss, ene pravite da rjav izcedek ni nevaren, ene da je nevaren vsak....
pa me zanima KDAJ potem je treba resno vzet kakršno koli krvavitev? In če sploh?
Kako ravnat, če začne ženska krvavet? Se potem še da kaj pomagat? Je treba strogo ležanje?

Hvala za odgovore
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 13:46:42   
Anonimen
čestitke za user posted image .lej jaz sem imela v prvi nosečnosti,bil je 5 teden en sam krvav madež nekje 3,4cm na sp.hlačah in sem šla na pregled.ginekolog je takrat rekel da se vsaka krvavitev smatra kot grozeči splav.takrat so me obdržali en teden na opazovanju in na magneziju,pa še nekaj so mi dajali proti krčem,ki jih nisem imela.
nosečnost je bila po njihovo od takrat naprej rizična.še nekajkrat se mi je ponovilo enako,ali krvavkast madež ali rjavkast,ne glede na to kakšen je bil,sem ostajala v bolnici po kak tede in obvezno mirovanje,strogo ležanje itd.do konca nosečnosti.aja naj še povem to,da se je to dogajalo v času ko naj bi dobila menstruacijo.vsak mesec ob približno istem času.no donosila sem v roku zdravega otroka.ni mi blo težko mirovati,upam da ni nič resnega pri tebi,bi se pa šla v vsakem primeru pokazat.želim ti veselo pričakovanje in lepo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 14:27:58   
end1
prvič sem imela v 12 t majhno krvavitev, kot da bi na začetku dobila menstruacijo, se stušitrala pol pa ni blo skoraj nič več, ker je bla nedelja sem šla z napotnico v bolnico, ker pa na pregledu niso ugotovili ničesar, nato sem morala 14 dni počivat in bla 2 x na pregledu pa tablete proti SS sem pial (ne vem več kakšne) in je blo hvala bogu vse OK, tako da sem šla lahko delat sem pa šla na pisarniško delo, po naročilu mojega G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 14:34:33   
MAŠKA
Jaz sem imela krvavitev tako malo, da sem komaj opazila, da je krvava kapljica in mi je že sestra po telefonu rekla, da pri nosečnosti krvi naj ne bi bilo in naj se pridem pokazat. In tista kapljica je pomenila ss. Drugič sem začela krvaveti kot pri menstruaciji in je bil tudi ss.

V bistvu je v nosečnosti vsako kravavitev porebno resno jemat, je pa vprašanje koliko se v zgodnji nosečnosti sploh da preprečiti ss, ko se že enkrat pojavi krvavitev.

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 20:45:43   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA
je pa vprašanje koliko se v zgodnji nosečnosti sploh da preprečiti ss, ko se že enkrat pojavi krvavitev.

V bistvu se ne da narediti čisto nič. Edino če gre za popuščanje rumenega telesca, takrat pomaga Dabroston; je pa to vzrok v enem primeru od stotih, nekaj takega...

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 20:47:54   
blaža
Definitivno bi jaz šla pri kateremkoli izcedku od roza do temnordeče barve, na pregled k G, če je vikend tudi na urgenco. Zato so oni tam. Tolažla, da ni nič, se definitivno ne bi in bi bila pomirjena šele ko bi me pregledal G.

Pa nisem paničarka po naravi, ma pri nosečnostih,...

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 22:41:27   
lily975
Jaz sem pri šestih tednih nosečnosti opazila rjav izcedek .Sem se šla pokazat in je blo vse OK- Mi je rekla naj bom čez noč tešča ,če bi slučajno šlo ,da bodo zjutraj ščistili.Potem sem skoraj vsak teden pomalo zakrvavela - čista kri .So me dali za en teden v stalež ,ki sem si ga podaljšala na tri tedne zaradi slabosti .Krvavitve so se nehale nekje pr 12 tednih .Pa sem donosila in rodila prečudovito punčko.. 

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 22:51:51   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA
je pa vprašanje koliko se v zgodnji nosečnosti sploh da preprečiti ss, ko se že enkrat pojavi krvavitev.

V bistvu se ne da narediti čisto nič. Edino če gre za popuščanje rumenega telesca, takrat pomaga Dabroston; je pa to vzrok v enem primeru od stotih, nekaj takega...



To ni čisto res. Vzrokov krvavitev je res lahko več, ampak kolikor so ob vseh mojih krvavitvah pri vseh treh nosečnostih izpraševali študente vpričo mene, sem uspela pogruntat, da je večina vzrokov predvidljivih, pa ni jih glih sto no...
Do krvavitev lahko pride npr. zaradi odnosov in v tem primeru če nimaš več odnosov, ne kravaviš več. Lahko imaš samo tako staršno občutljivo sluznico, da reagira na vse sorte, še na to, če nepravilno počepneš. Če ležiš, je boljše. Lahko imaš s hormoni težave, če miruješ in nisi v stresu, je znatno bolje. Lahko je vzrok pomanjkanje progesterona. - dajo ti tablete, pa je boljše. Lahko je predležeča posteljica - znano je, da v tem primeru tudi ležanje pomaga. Lahko imaš kaj narobe z materničnim vratom, da je šibek in se odpira kar tako sam od sebe, pa lahko pomagajo. Lahko je res še vse sorte in skoraj pri vseh zadevah- razen če je z zarodkom v resnici gensko ali razvojno kaj narobe, - se da splav preprečit. Zato je popolnoma vsako krvavitev treba jemati resno in takoj iti k zdravniku se pokazat.

< Sporočilo je popravil Gina -- 24.2.2009 22:52:56 >

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 23:01:35   
mika
Ko sem zanosila, sem opazila rjavkast madež, ker sem pa slišala da imajo nekatere menstruacijo (sedaj vem da je to krvavutev in ne M) nisem delala panike. Čez 5 dni sem bila pri g., da je potrdila nosečnost in je bilo vse o.k.

Danes, ko vem veliko več o tem, takrat praktično nisem vedela kaj dosti, ker sem zanosila nepričakovano, bi ravnala drugače.

Imamo pa štiriletno navihanko. Ko berem vaše zgodbe na RR, me kr stisne, ko vem, da smo imeli veliko srečo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
24.2.2009 23:28:19   
Jančika_
Gina, mislila sem tako: odpoved rumenega telesca (zaradi pomanjkanja progesterona) je vzrok enemu od stotih splavov (cifro navaja Pušenjak). Ne sto razlogov za splavuser posted image .

Ja, krvavitev lahko pomeni veliko stvari in jo je treba jemati resno; lahko se jo prepreči ali omeji, ne more se pa preprečiti zgodnjega splava (razen zaradi progesterona; popustljiv maternični vrat pride v poštev kasneje, pri 6 tednih še nima veze). Približno polovica krvavitev se konča s splavom, polovica pa ne. Loterijauser posted image .

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
25.2.2009 7:24:48   
Dudica1
jaz bi šla ob kakršnem koli pogledu na kri se pregledat...imam take izkušjne tako da...user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: S kakšno krvavitvijo na urgenco?
26.2.2009 18:51:47   
Anonimen
Kaj pa, če sem imela menstruacijo prejšnji teden in je že mimo danes pa spet rjav izcedek, kaj bi lahko to pomenilo? Ali lahko gre za spontani. G  sem poklicala in mi je rekla naj se pridem drug teden pokazat.

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?