|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 21:19:12   
lucika
naj še jaz dodam eno temo...nikoli končana tema, vidim pa, da vas ta tematika dokaj zanima.

torej: živiva v najemniškem stanovanju. od začetka oba optimista, da nekaj je itak treba plačevat, pa da ne bo sile, da v življenju plačas skoraj isto, kot za kredit, pa da se ne splaca sekirat.....

no, zdaj vidiva, da to ni to. ni za naju niti blok, niti najemnina.

ker vem, da v zivljenju brez nic ni nic, sploh brez sanj; sva zacela resno razmišljati, da je potrebno nekaj storiti. in, čimprej, tem boljše.

gledava za hiskami, starimi in novimi in sanjava.

torej: marsikaterim je uspelo z lastnim delom in ni vrag da ne bi se nama. konkretne informacije bi rada. kako ste dobili kredite, koliko, na koliko let.
pomoci s strani ne bova imela, samo na sebe se zanasava. ampak ce sedaj placujeva kredit in najemnino skupaj 120 tisoc, bi se s tem dalo kaj naredit, a ne?
se spominm, da imate stanovanja na leasing, lahko pove katera kaj vec tudi o tem?
place nimava bog ve kaj, skrbi me, kako lahko gre skoz. ceprav, ko redno placujes poloznice in kredite, do sedaj nima nobena banka pripomb; ko bi pa bilo treba kaj dat...pa jih lahko pricakujeva, ne?

no, konkretne ideje prosim. kako priti do hiske, brez pomoci starsev in brez prihrankov. imava pohistvo in veliiiko zeljo. ja, pa skromna sva, ce to kaj pomeni.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 21:33:33   
Gina
Lucika, do hiške brez kakršnekoli pomoči, bo pa težka.
Najprej je zelo odvisno, kje živiš. V LJ., sem ravno včeraj z nekom, ki kupuje zemljo govorila, je cena za kvadratni meter zemlje od 100-150 evrov. Čim greš pa ven, vsaj 30km, se cena zmanjša na 45-55 eu, če greš pa v kakšno vas še 20km ven, pa na 20 evrov. Tako da to se morata najprej odločit, kje bosta.
V primeru hiške nekje z malo in poceni zemljo, lahko celo dobiš kredit zanjo, vendar še par let ne boš mogla začeti gradit, ker papirji in ostalo v zvezi z gradnjo stane okrog 3 milijone. Potem pa še cena gole hiše- ta pa je spet odvisna od načina zidave, ali vama bo kdo pomagal zidat...ampak če kupiš eno marlesko na skonto ceno, kot jo imajo zdaj, pride 17 milionov, pa še nisi vse plačala! Vsaka druga gradnja je tam nekje cenovno enako, ali dražje.

Po mojih izračunih najslabše pogoje pri kreditu nudi Ljubljanska banka, tako da tja ne hodi. Če boš vzela 3 milione kredita, boš odplačala 4,5 + kolikor obrok raste.

Kaj pa stanovanje. Kupiš najprej majhnega, pa čez par let zamenjaš za malo večjega?

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 21:35:12   
MARTY
Tudi midva sanjava, parcelo sicer že imava to je pa tudi vse. Sva pa prišla do zaključka, da vsaj nekaj bova pa morala privarčevat preden se lotiva gradnje sicer krediti ne bodo dovolj, da bi hiško tudi skončali. :((
Nisem ti prav dosti pomagala, lahko pa ti povem da lansko leto sem dobila najbolj ugodno ponudbo Hypo banke.:bravo:

Sanje so dober začetek ...
Lep pozdrav, Marty

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 21:45:12   
lucika
manjsi kraj, štajerska. se najdejo hiške, starejše, tam do deset miljonov. sem rekla da sva skromna.

za zemljo imava možnost. gradna traja malo dlje, je pa vseeno opcija.

pri nas je situacija taka, da so hiske nekje ista cena kot povprecno stanovanje. stare, pa vseeno take, da se v njih da zivet. no, imava nekaj nagledanega,sva na prezi, cakava in isceva...

pa recimo, tam okol 10 miljonov; kako najugodneje in najmanj bolece priti do njih?

medtem ko se eni sekirajo, kam bi šli živet, da se ne bi kregali, v ognju več možnosti; se midva sekirava, ce sploh je kje koscek zemlje na svetu, da bi zivela tam...sicer pa, navadno noben ne ve, kaj ima, dokler....

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 21:47:40   
TNT
Lej po mojem gre stvar približno takole:
Če misliš, da lahko prideš do hiške - imaš prav!
Če misliš, da ne moreš priti do hiške - imaš prav!

Mi trije se nameravamo seliti v hišo v roku od enega do treh let. Po 5 letnem varčevanju NVS, iz čiste ničle, brez pomoči staršev, s kreditom.
Je pa res da se da v naših koncih (okolica Celja) kupiti lušno hiško že za cca 15 mio SIT.

Vse je v glavi...

Uživaj!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 21:48:50   
lucika
marty, kje sta pa vidva sedaj?
jaz nekak ne morem sparat ob najemnini. verjetno si predstavljate kako to gre, ne. pa imam obcutek, da se tako hiše, stanovanja, kot gradbeni material dražijo še hitreje, kot poteka najhitrejše možno šparanje. tako, da, najboljše bi bilo, če bi se za kaj takega začela odločat že pred petimi leti. kakor pa cene rastejo, je čimprej najboljše.

raje kot malo stanovanje, kupit malo hisko (iste cene tukaj), in potem prodat, pa kaj boljšega. ampak kako do male hiške ,ali malega stanovanja... to je zdaj vprašanje in material za sanje.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 22:02:30   
Gina
U, matr, zdaj šele vidim, kako zelo dražje so hiše v Ljubljani. :((:((:((Za kolikor toliko normalno hišo na obrobju Lj. moraš odšteti od 45 milijonov naprej!!! 30km ven je ne dobiš pod 30 milionov, niti stare ne. Hiša za nadomestno gradnjo, zelo ven iz Lj. stane od 10 mio naprej, pa še podret jo moraš!!!

Za 10 milionov v Lj. ne dobiš niti najmanjše garsoniere, tudi če je stara 200 let ne.

Jaz sem pa malo pozabila, da ni le življenje v Mb. cenejše, ampak tudi hiške.

Če je pa tako, potem pa ni kaj razmišljat. Gradit, pa je!
Koliko pa je najemnina na vašem koncu?
Pri nas, ki smo 30km iz Lj., bi dala za dvosobno stanovanje cca 60.000-70.000 na mesec (najemnina).

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 22:12:00   
MARTY
Mi trije smo sedaj pri mojih starših, vendar ni dovolj prostora nimava otroške sobice tako, da je Klara pri nama v spalnici in wc ter kopalnico si deliva z mojima dvema. Ostale prostore pa imamo v zgornjem nadstropju pa tudi zastopimo se kar o.k., stroške si delimo. Ampak če želiva obnoviti to hišo bo ravno toliko kot če bi zidala svojo po svojem okusu in novo. Moji starši se strinjajo in so nama dali 650 m2 veliko parcelo, no ni še čisto najina še urejamo dokumente. Sedaj pa igrava loto in varčujeva kolikor se le da, bolj po polžje.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   čisto konkretni načrti-hiša
27.4.2005 22:18:06   
lucika
najemnina je 50, za 54 kvadratov. najemnine so cist mestne, ja...

en lotek na nvs se nama bo iztekel. no, se 9 miljonckov. kje in kako, to je vprasanje?

loto spilava, pa vseeno mislim, da ce se dnar ne zasluzi...ne bo nic. sem že obupala nad sedmico... mogoce pol, ko bomo vse imeli, pol bo padla, ko se niti rabi ne vec.

ne res mislim.

avstrijski krediti, kako?
hipoteka, kako na hiso, ki jo kupujes?
koliko kredita se dobi, da ti obremeni tretino place ,al da ostane okol 80?

tak konkretno me zanima...

al je boljse, da si dama place na en racun, ker jaz nimam za nedolocen cas....


(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 7:45:45   
mirjamca
Moje mnenje je, da moraš pred nakupom ali gradnjo/obnovo stanovanja, hiše narediti finančni načrt, ki vzame v zakup dohodke ob najbolj črnem scenariju (npr. bolniška, porodniška ...). Ne vem, če je 1/3 preostalih dohodkov dovolj za normalno preživetje (pomisli samo na "nadstandardne" zdravstvene storitve - npr. ena bela plomba na tvoji štirici pri zobarju; ali pa na primer neplanirani servis avtomobila, ipd.). Poleg tega, pozabi na kredit v katerikoli banki v Slo, če nimas službe za nedoločen čas!! Avstrija - skoraj gotovo boš rabila poroka ...
Jaz bi naredila takole: seštela bi privarčevan denar + vsoto kredita, ki bi mi še pustil živeti človeka vredno življenje in začela po oglasniku iskati stanovanje. Kupiš eno luknjo, odpade najemnina, nekoliko si jo zrihtaš, s tem povečaš njeno vrednost. Čez čas se gotovo kaj uredi glede zaposlitve za nedoločen čas, mogoče tudi bolje plačano delovno mesto ... krediti se iz leta v leto cenijo .... in tako začneš razmišljati o hiški.
Pravzaprav sem ti napisala svojo zgodbo, ki nas je nekako v 9-letih pripeljala od podnajemnika, preko stanovanja do hiške.
Vso srečo ti želim.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 8:38:34   
Anonimen
To bo pa bolj težko. Žal. Čeprav upam, da vama vseeno uspe.

Midva sva imela veliko srečo, saj sva parcelo že imela.
Če je ne bi imela bi najbrž kupila stanovanje in se čez leta podala v zidanje hiše, če bi sploh se.

Imava pa veliko prihranjenega in tudi kredita sva kar veliko vzela. Torej hiša bo zgrajena iz najinih financ, pomoč staršev seveda bo, vendar pri zidavi, ne pa finančno. Ampak brez toliko prihrankov kot jih imava.... ne bi šla v to.

Ni mi do tega, da bi 15 let zidala hišo, ker ne bo dinarčkov. Jaz bi raje počakala.

Čisto za primerjavo naj povem, da je moj mož 10 let intenzivno varčeval, jaz cca 3 leta, potem pa skupaj še skoraj tri leta.

Skromnost in želja? Žal, mislim da ne bo šlo skozi.

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 9:12:27   
Nicca
Pojdi na informativne izračune posameznih bank, nato pa ponudbe primerjaj med sabo. Mislim, da ima ugodno ponudbo od slovenskih bank Banka Koper.
Naj sanje postanejo resničnost.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 9:24:59   
lucika
no, ok.

sem mislila tocno to. najprej nekaj malega, ce vec ne bi slo. ampak nekaj malega pri nas pomeni, ali stara hiska, ali malo stanovanje. pri nas, so cene stanovanj in hisk skoraj iste! res. pa se mi zdi, da ce imava zdaj 120 za obvezne stroske (brez poloznic in hrane), da bi jih imela tudi potem, le da bi se temu reklo kredit. ampak taliko denarja dobit na kup, da imas pol taksen kredit, to je zdaj vprasanje.
hvala vseeno.

ce bi vedla kakšno stanje bo sedaj, bi tudi jaz začela šparat pri petnajstih. samo, kaj ko tudi takrat nisem imela kaj.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 9:24:59   
lucika
no, ok.

sem mislila tocno to. najprej nekaj malega, ce vec ne bi slo. ampak nekaj malega pri nas pomeni, ali stara hiska, ali malo stanovanje. pri nas, so cene stanovanj in hisk skoraj iste! res. pa se mi zdi, da ce imava zdaj 120 za obvezne stroske (brez poloznic in hrane), da bi jih imela tudi potem, le da bi se temu reklo kredit. ampak taliko denarja dobit na kup, da imas pol taksen kredit, to je zdaj vprasanje.
hvala vseeno.

ce bi vedla kakšno stanje bo sedaj, bi tudi jaz začela šparat pri petnajstih. samo, kaj ko tudi takrat nisem imela kaj.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 9:26:23   
lucika
ups, nekaj je zaštekalo.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 9:49:10   
KIRA
sem ti pisala privat, ker je kar dolga zgodba in nočem drugih dolgočasit s tem..
kredit sva pa vzela (mož) na NKBM za dobo 10 let in znesek 5 mio, kar mesečno znese med 54 in 55 tisoč. + ostali krediti, ampak tisto niso gradbeni...
LP

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 9:52:20   
Anonimen
Ja, lucika razumem ampak ko bosta odplačevala kredit 120 000 sit in živela v stari hiški, bosta ravno tako morala plačevat položnice in kupovat hrano.

V vajini situaciji bi ja, vzela kredit ampak bi si najprej kupila svoje stanovanje v bolj "poceni" kraju. Npr. na gorenjskem so stanovanja zelo poceni v tržiču. Tako bi bila n svojem, ne bi plačevala najemnine, varčevala bi. ko bi imela kar nekaj privarčevanega in odplačan kredit, bi se podala v take investicije. Prej pa ne. Pa v omenjenem primeru bi bila vseeno na svojem.

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 10:08:13   
lucika
ja, saj to tudi zdaj. plus 120 kredita in najemnine. placujeva poloznice in hrano, in...
v blok nikoli vec. pri nas pa sploh. stanovanjski sklad racuna upravljanje, kar pride navadno tretjino najemnine. tak da nisi nic kaj naredil, kar se tice financ; sosedi ti pa se vedno skacejo pod, nad in po strani.

no, bomo vidli...

lp, in hvala

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 10:10:43   
lucika
kar se tice kreditov, ni dosti časa več. eno leto, in odplacava kredite in nvs.

gledam pa stanovanja. dve leti nazaj, si dobil cca. 70 kvadratov za osem miljonov. zdaj je isto za 14. cene rastejo iz dneva v dan, tako stanovanj, kot hisk. torej sparas in sparas, pa koliko si nasparal, toliko cena zraste. torej si se samo matral...ne?


(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 10:30:09   
malamala
ne strinjam se, da bi morala najprej kupit stanovanje, potem pa varčevat za hišo. Tako ne prideš nikamor, vsaj ne v kratkem času. Moje mnenje je, da vzameš kreditov, kolikor ti znese, in kupiš, kar si želiš (ali pa gradiš - v tem primeru ti predlagam, kot že nekdo prej, Marlesko, ki so zdaj res ugodne in hitro vseljive, kar vidva hočeta). Pojdita na različne banke, avstrijske naj bi bile bolj ugodne. Ne vem, če se še da dogovorit za kredit na položnice ali trajnik (da ne odtegujejo od plače) - v takem primeru ti ostane kreditna sposobnost še za kakšen drug kredit. Bolj ugodni so krediti tudi, če postaneš komitent banke. Pot pod noge in na banke, tam ti bodo najbolj svetovali - pa včasih se da tudi malo barantat za obresti. Če kasneje vidita, da vama ne znese, da ne moreta več plačevati kredita (izguba službe,...), pač prodaš in dobiš dovolj, da si kupiš stanovanje (sicer manjše), in odplačaš še kredit.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 10:33:48   
natja_
hoj :bravo:

Naj še jaz nekaj dodam. Z družinico živimo 20 km izven Lj v dvosobnem stanovanju, last mojih staršev (bog ne daj, da nama to stanovanje "podarijo"). Žal midva nisva prišla do podarjene parcele, kar bi bila zlata jama, priznajte punce. Kupit sva jo morala (lani poleti), vendar še 10 km dlje (torej nekje 30 km izven Lj). Moram pa priznati, da imava dokaj vredu plačo. Odločila sva se graditi zaradi tega, ker so cene trosobnih stanovanj izenačene z gradnjo manjših hiš (če odšteješ parcelo). Starši nama ne morejo pomagat...:zmeden2:
Tako sva se na podlagi finančnega načrta odločila za gradnjo manjše hiše, res majhne. Res pa je tudi, da imaš toliko gotovine, da z njo urediš dokumentacij, kar pride nekje 3 mio. Če za to nimaš gotovine, si dobesedno v riti in niti nima smisla, da sploh misliš o gradnji. Nama bo to uspelo (pa sploh ne vem kako se je nabral ta denar ;) - kar bilo je). Tako bova oba morala vzeti kredit za gradnjo. Veš kaj - najino optimistično gledanje nama ogromno pomaga... Gledava pare oz. družinice, ki iz nič, dobesedno iz nič postavijo hišo, pa ne male, kakršno imava midva v načrtu, ampak prevelike, pa jim :zmeden: ne vem kako znese plačevati kredit, pa položnice, pa vrtec, pa celo dva avta vzdržujejo...hmmmm??

no, tako... malo sem se razpisala kako bo pri nas....

srečno vsem tistim, ki se odločijo za največji podvig v življenju - natja :pujs:




(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 10:36:10   
mirjamca
Saj te razumem, da ti ni do življenja v bloku. Vendar pa moraš vedeti, da imaš tudi takrat, ko si v hiši sosede. Sploh pa če se preseliš v starejšo hišo to pomeni, da je soseščina že izoblikovana, s svojimi navadami, posebnostmi, ipd.
Kar se tiče financ: starejša hiša je luknja brez dna. Že same položnice za elektriko, komunalne zadeve in še kaj so dražje od tistih v stanovanju. Da ne govorimo kaj vse je treba pobarvati, zakrpati, zamenjati itd.
Stanovanje ni nujno, da je v bloku, lahko živiš v večstanovanjski hiši - predvsem preurejena stanovanja v starejših hišah so lahko zelo poceni in zelo prijetna, lahko imajo celo dvorišče. Na Gorenjskem je kaj takega zanesljivo mogoče dobiti v Tržiču.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 11:35:54   
mamsi
čE PRAVIŠ, DA BI KUPILA STANOVANJE ALI STAREJŠO HIŠO, (pardon:ups: črke nagajajo), se najprej pozanimaj, koliko kredita boš sploh lahko dobila. Za take vrednosti moraš ponavadi zastavit hipoteko ali imet poroke, ki bi ta denar pokrili v primeru, če se tebi kaj zgodi. Odvisno je tudi od zaposlenosti in dohodkov, kolk boš lahko ven potegnila. Moja prijateljica ima nek limit, ne more dobit 15 mio ven niti približno. In tu se nakup ustavi. Če pa že lahko dobiš kredit, pa kupita kar direkt eno staro hiško, ki jo preverita, preglejta, dobita koga, ki se na to spozna in opravite ogled. Če ni velikih dodatnih investicij in bi vzdržala nekaj let, da odplačata kredit, le v akcijo. Vsekakor je hiška hiška, stanovanje je pa to, kjer si že zdaj.
Najugodnejši so stanovanjski skladi, a problem je, da jih talajo samo enkrat na leto (pri nas tam nekje junija) in v omejeni količini (vrednosti). Poleg tega moraš najprej nekaj let varčevat v tem skladu, šele potem lahko dobiš ven denar, in preostanek plačuješ naprej.

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 12:15:48   
zoya_
Natja, tudi midva sva preračunavala in res je... trosobno stanovanje = mali družinski hišici, če pa gradiš še sam kaj, da znaš sam marsikaj postoriti pri gradnji, pa prideš cenovno že skoraj na dvosobno stanovanje... Ampak fora je še ta, da se ti vrednost nepremičnine zvišuje in po najinih izračunih in preverjanjih, bi po postavitvi hišice lahko še 30 mio zaslužila, ker v tistem kraju rastejo cene hiš noro...

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   čisto konkretni načrti-hiša
28.4.2005 14:43:00   
Annny
Pozdravljena,

do hiške verjetno ne bosta mogla priti čez noč.
Svetovala bi vama, da naslednjih npr. 10 let vlagata denar v tuje vzajemne sklade ( nikakor v slovenske!!!!)- z dobrimi donosi se bo nabralo kar nekaj denarja..vsaj osnova.
To predlagam zato, ker z razmeroma nizkima plačama verjetno nista kreditno sposobna, da bi dobila vsoto kredita za celotno naložbo. Pa tudi, če bi bila, vama ne privoščim, da bi ta kredit odplačevala dolga leta.
Torej: moja ideja je takšna- še malo potrpita in med tem časom naložita denar, ki se vama bo oplemenitil (s čimer bosta dobila osnovo za nakup nepremičnine)...Za ostanek še vedno lahko vzameta kredit- kasneje (ki bo na ta način precej nižji, kot sicer).
V tej situaciji je to edina razumna rešitev. Nikar z glavo skozi zid.
Računaj tudi na to, da se bo v kratkem spremenila slo. davčna zakonodaja, ki bo kar precej prizadela lastnike hiš (glede na kvadraturo)...stroški bodo na ta način ogromni..najprej si preračunajta, kako bosta krila stroške za hišo ob dohodkih, ki jih imata...
Vidiš, veliko stvari je treba premisliti prej, kot iti na vrat na nos v nakup hiše.
LP

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?