|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomen glasbe
22.5.2009 22:43:36   
Anonimen
Številne znanstvene raziskave pričajo v prid pozitivnim učinkom glasbe na človekov celostni razvoj. Glasba predstavlja dober način zbliževanja staršev in otroka. Ob poslušanju glasbe je priporočljivo otroku, če seveda želimo, peti ali vsaj mrmrati melodijo, saj to deluje sproščujoče tako na nas kot tudi na otroka. Zanimiv je podatek, da ko novorojenčku predvajamo isto glasbo, kot jo je poslušal v času nosečnosti, glasbo prepozna. Nenadoma se umiri ali kako drugače odreagira. Novorojenček se ob glasbi spomni občutka varnosti, ki ga je imel, ko je bil še v maternici. Znana glasba ga na nek način pomirja in tolaži.
Večina ljudi verjame, da bi morali otroku predvajati klasično glasbo, kar pa ne drži povsem. Navsezadnje je bila ta glasba pisana za odrasle. Večina skladb je prehitrih in preveč intenzivnih, da bi jih otrok lahko dojel.




(vir: Ringarajin vodnik po nosečnosti)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomen glasbe
22.5.2009 22:52:33   
zband
radio veseljak,pri naših treh je to zakon

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pomen glasbe
22.5.2009 22:59:06   
Anonimen
he he, full zanimivo, poznam tri otročke, ki jim je blazno všeč narodna glasba in pa kakšni Čuki itd. Tudi pri našem skoraj 10 mesečniku smo probali, pa prav veselo počepa zraven in se smeji na vsa usta. Ne vem kaj je na tem, he he. Iz nosečnosti sigurno nima tega spomnina.

(odgovor članu zband)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pomen glasbe
22.5.2009 23:04:17   
zband
najin sin je rekel,da to ko poklekneš pomeni "fefanje"en mesec sva se trudila kaj za en vrag je to.na koncu sva ugotovila,da je to plesanje...hudo danes "fefamo"že vsi,ko igra veseljak

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pomen glasbe
23.5.2009 16:36:04   
mateyka
naša je imela Bacha zelo rada za uspavanje pri okoli pol leta starosti.

(odgovor članu zband)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Pomen glasbe
23.5.2009 20:48:39   
gita10
jaz sem mu med nosečnostjo veliko igrala klavir in ko je bil dojenček sem imela občutek, da je ob klavirju veliko mirnejši kot pa ob ostali glasbi. Tako, da mislim, da otrok čuti glasbo že pred rojstvom.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Pomen glasbe
25.5.2009 12:27:57   
marjetica8
Otrok definitivno prepozna glasbo, ki jo je poslušal še pred rojstvom. To so potrdile mnoge znanstvene študije in tudi sama sem testirala. Sem namreč glasbenica in sem skoraj do poroda še poučevala prečno flavto na glasbeni šoli. Sedaj ima naš fantek tri tedne in se popolnoma umiri ob zvoku flavte, pa tudi ob uspavanki, ki sem mu jo prepevala ko je bil še v trebuhu. Menda je dokazano da se tudi posluh otroku razvije že v prenatalni dobi...če je kej na tem, bi moral naš met odlien posluh...poroam, ko se bo pokazalouser posted image

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?