|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dober repelent
17.5.2009 20:00:53   
livia
Zanima me kaj vi uporabljate za odganjanje komarjev. Ali imate en repelent za starše in enega za otročke, al oboje skupaj? Sprašujem bolj za male otroke.
Je katera sprobala Justov repelent in kako se vam je zdel?
Kaj naj kupim predno gremo na morje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dober repelent
19.5.2009 10:05:38   
Anonimen
egovalno olje za zaščito pred komarji

Izdelek: 3169, 150ml
Avalon Baby’s poletno negovalno olje se hitro vpije, ne pušča mastne kože in preprečuje njeno izsušitev. Naravne sestavine ustvarijo intenzivno zaščito pred piki komarjev in drugih insektov, ne da bi dražili kožo. Olje je primerno za dojenčke starejše od 8 tednov.

Uporaba:
Preden se odpravite ven, nanesite olje na vse izpostavljene dele telesa. Zaščita učinkuje 2-3 ure, zato uporabite olje večkrat dnevno. Postopek po kopanju ali tuširanju ponovite. Olje se hitro vpije in ne masti kože. Dragocena rastlinska olja in naravni vitamin E nudijo nežno oskrbo in ščitijo pred izsušitvijo. Naravne sestavine kožo negujejo in jo brez draženja zaščitijo pred piki komarjev.
Kokosovo olje iz biološko kontrolirane pridelave zagotavlja učinkovito zaščito proti pikom komarjev 2-3 ure.

Vsebuje:
Nevtralno olje, arašidovo olje, kokosovo olje iz biološko kontrolirane pridelave, naravni vitamin E, blago mešanico eteričnih olj, olje citronovca.

Sestavine:
Capric/caprylic Triglyceride, Arachis Hipogaea oil, Cocos Nucifera oil, Tocopherol, Parfum (naravne arome), Citronellol.





GERANIO PRŠILO-zaščita pred piki insektov

Prijetna dišava po krvomočnici (Geranium) in citronki (Lippia Citriodora) daje značilen vonj temu pršilu na osnovi eteričnega olja krvomočnice, ki odbija komarje in ostale insekte. Naravno in ekološko pršilo je še posebej učinkovito in nežno. Izdelek je namenjen zaščiti občutljive kože otrok in odraslih. Pršilo je primerno tako za odrasle kot tudi za otroke po dopolnjenem 1. letu starosti.

Vsebuje: eterično olje geranije-krvomočnice, olje citronke

Priporočena uporaba: za učinkovito zaščito celega telesa pred komarji in pred ostalim mrčesom

Način uporabe: Nanašajte na dele telesa, ki jih želite zaščititi z razdalje 20 cm; ponovno nanašajte po 2-3 urah, pri otrocih od 1. leta do 2. leta starosti do 3-krat dnevno. Ne pršite po obleki! Pazite, da pršilo ne pride v oči!




Enega večjih izzivov letovanja v naravi, ki nam lahko še kako pokvari dopustniške dni, predstavlja zaščita pred komarji in drugimi insekti. Na srečo se ekološka zavest krepi, insekticide pa vse bolj zamenjujejo repelenti. Med eteričnimi olji, ki so neškodljiva in ne ogrožajo vrste, je na prvem mestu citronella. Ta eksotična limonina trava limonastega vonja je najmočnejši naravni odganjalec mrčesa, ki poleg svojih aromaterapevtskih značilnosti deluje tudi antiseptično, baktericidno in fungicidno. Močan in svež vonj nevtralizira neprijetne vonjave v prostoru ter pomaga pri lajšanju glavobola, kronični utrujenosti in prehladu.


Če dodamo majhno količino olja vodi za kopel, sprostimo še noge in učinkovito zmasiramo stopala, oskrbimo svoje domače ljubljenčke in omilimo srbečico pri piku žuželk. Zanimivo je, da eterično olje citronelle deluje kot repelent tudi na energetskem nivoju. Z njim se lahko zaščitimo pred človeškimi »energetskimi paraziti«, ki nas utrujajo in črpajo energijo, in sicer tako, da se namažemo za ušesi z vodo, ki smo ji dodali kapljico esence.

(odgovor članu livia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dober repelent
19.5.2009 13:17:27   
masna
Kje se pa ta ojla dobijo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dober repelent
19.5.2009 17:39:02   
Primoza
Vse na bazi dietiltoluamida je enako učinkovito. Zadeva tudi ni preveč strupena.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dober repelent
19.5.2009 17:53:37   
Felicita
po mojih izkušnjah so 'naravne' zadeve (torej na osnovi citronovca in ostalih podobno dišečih zadev) precej neučinkovite... ravno tko autan (v stiku) in podobne zadeve. dejansko meni pomagajo samo DEET-bazirane zadeve (kot je Primoza rekla) - to je pri nas OFF, drugega pa še nisem zasledila (čeprov zdej berem da nej bi neki autani tut to mel notr... no jih morm poiskat).
Je pa tut tko - nekateri smo nagnjeni k pikom, drugi ne. mene pičjo čez praktično vsak repelent, nekaterih ne bojo če bojo goli pod lučjo spal - takim potem pomaga tudi citronovec.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dober repelent
19.5.2009 19:58:20   
Primoza
"Autan" dejansko vsebuje DEET, je pa odvisno tudi od količine v posameznih pripravkih.

Pojavlja pa se v "family, junior" autanih že neka nova substanca "Icaridin", ki je hidroksietil-i-butilpiperidinkarboksilat. Viri poročajo o podobni učinkovitosti, s tem da je manj agresiven do sluznice.
 

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: dober repelent
19.5.2009 20:26:25   
Felicita
no Primoza, jest mam ravno 'Family care stick' (ima Icaridin) pri roki in sem ga prejšni teden uporabla za na odbojko pa je bolj blažev žegen user posted image 12 pikov v uri in pol. ampak kot rečeno, mene komarji obožujejo.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: dober repelent
19.5.2009 20:31:51   
Primoza
Ja saj to je problem, nekatere imajo komarji rajši kot druge.user posted image  

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: dober repelent
20.5.2009 9:31:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: masna

Kje se pa ta ojla dobijo?


V lekarnah ali pa pri zeličarjih.

Res je, da ene raje pikajo, kot druge, nekje sem brala, da je odvisno od količine sladkorja v krvi človeka, pa od nanešenih dišav na kožo.

(odgovor članu masna)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Pogovori z otrokom v trebuščku
V tistem trenutku sem se odločila, da sploh ni pomembno, kakšni bodo rezultati amniocenteze, jaz bom tega otroka obdržal...
BLOG: Pitje vode in lulanje med poukom
Te med odmorom ne tišči lulat in te je pritisnilo sredi pouka? Boš moral počakati do naslednjega odmora. V mojem svetu j...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?