|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 19:37:05   
Klemy82
Hej, bejbe... neki me matra pa ne vem, kaj nej... lahko mal pojamram?
Pa kak pametn nasvet je tud dobrodošel.

Torej, moj dragi ima starejšo sestro. In ona ima dva otroka. Punčko, staro 8 let in fantka, ki je star 3 leta. In jst, kot občasna varuška in oseba, ki imam oba pikeca nadvse rada, ne morem preko dejstva, da sem opazila, da ima njuna mamica ene čudne vzgojne metode. Oziroma, če sem bolj natančna, ima zelo različen odnos do posameznega otroka. Sicer jaz, kot ne-mamica nemam prava da glasam in se vtikujem, ampak se mi pa ne zdi prav in imam občutek, da bom enkrat eksplodirala in ji povedala, kaj si jst mislim, s tem, da bo zamera velika in surla dolga do Pakistana.
Da razložim, o čem govorim...

Mlajši je za moje pojme en totalno podivjan in razvajen otrok. Mama ga non stop vlači po rokah pa moj pikec pa moj sonček pa moj mucek pa moj... vsakič, ko mali piskne že prileti kaj mu je... vse, kar se mu sprdne, dobi iz prve, če ne se gremo jokat, pa dobi iz druge. Tudi, ko se igra s sestrico in kaj ušpiči, ga nikoli ne krega, vedno je punca kriva, tudi če ni. Njen pikec je pač angelsko dete. In to angelsko dete je že samo pogruntalo, da mora samo rečt da mu mala "gaja" in da jih bo punca slišala in da bo kaznovana, brez da bi jo kdo kaj vprašal, kaj je bilo.
Zadnjič sem ga lovila, ker mi je skor na cesto skočil in sem ga kregala, da ko smo na sprehodu, ne sme sam tekati in da mi mora dat rokco, tega ne bom pozabla. Ker me je skor kap na licu mesta. In mali me je takoj zašpecal, da sm bla huda in ko sm povedala kaj je bilo, je že vriskala pa ga po rokah vlačla, da bogi pikec mucek...user posted image
Punčka je ful pridna, občasno ga kaj ušpiči kot vsi otroci, ampak ona zmerej pokasira eno tono dretja za vsak prdec. Za pozornost mamice se mi zdi, da se niti ne trudi več, pokliče pa če ni nič se obrne pa gre stran.
Mali pikec ji je vse, za tastarejšo pa...hja, včasih tud vpraša ne, če je bla pridna al pa kaj je jedla, za tamalega ji morm pa do minute raportirat kaj je blo pa kaj je jedu pa kje smo bli pa če je kakal...
Za zjokat. Res. Kar srček se mi trga... in tudi punčka se je spremenila. Ko sem prišla k tej hiši je bila normalen živahen otrok, zdej je pa taka.... resna pa tiha.
Višek je bilo ta vikend, in to mi še vedno ne gre iz glave in se skos grizem, da bi mogla kej rečt... Praznovali smo rojstni dan in imeli piknik. Ona pride s tamalima dvema, punčka je takoj potožila, da jo boli glava... mamica se je s tamalim zapodila v travnik trgat rožice. In sem šla s punčko noter pa sva gledali risanke.
Drage moje, od dvanajstih, ko so prišli pa do treh, ko sva gledali risanke, ni prišla niti enkrat pogledat kje sva, kaj delava, kako se počuti, če bo kej jedla, JAZ sem ji skuhala čaj in ji izmerila vročino.. in je imela čisto malo vročine...37,3. Jo vprašam, če bi kaj jedla in je rekla, da bi piškote. In sem šla ven po piškote... ona je skakala s tamalim po travniku... potem sem ji povedala, da ima mala vročino pa je samo uč vrgla na termometer...kao, oh, sej to pa ni nič... in dala malemu za jest. Niti pogledat je ni šla. Punčka je zaspala, zvečer so pa šli. user posted image
Včeraj pridejo na obisk in mala me je tako objela, da sem kar solzne učke dobila. Otrok čuti, kdo ga ima rad. Res se mi smili mala, ni fer, res ni fer, da jo mama zanemarja.
Čem kaj zinit? Nočem izpast ena pametnjakovička, ki se vtikuje v stvari, o katerih nič ne ve... smili pa se mi otrok, ki ni nič kriv in bi rad samo malo pozornosti od lastne mame.


_____________________________

Jst.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 19:51:00   
zinkazi
Mamo ne moreš spremeniti. Punčki daj svojo ljubezen, naj še naprej ve, da jo ima tudi kdo rad, da tebi ni nepomembno bitje. Če boš kaj rekla, lahko pride do hude krvi med vami, tako boš deklici vzela še svojo ljubezen. Raje jo večkrat pred vsemi pohvali, poudari dekličine kvalitete posebej njani mami.  Morda bo mati spoznala, da ima dva otroka, da tudi njena hči potrebuje njeno ljubezen. Mogoče bi lahko spregovorila z očetom, da tudi ona potrebuje ljubezen staršev. Hude besede lahko naredijo le škodo, čeprav bi tudi jaz sama težko gledala takšen odnos do otroka.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 19:59:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

Mamo ne moreš spremeniti. Punčki daj svojo ljubezen, naj še naprej ve, da jo ima tudi kdo rad, da tebi ni nepomembno bitje. Če boš kaj rekla, lahko pride do hude krvi med vami, tako boš deklici vzela še svojo ljubezen. Raje jo večkrat pred vsemi pohvali, poudari dekličine kvalitete posebej njani mami.  Morda bo mati spoznala, da ima dva otroka, da tudi njena hči potrebuje njeno ljubezen. Mogoče bi lahko spregovorila z očetom, da tudi ona potrebuje ljubezen staršev. Hude besede lahko naredijo le škodo, čeprav bi tudi jaz sama težko gledala takšen odnos do otroka.


Enako bi ti rekla, ce bi znala takole povedat :).

(odgovor članu zinkazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:01:17   
ksenjicka
Tudi jaz bi upoštevala zgornji nasvet.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:13:17   
rainbow
zelo pametne besede zinkazi. Vsekakor bi na nek način poskušala izpostavit punco, na pozitiven način, ker jim lahko hitro uide iz vajeti. Še par let pa bo najstnica, in če se bo čutila tako zapostavljeno, bogve kaj še lahko pride. Ravno v tem obdobju bi morala imeti in starševsko ljubezen, skrb, nadzor...potem pa se b mama čudila, da punca v šoli popušča, da je ne more obvladat itditd klasika pač. Ojoj. No, mogoče pa s tvojo pomočjo uspe zadevo rešit že zdajuser posted image

_____________________________

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu ksenjicka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:19:26   
TomTaylor
Ojej, tole mi je pa zelo blizu. Tudi jz sem bila ta starešja hčerka, na mamičnino žalost sem mnogo prezgodaj prišla na svet, moj biološki oče naju je zapustil takoj ko je izvedel, da je mami noseča. Bila sem dežurni krivec za vse kikse v maminem življenju...Dolgo je do mene gojila neko čudno zamero. Ne bi zdaj o tem kakšno krivico mi je delala, me zmerjala s psovkami, me zapostavljala in delala ogromne razlike med mano in med 7 let mlajšo (pol)sestro...Knjigo bi lahko napisala...
Najprej kar pomislim ob tvojem pripovedovanju je ravno to, da sta punčka in fantek polsestra in polbrat? Se motim mogoče?

Ne vem kaj naj ti svetujem, res ne. In kot si že sama napisala res nimaš nikakršne pravice se vtikati v njeno vzgojo, to ti tudi odsvetujem, sploh če te imata otroka rada. Ker če boš imela kakršnokoli pripombo glede njene vzgoje ti bo zamerila, očitala, ....na koncu boš ravno ti izpadla najslabša, otroka pa bosta prikrajšana za osebo, ki jo imata rada.

Name in na sestro je velikokrat pazila starejša soseda. Joj kako naju je imela rada in midve s sestro njo (jaz ji rečem kar "ta druga babi"). Mene je imela še nekoliko raje, kot sestro. Ravno zato, ker je vedela kako moja mami ravna z mano in kako s sestro. Če je slučajno kdaj dala kakšen komentar na  vzgojo ali če me je preveč zavzeto branila, takrat sva imeli s sestro prepoved obiska pri tej sosedi. Mami je čisti popi**zditis fasala....Še danes ko se spomnim na to, me stisne pri srcu.

Zgodaj sem odrasla v samostojno in samozavestno osebo. Pri 18. letih sem živela v najemniškem stanovanju, vse sem si plačevala sama - položnice, študij,....Sestra pa je še danes, pri 23-ih letih doma, brez volje, brez dela, brez načrtov,...Mami ji kuha, pere, lika......Ampak šele zdaj sem za svojo mami postala nekaj "vredna" - zdaj sem jaz "oh in sploh", vedno se name obrne po nasvet, upošteva moje mnenje...Zdaj bi ona dala ama vse, da bi le bila njena hči v polnem pomenu besede, ampak roko na srce - hči sem ji samo toliko kolikor se počutim dolžno biti hči. In iskreno lahko rečem, da svoje mami še nikoli nisem iskreno in iz srca objela ali poljubila na lice. Ne, da jo ne maram, niti ji ne zamerim, ker šele danes kot odrasla oseba razumem, da je mami šla najverjetnejeskozi neko življensko krizo (polsestrin biološki oče je umrl, ko ji je bilo 2 leti in tako je ostala sama z nama), najverjetneje je trpla za depresijo.... Žal pa so bile te krivice, ponižanja, zmerjanja tako huda, da danes med nama ne čutim tiste prave pristne povezanosti mati-hči. Kadar me potreplja po hrbtu me oblije kurja polt, tako mi je čudno neprijetno in tuje...
Sosedo pa še danes prav z veseljem stisnem k sebi in jo cmoknem na lice...

Žalostno, toda resnično...




_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:27:41   
Gina
Ojoj, tomtaylor, žal mi je, da si morala čez vse to.

Zgor nji avtorici  pa ne vem svetovat. Žalostno je, da enega otroka povzdigujejo, samo kolikor jaz vidim svet, je tega kar precej veliko na tem svetu. In ne štekajo tisti, ki to delajo, res ne. Tolk so omejeni v gledanju, da ne vidijo. Žal.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:30:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ojoj, tomtaylor, žal mi je, da si morala čez vse to.


Tudi meni.

Pa v tako fejst bejbo si zrasla, svaka cast.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:35:32   
Klemy82
TomTailor user posted image user posted image user posted image ful mi je žal, da si morala dati sama takšno izkušnjo skozi... res...
Malo sem se zamislila nad tem, kar si napisala... otroka sta od istega očeta, s tem, da je imela punčko res mlada in da je pustila šolanje zaradi nosečnosti in šla delat.. recimo da ni bila ravno načrtovan otrok... samo res ne razumem, zakaj mora zdaj otrok trpeti zaradi tega? Kolikor sem se pogovarjala z mojim, se je do nje obnašala čisto normalno, dokler se ni rodil mali...
Ah, ja, o očetu nisem napisala nič... hja, saj je bolj redko prisoten, dela in dela in dela, bolj redko je doma, ker dela tudi v tujini, kadar pa je, pa je zmatran pa spi ali kaj dela po bajti....
Hvala za nasvete, bom se poskusila gristi v jezik kolikor se da... ker me res mori...


_____________________________

Jst.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:38:42   
botrca
Taka mama sploh ne zasluži biti mama, ampak tak je in nič ne moreš. Bodi pa ti njena "mama" in jo usmerjaj na pravo pot, naj občuti da jo ima še nekdo rad, podpiraj jo in ji daj vedeti da boš vedno tu ko te bo rabila.
Boš videla čez par let ko bo najstnica, pa bo zapadla v kako slabo družbo, o drogah in alkoholu da ne govorim. Mogoče se bo takrat mama predramila pa ji lahko tudi kako poveš, ker jaz bi zelo težko bila tiho. Hudo je gledat kdo vse ima otroke.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:38:58   
rija
Glej, tudi jaz vem, kako je biti starejša hči. Žal.

Med nama z bratom je tudi velika razlika in nekaj takega, kot opisuješ, se je dogajalo tudi pri meni, samo z očetove strani. Z mamo je bilo ok, samo kaj, ko sta delala na smene in sem pol dneva preživela z njim.

Pri desetih sem praktično prvič postala mama. Eno smeno mama svojemu bratu, ker oče ga ni niti prav pogledal, enostavno je bilo vse na meni: hranjenje, previjanje, varstvo.

Ko je bil večji, pa prav tako nisem smela nikamor brez njega: ali ga vzameš seboj ali pa ne greš.

Kolikokrat sem se znesla nad bogim otrokom verjetno ni potrebno pisati. Prav tako verjetno ni treba pisati, da žal komaj zdaj, pri njegovih tridesetih, začneva graditi nek odnos brat - sestra. Gre počasi, ampak gre.

Mogoče sem se tudi zato sama nekak, kljub ostalim tehničnim težavam, odločila, da bom ostala samo pri enem otroku.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 20:40:36   
rija
TomTaylor....medve pa bi se skoraj mogle na kakšni kavici dobitiuser posted image

Edino, da sem jaz šla od doma pri dvajsetih....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:05:55   
Anonimen
rija in TT, a gremo skupaj? user posted image
tudi jaz starejša sestra, 6 let mlajši brat, vedno vsega kriva, on še vedno zlati sinko. tudi jaz prevzela vlogo očeta (mogoče sem zato bolj tehnični tipuser posted image ). in še vedno z mamo nimava nekega odnosa. ampak, kakor si je naredila, tako živi. kot sem rekla že v tisti temi o tašči in mladenki, ki hoče na žur. posledice se pokažejo kasneje, ker vzrok ostane in odsotnost starša ostane v otroku.
meni je zdaj čist ok in sploh ne trzam več na njene čudne fore. user posted image

moj sin pa dobi toliko poljubčkov v enem dnevu, kot jih jaz nisem v celem življenju.user posted image

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 13.5.2009 21:07:37 >

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:14:54   
Shorty_
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

rija in TT, a gremo skupaj? user posted image



No pridruži se vam še en srednji otrok od treh. Starejša lubica od mami in mali fantek od atija.
Od doma sem odšla pri 17ihuser posted image Nasvet pa deklici stoj ob strani, zame je moja teta  (od strica partnerka) ZLATA. Vrjela je vam skoz in še vedno vrjame vame. Zdaj ko vsi drugi spoznavajo da so mi delali krivico....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:16:31   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77


moj sin pa dobi toliko poljubčkov v enem dnevu, kot jih jaz nisem v celem življenju.user posted image



moj tudi. mu grem verjetno prav na kakšen notranji organuser posted image user posted image user posted image



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:17:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77


moj sin pa dobi toliko poljubčkov v enem dnevu, kot jih jaz nisem v celem življenju.user posted image



moj tudi. mu grem verjetno prav na kakšen notranji organuser posted image user posted image user posted image




mene je sinko naučil rečt: rad te imam. in še vedno mi gre težko z jezika. user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:18:58   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77


moj sin pa dobi toliko poljubčkov v enem dnevu, kot jih jaz nisem v celem življenju.user posted image



moj tudi. mu grem verjetno prav na kakšen notranji organuser posted image user posted image user posted image




mene je sinko naučil rečt: rad te imam. in še vedno mi gre težko z jezika. user posted image


no, jaz sem se po nekem čudežu tega naučila sama. sem pa rabila ene 5 let, da sem tega naučila mojega dragega....ki se nam bo tudi lahko pridružil na kofetu....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:19:59   
gita10
Nemorem verjeti, da so res takšne razlike med otroci. Sem se glih z mojo mamo pogovarjala in sem jo vprašala če ima koga rajši, pa je rekla, da odvisno kdaj- včasih jo jaz razjezim, včasih brat, drugače pa nekih velikih razlik ni bilo nikoli prisotnih, čeprav se je dogajalo, da sem bila večkrat jaz za kaj kriva- ker sem bila starejša ampak če prav pomislim so res vse najine vragolije zrasle na mojem zelniku.

Je pa čudno, da takšnega odnosa ne opazijo drugi člani družine, ponavadi je za stare starše prvi vnuk svetinja in so na njega zelo občutljivi. Jaz vem, da moj brat je lahko bil kaznovani pred mojimi starimi starši medtem ko pa jaz nikoli nisem smela biti. Pogovori se z partnerjem in vidva malo več pozornosti namenita punčki naj se počuti z vama čim bolje in tudi vidva delajta razlike kot jih ona. Mogoče ji bo pa to prišlo do živega.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:31:31   
JAPE
zinkazi, res si lepo svetovala.

(odgovor članu ksenjicka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:35:02   
suzy85
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Glej, tudi jaz vem, kako je biti starejša hči. Žal.

Med nama z bratom je tudi velika razlika in nekaj takega, kot opisuješ, se je dogajalo tudi pri meni, samo z očetove strani. Z mamo je bilo ok, samo kaj, ko sta delala na smene in sem pol dneva preživela z njim.

Pri desetih sem praktično prvič postala mama. Eno smeno mama svojemu bratu, ker oče ga ni niti prav pogledal, enostavno je bilo vse na meni: hranjenje, previjanje, varstvo.

Ko je bil večji, pa prav tako nisem smela nikamor brez njega: ali ga vzameš seboj ali pa ne greš.

Kolikokrat sem se znesla nad bogim otrokom verjetno ni potrebno pisati. Prav tako verjetno ni treba pisati, da žal komaj zdaj, pri njegovih tridesetih, začneva graditi nek odnos brat - sestra. Gre počasi, ampak gre.

Mogoče sem se tudi zato sama nekak, kljub ostalim tehničnim težavam, odločila, da bom ostala samo pri enem otroku.

podobno je bilo pri nas, le da so bili 3 otroci! starši so se ločli pri mojih 6ih letih in po mamini strani imam še 2 sestri in brata (ok, pol). tudi pri nas se je vedno videla razlika, da nismo vsi od istega očeta. bila sem ta starejša sestra, ki je morala paziti "ta male 3", pospravljati, se učiti in biti krivec, če se je komu kaj naredilo. še zdaj se ti in tam s katero teto zjočemo, ko se spominjamo, kako je bilo včasih pri naši hiši. po 4.letniku sem se odselčila od mame in šla živet k očetu. takrat je mami spoznala, kaj je izgubila in obljubljala mi je res vse, da bi prišla nazaj!
kljub hudim trenutkom imam brata in sestri zelo rada - niso bili oni nič krivi! rade volje jim pomagam, če le morem.

sem pa v vsem skupaj našla pozitivno plat - naučila sem se biti samostojna in izpeljati stvari brez da bi prosila za pomoč mami ali očima. moja trma, da njima pa ne bom rekla za pomoč, mi je marsikje pomagala! in raje sem stisnila zobe in potrpela ter sama rešila situacijo, kot pa da bi kasneje poslušala očitke, češ da so mi vedno pomagali.


_____________________________

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:42:57   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77


moj sin pa dobi toliko poljubčkov v enem dnevu, kot jih jaz nisem v celem življenju.user posted image



moj tudi. mu grem verjetno prav na kakšen notranji organuser posted image user posted image user posted image




mene je sinko naučil rečt: rad te imam. in še vedno mi gre težko z jezika. user posted image


no, jaz sem se po nekem čudežu tega naučila sama.


Tudi jaz, ampak ne po čudežu temveč po blazni potrebi da bi tudi sama slišala "rad/a te imam"...Začela sem pa to izvajat pri svojih fantih...Enim je šlo na živce, potrebneži, en ni vedel kaj naj nazaj reče, butelj,...Moj mož (to be) pa mi to reče sam od sebe. Ta je že mora biti tapravi user posted image user posted image ...Zdaj imava s hčerko (3) jutranji "ritual" - ko vstaneva se 5 minut crkljava in božava. Jz ji rečem: Piki-Poki, mami te ima rada najbolj na svetu! Mala pa odvrne: "Jz tut tebe na svetu" user posted image ....Joooj...kok mi to paše user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:43:59   
Liya
Tudi moja zgoba je na nek način podobna predvem Rijini.
Praktično vsega sem bil kriva-pa če sem bila ali ne.
Sem pa bila nezaželen ina nenačrtovan otrok,kar mi je tudi povedala.
Mlajša sestra skoraj 10 let razlike pa je z eno besedo povedan-angel.
Pa kaj bi do nje ne gojim nobene zamere,zakaj le.

Tudi sedaj se vidi razlika,ko sem že pet let  poročena.
Pa mi je le posijal sonček sreče imam krasnega moža
in pa nadvse ljubjeno hčerkico.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:45:02   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Je pa čudno, da takšnega odnosa ne opazijo drugi člani družine, ponavadi je za stare starše prvi vnuk svetinja in so na njega zelo občutljivi.

Kaj naj rečem.. o očetovih starših ne bi, ker nimata nobenega posluha za otroke.
Ko se je pupa učila brat in ji je šlo počasi, jo je draga babica nahrulila, da je neumna.user posted image
In ko sem jo drugi dan pazila jaz in smo prišli do branja- mala v jok, da ne bo brala, ker je neumna.user posted image Hvala Bogu smo šli skozi to in danes rada bere, vsaj z mano, drugje ne vem, koliko sedijo z njo pa berejo knjige.
Moja bodoča tašča in tast... jo imata rada, ampak ponavadi je treba pazit oba in ju tamali vragec toliko okupira, da mala obsedi sama pred tvjem... No, jo bosta pa vzela s sabo na morje... vsaj nekajuser posted image
Z mojim sva se že pogovarjala o tem in je sam rekel, da je opazil, da je punca drugačna... in sva govorila o odnosu njegove sestre in je sam rekel, da se mu ne zdi prav, se pa seveda noče vmešavat. Mama ji je samo enkrat rekla, da je mali razvajen do amena pa je že blo vse narobe... tako da..ja, nihče noče bit usran pa se vmešavat.user posted image


_____________________________

Jst.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 21:56:31   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Je pa čudno, da takšnega odnosa ne opazijo drugi člani družine, ponavadi je za stare starše prvi vnuk svetinja in so na njega zelo občutljivi.

Kaj naj rečem.. o očetovih starših ne bi, ker nimata nobenega posluha za otroke.
Ko se je pupa učila brat in ji je šlo počasi, jo je draga babica nahrulila, da je neumna.user posted image
In ko sem jo drugi dan pazila jaz in smo prišli do branja- mala v jok, da ne bo brala, ker je neumna.user posted image Hvala Bogu smo šli skozi to in danes rada bere, vsaj z mano, drugje ne vem, koliko sedijo z njo pa berejo knjige.
Moja bodoča tašča in tast... jo imata rada, ampak ponavadi je treba pazit oba in ju tamali vragec toliko okupira, da mala obsedi sama pred tvjem... No, jo bosta pa vzela s sabo na morje... vsaj nekajuser posted image
Z mojim sva se že pogovarjala o tem in je sam rekel, da je opazil, da je punca drugačna... in sva govorila o odnosu njegove sestre in je sam rekel, da se mu ne zdi prav, se pa seveda noče vmešavat. Mama ji je samo enkrat rekla, da je mali razvajen do amena pa je že blo vse narobe... tako da..ja, nihče noče bit usran pa se vmešavat.user posted image



na žalost res ne moreš storiti ničesar kot samo to, da deklici stojiš ob strani, se mogoče kdaj in kdaj potegneš zanjo, jo pohvališ, ...in tako. Vmešavati se nima smisla, ker bo za punčko še slabše. Iz naših zgodb je razvidno v kakšne osebe smo se razvili zaradi takšnih razlikovanj s strani staršev. To lahko pusti velike posledice - pa čeprav navzven kažemo samostojnost in samozavest (lahko) trpimo za različnimi oblikami psihičnih stisk (sama sem se zdravila za depresijo in napadi panike). Ostane samo upanje, da bo deklica toliko "močna", da v času pubertete ne bo zapadla v "slabe vode"...Bo pa nekoč definitvno odrasla v mamico, ki bo svojim otrokom izkazovala skoraj nadpovprečno naklonjenost.user posted image

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 13.5.2009 21:57:17 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Sestra od mojga in njeni otroci...
13.5.2009 22:05:24   
HuAnita
Ne vem za tole vašo 8-letnico, amoak vem za 'našo', torej mojo sestrično
ta me pelje s.r.a.t sredi belega dne
Res, ta otrok je tolko prefrigan, kar naprej ene fore, tudi to, da je bolna, da mora ležati na kavču (!), potem pa me pokliče, ko ji kuham čaj iz vseh mogočih zelišč, da bi pa risanko gledala, že sedi na kavču, nič ji ni
Pa kosilo, ne ne more, se slabo počuti, ko pa je bil posladek, aha, puding, to pa bi
Sem si mislila, ajd, morda pa so bolezni pri malo večjih malo 'lažje )naša dva takoj 'zalepi' v posteljo, spita), ampak ko je prišla pa njena mamica, je bila pa kot srnica, pripravljena, da gresta še v trogivno, čeprav sem povedala, da je mala rekla, da je bolna
Samo v razmislek sem to napisala, deca točon vedo, kje%kaj bodo dobili, kar želijo
Če je to zgolj človeška pozornost, ki je od matere nima, potem je zelo lepo od tebe, da se trudiš
Jaz bi se na tvojem mestu pogovorila z materjo, ne bi pa eksplodirala
Še v razmislek - ko smo se enkrat že skoraj odrali vsi trije na veliko prepirali, smo prišli do 'žaljivk': kaj boš ti govoril ko te ima mama najrajši! Ne, tebe ima! Nima mene, tebi vse kupi! Tebe ima, ne mene!!!
Tako smo se vsi trije obkladali in prepirali, že napol v solzah, ko je uletela mama, pa vsa v solzah
Jokala kot dež, povedala pa nam je, da jo je to zelčo prizadelo, ker nas ima vse 3 NAJBOLJ rada na svetu, in to enako!!! Kar pa ni isto kot meni kupir bundo, bratu pa ne

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?