|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Preživnina
20.4.2005 21:31:56   
vesna12
Vse, ki od vašega bivšega moža zahtevate in hočete samo in samo hočete denar-preživnino... kaj pa vaš otrok. Njegov oče mu lahko res da veliko več...denar ni tako pomen+mben. poštena bi bila polovična preživnina, pol jo določijo očetu pol pa materi!! To bi bila pravica na tem svetu!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Preživnina
20.4.2005 21:40:53   
Anonimen
Ja, saj je tako. Pol oče, pol pa mati.

(odgovor članu vesna12)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Preživnina
20.4.2005 22:19:59   
Gina
Točno tako, pol naj bi jo določili očetu, pol pa materi, ne pa da mora mati, pri kateri živi otrok plačevati tričetrt, oče pa prispeva neko mizerijo, v obliki 20.000.- ali 30.000.- ,potem pa misli, da je še plačal več kot pol. :bravo::bravo::bravo: Bravo Vesna, končno si dojela. Ja, pa še to, a boš ti prepričala očete, da se bodo vsaj tisti vikend, ko so slučajno pri njemu, kaj ukvarjal z njimi?! Daj,no, mogoče te bodo pa poslušali.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Preživnina
20.4.2005 22:25:20   
Anonimen
Aja, Gina, tako je to, ti bolj veš. Saj sem res čudna, če sem mislila, da je še kje pravica v tej naši ljubu državici.

(odgovor članu vesna12)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Preživnina
20.4.2005 22:41:29   
india
V razmislek en primer: znanka je imela z možem 3 otroke, po razvezi so mu določili 39.000 preživnine, ( ima mizerne dohodke), nakar sta se mu v 2. zakonu rodila dvojčka in zdaj je ta znanka dobila odločbo, da ji še zmanjšujejo preživnino za 3.000 SIIT, se pravi prispeva mož za vsakega 12000 SIT mesečno. Kako naj torej mati preživi šoloobveznega otroka s 24000 mesečno? A očetje plačujejo tudi 1/2 stanarine, pa vse ostale stroške ( za otroke) ???

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Preživnina
21.4.2005 8:43:43   
Annny
MIŠKA01, res je, to je naravnost smešno:(:zmeden2:
Ampak, če človek nima od kje vzet- kaj pa mu morejo?
Hujše je pri tistih, ki so premožni, pa svoj denar 'skrivajo', premoženje prepisujejo na druge ipd., sami pa se kažejo kot 'brezposelni revčki', samo z namenom, da ne bi plačali preživnine..to je največja sramota:grrr:

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Preživnina
21.4.2005 9:03:32   
Sara3
Se popolnoma strinjam z Gino. Moj oče, ne da ni dajal niti za preživnino, ne ve niti kdaj imam rojstni dan, mogoče je pa že pozabil tudi kako se kličem......... Ne rečem niso vse očetje enaki, je pa dosti takšnih, ki po ločitvi na otroke pozabijo tako v materialnem kot nematerialnem smislu.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Preživnina
21.4.2005 10:16:11   
Anonimen
Anny, ni čist tko...moj mož je nezaposlen, pa nima nobenga skritga denarja (jaz ga preživljam), ampak mora vseeno plačat 25.000 SIT na mesec za hčerko. Pa to ni problem, ampak ni tko simpl, da pol pa kar ne plačajo, če niso zaposleni.
Je pa res, punce moje zlate, mal razmislite...kaj pa očetje, ki bi hotli imet otroke pri sebi, pa jih ne morjo imet, ker je sodišče odločilo drugače (kao mati je bolj primeren starš, pa četudi je psihični bolnik :zmeden: )
Verjamem pa, da je samskim mamicam precej težko, ampak sej niso vedno očkati krivi, da so šli oz. morali it.
Ne vem, mene srce boli, ko vidim, kako je...pa bi dajala milijone, če bi kaj pomagalo, pa ne :(

(odgovor članu vesna12)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Preživnina
21.4.2005 10:23:47   
Gina
Maš prav tinka74, vedno sta kriva oba!! Zato ne moreš reči, da je kriva le mati ali le oče. Nikoli. Jaz spoštujem vse očete, ki skrbijo za svoje otroke in še vedno mislim, da je zelo pomembno, da imajo z otroki stik.:) Včasih bi se morale tudi mamice potrudit za več stikov, nekatere jih celo onemogočajo,se tudi kaj takega zgodi. Vendar pa je takih očetov veliko manj kot tistih, ki so jim otroci potem odveč. Žal je tako, tudi če si želimo, da bi bilo drugače. Lepo od tebe, da plačuješ namesto moža. Zelo pohvale vredno.:bravo::bravo:

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Preživnina
21.4.2005 10:39:59   
Anonimen
Ja, Gina, hvala za čestitke :ups:
Sej ni sam kriv, da je brez službe...sej se fejst trudi kaj zaslužit, ampak je zaenkrat breme čist na meni (hvala bogu za tako plačo, kot jo imam).
Se mi pa zdi, 49.000 SIT zelo zelo veliko za preživnino. A vidiš, to pa pol spet ni prav :grrr: pol pa mamice izkoriščajo pa si mislijo: "Ah, kr nej plača." Polovico itak zapravijo za sebe, otroka pa po možnosti niti za en teden med počitnicami ne pustijo k očetu. Ali pa (kot pri nas) ne dajo s sabo gatk in majčk pa puloverjev, ker je itak njegova žena privatnica in lahko mi kupimo :grrr: Ja, lahko kupimo, ampak ZAKAJ?!?! zato, da bo 1x oblekla, naslednji mesec (če bo slučajo prišla k nam), ji bo pa itak premajhno. A je tuki kakšna fora?
Uf, sem se razhudla :ups:

(odgovor članu vesna12)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Preživnina
21.4.2005 10:50:25   
Gina
Za enega otroka, če si zelooooo skromen, porabiš med 60.000 in 70.000. Če pa hodi na kakšne krožke, pa če računaš še ceno počitnic na morju, pa zraven še nudiš otroku več kot minimum, potem pa je ta znesek zagotovo 100.000. Ti si malo užaljena, ker končno en otrok dobiva spodobno preživnino, pa bi ti rada očetovo bivšo družino kar malo zbrisala, ali kaj. Jaz mislim, da bi vsak otrok moral dobivat toliko. To ni nobeno izkoriščanje, sploh ker če mu je sodišče toliko določilo, je očitno toliko sposoben plačevat (ne usedejo se na pol plače, ampak max tretjino, kolikor jaz vem) Zakaj ne bi njegov otrok živel spodobno? Zakaj bi moral imeti le minimum, če ni treba? Pa kaj potem, če mati tudi daje za njega 50.000 (samo), in je otrok kulturno oblečen in je vsak dan meso, pa ima svojo sobo, dobro ogrevano in varen avtostol....to so tudi stvari, ki spadajo v teh 100.000 za polovico dveh otrok na mesec. Daj no mir. Skuliraj se malo.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Preživnina
21.4.2005 10:52:44   
Gina
To ni letelo na tinko, ampak na tisto prej. Pa verjemi mi, da večina mamic itak vse zapravi za svoje otroke, in to, da pol od 50.000 zapravi zase, je en velik lari fari.
No, sicer (tinka), tvoj ima najbrž malo smole z bivšo, vsaj kar se stikov tiče, ampak v večini primerov ni ravno tako.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Preživnina
21.4.2005 10:54:49   
Gina
Ja, kar se stikov tiče, jaz zelo obsojam mamice, ki to preprečujejo. Tega ne bom nikoli razumela in za to ni opravičila (razen kadar oče ogroža otroka).
Pa še to, takih, ki plačajo še dopust posebej, je zelo malo. Mojemu bivšemu sem celo jaz morala enkrat komplet dopust z otroki plačati, da je sploh hotel iti z njima.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Preživnina
21.4.2005 10:57:35   
Anonimen
Uf, Gina, a vidiš, to pa sploh nisem vedla :ups:
Sicer bomo šele vidli, kolk zapravimo za otroka, ampak ne vem, zakaj se mi zdi to tolk velik. A je res to tolk velik :zmeden:
Je pa definitivno prav, da če je oče sposoben plačati tolk, naj plača...sej se bivša ne izmisli, koliko mora plačat, ampak to določi sodišče.

(odgovor članu vesna12)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Preživnina
21.4.2005 10:57:44   
Gina
Čakaj, kaj plačuje, 98.000 + položnice, ali kaj? No, ta je pa malo huda, res sem narobe prebrala. Sorči. Še vedno pa mislim, da če lahko da, 50.000 po otroku ni tako zelo preveč, brez česarkoli drugega seveda.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Preživnina
21.4.2005 11:02:39   
Anonimen
Čaki mal Gina, a se ti je zdelo prav, da si mu plačala, da je šel, če ni imel interesa sploh it? A je pol okej, če imajo stike? Če mu ni do tega? Ne vem...hvala bogu za take mamice, ki želijo da imajo stike z očetom :bravo: :bravo:
Naša niti 1x otroka ne vpraša, kako je bilo pri očiju...če ji pa mala sama kej začne govort pa tuli, da jo ne zanima, da kar ima z očijem ni njena stvar...halo?!?! kaj pa če bi jo tepel, jo zlorabljal...a pol je tud ne bi zanimal :zmeden:
Eh. Brez veze!
:bravo: :bravo: za mamice kot je Gina.

(odgovor članu vesna12)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Preživnina
21.4.2005 11:03:25   
Gina
Ja, tinka, če sešteješ prav vse, kar 2 otroka prineseta, se pravi hrana, čistila, elektrika, voda, stanovanjski stroški, obleka, položnice iz šole, krožki, bencin za razvažanje, večji avto, po možnosti vsaj dvosobno stanovanje namesto garsoniere, s tem povezani večji stroški, potem rabiš vso opremo za otroke, od stolčkov, do otroške sobe, smuči, čelade.... lahko ti naštevam v nedogled. Na leto porabiš, če si zelo zelo skromen za otroka, ki hodi v šolo minimalno 60.000 na mesec, če mu skoraj nič ne privoščiš in dobi ponošena oblačila + kakšen ponošen čevelj. Če pa šteješ le vodo in obleke, potem je to samo cca 45.000 na mesec. Ampak to ne moreš tako štet, ker tisti denar v resnici zapraviš za otroka čez celo leto, tudi za večje nakupe, kot so pancarji, nov jogi, kolo, počitnice...

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Preživnina
21.4.2005 11:05:41   
Gina
Ja, meni se je zdelo, da se mora kar lepo navadit na redne stike, ker otrok mora imeti tudi očeta in en stik z njim. Če pa bo to počel vsaj vsak drugi vikend in še kakšne počitnice, se bo pa tudi oče navadil, da je to čisto ok in mu bo postalo fajn. Točno to se je zgodilo.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Preživnina
21.4.2005 11:07:17   
zoya_
Glede preživnin bi jest eno štorijo povedala. Od mojga bivša je na začetku ločitve srala po dolgem in počez. Zmenila sta se preživnino na sodišču 30 jurjev za dve punčki. Strinjala se je pred sodnikom in podpisala. Ko se je preselil k meni, je začela srat.... Večjo preživnino in da ne bo dala otrok, če ne bo plačal več in pa da sva itak dva... Kr mene je upoštevala zraven... HALO!?!?!?! Jest nisem nč mela pri spočetju otrok, prosm. :)-
No, potem je pa rekel, da bo dal več, samo tisti višek 10 jurjev, bo dajal na račun za tamali in ko bo kaj rabila, bodo šli skupaj z otroki v trgovino in kupili, sicer bosta pa imeli za šolanje. No in kaj, ni se strinjala. Zakaj, ker je bila brez službe in ji je primanjkovalo denarja. To pa žal ni problem očetov, da preživljajo še bivšo zraven. :hudicek:

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Preživnina
21.4.2005 11:13:54   
Anonimen
ja, zoya, tko je blo tud pri nas...takoj, ko se je on poročil z mano, so se začeli problemi...na žalost ima tamala cele travme zarad tega (ne zarad poroke)...ampak mi smo močni in vemo, kaj je za otroka najboljš in bomo tud tko delali...Je pa res, da na CSD smatrajo novo družino čist neodvisno od bivše. Se pravi, če se tvoj poroči še 1x, pa tud če ima tanova žena neke bajne denarje, pol se preživnina ne poveča zarad tega. Je pa čist odvisno, zakaj sta šla narazen...na žalost je velik takih mamic, ki začnejo nagajat, takoj ko bivši najde drugo :(

(odgovor članu vesna12)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   Preživnina
21.4.2005 11:15:07   
Gina
Micka, sori, potem je to čisto druga štorija. Kje se pa še take bivše dobi? Jaz bi tudi. Hecam se.

Evo, vidiš na drugi strani pa Zoja trdi, da je 30.000 za dve punčki dovolj ( a sem prav razumela, 15.000 po otroku) Zoja, to ni niti za položnico za vrtec dovolj in to je zelo grdo od tebem, da rečeš, da bo bivša iz tega denarja živela. Tudi če daje 30.000 po otroku iz tega denarja ne more živeti 2 otroka, četudi sama daje še 60000 zraven zanju. Upam da ne boš sama kdaj v tej situaciji. Da oče ne daje pol za otroka preživljat, pa ga ti še zagovarjaš, me čudi, da te ni to sram napisat. Potem pa še trdiš, da je to zanjo. Halo!!

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Preživnina
21.4.2005 11:22:06   
zoya_
Gina, nisem rekla, da je dovolj, ampak se je bivša s tem zneskom pred sodnikom strinjala in tudi na sodišču so potrdili. Seveda, da ni dovolj, samo potem ne moreš se kar po 2 mesecih spomniti, da bi imela pa ti večjo preživnino, ker on sedaj živi pri drugi in imata dost denarja.
PRosim, da ko berete poste, da ga vsaj dvakrat preberet, ker nekateri očitno pol besed spustite!?!?!

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Preživnina
21.4.2005 11:30:14   
Gina
Zoja, jaz sem se tudi strinjala z nekim zneskom, ki je premajhen, zato ker se mi ni pustil ločiti zelo dolgo časa, ravno zato, da ne bi preveč plačeval. Če pa zdaj ne bi imel rednih stikov ali se ne bi dalo z njim zmenit okoli kakšnih drugih reči, ki so mi pomembne (k sreči to laufa), bi ga šla pa gladko tožit za več.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Preživnina
21.4.2005 11:51:42   
zoya_
Gina, jaz čist razumem tvojo situacijo. Ampak prov, res je podpisala, ko je težila, je imel moj vsega dost in je rekel, da bo dal 40 jurjev, ona je zahtevala 45, sicer ne bo dala otrok. Kje ima pamet? NE vem... Potem je pa rekel, oki 30 jurjev na roke, 15 jurjev na račun otrok. Vsak mesec bo prejela izpisek in ce bo rabila, bosta sla skupaj kupit. Kaj je narobe s tem, da hoce biti oče prisoten pri tem, kam gre njegov denar? ČE bi rabila za hrano, bi šel pač zraven. Če bi rabili za obleke, bi šel zraven. Zakaj pa ne? Še otrokom bi bilo super.
Problem je v tem, da se je točno vedelo, zakaj večja preživnina.
Ker sta ob ločitvi sklenila, da bosta prodala stanovanje in denar delila na pol, ji je potem, ker ni imela dost denarja za novo stanovanje in ker ji noben ni hotel posoditi (niti lastna mama ne), ji je on posodu denar, da so imeli streho nad glavo, seveda je bila to kot preživnina za naprej.
Ne delam mučenika sedaj iz mojga tipa, samo hočem povedati, da so nekatere res pijavke in serjejo samo zato, ker jim je dolgčas ali kaj. Lahko bi šla na sodišče, dobila večjo preživnino in vse, ampak če bi se ločila z odvetniki in ne sporazumno, potem bi ostalo njej ravno tolk, da bi si kupla en star avto in za dva kofeta, ker je on prinesel v zakon stanovanje in avto.
Jaz samo pravim, da imajo nekateri očetje res trdo kožo, res pa je, da jo imajo tudi marsikatere mamice, ker prenašajo bivše s tem, da ne plačujejo.

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Preživnina
21.4.2005 20:45:34   
zoya_
sosedova micka... če tvoj plačuje 98.000 SIT preživnine, potem ima tudi bajno plačno, a ne ;)
Da ne boš misla, da bivšo zagovarjam, vem kako je met pijavko za vratom :)-:)-

(odgovor članu vesna12)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?