|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:14:55   
Seven*
Zadnje case imam vedno bolj problem, da me okolica obravnava kot "mamo obsedenko". To je misljeno, da vecino casa govorim o otrocih in sorodnih temah. Sama se poskusim kontrolirati, pa ne znese vedno.. Dejstvo je namrec, da je Jakob zahtevne sorte in da sama ne morem prakticno nikamor. Na dopustu nisem bila ze 3 leta, nekih hobijev nimam, vecere prezivljava z Bigwhale-om doma, sama ali ce kdo pride slucajno na obisk. Tako se mi je zacelo dogajati, da se krog ljudi okrog mene vedno bolj ozi, jaz pa si skoraj ne upam vec spregovoriti v druzbi, ker sem pod pritiskom, da bom omenjala svojega otroka.. Zacaran krog vglavnem..

A je napacno pricakovati od svojih prijateljev, da bodo razumeli pojem materinstva in ti vsaj stali ob strani? A je prizadevna mama, ki se trudi za svojega otroka obsojena na to, da ostane osamljena, ker je trend danasnje druzbe karieristicen?

Malo sem zalostna..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:21:10   
dory
oI Seven,

se kako te razumem...tudi sama sem ostala brez nekaterih prijateljev,tudi sama sem se zaradi zahtevnega otroka mal izolirala,ce bi pa ze zvecer mela priloznost kam it,pa sem utrujena in grem rajs spat...

Sicer pa pomoje ni nic narobe ali slabega,ce govoris od otrok in so ti prva misel...saj si ja mama...je pa razumljivo,da tisti,ki otrok se nimajo tezko prenesejo debate o tem...kaka beseda sem in tja pol pa ze preusmerijo,saj so jim preokupacije drugje...nam pa so cel svet in prva in zadnja skrb prav nasi soncki...

Ti bodi to kar si...ce pa prijatelji pac ne znajo tolerirat dolocenih stvari,potem to niso dobri prijatelji...meni je ostalo le nekaj prijateljev,ki se nimajo otrok,po vecini pa so se ognili...pa se ne obremenjujem prevec,saj sem prav tukaj nasla novo druzbo mladih mamic s katerimi gremo vcasih tudi mal pocvekat...mal za duso..

:rozica: zate in lupcka jakobu

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:21:15   
piščanc
ne bit žalostna.... a se ti ne zdi, da je brezvezno pol ure govoriti o barvi laka sosedove žene...
starši smo odkrili novo dimenzijo ljubezni, ki jo nestarši težko poznajo, najbolje, da poglobiš prijateljstvo s tistimi, ki imajo otroke, da boste lahko skupaj čvekali. a ni lepo, da smo tako polno zaposleni, da nam ne ostane nič časa za preganjati dolgčas in delati traparije

seveda pa še vedno ostane rr

še ena mama obsedenka

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:22:44   
Skorpija
Seven, očitno tvoji prijatelji otrok še nimajo. Kljub temu mislim, da bi ti lahko prisluhnili, saj je otrok v vajinem življenju pomemben in seveda z njim preživita največ časa. Po drugi strani tudi ti najbrž prisluhneš svojim prijateljem, ko govorijo o svojih problemih in o tistem kar je njim pomembno.

Tudi meni se je krog prijateljev skrčil in spremenil, odkar sem začela hodit v službo in živiva z mojim :love: skupaj in jaz to jemljem za normalno. Časa je manj, želje v prostem času so druge, želiva si recimo tudi otroka in marsikaterim najinim prijateljem je to mimo, ker se ti posledično spremeni tudi stil življenja in za te kao prijatelje nisi več kul...

V glavnem te razumem in ti lahko svetujem le s tem, da se zdaj mogoče ločuje zrno od plev in da bodo v tem skrčenem krogu ostali res pravi prijatelji, ki te sedaj razumejo in te bodo tudi razumeli ko boš spet imela več časa zase in se lotila kakšnih hobijev ali karkoli. Je pa logično, da se kdaj počutiš samo, vsi se, ampak če si sam si pač sam - huje je, če so okrog tebe ljudje pa se počutiš sam...

A si iz Ljubljane?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:23:35   
Anonimen
O otrocih se pogovarjaj s tistimi, ki otroke imajo in razumejo, o čem govoriš, tisti, ki jih nimajo, jim je brez veze nakladanje o prvem zobu, zelenem kakcu, krčih, trmi...

Meni je tud brezveze, če mi nekdo do nezavesti tupi o računalnikih ali motorjih, o katerih nimam pojma in poleg tega popolnoma nič ne zanimajo.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:26:09   
viv_
Pri meni je odvisno od družbe - če sem s takimi, ki imajo otroke, potem običajno nanese debata na otroke, če pa sem s takimi, ki otrok nimajo, pa ponavadi ne razlagam o Mirni. Tudi zato, ker nikoli ne veš, nekateri ne morejo imeti otrok in se trudijo da bi zanosili, pa je to za njih boleča tema in potem tega ne razlagam... Sicer se pa pogosto zgodi, da sploh punce, moje vrstnice, ki so brez otrok, pogosto same napeljejo na to temo...

Priznam pa, da včasih tudi meni prav paše kakšna x debata in ne samo o otrocih... Tudi ko se kakšen večer dobimo slončice same, brez otrok, se velikokrat pogovarjamo povsem druge stvari... Ja, dedce šimfamo :)-:)-:)- šala...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:27:14   
baguSka
Nebi ravno govorila o trendu današnje družbe. Ljudje smo pač tako naravnani, da vedno govorimo o nečem kar imamo radi. Ko smo zaljubljeni govorimo non-stop o ljubezni.. Če nam gre nekaj na živce, govorimo non-stop o tem. Jaz sem trenutno mahnjena na svojga pasjega sončka in non-stop govorim le o njemu. Zato je materinska vloga še toliko bolj izpostavljena, saj je z otrokom povezana, zanj skrbi z dneva v dan.. To je življenjska vloga ženske, katere ne občuti tisti ki ni v tej vlogi. Je pa res da se ženske v tem obdobju otrokom čisto predajo in si vse redkeje vzamejo čas zase. Posledično to privede do tega kar si tudi sama omenila. Vedno z otrokom doma. Ni čudno potem da se nimaš o čem drugem pogovarjat - saj se ti nič drugega ne dogaja!? Žal je tako (ne pa vedno) da te isti ljudje ne sprejmejo v svoj krog. Torej kaj nam preostane? Gibati se v krogu sebi podobnim. Poglej: če se boš družla z mamicami, ti nobena ne bo mogla očitat da govoriš o svojmu sončku. In če se boš že začela družit s takimi - sebi podobnimi, boš vedno dobila še kakšno informacijo več, vedno se vam bo kaj novega zgodilo, tudi ti boš poslušala kaj se dogaja drugim in potem boš tudi ti imela govorit o čem več, ne le samo o otroku.

Morala si boš vzeti čas in oditi na dopust, saj je vloga mamice zelo težka služba in če si ne boš malo oddahnila bo tudi tebi pomoje vedno težje. Prijatelje pa tudi rabimo a ne?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:29:18   
Annny
Jaz bi dala prav Al bini:miska:
Mogoče bi ti priporočila, da si najdeš še kako postransko dejavnost, morda kak šport (in naj takrat Jakoba popazi kdo drug), saj tako verjetno ne bo šlo v nedogled.. vsakdanjik bo kljub otroku postal monoton in dolgočasen.
Jaz sem mnenja, da otrok ne sme biti vedno 'središče vesolja'. Saj jih imamo rade in 100% poskrbimo zanje, ampak preveč ukvarjanja z otrokom tudi otroku z leti postane odveč. OK, zdaj sem zašla čisto v neko drugo temo, ampak prepričana sem, da razumeš;)

Lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:34:17   
Seven*
Mogoce je to kar sem napisala zvenelo, kot da SAMO o otroku govorim. Pa sploh ni res.

Anny, ti dam cisto prav. Saj se poleg vsega fax koncujem, za kaj vec, pa zal zaenkrat ne ostane casa.. Treba je namrec poudariti, da sem poleg enoletnega otroka se nosecnica, ki avgusta pricakuje drugega otroka. Tako da sem ze zaradi tega precej omejena..

Glede druzenja z drugimi mamami pa je stvar taksna, da vse dobro vemo kako zelo tezko je uskladit urnike pri malih otrocih.. Saj se druzimo, ampak zal preredko..

Aja, od tistih, ki so me zapustile je ena noseca toliko kot jaz, druga pa ima petletnega otroka. Da ne boste mislile, da gre za osebe brez otrok.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:35:58   
Primoza
To povsem drži. Poskrbi zase in poskrbel boš za otroka.

Pa še kakšno mnenje napiši na:
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=44884&idk=89&stran=1

da ne bodo "povsem okupirane" ženske v večini.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:38:44   
Teni_
Ja, žal je tako. Tudi jaz več nekako nimam časa za druženje s prijateljicami, smo pa ostale v stiku. Najbolj z najboljšo prijateljico, ki ima tudi hčerkico(sta s Tejo 4 mesece razlike). Ne vem, kaj ti naj svetujem, ampak danes pa lahko prideš v park. Se dobimo, če slučajno nisi videla doli.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:39:37   
Lenny
Tudi to, da imajo prijatelji otroke, ni zagotovilo, da bo prijateljstvo brez problemov šlo naprej. Pojavijo se razlike pri vzgoji, prepričevanje o pravilnosti lastnega početja, o tem, kako je njihov otrok oh in sploh najboljši, .... Ko se je nama to zgodilo, sva bila oba zelo žalostna, vendar žal ni šlo naprej. Sva pa našla novo družbo, s katero lahko preživljamo prosti čas. In zanimivo: en par je brez otrok in družbo ful poživi, ker potem govorimo še o čem drugem kot o najnovejših pogruntavščinah naših mulčkov. Tista prava, stara prijateljstva pa so nama na srečo ostala. Torej so res prava!
Kot kaže, imamo kar vsi podobne izkušnje. Recepta pa po moje ni. Če vidiš, da z nekom ne gre več, pač ne gre. Nekaj časa ti je hudo, potem pa se premakneš naprej in najdeš nove ljudi, ki gredo s tabo skozi življenje. Ko so otroci malo večji, je lažje!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:41:01   
muki1
Kaj vlečeš nazaj,Viv češ da je šala, seveda dedce šimfamo ko smo babe same, do kosti jih oberemo.
Res je da se prijateljstva skrhajo, saj te tisti ki nimajo otrok preprosto ne razumejo, kakor tudi jaz nisem razumela dokler sama nisem izkusila te brezpogojne ljubezni in predanosti, ki jo mama čuti do svojega otročička. Svetujem ti da okrepiš prijateljstva s tistimi ki imajo otročke in še vedno ti ostane RR.
Lep pozdrav

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:43:26   
baguSka
Čeprou smo si pa ljudje različni. Jaz sama namreč še nimam otrok pa se gibljem tudi v takih krogih kot ste ve.;) Zato bo verjetno bolj odvisno od ljudi samih..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:44:48   
Mijavček
OJ,

bom samo še to dodala; meni se pa dogaja ravno obratno; ker sama še nimam (na žalost) otrok, imam pa kolegice, ki so v glavnem že mamice ali pa nosečke, se v glavnem pogovarjajo o otrocih in podobno. To ni nič narobe, tako, da se meni ne zdiš nič čudna, če se pač tvoj pogovor vrti okoli tvojega otroka.
meni se pa ne zdi, da se danes svet kaj bolj vrti okoli karierizma, sploh punce se mi zdijo bolj družinsko naravnane kot včasih. Mogoče imaš samo tak občutek, ker imaš morda take ljudi okoli sebe.
Tudi tukaj na RR-ji je možnost, da najdeš sebi primernejšo družbo, ki se potem lahko tudi sestajate, pa boste čvekale in klepetale o svojih somčkih, koker vas bo volja.
Lep dan,
M :muca:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:47:00   
Annny
Vidim, da imaš res ogromno dela, pa še :nosecka: si.. moram reči, da te prav občudujem, da zmoreš uskladiti vse te obveznosti.
S prijateljstvi pa je pač tako..nekatera ostanejo za celo življenje, večina jih je pa 'mobilnih'- se spreminjajo glede na interese človeka (na faxu, v srednji šoli, med starši..)..jaz bi se poskusila ne preveč obremenjevati s tem oz. se na te ljudi ne preveč navezati, ker si potem lahko prehitro prizadeta. Saj veš, kako je to. Poskusi navezati čimveč novih poznanstev ob vsaki priložnosti, prosi za tel. številke in tako bo tudi krog ljudi, med katerimi boš lahko izbirala 'prave' prijatelje, širši.

Lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:52:24   
taška30
Normalno je, da ko si enkrat mama, se večina pogovorov vrti o tem. Ampak treba je pa tudi razumeti druge ljudi, sploh tiste, ki še nimajo otrok. Saj tapravi prijatelji te vedno sami vprašajo kako je kaj dete in jih marsikaj zanima, ni pa jim treba razložiti vsake podrobnosti o barvi kakca in koliko časa vleče na levi dojki.
Če pogledam z druge strani, če si kdo omisli nov avto ali, ne vem, mačko, psa, bi meni tudi presedlo, če bi mi 2 uri razlagal samo o tem. To je logično. In sebično je od njih pričakovati, da so se pripravljeni 2 uri pogovarjati le o našem otroku.
Meni osebno prav paše govoriti še o čem drugem. Da ne izgubim stika z 'ostalim' svetom in dogajanjem.;)
Drugače pa, kot je že ena povedala: s tistimi, ki imajo male otroke, pač govoriš o otrocih, z ostalimi pa tudi malo o otrocih, pa še o čem drugem.
Taška

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 10:55:46   
L&F&B
Ojla Seven! Ne bit žalostna. Sama spadam v red egoističnih mamic, moji interesi se pač gibljejo okoli sina, na prvem mestu. Opazila sem celo, da bolj ko Luka odrašča, manj me zanimajo malčki in dojenčki. Me je sicer sram priznati, a vendar, okupirajo me le teme, ki so blizu razvoju mojega otroka. Luka mi je porabil zadnji atom energije in ker pač ne znam biti polovična, sem se vrgla čisto v materinstvo. In na žalost moram priznati, drugih niti videla nisem. Sedaj se to počasi normalizira. V bistvu so nas zapustile ogromne horde ljudi. Oba z možem sva imela cel kup ljudi okoli sebe, pravih prijateljev, kot vidiva sedaj, bolj malo. Hecno pa je to, da na koncu sploh niti opazila nisva, če je še nekdo odpadel. Ostali so nama res pravi prijatelji, ki pa imajo podobne interese in se otroci tudi razumejo skupaj. Zna pa biti ogromna osamljenost, ko si sam in si želiš pogovora in razumevanja. Pa gledaš zunanji svet kot iz neke izolirke. Pri meni je vse terjalo svoj čas in tudi čas mi je prinesel nove ljudi in horizonte.
Oprosti, pomagala ti res nisem. Mogoče pa je ta tvoja ugotovitev na koncu resnična. Materinstvo terja skoraj osamljenost in izoliranost v današnjem svetu. Vsaj pri meni je bilo tako, lahko, da sem bila sama kriva. A je bila prostovoljna in moja odločitev. Preveč sem bila nesposobna za komunikacijo z zunanjim svetom in nisem pač skoraj nobenega pustila, da vdre v ta moj svet. Ki pa je bil resda poln mamic z otročki iste starosti, kot moj.
:rozica:

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 11:08:08   
m jana
Tudi dosti mojih "prijateljic" je odpadlo potem ko sem postala mama predvsem po drugem, otroku ker res nisem imela casa za njih in tega niso razumele.

Nekje sem prebrala da bi se morali zamislit nad sabo v kolikor imamo iste prijatelje kot pred 10 leti.

Torej se nimamo cesa bati!!;)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 11:10:22   
viv_
Zakaj naj bi se pa zamislila? A ni lepo da imaš iste prijatelje, jih saj poznaš in oni tebe, pa veš da se na njih lahko 100% zamisliš. Z mojo najboljšo prijateljica, ki je bila tudi moja poročna priča, sva bili prijateljici že v vrtcu... Z mojo drugo zelo dobro prijateljico pa sva postali prijateljici v srednji šoli, kar je tudi več kot 10 let... Moram priznat, da odkar imam otroka nisem nobene izgubila, kvečjemu sem dobila par novih.


(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 11:42:22   
soseda
Strinjam se z al bino. Z nekom, ki nima otrok, mu ne bom nakladala o otrocih. Tudi meni bi bilo brez veze, če bi me nekdo posiljeval z nekimi stvarmi o katerih prvič nimam pojma, drugič pa em ne zanimajo.

Je pa tako kot pri viv. Po rojstvu (pa že v nosečnosti)sem si pridobila še več prijateljev, pa ne samo tistih, ki imajo otroke, tudi take, ki jih nimajo. Ampak saj pravim, sem prilagodljiv človek, opazujem ljudi, in ko vidim, kaj jim jih zanima se o tistem pogovarjamo.

Lep dan še naprej:rozica:

Pa Seven ne bit žalostna. Ti se ne smeš več obremenjevat s tem, da ne boš o Jakobu govorila. On je sedaj tvoje življenje.

:love: za Jakoba in :rozica:za mami

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 13:31:51   
Gina
Strinjam se z al bino. Meni je fajn, če se še o čem drugem pogovarjam, pa tudi o otrocih mi je fajn govorit. Samo ne z vsakim. Zato pa imam prijateljice, ki imajo otroke, pa tudi take, ki jih nimajo, ali imajo celo odrasle otroke. Samo karieristk pa skoraj nima za frendice. Kakšna je vmes, tako da v bistvu imajo skoraj vse družine raje kot kariero. Samo kar se tiče frendic, je bila to moja izbira. Tudi ti lahko izbiraš ljudi okrog sebe. Ko eden gre, prideta dva nova.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 14:01:57   
Anonimen
Jaz se razen s parimi prijateljicami zelo malo pogovarjam o otrocih. Vsi vejo, da ga imam, da se je zato moje življenje v smislu postega časa spremenilo, da pa bi se zaradi tega ne znala ali ne hotela pogovarjati več o ničemer drugem... to pa ne. Imam tudi prijatelje, za katere vem, da jim do otrok ni, pa se z njimi pač pogovarjam o izletih, morju, dogajanju na sceni, planinarjenju... bilo šta.

Pogovorov o kakcih, uvajanju hrane, dojenju... sem imela čez vrh glave tisto leto, ko sem bila doma.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
14.6.2005 14:36:46   
Pajaca
Jaz pa priznam, da sem zanemarila eno prijateljico ker je znala samo govort o svoji službi, sedaj ko je na porodniški pa govori le o otroku in stanovanju.... meni je pač življenje več kot le pospravljanje, plenice in službeni problemi. Meni je pač fajn debatirat o vsemogočem.

Drgač pa ne utrujam preveč s tamalo, ker veliko ljudi res ne zanima a že lula na kahlo, a ma 5 al 6 zobkov, pa če sama je jogurt..... pač če kdo vpraša povem, če ne pa sem tiho.

Mi je pa fajn it ven in pozabit na mulce pa službo..... mmmmmmm.... treba spet kaj ven it.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Vloga mame - prijateljice - prosti cas
18.6.2005 10:03:35   
BigWhale
Ko poslusam druge okrog sebe, sorodnike in tiste, ki imajo otroke, dobim obcutek, da Seven sploh ne govori toliko o otrocih.

O nekaterih otrocih se govori toliko, da zves za vsak prdec. ;)

Ampak Seven se je treba bat, tista, ki je bila najbolj 'prizadeta' zaradi tega, ker se kao samo o otrocih pogovarjamo, bo zdaj kmalu rodila. Tee Hee Hee :P

Ja, vem, sama zloba me je,... ;)

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?