|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krstna botra
24.10.2009 22:58:17   
krtek 1
Zanima me vaše mnenje.Sorodnica je dobila drugega otroka,kateremu bom(tako kot prvemu) krstna botra.Vse lepo in prav,če ne bi razmišljali že o novem dojenčku.Ves čas govorita,da bosta imela zelo veliko družino in ker so razmere v družini takšne,da po njunem pridem v poštev za botro samo jaz me resnično skrbi,da bom botra petim otokom.Glede na to,da morajo imeti njuni otroci vse in še več in nad nobenim povprečnim darilom ne kažejo posebnega zadovoljstva in ker tudi mi nismo finančno na slabem,mislim da od mene in moža pričakujeta da boma dala za vsako Veliko noč 100€ (kot do zdaj) in to je za dva 200€,tri 300€...Jaz vem,da bi oni mojim otrokom v nasprotnem primeru dali in je njima to čisto normalno,da je za otroke treba dati vse.Ampak,ko pomislim na vse krste,rojstne dneve,Miklavže,Božičke in pisanke se mi številke kar zvrtijo v glavi.Zanima me,ker nisem preveč versko usmerjena ali se lahko takšna prošnja zavrne ali ne.Nebi se rada komu zamerila,ker se drugače dokaj razumemo,ampak glede materializma pa imamo res različen pogled.Vem pa tudi,da če bi se dogovorili da dobijo otroci vsak eno malenkost za vsak praznik bi se pred nama strinjala, med sabo pa bi naju imela za skopuha.In mogoče ravno tega ne želim,ampak vsak ima svoje poglede in jaz sem sprejela njune,nisem pa prepričana da bi ona dva moje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krstna botra
24.10.2009 23:08:10   
zmajaz
Načeloma vem samo, da so vedno govorili, da se tega naj ne bi smelo zavrniti. Ti pa čisto nič ne zavidam tvoje situacije. Morda bi se poskušala pogovoriti z njimi, da si dovolj 1x botra in da naj zdaj rečejo še komu drugemu. Pa če praviš, da nisi preveč versko usmerjena, potem itak nisi ravno najboljša kandidatka - naloga botra je "uradno" ravno to, da bo otroku za vzgled, kar se verskega področja tiče in da ga bo vodil v tej smeri. Čeprav danes se je ta namen že v veliki meri izgubil in se gleda žal samo še na to, kdo je finančno bolj preskrbljen, da bo lahko otroku čimveč dal. user posted image

Pa 100 eur za veliko noč se meni zdi kar malo huda no, ne glede na vajine finančne zmožnosti, ker bistvo verskih praznikov je vse prej kot v materialnih zadevah, tako se pa otroka že od malega navaja samo na to, da bo vedno samo čakal, kaj in koliko bo dobil.

Ko takele berem, sem prav vesela, da sva se z možem poročila samo civilno in zdaj kot taka sploh ne moreva biti nikomur za botra, ker ne izpolnjujeva osnovnih pogojev. user posted image

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 24.10.2009 23:11:03 >

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: krstna botra
24.10.2009 23:35:23   
krtek 1
Ja,res je da nisem versko najbolj usmerjena,kar je zanimivo tudi da imam sama samo en zakrament (krst) in še danes ne vem kako sem sploh lahko botra.Njihov župnik me ni ne prvič ne drugič vprašal kaj o tem.Mislim,da jim je danes važno da sploh otroke še krstijo in ne komplicirajo več.To,da se krtst ne sme zavrniti sem tudi jaz slišala,ampak mislim da bi niju bolj kot iz verskega stališča prizadelo,ker si z nobenim drugim sorodnikom niso v dobrih odnosih,prijateljev pa poleg nas tudi nimajo in bi bila jaz tista hudobnica,ki zaradi mene njuni otroci niso krščeni.100€ je res kar veliko za pisanko,naši dobijo kakšne Adidaske ali 50€.Ampak dokler je bil še samo eden je še šlo,zdaj pa ne vem kako naprej.Tudi možu se zdi neumno zapravljati takšne vsote za tuje otroke,ko bi lahko za ta denar svojim kaj kupil.Ampak oni našim za Božička prinesejo takšna darila,da je meni prav nerodno z mojimi malenkostmi.Ko sem jim enkrat rekla,da naj sami izberejo darilo za sinov rojst.dan so ga izbrali za 65 €.Ne vem no,jaz bi ga za 20€.Mi je bilo kar žal,da sem kaj rekla.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: krstna botra
25.10.2009 2:38:45   
suzy85
prošnje za krstnega botra se naj ne bi zavrnilo, ker s tem otroka operemo izvirnega greha.
mogoče bi se poskusila s sorodnico pogovoriti glede finančne plati daril, ker pri npr. 3 otrocih obdarovanje že precej nanese. mogoče da ji že vnaprej poveš, da boš kupovala darila v manjši vrednosti npr. do 50 eur, sploh pa, tako kot je omenila zmajaz, bistvo verskih praznikov niso darila.
ob tvoji težavi mi hodi po glavi samo en pregovor: Skromnost je lepa čednost. user posted image


_____________________________

Pameten človek ne naredi vseh napak sam. Možnost da tudi drugim. (W. Churchill)

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: krstna botra
25.10.2009 8:00:59   
somic
jaz sem prošnjo zavrnila ravno iz podobnih razlogov kot ti.

od mene in od partneraja se je takrat pričakovalo, da bova v bistvu mi dva skrbela za punčko in da bo ob najini pomoči preskrbljena. to mi ni bilo všeč in niti nisem dolgo razmišljala o tem, da sem prošnjo zavrnila. vem da s tem nisem izpadla prijazna ali kakršna koli pač že, ampak se mi enostavno ne zdi to pravi način.

tudi jaz nisem verna. imam zakramente in tukaj se konča.

želim ti čim več sreče pri reševanju te situacije!

_____________________________

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: krstna botra
25.10.2009 8:16:43   
nuala
Ce bi imela obcutek, da so me za botro izbrali zato, da bom otroku nosila darila, bi seveda prosnjo zavrnila.
Smisel krstnegaq botra je, da spremlja otrokov razvoj, njegovo versko vzgojo in ga skupaj s starsi vzpodbuja k dobrim delom in krscanstvu.
Kaj naj bi to imelo s 100 evri ob veliki noci, mi ni jasno.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: krstna botra
25.10.2009 8:30:55   
Tanchy
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Ce bi imela obcutek, da so me za botro izbrali zato, da bom otroku nosila darila, bi seveda prosnjo zavrnila.
Smisel krstnegaq botra je, da spremlja otrokov razvoj, njegovo versko vzgojo in ga skupaj s starsi vzpodbuja k dobrim delom in krscanstvu.
Kaj naj bi to imelo s 100 evri ob veliki noci, mi ni jasno.



Se popolnoma strinjam!

Mislim tudi ,da je otroku veliko bolj prijetno, če si vzamemo nekaj časa zanj, se z njim igramo ali počnemo kaj zanimivega, na primer skupaj ustvarjamo. Ali pa da pride za kakšen dan k botru. Sicer sama še nisem bila botra, vendar imava 1. otroka krščenega, user posted image pa bova tudi. Vendar niti pod razno s partnerjem nisva pomislila, da bi moral boter obdarovati najina otroka. No, za rojstni dan že, ampak s preprostimi darili, ne pa za ne vem kakšne vrednosti. Pa naj ima veliko ali pa nič pod palcem. Sicer je pa naš trg tako ali tako prenasičen z raznorazno  kramo za otroke. Ampak o tem v kateri drugi temi.

Srečno ob tvoji odločitvi!


_____________________________

Najlepše je živeti za svoje otroke!


(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: krstna botra
25.10.2009 9:16:04   
Pat74
Glede na to,da morajo imeti njuni otroci vse in še več in nad nobenim povprečnim darilom ne kažejo posebnega zadovoljstva in ker tudi mi nismo finančno na slabem,mislim da od mene in moža pričakujeta da boma dala za vsako Veliko noč 100€ (kot do zdaj) in to je za dva 200€,tri 300€...Jaz vem,da bi oni mojim otrokom v nasprotnem primeru dali in je njima to čisto normalno,da je za otroke treba dati vse.


Zgrešeno do konca, da je treba za otroke dati čisto vse, pol se pa ne čudit, da današnje generacije sploh nimajo nobenega občutka, da je treba denar "krvavo" zaslužit, pa da imajo same pravice ... in sploh ne bom naprej razpredala, ker me kar glava zaboli, ko berem take poste. Očitno ste jih pa tako navadili, da pričakujejo taka darila - vrednost darila pa se ne more primerjati z nalogo krstnega botra, ki je danes predvsem ta, da boter s svojim vzgledom kristjana pomaga otroku pri duhovni rasti, finančno pa boter za krščenca poskrbi v primeru, da se njegovim staršem kaj zgodi. Raje nauči svoje krščence, kaj je smisel božiča, velike noči - a je res to obdarovanje in potrošništvo?!

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: krstna botra
25.10.2009 9:30:30   
krtek 1
Na našem koncu Slovenije imamo navado,da se za pisanko obdaruje in to kar na veliko.Sem pa slišala,da nimajo povsod takšne navade in da se na Primorskem ne obdarujejo.

Pat 74,ne vem zakaj odgovarjaš na post,če te že ob branju boli glava?

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: krstna botra
25.10.2009 10:17:26   
mika
jAZ PROšnje definitivno ne bi zavrnila, kar se pa tiče darila, bi pa dajala kolikor bi se men zdelo primerno in ne njim. Očitno imajo oni zavestno napačno predstavo. Ti kot botra, bi ob živečih starših skrbela za otrokovo duhovno rast in ne finančno skrbela za njih. Zakonsko itak nima nobene veljave. Če bi se pa staršema bognedaj kaj zgodilo, pa verjamem, da bi kljub temu, tudi finančno koliko bi zmogla dala otrokom.
Zavrniti prošnjo se mi zdi nepošteno do otrok. V bistvu zavrneš otroka. Kar se  dragih daril tiče, bi pa zavrnila starše, kar se mi ne zdi sporno, ker v prvi vrsti oni od botre pričakujejo nekaj, kar so si sami omislili.
Ne rabiš jim dobesedno reč, ne pričakujte daril. Enostavno prineseš, koliko lahko in je zate primerno.
Sem prepričana, da bodo otroci zelo veseli. Sploh če so starši z vsemi pokregani in najbrž ne bodo od nikogar nič dobili, bo kinder jajčka že veliko presenečenje ob vašem obisku.
Koliko vidim našo pupo je vesela kadar dobimo obisk in dobi kakšno malenkost, ker so se tudi na njo spomnili in niso prišli samo na klepet z nama z možem.

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: krstna botra
25.10.2009 10:27:01   
gita10
Jaz sem botra deklici, ki ima tudi brata. Nikoli nisem delala posebne razlike med njima in verjamem, da tudi če bi jih bilo pet bi bilo isto. Toliko kot mislim zapraviti razdelim vedno na dva dela. Nikakor si ne znam predstavljati, da bi prišla z enim darilo za veliko noč ali božič a drug otrok bo to gledal.
Seveda pa isto počne tudi boter od njenega bratca. Tako smo dogovorjeni in vem, da je otrokoma to dobro.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: krstna botra
25.10.2009 11:27:48   
zmajaz
Lej - če imate tudi vi otroka, ki ga oni obdarujejo, potem jim pa enostavno povej, da ti ni prav, da nosijo tako draga darila, ker nočeš, da se otroka že od malega razvaja s tem, da mora dobiti ne vem kaj in bo potem vedno več pričakoval. Reci jim, da želiš za vnaprej dogovor, da vrednost darila ne sme presegati recimo 20 eur, kolikor si rekla, da se ti zdi nekje normalno, in ta znesek naj velja vzajemno - za darila, ki jih vi kupite njihovemu otroku in za darila, ki jih oni kupijo tvojemu otroku. Jaz vem, da bi naredila tako. Pa jim razloži recimo, da ni problem v denarju, ampak da gre tu za vzgojo otroka in da se ti to ne zdi prav, da otroci že od malega dobivajo tako draga darila ob vseh mogočih priložnostih.

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: krstna botra
25.10.2009 12:02:10   
Njumi
Se strinjam s tem, kar je napisala mika.

Aja - jaz imam krstno botro, ki mi zmeraj, kadar 'se spodobi' prinese še kar veliko (vredno) darilo. Jaz pa sem veliko bolj vesela 'navadne' tete, ki mi zmeraj, ko pridem na obisk, speče najljubše pecivo in si vzame čas za pogovor z mano.


_____________________________

Ljudje velikokrat opazijo le tisto, kar njihovo prepričanje podpira.
Danes je čisto lep dan! :)

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: krstna botra
25.10.2009 13:13:41   
koala
MIslim da so ti sorodniki zgrešili oz. pozabili pravi namen boterstva.
Kakorkoli jaz bi, če bi bila v podobni situaciji boterstvo zavrnila in tudi povedala zakaj, pa zamera gor ali dol.
Mene materialistično usmerjenji ljudje zelooooooo jezijo.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Njumi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: krstna botra
25.10.2009 13:17:09   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: nuala

Ce bi imela obcutek, da so me za botro izbrali zato, da bom otroku nosila darila, bi seveda prosnjo zavrnila.
Smisel krstnegaq botra je, da spremlja otrokov razvoj, njegovo versko vzgojo in ga skupaj s starsi vzpodbuja k dobrim delom in krscanstvu.
Kaj naj bi to imelo s 100 evri ob veliki noci, mi ni jasno.



se strinjam

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: krstna botra
25.10.2009 13:18:05   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: koala

MIslim da so ti sorodniki zgrešili oz. pozabili pravi namen boterstva.
Kakorkoli jaz bi, če bi bila v podobni situaciji boterstvo zavrnila in tudi povedala zakaj, pa zamera gor ali dol.
Mene materialistično usmerjenji ljudje zelooooooo jezijo.


tudi s tem se strinjam

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: krstna botra
25.10.2009 20:50:57   
bskrle
Mislim, da botrstvo lahko zavrneš, saj lahko poiščejo drugega botra. Lahko seveda namigneš, vljudno, da ne bi bila. Zna biti pa zamera.

JAz bi se z vrednostjo daril ne obremenjevala, prinesla bi kako knjigo, kaj takega, kar ni kičasto, nastopaško , po zadnji modi, a je vredno.
Torej ne raznih winksic, bakuganov ipd.
Boter naj bi za otroka predvsem molil in mu bil za zgled ter pomoč pri vzgoji, nikakor pa ne financ minister.


_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: krstna botra
25.10.2009 20:57:31   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
...
Pa 100 eur za veliko noč se meni zdi kar malo huda no, ne glede na vajine finančne zmožnosti, ker bistvo verskih praznikov je vse prej kot v materialnih zadevah, tako se pa otroka že od malega navaja samo na to, da bo vedno samo čakal, kaj in koliko bo dobil.

Ko takele berem, sem prav vesela, da sva se z možem poročila samo civilno in zdaj kot taka sploh ne moreva biti nikomur za botra, ker ne izpolnjujeva osnovnih pogojev. user posted image
se popolnoma strinjam. In z ničemer nebo zadovoljen. Imam kolegico, katera ima otroke tako "razvajene" (ali kako bi se temu reklo), da ko prideš na obisk prvo pogledata kaj sta dobili, pol pa vrečko oz.darilce vržeta vstran in ju več ne zanima nič. Z mulo odideta vstran,ker pač ni tisto kar sta si zaželeli.

zmajaz
.. kamot si lahko krstna botra, tude če sta samo civilno poročena! Najini hčerki, sta krstna botra prijatelja, katera sta poročena samo civilno. Župnik, niti vprašal ni ali sta cerkveno. Samo ali sta poročena. In ker je bil odg. da, dalje ni spraševal..



(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: krstna botra
25.10.2009 21:09:42   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m
zmajaz.. kamot si lahko krstna botra, tude če sta samo civilno poročena! Najini hčerki, sta krstna botra prijatelja, katera sta poročena samo civilno. Župnik, niti vprašal ni ali sta cerkveno. Samo ali sta poročena. In ker je bil odg. da, dalje ni spraševal..


Verjetno mu je bilo samoumevno, ko sta rekla, da sta, da to pomeni, da sta poročena cerkevno - pa ga je neslo in ni niti pomisli, da sta lahko samo civilno. user posted image  

Mojga je hotel njegov bratranc za birmskega botra, pa je rekel župnik, da nikakor ne more bit. V bistu že če vedo, da živiš na koruzi, praviloma ne bi smel biti boter, ampak še ponavadi pogledajo skozi prste. To, da si poročen samo civilno, cerkveno pa ne, je pa zanje dosti hujše, kot če živiš na koruzi, ker pomeni, da si se odločil za poroko, pa namerno zavrnil cerkveno. Tako da praviloma ne moreš biti boter v takem primeru, vemo pa vsi, da je marsikaj odvisno od župnika, eni so pripravljeni več pogledati skozi prste, drugi manj.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: krstna botra
25.10.2009 21:23:24   
tasa_m
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m
zmajaz.. kamot si lahko krstna botra, tude če sta samo civilno poročena! Najini hčerki, sta krstna botra prijatelja, katera sta poročena samo civilno. Župnik, niti vprašal ni ali sta cerkveno. Samo ali sta poročena. In ker je bil odg. da, dalje ni spraševal..


Verjetno mu je bilo samoumevno, ko sta rekla, da sta, da to pomeni, da sta poročena cerkevno - pa ga je neslo in ni niti pomisli, da sta lahko samo civilno. user posted image  

Mojga je hotel njegov bratranc za birmskega botra, pa je rekel župnik, da nikakor ne more bit. V bistu že če vedo, da živiš na koruzi, praviloma ne bi smel biti boter, ampak še ponavadi pogledajo skozi prste. To, da si poročen samo civilno, cerkveno pa ne, je pa zanje dosti hujše, kot če živiš na koruzi, ker pomeni, da si se odločil za poroko, pa namerno zavrnil cerkveno. Tako da praviloma ne moreš biti boter v takem primeru, vemo pa vsi, da je marsikaj odvisno od župnika, eni so pripravljeni več pogledati skozi prste, drugi manj.
ja, itak. Se mi zdi da nekateri komplicirajo za brez veze. Najini tamali npr. nebi mogel bit moj brat, kateri ima do birme vse (star je 17.let) ker ni še polnoleten, medtem ko v župniji, kjer sem stanovala bi mali lahko bil brez problema. Se mi zdi, da si tile župniki vsi nekaj po svoje zmišljujejo user posted image user posted image

Midva botra ne bova mogla bit, ker nisva poročena, tako da velikih daril od naju ne bo user posted image user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: krstna botra
25.10.2009 21:29:15   
pravljica
nisem verna in zaradi tega ne vidim smisla, da bi bila nekomu botra user posted image  lahko pomagam tako ali drugače "skrbet" za otroka, itak ga imam rada tudi brez tega podpisa, lahko so brez skrbi, če se jim (staršem) kaj zgodi, v nobenem primeru otrok ne bi ostal sam...ampak botra v smislu "biti zgled v verskem smislu"...a-a, niti pod razno...kvečjemu obratno user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: krstna botra
25.10.2009 21:30:20   
rija
škoda, da je v zadnjem času dobilo botrstvo tak materialističen prizvok....res škoda....

ker kolikor sem jaz bila skupaj s tujimi otroci, so me imeli najraje prav tisti, ki jim nisem prinesla nikoli niti čokoladice....pač pa sem se ure igrala z njimi in jim bila tudi sicer na voljo in ob tem sama čutila veliko veselja in sreče...

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: krstna botra
25.10.2009 21:36:15   
nmagk


Zgrešeno do konca, da je treba za otroke dati čisto vse, pol se pa ne čudit, da današnje generacije sploh nimajo nobenega občutka, da je treba denar "krvavo" zaslužit, pa da imajo same pravice ... in sploh ne bom naprej razpredala, ker me kar glava zaboli, ko berem take poste. Očitno ste jih pa tako navadili, da pričakujejo taka darila - vrednost darila pa se ne more primerjati z nalogo krstnega botra, ki je danes predvsem ta, da boter s svojim vzgledom kristjana pomaga otroku pri duhovni rasti, finančno pa boter za krščenca poskrbi v primeru, da se njegovim staršem kaj zgodi. Raje nauči svoje krščence, kaj je smisel božiča, velike noči - a je res to obdarovanje in potrošništvo?!
[/quote]

Se podpišem pod to.

_____________________________

NEJC-26.06.1993
MATIC-17.08.1999
ANA - 22.04.2001
GREGOR-16.09.2006
KAROLINA-07.04.2009

mojih 5 biserov-neprecenljivo

(odgovor članu Pat74)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: krstna botra
26.10.2009 11:33:16   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1
...,ker nisem preveč versko usmerjena ali se lahko takšna prošnja zavrne ali ne....

Že iz razloga, da nisi versko usmerjena je dovolj razlog, da zavrneš, oz. jim že prej po ovinkih poveš, kje je tvoja meja.

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: krstna botra
26.10.2009 11:35:56   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: krtek 1
....Mi je bilo kar žal,da sem kaj rekla.

No, morda si tudi tukaj prej rekla, pa kasneje videla, da le ni tako materialistično, ker če malo seštevam tele evre, niti ni velike razlike - je tako?

(odgovor članu krtek 1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?