|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sladice brez jajc in maščobe
23.10.2009 22:37:50   
cvetka.marjetka
Ima katera kakšno idejo? V bistvu ne smem rumenjakov, beljaki so dovoljeni in nič maščobe. Lušta se mi sladkega, a... user posted image Kaj bi lahko poleg; šamšnit, španskih vetrcev...

Hvala. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sladice brez jajc in maščobe
24.10.2009 10:04:15   
al1*
Če smeš skuto - tisto manj mastno

PEČENA JABOLČNA JED

  450 g jabolk
75 g polnozrnatega kruha
115 g lahke skute (lahko več)
3 žlice rjavega sladkorja
200 ml manj mastnega mleka
cimet   Jabolka olupimo, narežemo na cm velike koščke. Kruh, razrezan na majhne koščke, namočimo v vročem mleku. Zmešamo jabolka, namočen kruh, skuto, sladkor, cimet. Mešanico stresemo v pomačen pekač in pečemo 30 – 35 minut pri 220°C.


Ali pa recimo pečena jabolka - jabolka izdolbeš, spečeš, če smeš orehe lahko v vdolbino daš orehe, na koncu pa dodaš žlico marmelade.


Keksi iz beljakov

3 beljaki
15 dag sladkorja
15 dag kokosove moke
  sneg + sladkor + kokos. Narediš kupčke, pečeš pri 150° 15 minut.

PECIVO IZ BELJAKA   4 beljaki – sneg
140 g sladkorja
140 g moke
140 g lešnikov ali mandljev
  Spečemo v modelu pri 180°. Pustimo en dan, da se dobro ohladi. Narežemo na tanke rezine in v pečici popečemo.

ZLOŽENKA IZ JABOLK IN ROBIDNIC

  500 g jabolk
300 ml sladkega jabolčnika
1 žlica medu
1 žlička vanilijeve esence
200 g robid
1 vrečka (1 žlica) želatine v prahu
2 beljaka
  Jabolka olupimo, narežemo na kose in stresemo v kozico. Prilijemo polovico jabolčnika in dušimo. Preložimo v mešalnik in obdelamo v pire. Primešamo med in vanilijo. Polovici jabolčnega pireja dodamo polovico robidnic in mešanico spet gladko obdelamo. Pretlačimo skozi sito. Drugo polovico jabolčnika segrejemo skoraj do vrelišča, dodamo želatinoin mešamo. Polovico mešanice dodamo jabolčnemu pireju, drugo mešanemu. Počakamo, da se pireja ohladita in skoraj strdita. Sneg dveh beljakov primešamo jabolčnemu pireju. Polovico mešanice preložimo v drugo skledo. izmenično nalagamo eno plast na drugo. Če nočemo, da se plasti mešajo, vsako plast zamrznemo. Ko naložimo vse plasti, zamrznemo. Zloženko narežemo potem, ko je 20 minut stala na sobni temeperaturi.

_____________________________

lp


(odgovor članu cvetka.marjetka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: sladice brez jajc in maščobe
24.10.2009 10:19:57   
cvetka.marjetka
al1* - Hvala. user posted image

Podobni recepti so tudi v knjižici Dieta pri bolezni jeter, žolča in vnetju trebušne slinavke. Najbrž kakšne večje umetnosti brez rumenjakov, maščob (pa tudi brez oreščkov, svežega sadja) ne moreš naredit. user posted image

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: sladice brez jajc in maščobe
24.10.2009 10:22:51   
al1*
Brez jajc in masla neke velike izbire glede sladic verjetno res ni. Ampak saj se najde kaj slastnega tudi brez teh "prepovedanih" reči. Jaz imam te recepte še iz časa, ko je bil moj user posted image na dieti za znižanje holesterola.


< Sporočilo je popravil al1* -- 24.10.2009 10:23:44 >


_____________________________

lp


(odgovor članu cvetka.marjetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: sladice brez jajc in maščobe
26.10.2009 8:50:57   
Hope2
A kisle smetane tudi ne smeš? Moja prijateljica vse peče tako, da namesto 1 jajca da 1 žlico kisle smetane. Tako si peče biskvite, muffine itd.

Jaz sem si v času posebne diete pekla, proseni narastek. Skuhala sem si proseno kašo na riževem mleku ali vodi(lahko na navadnem mleku, je boljše), dodala sladkor, cimet (po želji stepeni beljak, ker pride bolj rahlo). Dala to kašo v pekač. Naribaš jabolka, razne oreške (sekljane) ali suho sadje (narezano), cimet, pimet (po želji sladkor) in dala čez kašo ter v pečici zapekla.

Biskvit lahko narediš tudi iz beljakov, sladkorja, nato pa temu snegu dodaš kokos ali pa nasekljane orehe, lahko tudi mlete orehe, mandlje, lešnike. Narahlo premešeš in daš pečt. Narediš oblate, vmes namažeš z marmelado ali kako kremo, ki jo lahko ješ. Narediš torto, rulado ali muffine.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kravje mleko za dojenčka: da ali ne?
Čeprav je bilo že veliko povedanega in zapisanega, a še vedno tema o kravjem mleku za dojenčke odpira marsikatere polemi...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?