|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pitje alkohola
25.11.2009 12:17:30   
CIPRESA
No včeraj sem bila pri sodelavki na obisku in med babjim čvekom je spila dve pivi (taveliki), ko sem jo vprašala če se ji ne zdi to preveč je rekla da spije 2 pivi na dan približno 3X na teden, včasih pa tudi več ob vikendih. Ima dva otročka in meni so se zenice kar povečale ob tej izjaviuser posted image

Ko sem jo vprašala če se ji to ne zdi preveč in malo tvegano za zdravje pa je odvrnila da se ona ne smatra kot alkoholik in da dva piva na dan ni nič v primerjavi z mojimi pokajenimi cigareti (ona namreč ne kadi)

Vem da se sama tudi odvisnik namreč od cigaret in bi to želela nekako popraviti, ampak jaz po dveh cigaretih vsaj vem kaj delam po dveh pivih pa............user posted image

Kako ve gledate na to? Moj mož mi je rekel da sem itak čuden primerek ko se pogovarjam o alkoholu in da je zame vsak ki pije odvisnikuser posted image Jaz nočem nič obsojat samo da malo vidim ali se res meni blede in tolk paničarim, ali pa so se drugim že malo možgani zameglili. Pa saj otrok tudi vse to vidi in ....... mah nevem no.

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pitje alkohola
25.11.2009 12:27:56   
Anonimen
Kar se mene tiče je pivo na dan, pri kosilu al pa zvečer potem ko daš otroke spat, čisto sprejemljivo ... no jaz ga spijem na vsake kvatre enkrat ... recimo malo pivo na teden, pa še to ga s fanto zmešam ... če sem imela težek dan in zvečer čist zmozgana na kavč padem, si rajš en martni z olivo zmešam in ga srkam ob filmu al pa čveku ... no pa tut to je dokaj redko ... mogoče 2x na mesec ... tak da ja ... men sta 2 piva na dan pa to kar vsak dan preveč ... po litru piva bi bila jaz samo še za pod mrzel tuš user posted image .

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pitje alkohola
25.11.2009 12:30:09   
CIPRESA
No pol nisem osamljeni jezdec glede tegauser posted image Ma mene kar zmrazi ko nekateri tako jemljejo to stvar kot bi jedel piškoteuser posted image

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pitje alkohola
25.11.2009 13:36:53   
melanija
Saj ti je že ona odgovorila - ona pije pivo, ti kadiš - obe tvegate določene bolezni in sta izpostavljeni dolečenim tveganjem.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pitje alkohola
25.11.2009 13:59:12   
melanija
Aja pa še to. Napisala si da otrok vse to vidi, vprašanje je kaj vidi in kdaj tvoja sodelavka pije pivo - ko so otroci prisotni ali ne. Kakšen odnos ima do alkohola.


Naj ti povem moj primer. Pri meni moji otroci vidijo pitje vina skoraj vsakodnevno. To je kozarec vina pri kosilu - za vikende ali pa kozarec vina zvečer pred TV. In to je to. Ne vidijo nobenega pijančevanja, prekomernega pitja. Ta starejša ima 6 let in še ni videla nobenega pijanega.
Pokusiti nočejo, povohajo vino pa - jaz pravim naj vidijo dober zgled - kar z možem tudi sva - mogoče jih bova s tem načinom življenja in rokovanja z vinom oz. alkoholom navadila kako se bodo oni sami obnašali ko bojo na tem, da ga zvrnejo kozarček v družbi. Ker itak prej ali slej v puberteti bo do tega prišlo. In upam da takrat bo prevladal dober zgled in da se mi ne bodo otroci opivali na žurkah.

To je moje mnenje. Pa še to. Jaz alkohola niti poskusila nisem dokler se nisem poročila. Moji starši alkohola ne pijejo in posledično tudi prilike nisem imela in v puberteti sem bila bolj samotarska. Po poroki pa - mož je degustator - počasi počasi mi je postalo zanimivo spoznavat različne sorte vina in njihove okuse, vse to zaradi moževe službe.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pitje alkohola
25.11.2009 14:39:30   
Anonimen
kaj pa jst, ko pijem pivo in kadim cigarete???

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pitje alkohola
25.11.2009 15:16:52   
miapia
Alkohola in tobaka res ne morete primerjati. Oba sta sicer škodljivi substanci, s tem da je alhkohol opojna, tobak (brez kakšnih dodatkovuser posted image ) pa ni. Spij dva piva in pojdi v avto ali pa skadi v istem času 2 cigareta. Mislim, da vsi čutite razliko. Od viška cigaret samo boli glava, "sem bil pa tako zadimljen, da nisem vedel..." pa pri cigaretih  ne obstaja. Sem pa bivša kadilka, tako da imam izkušnje.

Jaz sicer ne pijem alkohola, ker mi pač ne sede več. Ne bom rekla, da ne bom spila več kakšnega deci vina ali kakega likerja, samo potreb po njemu pa res nimam. Človek, ki pa redno uživa alkohol (meni je 5x na teden po liter piva za žensko veliko), je od njega odvisen. Tako kot če moraš prižgati cigaret.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pitje alkohola
25.11.2009 15:28:53   
Anonimen
meni picvo na dan ni odvisnost....2 pa je ze kolicina.
pri nas je tako....
jaz si skoraj vsak dan privoscim pivo.
in sicer tako.....
ko vse naredim, ko je dan, natrpan z svem i svastem koncan, ko otroci spijo, ko imam pospravljeno stanovanje, pomito posodo,ko je moz sit in potesen(kar ze doooolgo ni bil), se fliknem za racunalnik ali na kavc, ali pa za mizo zunaj ko je toplo, in si z uziiiiiiiiitkom odprem piksno piva.
in vcasih ga spijem celega, vcasih pa ga pol pustim. (madona, pa sem rekla, da bom zacela malo pivo nabavljat!)

< Sporočilo je popravil miska_mccute -- 25.11.2009 15:30:03 >

(odgovor članu miapia)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?