|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Risanje na steno-rabim nasvet glede barv
2.1.2010 18:25:06   
risančki
Saj ne vem kako naj začnem.
Z akrilnimi barvami rišem na steno in imam problem, ker se mi večina barv noče enakomerno porazdelit oz. je nekje, npr. zelena barva temnejša kot drugje. Kljub temu da grem večkrat čez nekje ostanejo svetlejši 'fleki'.
Risal sem z barvami dveh različnih proizvajalcev (namešani odtenki Sigme in prav posebne barve za ta namen od Lefranc & Bourgeois Louvre in Deco-firme sem napisal, če je slučajno kaj zaradi tega) pa je povsod enak učinek, no razen pri modri. Vse ostale morem pa parkrat čez, da dobim željeno. Probal sem z različnimi čopiči boljših kakovosti, z gosto in z razredčeno barvo,... pa nič ne pomaga.
Vse skupaj, vsi ti dodatni nanosi in sušenje mi vzamejo preveč časa in tudi barve same tako da me zanima sledeče:

-Kaj bi lahko bilo narobe?
-Ali je treba dat prej kakšno podlago, premaz s katerim bi barve z enkratnim nanosom prišle do pravega izraza in enakomernosti nianse?
-Ali obstaja kakšna akrilna barva, pri kateri teh težav ni?

Vem, da ste tukaj prave 'maherke' kar se tega tiče in da je verjetno vse rešljivo s kakšnim trikom, kakšno malenkostjo (tako kot npr. skrivnosti pri kuharjih), tako da bi vas lepo prosil za kakšen nasvet. Govorim pa o risanju in ne beljenju. Hvala že vnaprej.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Risanje na steno-rabim nasvet glede barv
2.1.2010 18:27:23   
Anonimen
v jogurtov loncek nalij cisto navadem jupol in ga obarvaj s cisto navadno tempero.
tako sem delala jaz in so barve ozpadle cisto enakomerne, lepe, pastelne.

(odgovor članu risančki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Risanje na steno-rabim nasvet glede barv
2.1.2010 18:54:04   
Anonimen
Odvisno je od podlage.Moj mož je risal v otroški sobi z modro,rumeno in zeleno in ni imel nikakeršnih problemov.Imel je podlago jupolov akrilni kit barve pa so bile jupolove akrilne 100% pralne.Bilo je slikano in ne beljeno.Opazila sem da je delal barve dosti temnejše kot pa so prišle v resnici.Zadostoval je že 1x nanos.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Risanje na steno-rabim nasvet glede barv
2.1.2010 21:04:02   
risančki
S temperami, sicer brez jupola, sem že probal, pa sčasoma razpokajo in se začnejo luščit, poleg tega jih je hčerkica z mokrimi rokami razmazala, ker niso bile vodoodporne.
Kaj pa tale akrilni kit, je to kakšna prozorna stvar kot emulzija?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Risanje na steno-rabim nasvet glede barv
3.1.2010 10:41:08   
Anonimen
Kakšne odtenke barve želiš imeti?Mož je za simse barvo zmešal sam dobil je originalno zlato barvo mogoče ti lahko pomaga.Če želiš ti lahko slike iz otroške sobe in slike simsov pošljem po ZSju.

(odgovor članu risančki)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Risanje na steno-rabim nasvet glede barv
3.1.2010 14:25:42   
risančki
Saj odtenke barv tudi sam mešam, tako da niti ni problem v tem, kot je verjetno v sami pokrivnosti barv. Npr. rumena je neprekrivna, pa izpade čisto v redu. zelena ki pa je močna in delno prekrivna, je pa na steni čisto 'šekasta' (in enak rezultat je tudi po 4-ih, 5-ih nanosih-le da je odtenek malo bolj intenziven). Imam pa od enakega proizvajalca tudi prekrivno rumeno, pa izpade veliko slabše kot tista neprekrivna. Ne vem kaj naj naredim, verjetno je najbolje da zamenjam proizvajalca oz. barve, ampak takole samo za preizkusit je pa kar drag špas.
Ja, bi prosil za kakšno fotko na ZS.
Mi pa nekaj ni jasno: Kako so lahko barve, ki so namenjene prav za stensko risanje lahko neprekrivne? In to zelo kvalitetne in drage barve (tudi po 12€ 200ml tuba).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Risanje na steno-rabim nasvet glede barv
3.1.2010 18:57:05   
Anonimen
Takšne barve so največkrat pripravljene za risanje fresk ali podobnih slik.Zato ker imajo največkrat v sebi sestavino podobno olju in so zato nepokrivne.Jaz ti iz svojih izkušenj najbolj priporočam da uporabiš jubove ali spektrine akrilne pralne barve.To so barve ki so namenjene za barvanje zunanjih površin in so 100% pralne ravno tako zelo dobro pokrivajo in se dajo z lahkoto prekriti, za kakšne bolj zahtevne posege ti pa priporočam profesionalnega slikopleskarja.

(odgovor članu risančki)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Risanje na steno-rabim nasvet glede barv
3.1.2010 21:47:28   
risančki
Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?