|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
[Anketa]

Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?


ja, vsekakor, brez pomislekov
  1% (4)
ja, čeprav imam veliko pomislekov
  6% (16)
ne vem, se še odločam
  12% (28)
ne, me je preveč strah možnih stranskih učinkov
  16% (39)
ne, cepivo se mi ne zdi dovolj preizkušeno
  49% (115)
ne, se mi sploh ne zdi potrebno
  13% (31)


Skupaj glasov: 233


(Zadnji oddan glas : 29.10.2011 8:19:54)
(Glasovanje traja do: -- )
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
24.11.2009 19:03:07   
Bonnie_RR
Cepljenje nosečnic proti novi gripi :DA/NE

Zaradi vsega aktualnega dogajanja okrog nove gipe in predvsem dileme glede cepljenja nosečnic, odpiram tole temo z anketo. Namenjena je predvsem pregledu statistike, posredovanju izkušenj in sprotne (aktualne) problematike v zvezi s samim cepljenjem.

Lp, Bonnie


P.S.: Glede same ankete pa ste dobrodošle še z morebitnimi dodatnimi vprašanji oz. pripombami, da bo čim bolj optimalna.user posted image


< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 24.11.2009 19:04:53 >


_____________________________

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
24.11.2009 19:50:52   
tastara
Da, cepila sem se v sredo.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
24.11.2009 20:00:05   
Lantea
Pozdravljene!
Danes sem bila na oddelku za infekcijske bolezni, kamor sem bila napotena zaradi preiskave za peto bolezen. Sem namreč noseča, delam v vrtcu in je pred kratkim menda en deček prebolel peto bolezen...o vsem tem sem že sicer drugje pisala. Zdravnica, ki me je sprejela, mi je povedala, da ta peta bolezen za nosečnice NI nevarna (kot drugače to piše na netu). Rekla pa je, da bi me morala trenutno bolj skrbeti gripa in me je vprašala, če sem cepjena (nisem....še-ker mi je osebna zdravnica odsvetovala). Rekla je: Toplo vam priporočam, da se cepite!!!! Pa sem jo vprašala, kaj pa stranski učinki? Pa je rekla, da so mnenja o stranskih učinkih prišla s strani društev, ki so proti cepivih. In sem jo še vprašala, če res ni noben problem, glede na to, da sem noseča (8T)? Pa je rekla, da ravno zato se moram.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
24.11.2009 20:18:35   
Anonimen
Zdravnica, ki me je sprejela, mi je povedala, da ta peta bolezen za nosečnice NI nevarna (kot drugače to piše na netu). Rekla pa je, da bi me morala trenutno bolj skrbeti gripa




Ja, peta bolezen NI nevarna nosečnicam je pa nevarna plodu (virus te bolezni je nevaren za plosd, nosečnici ni nič).
Gripa pa JE nevarna za nosečnico, in seveda posledično plodu (le-tega kot takega naj ne bi ogrožal virus gripe).

Jaz sem začela zelo razmišljat o cepljenju, me je vedno bolj strah.....Bom odgovorila v anketi, ko se dokončno odločim.

Sicer pa vsem nam želim fajn zimo brez viroz user posted image

(odgovor članu Lantea)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
24.11.2009 20:32:13   
Lantea
Men je rekla, da peta bolezen tud za otroka ni nevarna, da ne povzroča nobenih "napak". in tako mi je rekla tudi osebna zdr. in ginekologinja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
24.11.2009 21:07:41   
Naja31
.
Odgovor dveh strokovnjakov glede pete bolezni in nosečnosti
http://med.over.net/forum5/read.php?37,1411218

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1022620,1022620#msg-1022620





(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 7:29:57   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: tastara

Da, cepila sem se v sredo.



koliko si pa noseča, če smem vprašat? kakšni stranski učinki?

(odgovor članu tastara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 14:15:40   
nikcaa
torej? cepit- da ali ne?.. sem v 13 tednu in sm zelo neodločna...

pomagajte z nasvetom...

lp, Nikcaa

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 14:45:14   
đanika
jaz se ne bom cepila.
Mislim, da je preveč tvegano zaradi tega ker o stranskih učinkih nihče ne govori. Mi pa vse pove, če zdravniki niti svojih otrok ne dajo cepit ravno zaradi stranskih učinkov.

lep pozdrav bodite zdrave

(odgovor članu nikcaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 15:10:25   
nikcaa
o hvala... no, sei jst sm bla bolj na strani, da se ne bom cepila..
sem sm hotela slišat še kakšno mnenje...

malo bolj se bomo čuvale in velikim gnečam izogibale.. pa bo...

srečno, pa pazite nase...


(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 17:00:42   
Anonimen
tudi jst sm v dilemi, ko poslušam o nosečkah v bolniciah zarad gripe. sm pa danes mal govorila s sodelavko, ki ima prijateljico, ki je noseča, ki ima taščo, ki ima veze.... v glavenm ona tud ni vedla al se cepit al ne in je tašča klicarla okol zdravnikov pa so ji rekl, da je nevarnost za plod v prvih treh mesecih, potlej pa ne več, ker v prvem trimesčju poteka razvoj organov. potem je v nevarnosti nosčenica, ker visoka temperatura vpliva na plod in nanjo. tolk vem. sam jst sm še zmer v veliki dilemi, toliko poslušam o raznoraznih stranskih učinkih. ne vem več komu verjeti, politikom itak ne, zdravnikom na visokih položajih (ki imajo veze s politiki) pa tud ne. kaj jst vem... toliko..... zaenrat se nm cepla. če bom zbolela zarad tega pol pa , hm bog pomagaj.user posted image .

(odgovor članu nikcaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 17:31:53   
ZoyaEva
Tudi jaz sem med prestrašenimi in ja odločitev ,ali se cepiti ali ne ,se mi zdi zelo težka. Mislim, da je najtežja v mojem življenju.

Skušam razmišljati logično, a mi to niti ne pomaga preveč, saj imamo res premalo informacij o vsem. Nelogične so mi na primer trditve, da je to neka zarota in , da bo zaradi cepiva umrlo več ljudi kot od gripe. Če bi nas hotela farmacija iztrebiti, ali bi ji potem , ko bi videli kaj se dogaja , še verjeli ? Ne vem, a ni njihov prvi cilj zaslužek ? Pa bomo še kupovali njihove proizvode, ko bodo ljudje množično umirali zaradi njih.

Drugo so pa stranski učinki,kot so na primer nevrološke motnje, ki se pokažejo čez čas. Težko je potem dokazati, da so ravno od cepiva. Je pa tudi res, da je odvisno kako vsak posameznik reagira na sestavine cepiva.  Če bi vsi imeli čez čas iste simptome, bi se vedelo od kod.

Po drugi strani pa zaupamo zdravnikom kadar smo bolni. Zaupamo zdravilom, ki jih dobimo, pa lih tako lahko imamo hude stranske učinke. 

Meni bi bilo mogoče vsaj malo v pomoč pri odločanju informacija koliko se je nosečih žensk cepilo na primer v Ameriki in so že rodile.  Rekli so , da bodo informacije o cepljenih in stranskih učinkih kmalu na voljo, a zaenkrat jih nisem zasledila. Poleg tega mi ni jasno, ali bo zdaj cepivo pri nas skozi na voljo, ga bodo redno nabavljali, ali se bo spet čakalo. Nekdo mi je omenil, da naj bi dobili cepivo drugega proizvajalca.  Nisem pa preverjala te informacije. Mogoče ve katera kaj več ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 17:42:27   
ZoyaEva
Odgovor dr Pušenjaka, če bo kateri v pomoč pri odločanju :


Spoštovani,

na cepilne pogoje se žal ne spoznam in zato o tem, kdaj se cepi in kdaj ne, ne morem razpravljati. Tudi vrsta cepiva me ne zanima tako zelo, ker so vsa izdelana po ustaljenem receptu, le različne kombinacije adjuvansov vsebujejo, ki so že tudi vsi bili preskušeni na mnogo cepivih v zadnjih 4 ali 5 letih, uporabljena tudi pri nosečnicah. Naše cepivo je od Glaxo-Smits-Klein (GSK). Kot merodajno naj velja, da je obolenje mnogo nevarnejše od cepljenja, četudi bi vedeli za vsako sestavino cepiva, pa dvomim, da boste znali iz tega kaj res koristnega razbrati. Cepivo je imunogeno, ne pa teratogeno in to je vse, kar je o tem nosečnici potrebno vedeti. Ko se usedem na letalo, me zgolj zanima, kam leti in katera letalska družba ga upravlja, ne zanima pa me, kolikokrat je letalo že zašlo v turbulenco, kolikokrat je že imelo težave pri vzletanju ali pristajanju ter če ima pilot težave v zakonu ampak slepo zaupam, da je z letalom, pilotom in celotno posadko vse v redu in bom prispel na cilj v predvidenem času. Če bi vsi potniki želeli pilotu gledati pod prste ter razumeti vse, kar se v kokpitu dogaja, bi bilo letenje nemogoče, vsekakor pa bi v potniški kabini vsakih 10 minut nedvomno prišlo vsaj do ene povsem nesmiselne panične reakcije. Pri odločitvi za ali proti cepljenju naj vas torej ne vodi število objavljeni smrtnih primerov zaradi nove gripe niti objave različnih časopisov o ukrepih drugih držav v zvezi s cepivi in cepljenjem, ker nič od tega ni pomembno. Na voljo imate cepivo, ki je bilo uvoženo in pripravljeno za prebivalstvo in se je v dosedanjih cepljenjih izkazalo za varno, drugega ne bo, če zbolite pa vam grozi vsaj 6x večja verjetnost, da zaidete na respirator kot povprečen drug, zdrav državljan.

mag.Stanko Pušenjak,dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 19:16:11   
nikcaa
bolj ko beres te forume, bolj se vidi da to ni to!!
koliko jih umre za navadno gripo?
zakaj delajo tako paniko s to novo gripo?
cepivo? stranski ucinki so baje res hudi...
prepovejo nam (noseckam) use zivo.. kar se tice tablet itd...
to pa nam toplo priporocajo? halllo?
strup pa ja?....

ne vem...................

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 19:51:28   
tastara

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

IZVIRNO SPOROČILO: tastara

Da, cepila sem se v sredo.



koliko si pa noseča, če smem vprašat? kakšni stranski učinki?



21t.

Stranskih ucinkov ni nobenih, razen malo bolecega obcuek okoli vboda - tako kot pri vsakem cepljenju.
Cepili pa smo se vsi v druzini, torej tudi moz in 5 letni otrok.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 20:20:20   
W.W.
Me ne pripraviš, da se grem cepit.
Ne zaupam.

(odgovor članu tastara)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
25.11.2009 21:43:23   
mavo
jaz se grem cepit jutri, sem že dogovorjena. Pa mož tudi. 18 mesečni sin se ne more, ker je stalno bolan. Če bi bil zdrav, bi ga tudi cepila. Grozno je neodporen, zato se zanj še najbolj bojim, da bo kaj hujšega staknil. Hodi v vrtec (kadar je zdravuser posted image )
Saj sem v dilemi, ob vsem tem pompu, vendar je zdrava pamet prevladovala. Rodila bom februarja, ko je statistično najbolj hladen mesec in posledično najbolj nevaren za razna gripozna obolenja. Po prvem porodu sem dolgo rabila, da sem prišla k sebi (CR) in zato se bojim, da bom tudi tokrat zaradi slabega počutja po operativnem posegu manj odporna.

_____________________________

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu W.W.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
26.11.2009 7:23:47   
Lantea
Jaz še drugače niti ne bi toliko razmišljala o cepljenju, "problem" je v tem, da delam v vrtcu....to mislim da pove dovolj. Zaradi vseh možnih okužb v bolniško ne grem, ker sem lahko potem še sedem mescu kr doma, to bi me pa spravlo ob pamet. Torej, naslednji teden se grem cepit, v upanju, da bo vse ok. Cepil se bo tudi mož.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
26.11.2009 7:56:37   
prizma
Jaz sama v službi nimam toliko stika z ljudmi, ga ima pa moj mož, ki je zelo občutljiv za razna obolenja, tako da me skrbi, da on prenese kaj name. Jaz pa imam težave z občasnimi bronhitisi in posledično težjim dihanjem, tako da, če staknem gripo... hmmm...

po drugi strani pa... kar nekaj časa je trajalo, da sem zanosila in da se kasneje izkaže, da so kakšne posledice... raje tvegam in se ne cepim ... čeprav - če bom sama ogrožena, bo posledično tudi otrok, tako da je bolje se cepiti.

Kaj sem zdaj povedala user posted image

Res ne vem. Vsekakor bom še malo počakala - zdaj sem v 12. tednu.

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
26.11.2009 10:50:53   
charlyka
Sem malo zmedena user posted image

Kaj niso non stop govorili, da se nosečnice NE SMEJO cepiti? Kako zdaj pa je kar naenkrat cepivo dobro tudi za nas?! user posted image

Jaz sem vsekakor proti cepljenju!

(odgovor članu prizma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
26.11.2009 11:09:34   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: charlyka

Sem malo zmedena user posted image

Kaj niso non stop govorili, da se nosečnice NE SMEJO cepiti? Kako zdaj pa je kar naenkrat cepivo dobro tudi za nas?! user posted image

Jaz sem vsekakor proti cepljenju!


Ne, nosečnice so od vsega začetka na listi bolj ogroženih za zaplete (ob okužbi s H5N1 virusom) in posledično na vrhu seznama tistih, ki se jim cepljenje priporoča.
Npr. tako kot kronični bolniki, pa otroci maljši od dveh let.

(odgovor članu charlyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
26.11.2009 14:08:49   
Žaži
Jutri se grem cepiti jaz, ki sem 32t noseča in 2 letni sin, ki je v vrtcu, mož se bo tudi šel. Grem se cepiti predvsem zaradi user posted image ko bo prišel januarja, da bi morda lahko tako obvarovala njega, saj dobi preko mojega imunskega sistema protitelesa in kasneje preko mleka, ne prehaja pa cepivo skozi posteljico. Če jaz teh protiteles nimam (lahko jih dobim samo če zbolim ali se cepim) ga na tak način ne morem vsaj poskušati zaščititi, kot pa vemo pa otroci do treh mesecev niti Calpola naj nebi dobili, kaj šele kakšna močnejša zdravila.
Če situacija nebi bila takšna se pa nebi šla cepiti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
26.11.2009 17:08:35   
felicia
ne vem več kaj misliti in kako se odločiti. In verjetno ker toliko razmišljam bom prej rodila kot pa se šla cepit. Vsak pozna samega sebe in kako reagira na raznorazne bolezni, viroze, prehlade in gripe tako, da vsakdo zase najbolje ve kako se bo odločil glede cepljenja.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
26.11.2009 17:12:51   
ZoyaEva
Po moje pa ni tukaj odvisno kako ti običajno odreagiraš na gripo, prehlad; zato ker je tvoje telo v času nosečnosti v povsem drugačnem stanju. Tvoje srce in pljuča so bolj obremenjena. Če vsem obremenitvam naložiš še dodatno...

Prav pa imaš, da se mora vsak sam odločiti in ja to je zelo težka odločitev, saj ne odgovarjaš le za svoje zdravje ampak še za majhno bitjece. 

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Se boš cepila proti novi gripi v nosečnosti?
27.11.2009 9:07:47   
amelie
Pozna kdo kako nosečnico, ki je že prebolela pandemsko gripo? Jaz sem po tujih forumih naletela na lepo število zgodb nosečnic, ki so jo preživele čisto brez zapletov, kar me je potolažilo. Tudi ginekolog mi je včeraj rekel, da cepljenje sicer priporoča, ampak NE s tem cepivom, ki ga imamo v Sloveniji ... Jaz mu zaupam in držim pesti, da se tako kot vsako leto tudi letos izognem gripi. Tolažim se tudi s tem, da moje telo skoraj nikoli ne reagira s povišano temperaturo in da 38 nisem imela že od OŠ. Čeprav nikoli ne veš ...

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?