|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodniška in s.p.
15.7.2005 11:34:25   
karin412
Mene pa zanima, če je katera s.p. in kako si izračuna porodniško oz. kaj se splača - plačevati večje prispevke še predno greš na porodniško.

Kaj moraš vse narediti, kam iti, kje vprašaš, kaj narediš z s.p. med porodniško...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   porodniška in s.p.
15.7.2005 12:09:31   
rija
jaz sem sp, pa še pojma nimam, kako je s porodniško. če se ti splača plačevati večje prispevke ali ne, si pa moraš sama zračunati, koliko boš profitirala v enem letu napram vplačanim prispevkom. upoštevaj, da se za izračun upošteva zadnje leto. če pol leta višjih prispevkov kaj bistveno spremeni, si še nisem računala, ker že itak plačam preveč. se mi pa zdi nekaj čudno, da mi pri bolniški obračunavajo manjše prispevke kot sem si jih plačevala sama. se moram iti še pozanimati, da me nebi žejno preko vode peljali.
vprašaš na zzzv, ali pa še bolje svojega računovodjo, vsaj jaz mu vse te stvari prepustim.
kaj je z sp med porodniško? kako to misliš? meni bo normalno deloval, samo prispevkov zase ne bom plačevala.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   porodniška in s.p.
15.7.2005 12:24:11   
karin412
Koliko časa pa si že na porodniški in koliko dobivaš potem, če ni skrivnost?
(časovno me bolj zanima, koliko časa bom morala delat, glede na to da imam rok februarja; drugače bi morda šla kak mesec prej na bolniško, ker bi morala ravno decembra delat izpit iz zdravja in varnosti pri delu, kar se mi zdi stresno).

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   porodniška in s.p.
15.7.2005 13:34:52   
rija
nisem še na porodniški, sem na bolniški, rok imam v sredini januarja. Bolniške dobivam ca. 170.000 ampak po mojih laičnih izračunih bi morala dobiti ca. 200.000... Porodniške pa tudi tu nekje.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   porodniška in s.p.
15.7.2005 13:40:23   
karin412
No, glih to me zanima. Koliko prispevkov pa si plačuješ? Meni je računovodkinja približno izračunala, da bom dobila okoli 100.000 sit porodniške, če si plačujem prispevke okoli 62.000 sit/mesec (2. najnižji razred). Prej sem si plačevala najnižje, delam pa že več kot eno leto.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   porodniška in s.p.
15.7.2005 13:43:10   
rija
prispevkov sem imela ca. 120.000:hudicek:! Ma končno čas, da mi malo vrnejo!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   porodniška in s.p.
15.7.2005 13:44:26   
rija
ampak na obračunu za bolniško pa so bili ti prispevki za polovico nižji. Mi ni nič jasno več.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   porodniška in s.p.
15.7.2005 13:56:20   
karin412
Bom jaz govorila še z računovodkinjo, kaj se mi splača.
Drugače pa hvala za nasvete. Če zveš še kaj novega, pa mi piši.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   porodniška in s.p.
17.7.2005 3:09:04   
Anonimen
Hojla!
Jaz sem tudi s.p. in sem kar nekaj časa razmišljala, ali naj začnem plačevati višje prispevke, da bi dobivala višjo porodniško, ali ne. Pa sem se po posvetu s prijateljico, ki dela na rač. servisu, odločila, da bom plačevala še dalje tako kot zdaj. Mi je razložila, da plačevanje višjih prispevkov kasneje potegne za sabo tudi manj prijetne stvari kot npr. dobivanje manjšega otroškega dodatka ali pa npr. višjo ceno za vrtec, saj avtomatsko padeš v višji razred.
In mislim tudi, da potem ne moreš kar začeti spet plačevat nižjih prispevkov, ampak kar ostaneš tam, kjer si. Sicer ne dam roke v ogenj za to, ampak dvomim, da bi nam država pustila plačevati višje prispevke samo eno leto, zato da bi lahko vlekle od nje višjo porodniško.
Glede višine porodniške si pa tudi jaz nisem čisto na jasnem. Plačujem 62.400 prispevkov in sploh ne vem, ali mi bojo še dalje odvajali prispevke kot s.p.-ju in bom dobivala ven samo okoli 100 jurjev porodniške, ali ugodnejša varianta, da mi bojo odvajali vse kot normalno redno zaposleni in bom dobivala okoli 120 jurjev.
Za to, kaj vse moraš narediti, kam iti... pa mislim, da se obrneš kar direkt na svojo občino. Mislim, da moraš tudi tam prijavit porodniško itd. Nisem še šla tja, ker mam še 5 mesecev do porodniške, ampak počasi se bo pa treba pozanimat.
Če bo še katera kaj izvedela, vedela... se tudi jaz priporočam še za kake informacije in nasvete.

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?