|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   brez zaposlitve
10.11.2010 12:29:59   
rado_vednica_
Pozdravljeni!
Vem da je že kar nekaj napisano glede tega vendar pa bi vseeno rada še nekaj načela... pri meni je tako...sem v 7 tednu nosečnosti in sem na bolniški...
doma bom en mesec, vsaj zaenkat je tako, potem pa bomo videli kako bo naprej... do konca leta pa se preneha delovno razmerje za določen čas in zato ker sem že sedaj na bolniški, so mi že povedali, da mi pogodbe ne bodo podalšali. Sedaj pa me zanima naslednje...od januarja dalje bom za 3 mesece prijavljena na zavodu in dobila tisto pomoč, ki mi pripada, če nimam zaposlitve(zaposlena sem bila 2,5 let).Ali mogoče kdo ve, ali jaz potem dobim lahko takoj starševsko nadomestilo ali ga dobim šele ko rodim? sedaj ne vem , ali sem potem jaz od konca pomoči iz zavoda brez kakršne koliko pomoči? rok imam predviden v začetku julija? ali mi pripada porodniška? lepo prosim, če kdo ve kako je s tem, če mi pove!

najlepša hvala¨in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: brez zaposlitve
10.11.2010 15:43:51   
zmajaz
Nekaj je odvisno tudi od tvoje bolniške - če ti bodo bolniško vlekli do konca delovnega razmerja, jo lahko načeloma koristiš še do 30 dni po prekinitvi pogodbe o zaposlitvi (če seveda komisija odobri). Ko se ti bo to vse izteklo, boš seveda dobivala 3 mesece nadomestila za brezposelnost, potem si pa do nastopa porodniške brez dohodka - razen če bi izpolnjevala pogoje za socialno pomoč. Če boš ob nastopu porodniškega dopusta brezposelna, boš vseeno dobila starševsko nadomestilo, ker izpolnjuješ pogoj, da si bila zaposlena najmanj 12 mesecev v zadnjih 3 letih, vendar pa se ti bo tovrstna porodniška računala po nekoliko drugačnem ključu in ne kot povprečje dohodkov v zadnjih 3 mesecih - in sicer: 55% minimalne plače + 2 % za vsak mesec, ko si bila v zadnjih treh letih (gledano od dneva nastopa porodniške nazaj) zavarovana za starševsko varstvo (vendar skupno največ 105% minimalne plače) - k temu pa štejejo meseci, ko si prejemala plačo, bolniško ali nadomestilo za brezposelnost. Porodniško boš nastopila povsem normalno 28 dni pred PDP.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 10.11.2010 15:45:00 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu rado_vednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: brez zaposlitve
10.11.2010 19:42:45   
marantz
Sem imela podoben primer kot ti. V službi so vseeno podaljšali pogodbo do konca porodniške + še en mesec. Tako da prejemam porodniško, pol se bom pa na zavod prijavila in prejemala tisto nadomestilo. 

(odgovor članu rado_vednica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: brez zaposlitve
10.11.2010 20:35:38   
zmajaz
Ja - to je najbolj idealno, če ti delodajalec podaljša, ker je tudi porodniško nadomestilo običajno potem višje (razen če že itak delaš za minimalno plačo), pa še nadomestilo za brezposelnost ti ostane za potem po porodniški, tako da imaš malo več časa v miru poiskati novo službo. Ampak njej je delodajalec že povedal, da ji na žalost ne bo podaljšal.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: brez zaposlitve
11.11.2010 6:22:32   
Kerensa*
Samo to bi komentirala... svinjarija, da če greš 1x v 2,5 letih na bolniško, pa ti povedo, da je to razlog, da ti ne bodo podaljšali pogodbe. Jaz bi se resno vprašala, če bi v takšni firmi sploh še hotela delati.
In, by the way - če si bila 2 leti in pol zaposlena pri istem delodajalcu - kako to, da si še vedno za določen čas? Po 2 letih bi te moral zaposliti za nedoločen čas.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: brez zaposlitve
11.11.2010 8:25:01   
rado_vednica_
ja žal je res tako...žalostno je,da ko jim poveš kakšno je stanje, da pa ti rečejo žal je v praksi tako, da če si enkat na bolniški, da potem,če slučajno pričneš z delom, da pa ti ne podaljšajo pogodbe... pri meni je ubistvu tako, da sem bila zaposlena pri dveh delodajalcih...ker so nas kupili po dobrem letu in še malo ko sem bila pri tistem prej...tako da mi bimorali sedaj še enkat podalšati pogodbo zapol leta potem pa za stalno...itak pa tako kot si napisala bi se sploh odločila ali hočem še tukaj delati ali ne...če vas jaz ubistvuprav zastopim sem potem, če ne bom imela bolniške...jaz po treh mesecih iz zavoda do 1 mesec pred porodniško brez dohodka...?? ampak ne razumem pa tudi, ali bom jaz prejemala starševski dohodek ali porodniško? po čem se pa porodniška računa?
hvala in lp

< Sporočilo je popravil rado_vednica_ -- 11.11.2010 8:26:44 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: brez zaposlitve
11.11.2010 12:22:29   
zmajaz
Saj sem ti že zgoraj napisala, kako se računa porodniška brezposelnim mamicam, ki so bile v zadnjih 3 letih zaposlene najmanj 12 mesecev:

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz
55% minimalne plače + 2 % za vsak mesec, ko si bila v zadnjih treh letih (gledano od dneva nastopa porodniške nazaj) zavarovana za starševsko varstvo (vendar skupno največ 105% minimalne plače) - k temu pa štejejo meseci, ko si prejemala plačo, bolniško ali nadomestilo za brezposelnost. Porodniško boš nastopila povsem normalno 28 dni pred PDP.


Točen izraz tega, kar ti dobiš v takem primeru, je dejansko "starševsko nadomestilo brez porodniške"(kar potem zajema "porodniško nadomestilo" za prvih 105 dni + "nadomestilo za nego in varstvo otroka" naslednjih 260 dni).  Razlika od običajnega starševskega nadomestila je tu v tem, da se pri tistem upoštevajo dohodki v zadnjih 12 mesecih.

"porodniška" je samo pogovorni izraz in ne uraden, "starševski dohodek" pa se nikjer ne uporablja, ampak samo "starševsko nadomestilo" (kamor sodi tudi to, čemur rečemo "po domače" porodniška) in "starševski dodatek", ki je pomoč za mamice, ki niso upravičene do starševskega nadomestila.

Brezposelne mamice, ki nimajo najmanj 12 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih, dobijo namreč samo starševski dodatek, ki je fiksen in znaša 195,56 eur - vendar ti ne sodiš v to skupino.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.11.2010 12:27:05 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: brez zaposlitve
11.11.2010 12:37:22   
rado_vednica_
aha sedaj pa zastopim:) res ti najlepša hvala:) vendar pa nisem ravno najboljše zastopila kako naj bi bilo...saj se prej nisem s tem obremenjevala vendar pa se mi sedaj ta zadeva ne bo ušla iz rok:=)hvala še enkat

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?