|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   @vgust
11.8.2005 8:26:24   
Teya
dobro jutro....:rozica:
odpiram temo v upanju, da boste ta čas, ko bom jaz čaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakaaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaa :zaspan: pri G, se fino razgovorile....
ker je 11 moja srečna številka in ker smo danes 11.8 in ker manjka še 11 dni do mojega PDP-ja in ker imava danes z :love: obletnico (sicer nič okroglega:ups: ), bi skoraj lahko imel ctg kakšno luštno novičko zame :)-

kako ste kaj punce? se kateri kaj novega dogaja?
a imate že vse izbrana imena za svoje :duda:?

pozdravček! :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   @vgust
11.8.2005 9:06:01   
tea01
JUtro!!! Včeraj sem pa mislila, da bomo šli čez noč kar v porodnišnico. Me je tko zvijalo cel popoldne in zvečer, da sem bila sitna kot muha. Danes zjutraj pa nič:(n Komaj čakam jutrišnji pregled. Da vidim kaj mi bodo G rekla.

Teya držim pesti!!

TEa01

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   @vgust
11.8.2005 9:36:15   
tajica
Jutro tudi od mene! Tut pri men je bil večer in skoraj cela noč v čakanju ali iti ali ne! Me je tako šravfalo in bolelo da je blo kaj! Samo ni pa bilo v rednih intervalih! Jutri imam ctg in posvetovalnico pa bomo videli kaj bo!!

Teya tudi jaz držim pesti zate in za vse, ki bodo mogoče danes prvič v rokah držale svoje sončke!

Zdej grem pa na:kava:! Me že glava boli, ker jke še nisem!

Se tipkamo kasneje!

LP, Tajica

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   @vgust
11.8.2005 9:57:33   
hugolina
Pismo, tale 11-ka pa zna bit kakšen znak a?
No, upam da se bo vse dobro izteklo itak ti pa želim tisto, kar si želimo vse .... čimprej ne?:rozica:

Danes je en tak čuden dan, da se bom pomoje kar nazaj v posteljo zavlekla. Nič se mi ne da, zaspana sem še vedno (pa sem začuda dobr spala), spet neki tišči, ampak to itak vsak dan, tko da...

Zaenkrat res nimam kaj posebnega napisat. Se še oglasim

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   @vgust
11.8.2005 9:59:36   
tina104
Dogaja se popolnoma NIČ! Sem pa spet sanjala dojenčka - no, tokrat sem rodila fantka, ful lahek porod (o, ko bi bilo v resnici tako), tudi sicer je bil potem po porodu že kar nasmejan in vse, no potem pa sem jaz nekam šla in ga prepustila v varstvo dvema mojima sorodnicama, ki sta zelo čudno zanj skrbele - za jest sta mu dajale neko kašo ali župo ali nekaj takega. Ko sem prišla nazaj sem jima seveda povedala, da ga jaz dojim in jih malo nadrla, onidve pa stav me čudno gledali, zakaj ga dojim; če moram vse delat tako kot piše v knjigah ali kaj?? :)-:)- Ful živo sanjam sedaj med nosečnostjo...

Ime imamo zbrano za fantka, za punčko še ni sigurno (pa bolj verjetno da bo fantek - G rekla, da 51%, pa prerokbe moje mame, pa moj občutek :)- .

Tea01 - nekaj me zanima. Saj sem brala, da živiš v tujini - v Belgiji ali kje že? Kako pa je tam s porodniško in temi stvarmi?

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   @vgust
11.8.2005 10:36:03   
tea01
Križ me boli!!!!:grrr::grrr:: pa trebuh imam trd. Se mi zdi, da se res nekaj dogaja.


Mi imamo ime za fantka tudi že zbrano.

Tina104 v Belgiji imamo samo 3. mesece porodniške. V bolnišnici moraš dobesedno vse imeti zase in za otroka. Slovenija je perla proti Belgiji. S tem, da porod plačaš, nekaj dobiš povrnjeno od zavarovalnice (cca 50%, medtem ko je v Sloveniji vse zastonj!!!!!!

Pa tukaj extra plačuješ ZZZ

Tea01

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   @vgust
11.8.2005 10:39:42   
urši77
No, da se še jaz malo javim:)

Krasno je spat ko ni več tako vroče:bravo:

Meni se pa že celo nosečnost sanja da sem 14.v mesecu prinesla domov črnolaso punčko, da je imela 3200gr in 49cm. A, ja pa full je deževalo tisti dan:)

Bomo počakali še par dni da vidimo kaj bo iz tega:) Upam da to ne pomeni 14.sept.
Mogoče bi pa te številke lahko kaj uporabila pri lotu:zmeden2:

Špikanje in zvijanje po malem se nadaljuje-malo je, pol pa spet ni...ampak kaj konkretnega pa noče bit:((

LP:metulj:

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   @vgust
11.8.2005 11:42:31   
Teya
:( K.... gleda pa še to 11-ko!!!! NIČ!!! ctg lep (po besedah G, kar pomeni, da se nič posebnega ne dogaja), zadnjič sem imela spodnjo krivuljo ves čas okorg 70, danes nazaj samo okrog 50 (a katera ve kaj te cifre sploh pomenijo), dohtarco sem imela čast videt celo minuto...dala mi je list za zapisovat otročkove gibe, malo me je okregala zarad kg, saj sem v enem tednu pridelala 1 celga in to je bilo to!!! niti pogledala me ni :(...naslednji pregled v četrtek, 4 dni pred PDP :(....oh, kok sm smotana....namesto, da bi bila vesela, da je vse ok, sem čist razočarana, ker se nič nikamor ne premakne :ups:
vsekakor upam, da boste druge imele kaj več sreče in izkoristile to perfektno vreme za porod!
urši77, kdaj imaš pa ti rok? ta 14-ka je kar sumljiva :bravo:, čeprav je bila tudi moja 11-ka :)-:)-
btw, koliko časa pred porodom naj bi se trebuh spustil?


(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   @vgust
11.8.2005 12:06:31   
urši77
Ojla, moj PDP je 27.08., ampak nimam nič proti, če se stvar dogodi kaj prej:)

Trebuh imam pa jaz spuščen že ene tri tedne.
Vem da je zoprno tole čakanje in da vse komaj čakamo da spoznamo tele naše male razgrajače, ampak....ko se mali pikci odličijo da je čas za ven....je to to, nič ne bomo prehitele:)Žal.
Ja, na koncu baje ni prav fino kg nabirat. Jaz sem jih prej v petih tednih enega samega, zdaj v dveh spet enega, odvisno je pa tudi kdaj se tehtam-zvečer je vedo več kot dopoldan....sicer a se mormo še zdej obremenjevat s kg:)
Če so šle kile gor, bodo šle tudi dol....upam:)

LP

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   @vgust
11.8.2005 12:07:16   
hugolina
Ja prov škoda no, mogoče bo pa mela Miševi kaj več sreče danes, saj je njen PDP, pa nič je ni slišat.
Pa Kety je nekam sumljivo tiho....:zmeden2::zmeden2:


(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   @vgust
11.8.2005 13:27:44   
tina104
Se kar nasmejim, ko berem, kako smo že vse nestrpne :)- .
Moj trebuh je precej visoko in glede na ta znak še torej en mesec ne bom rodila :)- (upam, da se motim).
Sem pa se rvano danes pogovarjala s kolegico in je rekla, da sploh ni imela pred porodom nekih znakov. Do zadnjega dneva se je zelo dobro počutila. Potem je kar en dan dobila popadke, brez da bi se kaj vnaprej pripravljalo. Mogoče bo pa pri meni tudi tako :)-
Aja, tea01, še nekaj me zanima. Meni se najbolj grozno zdi to, da greš že po 3 mesecih delat. Kam pa daš potem otroka? Imajo jasli ali kaj za take male? Pa kako je z dojenjem? Saj ne moreš potem več dojit ali?

Jutri imam tudi jaz CTG, bomo videli kaj bo pokazal. :duda: je zadnje dni veliko bolj miren. Nori še samo zvečer, čez dan pa moram prav gledat, da vidim in čutim tistih 10 gibov. Do zdaj so bili danes samo 3 ali 4.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   @vgust
11.8.2005 14:50:29   
tea01
Ojla Tina, imamo jasli, otroka, ti pa lahko nosijo domači v službo dojit ali pa mleko zamrzneš. Dojiš zvečer in zjutraj. Žal sistem v Evropi je tak. V Sloveniji smo lahko veseli, da imamo porodniško eno leto.

No pa Evropa vseeno ni tako bleščeča!!

Lp, TEa01

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   @vgust
11.8.2005 16:13:00   
Kety
Zdravo punce! Spet sem zahinavila...:ups::ups::ups:

Vceraj sem imela precudovit dan, sva sla z :love: na Bled in Bohinj. Na Bledu sva se ustavila v trgovini Soncek, kjer sva kupila lupinico maxi-cosi cabrio topline in Quinnyja Frestayle 3XL. Ful zadovoljna z nakupom. Bom dala slikico od lupinice v album. No, potem sva sla pa naprej v Bohinj, k enem paru na obisk in smo bili cel popoldan na "plazi". Tolk je blo super, ampak domov sem prisla takoooo utrujena, da sem sla samo se pod tus in spat.

Danes pa imamo pregled. Upam, da se ne bom pozabila pozanimat glede poroda v spinalni anesteziji in kako poteka narocanje v LJ porodnisnici in vse o tem!
Drugace se pa pri meni se nic posebnega ne dogaja...malo me spika v krizu in trebuscek mi otrdeva, drugo je pa vse mirno. :duda: telovadi vecinoma ponoci, cez dan je precej miren. Edino kolca veliko! Ne veliko, ogromno,...vsaj 3x na dan, pol pa se ponoci. Jaz racunam, da bomo mi kar cez rok in bomo imeli na koncu septembrcka. Pocutim se ful dobr, polna energije, ceprav ponoci ne spim...zbudim se okrog 4ih ali 5ih in potem ne morem vec nazaj zaspat. Ampak cez dan me pa kar razganja. Pomoje sem ze v evforicnem stanju!9nebesa:)-9nebesa:)-9nebesa:)-:)-

No, sporocim, kako je bilo na pregledu. Danes imam ctg, UZ in vaginalni pregled, ce ne bo spet G. mnenja, da je trebuscek se cisto visoko. Mam obcutek, da se tudi meni se ni spustil niti za cm!:)-:)-:)-

No, LP do naslednjega tipkanja!9nebesa

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   @vgust
11.8.2005 17:10:31   
miševi
Ku-kuc na moj PDP:)-:)-:)-!!!

Jaz sem še vedno v enem kosu:((. Danes imela ctg, uz in pregled in - NIČ!!! Sicer je gin. rekel, da "tika-taka" (krivulja srčka) kaže, da se nekaj pripravlja, vendar jaz vem, da je bil miren zato, ker celo noč nisva spala in je telovadil, zjutraj je pa rabil mir. Na uz ga je gin. celo zelo "grobo" drezal, :duda: se pa ni dal motiti in je naprej spal. Pa spet je potrdil, da bo šlo za eno veliko dete, pa spol je hotel spet povedat. Mora biti res 100 % prepričan, ker drugače on noče kej preveč komentirat. Torej od jutri naprej sem uradno čez rok:(:((:(. Naslednji ctg pa v soboto... Sedaj vam bom pa jaz vsak dan težila, kako sem boga, ker sem čez rok:)-;).

Drugače mam še full energije, pa hodim z lahkoto, kljub temu, da je trebuh že spuščen. Sem prebrala porodno izkušnjo od Žani. Upam, da bo meni malinov čaj vsaj pol toliko pomagal.

Ime za punčko je že 100% izbrano, za fantka pa še vedno kolebam. je sicer izbrano, pa še kar mislim, da to ni to:zmeden2:. Upam, da ne bom kot moja cimra od prvič, ko smo skoraj vsi v bolnišnici 3 dni predloge za imena dajali, bogi dečko je bil pa brez imena:)-.

LP zaenkrat. Se grem mal najest - zaenkrat sem kar pridna in že 1 mesec stojim na istih kg (hvala bogu), je pa res, da se občasno mal merkam...

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   @vgust
11.8.2005 19:20:47   
andrejalj
dan dan...oz. saj je že večer.
Sem prebrala poste- kok smo si podobne: nočne tegobe in podobno. Jaz sem to noč mislila da se je začelo pa očitno je bil lažni preplah oz. napadi žolčnih kamnov, 2x na noč, napa traja 15 minut, boli pa tako kot da te nekdo z nožem na živo reže v predelu jeter, ne boli ne križ ne kosti nič....skoraj sem jokala.. pa nč vedela zakaj....in šele sedaj na večer sem prišla tok k sebi da sem se prikljućila še na RR, verjetno je svoje dodal tudi vreme... No, se pogovarjam z mamo danes in pravi, da verjetno bom tako kot ona rodila z umetnimi popadki (moja mama ima nas tri otroke vse na umetne popadke). Ja, moram pa še povedati, da sem bila včeraj na pregledu in sem ok. s težo, ctg-jem,...imela sem tudi vaginalni pregled (reč je kr zoprna, na srečo po tem nisem krvavela) in G je dejala da je vse super samo še popadki manjkajo...:zmeden:...da sem pripravljena 100% samo popadki..... Mi je pa predpisala canesten mazilo, da se še bolje pripravim in 'steriliziram' maternični vrat in zun. spolovilo, ko bo :duda: lezlo ven....mi je blo čudno, ker ob vprašanju, če imam slučajno glivice je rekla da ne, izcedka pa nimam velikega.... A ima katera kake izkušnje s tem?

Nič avgust je tu, :duda: so še notri, bušiji napeti, me pa tečne..... na pravi poti smo...:bravo: jaz že komaj čakam.....da se vležem na trebuh, ko grem spat...:)-

LP

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?