|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sprememba priimka!
29.11.2011 11:44:57   
madela
Men se bo počasi skeksalo,saj si me inštitucije podajajo od vrat do vrat...no vsaj telefonsko,ker razen na občino nisem hodila.
Stvar je sledeča...Rada bi spremenila priimek hčerki,ki se piše po očetu. Hči je stara 12 let,očeta ne pozna in le ta ne plačuje ničesar,skratka kot da ga ni,čeprav je nekje tam,morda v kakem jarku user posted image
Tako jaz,kot hčera si želiva,da dobi moj priimek,oziroma po svojem očimu,ker sva poročena. Na občini zahtevajo očeta,ki se tako ali tako ne bo strinjal in za to,da ga vprašajo zahtevajo 55€,itak da nisem plačala,ker vem da je brez smisla,na CSD so me poslali,da se to ureja na občini. In kam zdaj? Nekdo mi je rekel,da se lahko otrok sam odloči o spremembi priimka,s soglasjem samo enega od staršev,spet me zanima pri kolikih letih? Ma res mi nikjer nič pametnega ne poveda,klicarim pa ko norc user posted image

In da niti ne govorim,kakšne težave smo imeli letos z vstopom v Aglijo,ker se hči drugače piše,češ kdo je ona,kje so starši in seveda če imam POTRDILO,da je ona MOJ OTROK!!!
Bolano mi je to,res. In zdaj letos potujemo z avionom in se res bojim,da nas pustijo pred vrati.Kaj naj zdaj,a si naj res urejam potrdilo,da sem njena mama in zato še plačujem,al kva?? Ma res sem jezna,tako da vsaka ideja ali nasvet dobrodošla user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 11:56:29   
zaspančka
Imaš ZS.

_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 12:00:50   
urška
na matičnem moraš dat vlogo, kjer se s spremembo strinjata oba - ti in oče. glede na to koliko je hči stara, mora ona podpisat soglasje. kako boš pa njenega očeta prepričala v to, se mi pa ne sanja.

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 12:38:03   
Kerensa*
V kolikor ni privolitve otrokovega očeta, potem je postopek dolgotrajnejši, nikakor pa ne neizvedljiv.

Najprej se vrni nazaj do tiste socialne delavke, ki ti je rekla, da se to ureja na UE. V osnovi se sicer res, v kolikor pa pride do spora (in pri vas je tako, ker ni očetove privolitve), pa je za to pristojen CSD. CSD je tisti, ki mora očeta povabiti na razgovor. Vabilo mu bodo poslali max. 3x, mogoče pa tudi tolikokrat ne, če boš ti že vnaprej povedala, kakšna je situacija - v tem primeru bo morda dovolj samo 1x (pod pogojem, da bo vabilo prejel, kar pomeni, da bo podpisal prejem priporočenega pisma).

V kolikor ga ne bo (ne glede na to, kolikokrat ga bodo vabili), pa imaš ti pravico zahtevati, da CSD izda odločbo, d je zaradi izrednih razmer dovolj samo tvoje in otrokovo strinjanje. Ta odločba je potem veljavna na UE.

Če želiš to urediti pred junijem, ko greste, potem čimprej pojdi na CSD in začni postopek.

V vsakem primeru pa boš morala plačati upravno takso (55€) za spremembo priimka.

Skrajna možnost pa je vedno tudi tožba. Da dovoljenje za spremembo priimka zahtevaš na sodišču, brez očeta in CSD-ja. Ampak to je daljše in še bolj dolgotrajno.

Za katerikoli prestop meje pa je dovolj, da imaš s sabo otrokov rojstni list, kjer piše, da si ti mama. Ker si po otrokovem rojstvu zaradi poroke spremenila priimek, imej s sabo še poročni list. Oboje je seveda lahko fotokopija.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 14:32:20   
madela
Upravno takso vem,da bom morala plačat,ampak jo bom takrat,ko bo vse jasno,torej,da se spremeni priimek in konec.Ne pa po takem postopku,kot bi oni radi.Torej zato,da ga vprašajo in če se ne strinja,pa oni primer pošljejo na CSD user posted image
Ker že v naprej vem,da se bivši ne bo strinjal,a potem lahko grem direkt na sodišče,al kako? Ali moram najprej na CSD? Po telefonu namreč nisem dobila nobenega pametnega podatka,razen tega,da oni nimajo nič s tem in da ne morem pri njih tega urejat user posted image  Očitno bo najbolje,da greva s hčerko osebno do njih.

Kerensa,na meji zahtevajo uradno prevedeno besedilo,nekaj takega,kot potrebuje tretja oseba,če želi preko meje z mladoletnim otrokom.To ne velja,ker sem imela s sabo rojstni in poročni list. In to me res jezi,ker jaz nisem neka tretja oseba,ampak starš user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 14:36:14   
Kerensa*
Lahko greš na CSD in zahtevaš, da oni začnejo postopek, lahko greš pa direkt v tožbo na sodišče. Slednja varianta je dražja.

In tudi oba moja sinova imata drugačen priimek od mene, pa sem samo enkrat na meji SLO-CRO (Schengen) pokazala rojstni list in odločbo o spremembu imena (mojega).

Za Anglijo, ki je v EU, sploh ne bi smelo biti problema.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 14:42:04   
madela
Kerensa,saj jaz do sedaj tudi nisem imela težav preko meje. 1x je bilo na hrvaški meji,pa sem pokazala te papirje in je bilo v redu. V Angliji pa me je spraševal kaj to sploh je,kaj imam to za papirje user posted image  Seveda,saj je vse v slovenščini in itak ni razumel kaj piše,tako da sem mu kazala tam imena in priimke,pa še kar ni bil zadovoljen...no na koncu se nas je usmilil in smo lahko šli na trajekt user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 14:49:40   
Kerensa*
Očitno je bilo to samo kompliciranje carinika.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 16:21:39   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Za Anglijo, ki je v EU, sploh ne bi smelo biti problema.


... ni pa v Schengenu, zato komplicirajo. 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Sprememba priimka!
29.11.2011 19:57:26   
petea
Mislim, da je še vedno boljše, da imamo starši včasih na mejah malo več dela z dokazovanjem, da je otrok, ki potuje z nami, res naš, kot pa da beremo novice v stilu: ''Tujka brez težav odpeljala ugrabljenega otroka v državo ABC''.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
29.11.2011 22:22:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 7:16:34   
ajataja

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Saj vem, da ne bom pomagala s svojim pomislekom, a vseeno ...

Ne vidim smisla, zakaj bi hči imela očimov priimek, saj ji očim nič ni. Je tebi kot mož in je vajinim otrokom, če jih imata. Še tisto, kar ima od očeta, bo sedaj izgubila. To, da si želi spremeniti priimek (tako kot ti), je pa itak jasno, čigavo maslo je. Če bi spoštovala svojega bivšega partnerja in očeta svoje hčerke, bi to njej še najbolj koristilo neglede na to, kakšen in v katerem jarku je. In če bi bilo tako, si hči  (in tudi ti) sigurno ne bi želela spremeniti priimka.

Je pač tako, da svoje bivše partnerje ljubimo v svojih skupnih potomcih, pa tudi če si tega nočemo priznati.

Pomembno je, da otrok nosi očetov priimek (pač, jebi*ga, moč tradicije), tako otrok ostaja v največji moči. Če ji že moraš spremeniti priimek, ji daj vsaj svojega dekliškega, čeprav bo tudi to bolj medvedja usluga.

Srečno! user posted image





Tukaj se pa ne morem strinjat.Moj mož ima očima od drugega leta starosti,ker je njegov pravi oče zapustil njegovo mamo ko je bil star pol leta zaradi druge ženske,plačeval ni niti preživnine niti ni nikoli prišel po sina ali vsaj poklical kako je z njim.Mama se je na novo poročila in spremenila priimek sebi in sinu,očim ga je od vsega začetka imel za svojega ,skrbel zanj mu dajal denar skratka rad ga je imel kot bi bil njegov in še sedaj je tako.Očim je za njega oče in od malega mu pravi ata on pa njemu sin.In čigav priimek naj bi potem imel,sigurno ne od pravega očeta ker si tega ni zaslužil.Zame je oče tisti,ki skrbi zate in te ima rad in ne tisti ki je imel 5 minut časa da te je naredil.user posted image
Pa se opravičujem ,ker smetim temo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 7:25:45   
benika
Ne vidim smisla, zakaj bi hči imela očimov priimek, saj ji očim nič ni.


Kako ne? Očim ji je. In najbrž ji je boljši oče kot lastni oče, ki se niti zmeni ne zanjo.

To, da si želi spremeniti priimek (tako kot ti), je pa itak jasno, čigavo maslo je.


Ni nujno. Otroci znajo bit pametnejši kot si mislimo.

Če bi spoštovala svojega bivšega partnerja in očeta svoje hčerke, bi to njej še najbolj koristilo neglede na to, kakšen in v katerem jarku je.


Zakaj bi ga morala spoštovati? Ker je zapustil njo in otroka? Spoštovanje, draga gromska, si je potrebno zaslužiti.

Je pač tako, da svoje bivše partnerje ljubimo v svojih skupnih potomcih, pa tudi če si tega nočemo priznati.


Ljubimo otroke, ne bivše partnerje. So z razlogom bivši in ljubezen hitro ugasne. Ne bluzi, lepo te prosim.

Pomembno je, da otrok nosi očetov priimek (pač, jebi*ga, moč tradicije), tako otrok ostaja v največji moči.


Tole je pa eden največjih idiotizmov, prebranih v zadnjem času. Bi se dalo marsikatero rečt na ta račun, pa se mi trenutno ne da. Je še prezgodaj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 8:39:40   
madela
Gromska,tudi jaz se ne strinjam s tabo v niti eni besedi...a sploh veš o čem govoriš user posted image

Niti ne bom odgovarjala na tvoje provokacije,ker so ti že ostale odgovorile user posted image  user posted image
Sicer pa greva danes na CSD in nama naj osebno povedo,kaj lahko storiva.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 8:42:29   
madela
Ajataja in Benika user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 9:12:52   
Bojana 29
To sem našla na strani Ministrstva za notranje zadeve. Mogoče ti bo kaj pomagalo (izgleda pa kar zakompliciran postopek - v tvojem primeru). Pa veliko sreče.

Sprememba imena in priimka na podlagi prošnje

Prošnjo za spremembo osebnega imena (imena in/ali priimka) lahko poda na upravni enoti vsak polnoletni državljan. Prošnji je potrebno priložiti:
- potrdilo o nekaznovanosti (izda ga ministrstvo za pravosodje) in
- potrdilo, da oseba ni v kazenskem postopku (izda ga okrožno sodišče stalnega prebivališča).

Če prošnji niso predložena potrdila, jih pridobi upravna enota sama.

Prošnjo za spremembo osebnega imena (imena in/ali priimka) mladoletni osebi lahko vložijo starši oziroma skrbnik mladoletnega otroka s soglasjem centra za socialno delo. Kadar starši živijo ločeno, lahko zahteva spremembo tisti od staršev, pri katerem otrok živi oziroma kateremu je zaupan v varstvo in vzgojo, če s tem soglaša drugi od staršev. Če drugi od staršev ne soglaša s spremembo osebnega imena mladoletnemu otroku, jima sporazumno odločitev pomaga doseči center za socialno delo. Če se starša tudi ob pomoči centra za socialno delo ne sporazumeta o otrokovem novem osebnem imenu, o utemeljenosti zahtevka odloči sodišče v nepravdnem postopku na predlog enega ali obeh staršev. Odločba sodišča o utemeljenosti zahtevka mora biti priložena zahtevi za spremembo osebnega imena mladoletni osebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 9:14:29   
andea
Madela a očetovstvo je bilo podpisano?


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 10:34:00   
madela
Očetovstvo pa je podpisano,žal...ker v nasprotnem primeru ta postopek ne bi bil tako zapleten in tako dolgotrajen. Ne morem razumeti,kako in po kaki logiki mora hčerka dobit dovoljenje za to kar si želi od človeka,ki ji je tujec...
In res je ta oseba zanjo,kot vsak drugi mimoidoči moški,ki ga ne pozna,tujec...Še če bi se vanj zaletela,se ne bi prepoznala...


< Sporočilo je popravil Admin -- 22.3.2012 15:23:05 >

(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 10:42:10   
zaspančka
IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Saj vem, da ne bom pomagala s svojim pomislekom, a vseeno ...

Ne vidim smisla, zakaj bi hči imela očimov priimek, saj ji očim nič ni. Je tebi kot mož in je vajinim otrokom, če jih imata. Še tisto, kar ima od očeta, bo sedaj izgubila. To, da si želi spremeniti priimek (tako kot ti), je pa itak jasno, čigavo maslo je. Če bi spoštovala svojega bivšega partnerja in očeta svoje hčerke, bi to njej še najbolj koristilo neglede na to, kakšen in v katerem jarku je. In če bi bilo tako, si hči  (in tudi ti) sigurno ne bi želela spremeniti priimka.

Je pač tako, da svoje bivše partnerje ljubimo v svojih skupnih potomcih, pa tudi če si tega nočemo priznati.

Pomembno je, da otrok nosi očetov priimek (pač, jebi*ga, moč tradicije), tako otrok ostaja v največji moči. Če ji že moraš spremeniti priimek, ji daj vsaj svojega dekliškega, čeprav bo tudi to bolj medvedja usluga.

Srečno! user posted image




To je največja bedarija, kar sem jih kdaj slišala. Jaz sem bila na enakem položaju kot hčerka od madele. Očim meni dejansko pomeni očeta, saj biološkega takorekoč ne poznam. Nikoli se ni želel imeti stikov z mano in tudi preživnine mi ni plačeval. In zakaj bi imela priimek od nekoga, ki mi je tujec, če ga imam lahko od nekoga, ki mi pomeni očeta, čeprav biološko to ni?

In ja, jaz sem bila tudi tista, ki si je želela spremembe, brez vpliva mame ali očima.

_____________________________

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 12:47:17   
pety78
Zame je oče tisti,ki skrbi zate in te ima rad in ne tisti ki je imel 5 minut časa da te je naredil.user posted image


AMEN!!! user posted image


_____________________________



(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 13:17:28   
Arwenko
Madela...kaj pa sledeče. A ste pomislili, da bi pričeli postopek posvojitve, se pravi da tvoj zdajšnji mož posvoji tvojo hčer? A bi to prišlo v poštev? Sicer se mora s tem bivši tudi strinjat, ampak če se ne bo, pa mu takoj na vrat obesiš tožbo za preživnine, vse za nazaj in seveda za naprej, pol se pa naj odloči. 

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 13:27:51   
urška
arwenko, če želi očim posvojiti to deklico, se mora biološki oče odreči starševskim pravicam. kar je malo verjetno, glede na to, da najbrž ne bi dovolil niti spremembe priimka.
madela, mogoče bi se pa strinjal s tem, da njegovemu priimku dodaš še "vašega."

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 13:55:37   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: urška

arwenko, če želi očim posvojiti to deklico, se mora biološki oče odreči starševskim pravicam. kar je malo verjetno, glede na to, da najbrž ne bi dovolil niti spremembe priimka.
madela, mogoče bi se pa strinjal s tem, da njegovemu priimku dodaš še "vašega."


Ja, samo pri madeli je problem, da biološkega očeta ni, da ni nobenih stikov oziroma da niti ne ve, kje se nahaja. Če bi prišel zdaj na dan, da se noče odrečt starševskim pravicam, bi se ga pa vsaj dalo v trenutku soočit tudi s starševskimi dolžnostmi, to je plačevanjem preživnine za vsa leta nazaj, da se razume.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 15:24:41   
urška
vem kaj misliš, arwenko, samo kljub temu ni rečeno, da se bo odrekel starševskim pravicam. in mislim da, čeprav se jim odpove, to ne pomeni, da mora nehat plačevat preživnino. kako je v primeru, če otroka potem nekdo posvoji, pa ne vem.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Sprememba priimka!
30.11.2011 18:05:20   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: urška
če želi očim posvojiti to deklico, se mora biološki oče odreči starševskim pravicam

Ni treba.
Lahko mu jih tudi odvzame sodišče (pa če je njemu prav ali ne).
In glede na omenjeno situacijo (oče nikoli ni imel stikov s hčerko, ne pozna je, ne plačuje zanjo - skratka, ne obstajata eden za drugega, poleg tega si pa še hčerka želi spremeniti priimek in si želi, da jo posvoji očim) mislim, da bi bila ta tožba uspešna (za Madelo in hčerko).

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
TOP ponudba počitnic za družine
Kam se boste odpravili letos poleti? Za vas smo zbrali nekaj TOP predlogov, kako ustvariti nepozabne spomine.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?